lak10 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Ηρθε ωρα να αλλαξω ups και αναμεσα στο APC Back-UPS Line-Interactive 2200VA 1200W με 4 Schuko Πρίζες APC Back-UPS Line-Interactive 2200VA 1200W και στο Legrand Keor SP UPS Line-Interactive 2000VA 1200W με 4 Schuko Πρίζες Legrand Keor SP UPS Line-Interactive 2000VA 1200W με 4 Schuko Πρίζες ξερω οτι και οι δυο εταιριες ειναι κορυφη αλλα δεν ξερω ποιο να διαλεξω
FasTaker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Αν δεν εχεις θεμα με το budget ,εγω θα επελεγα το APC. Με το APC εχω σωθει απο κεραυνο και κατα την γνωμη μου η καλυτερη εταιρια στον χωρο.
Nikdev Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Τι συσκευές θέλεις να συνδέσεις επάνω ? Τι είδους κυρίως? (πχ πολύ ευαίσθητες ? ) Τα W είναι 1000 ακατέβατα ?
lak10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 23 ώρες πριν, Nikdev είπε Τι συσκευές θέλεις να συνδέσεις επάνω ? Τι είδους κυρίως? (πχ πολύ ευαίσθητες ? ) Τα W είναι 1000 ακατέβατα ? θελω πολλα watt γιατι κουμπωνω ps5 xbox series x τηλεοραση οσο περισσοτερο μου τα κρατησει τοσο το καλυτερο
Nikdev Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μπορεις τοτε να πας σε ups οπως αυτο https://www.skroutz.gr/s/21309037/Powerwalker-VI-3000-SCL-UPS-Line-Interactive-3000VA-1800W-με-4-Schuko-Πρίζες.html Εχω σε τετοιο τηλεορασεις 55 & 48 και nova για τον ιδιο λογο να κραταει οσο το δυνατο περισσοτερο. Για πιο ευαισθητες αξιζει να πας σε πληρους ημιτονου και apc
3DJIN Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 πεταμενα λεφτα και τα δυο,για ποιο λογο θες να προχωρησεις σε μια τετοια αγορα? για να παιζεις 10 λεπτα παραπανω?
kingmouf Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Χωρίς παρεξήγηση, αλλά το νόημα του UPS σε αυτού του τύπου τις συσκευές/εγκαταστάσεις είναι η προστασία του εξοπλισμού και ένα μικρό χρονικό περιθώριο τροφοδοσίας με μπαταρία που να επιτρέπει την ασφαλή απενεργοποίηση των συνδεδεμένων συστημάτων ή την ολοκλήρωση μιας εργασίας προκειμένου να απενεργοποιηθεί μετά το συνδεδεμένο σύστημα. Το να πάρεις ένα UPS 1200W για συνδεδεμένο εξοπλισμό της τάξης των 400-500W είναι εντελώς άσκοπο και κοστοβόρο (ενεργειακά και χρηματικά). Οι μπαταρίες σε maximum τρία χρόνια θα αρχίσουν να έχουν και πτώση και λογικά μέχρι τη 5ετία θα θέλουν αλλαγή. Δικά σου τα χρήματα, οπότε εμένα ο λόγος περισσεύει. Τώρα δεν έχω υπόψη μου τα συγκεκριμένα μοντέλα. Αυτό που θα κοίταγα εφόσον είσαι στην κατηγορία line interactive και αφού δεν φαίνεται να κοιτάς το θέμα VA/Watt, είναι να έχει υποστήριξη για τον τύπο της πρίζας που χρειάζεσαι, να έχει υποστήριξη για πρίζες που έχουν προστασία/εξομάλυνση και δεν είναι πάνω στη μπαταρία (γιατί π.χ. θέλεις να έχεις προστασία αλλά δεν σε πειράζει να μην έχεις αυτονομία σε περίπτωση διακοπής) και να έχει εγγύηση για το ίδιο το UPS και για τον συνδεδεμένο εξοπλισμό. Προσωπικά σε μια αυξομείωση του ρεύματος, το UPS που είχα απέτυχε και μου καταστράφηκε και η οθόνη που ήταν συνδεδεμένη. Με αποζημείωσαν με καινούριο UPS και μου αντικατέστησαν (χρηματική καταβολή) και τον συνδεδεμένο εξοπλισμό που καταστράφηκε. 2 1
dpolal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 15 ώρες πριν, lak10 είπε θελω πολλα watt γιατι κουμπωνω ps5 xbox series x τηλεοραση οσο περισσοτερο μου τα κρατησει τοσο το καλυτερο Όπως ήδη ανέφεραν σε τέτοιες συσκευές, όχι Η/Υ δηλαδή, αγοράζεις UPS για την προστασία που προσφέρει από τις διακύμάνσεις του ρεύματος και όχι για να συνεχίζεις να παίζεις σε περίπτωση διακοπής. 1
lak10 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, dpolal είπε Όπως ήδη ανέφεραν σε τέτοιες συσκευές, όχι Η/Υ δηλαδή, αγοράζεις UPS για την προστασία που προσφέρει από τις διακύμάνσεις του ρεύματος και όχι για να συνεχίζεις να παίζεις σε περίπτωση διακοπής. εδω που ειμαι εχουμε συχνα 5λεπτες διακοπες αν ηθελα απλη πρροστασια θα επαιρνα σκετο AVR
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 apc δαγκωτο θα προτιμουσα λιγοτερα va αλλα την σειρα smart 1
angelsmokee Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Στις 17/3/2022 στις 2:35 ΜΜ, kingmouf είπε Χωρίς παρεξήγηση, αλλά το νόημα του UPS σε αυτού του τύπου τις συσκευές/εγκαταστάσεις είναι η προστασία του εξοπλισμού και ένα μικρό χρονικό περιθώριο τροφοδοσίας με μπαταρία που να επιτρέπει την ασφαλή απενεργοποίηση των συνδεδεμένων συστημάτων ή την ολοκλήρωση μιας εργασίας προκειμένου να απενεργοποιηθεί μετά το συνδεδεμένο σύστημα. Το να πάρεις ένα UPS 1200W για συνδεδεμένο εξοπλισμό της τάξης των 400-500W είναι εντελώς άσκοπο και κοστοβόρο (ενεργειακά και χρηματικά). Οι μπαταρίες σε maximum τρία χρόνια θα αρχίσουν να έχουν και πτώση και λογικά μέχρι τη 5ετία θα θέλουν αλλαγή. Δικά σου τα χρήματα, οπότε εμένα ο λόγος περισσεύει. Τώρα δεν έχω υπόψη μου τα συγκεκριμένα μοντέλα. Αυτό που θα κοίταγα εφόσον είσαι στην κατηγορία line interactive και αφού δεν φαίνεται να κοιτάς το θέμα VA/Watt, είναι να έχει υποστήριξη για τον τύπο της πρίζας που χρειάζεσαι, να έχει υποστήριξη για πρίζες που έχουν προστασία/εξομάλυνση και δεν είναι πάνω στη μπαταρία (γιατί π.χ. θέλεις να έχεις προστασία αλλά δεν σε πειράζει να μην έχεις αυτονομία σε περίπτωση διακοπής) και να έχει εγγύηση για το ίδιο το UPS και για τον συνδεδεμένο εξοπλισμό. Προσωπικά σε μια αυξομείωση του ρεύματος, το UPS που είχα απέτυχε και μου καταστράφηκε και η οθόνη που ήταν συνδεδεμένη. Με αποζημείωσαν με καινούριο UPS και μου αντικατέστησαν (χρηματική καταβολή) και τον συνδεδεμένο εξοπλισμό που καταστράφηκε. Ποιας εταιρίας ήταν το ups που σε αποζημιωσε ?καλό είναι να ακούγονται αυτά, για τις εταιρείες που είναι σωστές.. Είμαι προς αναζήτηση ups και εγώ,σημερα ανέβασα ερώτηση αγορά ups για injet +laptop. Αυτές είναι οι ανάγκες μου μα δεν ξέρω τι να πάρω! Έλεγα μήπως πάω προς καθαρού ημιτονιου αλλά δεν θέλω να ξεφύγω στην τιμή.. Να σαι καλά!
oneclick__1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2022 στις 10:45 ΜΜ, lak10 είπε θελω πολλα watt γιατι κουμπωνω ps5 xbox series x τηλεοραση οσο περισσοτερο μου τα κρατησει τοσο το καλυτερο Καλημέρα, Αρχικά να επισημάνω πως και οι 2 συσκευές που αναφέρεις είναι για βασική οικιακή χρήση. Δεν ξέρω αν έχεις επιλέξει μεχρι τώρα κάτι.Οι συσκευές που αναφέρεις έχουν κατανάλωση 350W(ps5)+310W(xbox x)+85W (oled tv, κατα προσέγγιση)=745Watts. Το ιδανικό UPS θα ήταν στα 1500VA (κατα προσέγγιση 0,7pf) = 1000watts. Αρα σε APC θα ήταν Ιδανικό: BR1600SI (καθαρό ημίτονο, IEC Υποδοχές, 960W), Ιδανικο για gaming consoles Basic: BR1500G-GR (Βηματικό ημίτονο, Σουκο υποδοχές, 865W), Basic PC (Non Active PFC) Οικονομικό: BX2200MI-GR (Βηματικό ημίτονο, Σουκο υποδοχές, 1200W) Basic Telco equipment (non active pfc) Ελπίζω να σε βοήθησα Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2022 από oneclick__1
Dantε Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Βεβαια νομιζω πως καταλαβαινεις πως δε προκειται να εχει ταυτοχρονα ανοιχτα (ποσω μαλλον και σε full load που λαμβανεις υποψη σου) και τις 2 κονσολες.Αρα το πολυ 430 θα ειναι η καταναλωση. 1
oneclick__1 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, Dantε είπε Βεβαια νομιζω πως καταλαβαινεις πως δε προκειται να εχει ταυτοχρονα ανοιχτα (ποσω μαλλον και σε full load που λαμβανεις υποψη σου) και τις 2 κονσολες.Αρα το πολυ 430 θα ειναι η καταναλωση. Σωστή παρατήρηση. Αν μείνεις σε αυτά τα watts, τοτε υπάρχουν οι χαμηλότερες σε ισχυ μονάδες. Απλά θα θέλει προσοχή να μην δουλέψουν ταυτόχρονα γιατι μετά θα έχεις overload και θα «κρεμάσει» το ups ακαριαία.
Petros Electron Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 APC να πάρεις, ή EATON. Στο λέω εκ πείρας και έχοντας επισκευάσει/μεταπουλήσει αρκετά από αυτά.. Ειδικά στα APC βρίσκει εύκολα κάποιος τα σχεδια της πλακέτας στο ίντερνετ και οι πιο πολλές βλάβες τους (χαζο-βλαβες ειναι) επισκευάζονται με μικρο κοστος. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα