beetlebum Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Kαλησπέρα παιδιά! Τις τελευταίες μερες ακουγα τον υπολογιστη να κανει κατι περιεργους θορύβους...χτες οταν πηγα να τον ανοιξω, μου εβγαλε μηνυμα "cpu fan error". Ανοιξα μεσα το κουτι..το καθαρισα οσο μπορεσα, οι αλλοι 2 ανεμιστηρες που εχω δουλευουν κανονικα. Ο cooler του επεξεργαστη παει να ξεκινησει κ σταματαει. Ο υπολογιστης ανοιγει κανονικα. Ο επεξεργαστης που εχω ειναι INTEL CORE I7-4790 3.60GHZ LGA1150 - BOX. Αφου με το καθαρισμα δεν, μαλλον παω για αλλαγη? Τι αλλο μπορει να φταιει?
nickol-us Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Αν φτάνουν τα καλώδια, κάνε τράμπα τα ανεμιστήρια(του cpu με ένα από τα άλλα δύο). Αν και έτσι δεν παίξει ο ανεμιστήρας της ψήκτρας τότε πας για αλλαγή. Απλά να αποκλείσεις ότι δεν έχει θέμα το cpu fan connector ή η μητρική. Με 15-20 ευρώ θα πάρεις πολύ καλύτερη ψύκτρα, αν θες βοήθεια πες μας και το κουτί σου πιο ειναι 1
beetlebum Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Το κουτί που εχω ειναι το enermax ivector black. Γενικα με τους υπολογιστες ξερω τα βασικα...εχετε καποια προταση για καποιο συμβατο ανεμιστηρακι? Αν το αλλαξω θα χρειαστει να βαλω κ παστα πανω στον επεξεργαστη? Ιδανικα δε θα θελα να μεταφερω τον υπολογιστη σε καταστημα γιατι ειναι λιγο μανουρα να το μεταφερω
nickol-us Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δες πρώτα τι φταίει. Φυσικά μιλάω για αλλαγή της ψυκτρας οπότε ναι θα πρέπει να αλλαχτεί και η πάστα(περιλαμβάνεται συνήθως στην αγορά της νέας). Διαφορετικά θα πρέπει να βρεις ανεμιστήρα με την ίδια βάση, οπότε πρέπει να πας στο ψαχτο σε μεταχειρισμένα 1
duffyduck Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 αν δεν εχει πρόβλημα ο fan header της μητρικής, τοτε κατά πάσα πιθανότητα φταιει το fan της ψυκτρας παρε μια Arctic Freezer 34 esports duo
beetlebum Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δυστυχως ετσι οπως ειναι τα αλλα δυο ανεμιστηρακια δε γινεται να τσεκαρω το κουμπωμα του cpu coοler (εχουν διαφορετικη υποδοχη ουτως η αλλως απ'οτι βλεπω)...βρηκα αυτο εδω που ειναι κ παρομοιο με αυτο που εχω ηδη...δεν ειναι υπολογιστης gaming οποτε θα ηθελα ενα σχετικα οικονομικο ανεμιστηρακι. https://www.skroutz.gr/s/6878218/Intel-E97379-001-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Low-Profile-για-Socket-115x.html
duffyduck Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Αν δεν θες να δωσεις πολλα χρήματα ή έχεις θέμα χώρου πάρε μια από τις Arctic Freezer 11 LP https://www.skroutz.gr/s/417191/Arctic-Freezer-11-LP-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Low-Profile-για-Socket-1200-115x-775.html Arctic Freezer i13 X με ύψος 137 mm https://www.skroutz.gr/s/24168836/Arctic-Freezer-i13-X-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-115x-Λευκή.html 1
TopCLR Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, beetlebum είπε Δυστυχως ετσι οπως ειναι τα αλλα δυο ανεμιστηρακια δε γινεται να τσεκαρω το κουμπωμα του cpu coοler (εχουν διαφορετικη υποδοχη ουτως η αλλως απ'οτι βλεπω)...βρηκα αυτο εδω που ειναι κ παρομοιο με αυτο που εχω ηδη...δεν ειναι υπολογιστης gaming οποτε θα ηθελα ενα σχετικα οικονομικο ανεμιστηρακι. https://www.skroutz.gr/s/6878218/Intel-E97379-001-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Low-Profile-για-Socket-115x.html Πρόσεξε με αυτήν την ψήκτρα. Επειδή αναφέρει "Low profile" μήπως είναι για τους μικρούς επεξεργαστές (Celeron, Pentium κλπ.) που έχουν TDP 53W και όχι για τον 4790 σου που έχει 84W. Εγώ δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία ότι είναι επαρκής για 4790 (ναι, ταιριάζει να κουμπώσει). Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν διαφορές στις στοκ ψήκτρες αυτής της γενιάς των Intel. Έχω δει από socket 775 δύο στοκ ψήκτρες που είχαν διαφορές στο ύψος. Ίσως, εφόσον έχεις την στοκ ψήκτρα του 4790, αν ταιριάζει στις διαστάσεις (= ύψος της ψήκτρας) να σου κάνει. Αν όμως είναι χαμηλότερη (= είναι για μικρότερους επεξεργαστές) τότε θα ζορίζεται σε μεγάλα φορτία και το καλοκαίρι με τις ζέστες. 1
dpolal Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, beetlebum είπε Δυστυχως ετσι οπως ειναι τα αλλα δυο ανεμιστηρακια δε γινεται να τσεκαρω το κουμπωμα του cpu coοler (εχουν διαφορετικη υποδοχη ουτως η αλλως απ'οτι βλεπω)...βρηκα αυτο εδω που ειναι κ παρομοιο με αυτο που εχω ηδη...δεν ειναι υπολογιστης gaming οποτε θα ηθελα ενα σχετικα οικονομικο ανεμιστηρακι. https://www.skroutz.gr/s/6878218/Intel-E97379-001-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Low-Profile-για-Socket-115x.html Τα σχετικά οικονομικά ανεμιστηράκια δεν σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις επεξεργαστών που κυκλοφορούν ή έχουν κυκλοφορήσει. Αν η cpu που διαθέτεις παράγει μεγαλύτερη θερμότητα από όση μπορεί να διαχειριστεί η ψύκτρα τότε θα έχεις πρόβλημα που θα γίνετε εντονότερο κατά τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Προτίμησε μία ποιό ακριβή ψύκτρα που θα καλύπτει σίγουρα τον i7 που έχεις. Αυτές που σου πρότειναν είναι πολύ καλές περιπτώσεις. 1
beetlebum Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Τελικα ηταν οντως το ανεμιστηρακι κ παει ηδη προς αντικατασταση.. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα