Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, triplex1 είπε

Φιλε πραγματικα εσυ τρολαρεις εδω μεσα και κανεις αλλος ........ το τραβας το θεμα εδω και 18 ωρες , καλο βραδυ να εχεις.

Το φτηνότερο και καλύτερο μάλλον δεν καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχει.

• Like 1
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Φιλε πραγματικα εσυ τρολαρεις εδω μεσα και κανεις αλλος ........ το τραβας το θεμα εδω και 18 ωρες , καλο βραδυ να εχεις.

Δεν τρολαρω απλά έχουμε αντίθετη άποψη.

Εσύ θα έδινες 413€ για 3050 ή 530€+ για 3060, αν είχες και αλλο μηχάνημα πχ ps4 , για να παίξεις τα ίδια παιχνίδια;

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Εσύ θα έδινες 413€ για 3050 ή 530+ για 3060, αν είχες και αλλο μηχάνημα να παίξεις τα ίδια παιχνίδια;

στο 1000ρικο που ειπες εξ'αρχης θα εβαζα 6600xt + τα υπολοιπα , τι δεν καταλαβαινεις και συνεχιζεις να λες τα δικα σου , θες να στα βγαλω? δεν θα μπω στον κοπο γιατι δεν αξιζει , δεν προκειται τιποτα να παρεις

https://www.skroutz.gr/s/31441434/Asrock-Radeon-RX-6600-XT-8GB-GDDR6-Challenger-D-OC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-90-GA2TZZ-00UANF.html

• Like 1
Δημοσ.
Spoiler

Όση ώρα γράφω, έχουν πέσει 10 απαντήσεις.

Τι έχετε πάθεις; Λέτε οτι σας τρολάρει ο ts και ενώ έχει αρνηθεί του έχετε προτείνει από 2-3 φορές λάπτοπ και κονσόλα.

Ο άνθρωπος θέλει να πάρει κάτι αλλά να πιάσει και τόπο χωρίς να πετάξει λεφτά. Συνηθίσατε στις τιμές τις 3060 στα 800 και σας φαίνεται περίεργο που σκέφτεται να την αγοράσει στα 500;

Δηλαδή κάπου να υπάρχει και μια κατανόηση όταν μιλάμε

Ωραία.

Για αρχή νομίζω κι εγώ οτι η λύση του 5600g είναι η καλύτερη. Τα γραφικά του, χωρίς απαιτήσεις θα παίξουν (σχεδόν) όλα τα παιχνίδια, έστω σε 1080p low. Επίσης είναι ικανότατος επεξεργαστής που θα βγάλει κάμποσα χρόνια αλλά σηκώνει και αρκετές κάρτες της προκοπής. Εναλλακτικά αν νομίζεις οτι αξίζει μπορείς να δεις για μακροβιωσιμότητα (τι είπα ο άνθρωπος😮 ) και τον 5700g. Έχει περισσότερους πυρήνες και ελάχιστα καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά.

Κουτί - δύσκολο να αποφασίσω για σένα, ωστόσο αυτό που θεωρείται must είναι το καλό airflow για καλές θερμοκρασίες. Επειδή καταλαβαίνω οτι λόγω ηλικίας θα θες και rgb, αρκετά οικονομικό που συνδυάζει τα παραπάνω

Kolink-Citadel-Mesh-RGB-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο

(το συγκεκριμένο σε περιορίζει στο μέγεθος της μητρικής και πας μόνο για micro atx στο ανώτερο)

Μητρική - ανάλογα πως θες να κινηθείς θα επιλέξεις ανάμεσα σε b450 και b550. Το b550 είναι το πιο σύγχρονο chipset, ίσως αξίζει να το σκεφτεις για ενδεχώμενο upgrade αν και μάλλον με τις αλλαγές που έρχονται η γνώμη μου είναι οτι δεν αξίζει. Το b450 υπερκαλύπτει τα θέλω σου και είναι πολύ οικονομικά οπότε και θα σου πρότεινα να κινηθείς προς τα εκεί.

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085416,26231445

Καλό θα ήταν να βάλεις κάποια ψύκτρα aftermarket για να κρατιέται χαλαρό το pc χωρίς throttle αλλά και να σου αντέξει για χρόνια απροβλημάτιστο. Οποιαδήποτε ψύκτρα με >=120mm ανεμιστήρα θα σε καλύψει, δεν ξέρω αν θες απαραίτητα rgb, αν χρειάζεσαι βοήθεια δώσε πληροφορίες

Τροφοδοτικό, ένα καλό gold ώστε να μπορέσει να σηκώσει άνετα μια κάρτα στο μέλλον. Εδώ και καιρό, σε πολύ καλή τιμή, tier a με 10 χρόνια εγγύηση

https://www.skroutz.gr/s/26534455/MSI-MPG-A650GF-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

Δίσκο είπες έχεις

Μνήμες - Εδώ γιατί θες rgb; Αν πας με rgb θα πετάξεις χρήματα. Πρέπει να δεις ένα καλό κιτ, στα 3600/cl16 και για επιδόσεις αλλά και για ενσωματωμένα γραφικά

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=27152802,22159414

Αν σου κάνουν τα παραπάνω σαν βάση να τα συζητήσουμε αν θες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, prefuse είπε

Εσύ θα έδινες 413€ για 3050 ή 530€+ για 3060, αν είχες και αλλο μηχάνημα πχ ps4 , για να παίξεις τα ίδια παιχνίδια;

τρολαρεις τον εαυτό σου μόνος σου με αυτό που έγραψες,η μονη λύση είναι να μην πάρεις κάρτα, όταν τον Σεπτέμβριο βγουν τα καινούργια μοντέλα αγοράζεις την τωρινή σειρά στην τιμή που σε βολεύει 

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως από τις τόσες απαντήσεις έχουν καλυφθεί τα βέλτιστα πιθανά σενάρια. Από εδώ και πέρα it's up to you. Διαφορετικά το νήμα θα ξεφύγει χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον όταν παραγγείλεις γράψε τι πήρες τελικά.

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, prefuse είπε

Πρότεινε ένα να του το δείξω;

Ευχαριστώ

(Αν και μου είπε ότι δεν θέλει λάπτοπ αλλά σταθερό)

Δεν έχω ψάξει ιδιαιτερα αλλά ρίξε μια ματιά σκρουτζ

https://www.skroutz.gr/s/29546538/MSI-Katana-GF66-11UC-i5-11400H-8GB-512GB-GeForce-RTX-3050-FHD-W10-Home-Black.html

Οθόνη έχεις για τον σταθερό? 

Δημοσ.

Προσωπικά για τον μικρό θα του έφτιαχνα το παρακάτω

Core i3 12100F = 115 ευρώ

Gigabyte B660M Gaming DDR4 = 120 ευρώ

G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 = 65 ευρώ

Crucial P2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 = 85 ευρώ

Seasonic Core GC 650W Gold = 75 ευρώ

MSI Radeon RX 6500 XT 4GB GDDR6 Mech 2X OC = 240 ευρώ

Case (βάλε όποιο Midi θέλεις) = 35 ευρώ

Σύνολο = 735 ευρώ.

Παίζει τα πάντα στα 1080p, μπορεί να αναβαθμιστεί με τους Intel RaptorLake και έχει τροφοδοτικό να σηκώσει 200-300W GPU όταν θέλεις να βάλεις μεγαλύτερη στο μέλλον.

• Like 4
Δημοσ.

α) Είτε 5600g με 450/550 μητρική.

β) Eιτε intel i3/i5 με Β660 και μια 1030 2GB DDR5. Της gigabyte στα 100 ευρώ σηκώνει τα 125w του i5 (hardware unboxed βίντεο στο youtube VRM test για Β660).

Νομίζω ο 5600g δεν είναι PCI gen4 σε περίπτωση που θες να βάλεις μια 6500ΧΤ (λέμε τώρα 😁).Τώρα με την τιμή της μεγαβατωρας να διπλασιάζετε σύντομα  δεν ξέρω πόσο βιώσιμο θα είναι το μινινγκ. Ίσως γεμίσει η αγορά μτχ καρτουλες.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, imr είπε

Δεν έχω ψάξει ιδιαιτερα αλλά ρίξε μια ματιά σκρουτζ

https://www.skroutz.gr/s/29546538/MSI-Katana-GF66-11UC-i5-11400H-8GB-512GB-GeForce-RTX-3050-FHD-W10-Home-Black.html

Οθόνη έχεις για τον σταθερό? 

Απλά να τονίσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν ότι η 3050M (Mobile) είναι χειρότερη από την RX 6500XT (Desktop) σε επιδόσεις και δεν έχει καμία σχέση με την Desktop RTX 3050.

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Σύνολο = 735 ευρώ.

Παίζει τα πάντα στα 1080p, μπορεί να αναβαθμιστεί με τους Intel RaptorLake και έχει τροφοδοτικό να σηκώσει 200-300W GPU όταν θέλεις να βάλεις μεγαλύτερη στο μέλλον.

Πολύ καλή σύνθεση, ότι πρέπει  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prefuse είπε

Ναι αλλά να δώσω 1000 εκεί που αξίζουν και όχι να πάρω κάτι σε διπλάσια τιμή μόνο και μόνο για να παίξουμε ένα παιχνίδι. Αυτό λέω από την αρχή και δεν μας πειράζει να περιμένουμε. Γιατί να δώσω τα διπλάσια αφού και δεν αξίζει τόσο και σε λίγους μήνες θα έρθει σε πιο φυσιολογικές τιμές. Δεν καθορίζεται η ζωή μας αν θα μπορούμε να παίξουμε games και αφού μια onboard παίζει GTA RP δεν βλέπω τον λόγο να μην περιμένουμε λιγους μήνες ακόμα. Αν δεν είχε και κονσόλες άντε να το δικαιολογήσω..

The RTX 3060 is supposed to offer fantastic value for money, with 3,548 Cuda cores and 12GB of GDDR6 for just $329

αντι να πεταξεις 800 ευρω στηνοντας πισι κ να καθεται, μπορεις να παρεις μια καλη καρτα 400,500,600 κ νατη βαλεις σε παλιο ή πολυ φτηνο.

και σε μερικους μηνες παρε το πισι τότε κ τελειωσες.

πχ χτιζεις ενα ι3 10η γενια με 250 ευρω με μια 3060 στα 500 ή 3050.

ισως δεν αξιζει να περιμενεις 6,8 12 μηνες να πεσει η 3070 200,300 ευρω, 

μη δωσεις λεφτα για πισι τωρα

τοσους μηνες πολλοι εδωσαν 1000αρικα για πισι, κ καθονταν με ενσωματωμενα γραφικα.

αν ειχαν παρει μια 3060 στα 700 ευρω θα την ειχαν κανει αποσβεση ακομη κ με συστημα δεκαετιας.

τωρα εφαγαν ενσωματωμενα 1,2 χρονια ή με την 1030 ακομη περιμενουν

τωρα πεφτουν κ τα πισι κ απλα πεταξαν τα λεφτα τους τοσο καιρο σε πισι

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Σύνολο = 735 ευρώ.

τωρα καλυτερα αγορα μιας καρτας 3070 στα 600 ευρω έως 3050 στα 400 κ να τη βαζει σε ο,τι εχει

πιο καλα θα του ερθει

6 μηνες αναμονης για να πεσουν 100 ευρω απο 400 σε 300 ακομη δεν παλευεται

18 ώρες πριν, 3DJIN είπε

αμα θελετε rdr2 ξεκινατε απο το χιλιαρικο.

δεν θελει να αγορασει κ το αλογο μαζι,χαχα

οι 3060 πανε για 400 ντολαρ, καλη φαση

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Όση ώρα γράφω, έχουν πέσει 10 απαντήσεις.

Τι έχετε πάθεις; Λέτε οτι σας τρολάρει ο ts και ενώ έχει αρνηθεί του έχετε προτείνει από 2-3 φορές λάπτοπ και κονσόλα.

Ο άνθρωπος θέλει να πάρει κάτι αλλά να πιάσει και τόπο χωρίς να πετάξει λεφτά. Συνηθίσατε στις τιμές τις 3060 στα 800 και σας φαίνεται περίεργο που σκέφτεται να την αγοράσει στα 500;

Δηλαδή κάπου να υπάρχει και μια κατανόηση όταν μιλάμε

Ωραία.

Για αρχή νομίζω κι εγώ οτι η λύση του 5600g είναι η καλύτερη. Τα γραφικά του, χωρίς απαιτήσεις θα παίξουν (σχεδόν) όλα τα παιχνίδια, έστω σε 1080p low. Επίσης είναι ικανότατος επεξεργαστής που θα βγάλει κάμποσα χρόνια αλλά σηκώνει και αρκετές κάρτες της προκοπής. Εναλλακτικά αν νομίζεις οτι αξίζει μπορείς να δεις για μακροβιωσιμότητα (τι είπα ο άνθρωπος😮 ) και τον 5700g. Έχει περισσότερους πυρήνες και ελάχιστα καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά.

Κουτί - δύσκολο να αποφασίσω για σένα, ωστόσο αυτό που θεωρείται must είναι το καλό airflow για καλές θερμοκρασίες. Επειδή καταλαβαίνω οτι λόγω ηλικίας θα θες και rgb, αρκετά οικονομικό που συνδυάζει τα παραπάνω

Kolink-Citadel-Mesh-RGB-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο

(το συγκεκριμένο σε περιορίζει στο μέγεθος της μητρικής και πας μόνο για micro atx στο ανώτερο)

Μητρική - ανάλογα πως θες να κινηθείς θα επιλέξεις ανάμεσα σε b450 και b550. Το b550 είναι το πιο σύγχρονο chipset, ίσως αξίζει να το σκεφτεις για ενδεχώμενο upgrade αν και μάλλον με τις αλλαγές που έρχονται η γνώμη μου είναι οτι δεν αξίζει. Το b450 υπερκαλύπτει τα θέλω σου και είναι πολύ οικονομικά οπότε και θα σου πρότεινα να κινηθείς προς τα εκεί.

https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085416,26231445

Καλό θα ήταν να βάλεις κάποια ψύκτρα aftermarket για να κρατιέται χαλαρό το pc χωρίς throttle αλλά και να σου αντέξει για χρόνια απροβλημάτιστο. Οποιαδήποτε ψύκτρα με >=120mm ανεμιστήρα θα σε καλύψει, δεν ξέρω αν θες απαραίτητα rgb, αν χρειάζεσαι βοήθεια δώσε πληροφορίες

Τροφοδοτικό, ένα καλό gold ώστε να μπορέσει να σηκώσει άνετα μια κάρτα στο μέλλον. Εδώ και καιρό, σε πολύ καλή τιμή, tier a με 10 χρόνια εγγύηση

https://www.skroutz.gr/s/26534455/MSI-MPG-A650GF-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

Δίσκο είπες έχεις

Μνήμες - Εδώ γιατί θες rgb; Αν πας με rgb θα πετάξεις χρήματα. Πρέπει να δεις ένα καλό κιτ, στα 3600/cl16 και για επιδόσεις αλλά και για ενσωματωμένα γραφικά

https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=27152802,22159414

Αν σου κάνουν τα παραπάνω σαν βάση να τα συζητήσουμε αν θες.

Σούπερ αναλυτικός! Ευχαριστώ

Από κουτί τα Nzxt h510 αξίζουν;

19 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

αντι να πεταξεις 800 ευρω στηνοντας πισι κ να καθεται, μπορεις να παρεις μια καλη καρτα 400,500,600 κ νατη βαλεις σε παλιο ή πολυ φτηνο.

και σε μερικους μηνες παρε το πισι τότε κ τελειωσες.

πχ χτιζεις ενα ι3 10η γενια με 250 ευρω με μια 3060 στα 500 ή 3050.

ισως δεν αξιζει να περιμενεις 6,8 12 μηνες να πεσει η 3070 200,300 ευρω, 

μη δωσεις λεφτα για πισι τωρα

τοσους μηνες πολλοι εδωσαν 1000αρικα για πισι, κ καθονταν με ενσωματωμενα γραφικα.

αν ειχαν παρει μια 3060 στα 700 ευρω θα την ειχαν κανει αποσβεση ακομη κ με συστημα δεκαετιας.

τωρα εφαγαν ενσωματωμενα 1,2 χρονια ή με την 1030 ακομη περιμενουν

τωρα πεφτουν κ τα πισι κ απλα πεταξαν τα λεφτα τους τοσο καιρο σε πισι

τωρα καλυτερα αγορα μιας καρτας 3070 στα 600 ευρω έως 3050 στα 400 κ να τη βαζει σε ο,τι εχει

πιο καλα θα του ερθει

Δυστυχώς είναι το πρώτο του pc (παιδί πρώτης γυμνασίου) γι'αυτό και σκέφτηκα το αντίθετο από αυτό που γράφεις.

Και οθόνη θα έχει μια παλιά δικιά μου 27" ultrasharp χωρίς HDMI.. ή μια 5ετιας, hkc 27" 60hz κυρτή με VA panel. 

1 ώρα πριν, fotaras76 είπε

Νομίζω πως από τις τόσες απαντήσεις έχουν καλυφθεί τα βέλτιστα πιθανά σενάρια. Από εδώ και πέρα it's up to you. Διαφορετικά το νήμα θα ξεφύγει χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον όταν παραγγείλεις γράψε τι πήρες τελικά.

Εννοείται θα γράψω! Ευχαριστώ

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, prefuse είπε

Σούπερ αναλυτικός! Ευχαριστώ

Από κουτί τα Nzxt h510 αξίζουν;

Τις RGB μνήμες ίσως τις γλιτώσουμε αλλά αν τελικά τις θέλει ποιες να πάρω;

Δυστυχώς είναι το πρώτο του pc (παιδί πρώτης γυμνασίου) γι'αυτό και σκέφτηκα το αντίθετο από αυτό που γράφεις.

Και οθόνη θα έχει μια παλιά δικιά μου 27" ultrasharp χωρίς HDMI.. ή μια 5ετιας, hkc 27" 60hz κυρτή με VA panel. 

ρωτα το παιδι αν θελει τωρα καρτα.

θα σπαζομουν πολυ αν εδιναν 1000 για πισι κ περιμενα 8 μηνες με ενσωματωμενα.

εχει κονσολες οκ, αλλα μια 6600χτ ή 3060 στα 450,500? ειναι πολυ συμφερουσα απο οποιο πισι 

για 27 οθονη με παλιο βισμα, εχει ανταπτορες. αμα παρεις 3070 θα δωσεις 350 δολαρια για αναβαθμιση οθονης? ενα ανταπτορα παρε 5 ευρω κ τερμα

επειδη ειναι στο γυμνασιο ,οι κονσολες ειναι οκ.

πολυ δυσκολα θα αγοραζα σε α γυμνασιου πανω απο 3050.

μην πω πανω απο 1650 των 200 ευρω ή 1660 των 270

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...