Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!!! Θα ξεκινήσω δουλειά σε σούπερ μάρκετ στο πόστο των ψυγείων, έχει δουλέψει κανένας για να μου πει την εμπειρία του γιατι έχω λίγο άγχος ; Και γενικά πώς είναι οι συνθήκες στα σούπερ;; 

Δημοσ.

Θα "πήζεις¨ όταν έχει κόσμο, θα ακούς και κανά παράπονο από τους πελάτες που περιμένουν κατά τα άλλα χαλαρά...θα συνηθίσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Όχι άγχος και όρεξη για εργασία και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν είσαι στα τυριά-αλλαντικά φρόντισε να μάθεις κάποιες πληροφορίες για προϊόντα που θα πουλάς, σωστή ανακύκλωση ώστε να μην και έλεγχο φρεσκάδας στα προϊόντα. Στα self service ψυγεία σωστή τοποθέτηση-έλεγχο-ανακύκλωση ώστε να μη μένουν ληγμένα προϊόντα στο ράφι. Όσο μεγαλύτερο το κατάστημα τόσο το καλύτερο αφού να έχεις συγκεκριμένο πόστο και δε θα χρειάζεται να ασχολείσαι με πολλές διαφορετικές εργασίες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλή αρχή κι απο μένα! δεν εχω δουλεψει σε σουπερ, σε παντοπωλείο που δουλευα τα τυρια/αλλαντικά ήταν το χειρότερο μου, αν και ειχα μαθει να κόβω με το μάτι ακριβώς όσο ζητούσαν. Αν είσαι στα ψυγεία με τα συσκευασμένα είναι μια χαρά πόστο απλά προσέχεις να βγαινουν μπροστα τα πιο παλια και πίσω τα φρεσκα και να μη μένουν ληγμενα ή χαλασμένα προιοντα στα ραφια 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε δυο αλυσιδες παντως που ειχε δουλεψει ο πρωτος μου ξαδερφος,η πρωτη ηταν μεγαλη γνωστη αλυσιδα σουπερ μαρκετ,ξεκινησε ως 4ωρος,με 340-350 ευρω,εκανε σε αλλλαντικα/αλλιωσιμα,μαναβικο κυριως,επαιρνε καποιες υπερωριες που και που,επρεπε να ειναι παρων στις απογραφες ολη μερα,μεγαλο λουκι αυτο,τον εστελναν κατα διαστηματα σε διαφορα υποκαταστηματα για να κανει αδειες αλλων η για καλυπτει αναγκες που προεκυπταν.Εν τελει τον απελυσαν μετα απο 4 συναπτα ετη,επειδη δεν δεχτηκε να υπογραψει νεα 5ωρη συμμβαση,γιατι δεν τον συνεφερε αφου εχανε λεφτα απο τις λιγοτερες υπερωριες που θα ειχε.

Σε αλλη αλυσιδα που πηγε,ξεκινησε παλι ως 4ωρος με υπερωριες,επαιρνε 500€ το μηνα,με 3μηνη συμβαση αρχικα,που ανανεωθηκε για αλλους 3 μηνες,εν τελει,εντελεως απροειδοποιητα και χωρις καποιον ουσιαστικο λογο,του εδωσαν ενα σαββατο το χαρτι της απολυσης στο χερι με την αιτιολογια οτι ηταν προσωπικο που περισσευε.Τουλαχιστον βγηκε ταμειο..

Και στις δυο περιπτωσεις,υπηρχε πολυ ρουφιανιλικι,πολυ βυσμα,καταπιεση απο ηλιθιους διευθυνταδες και ανωτερους,εκμεταλλευση στο να κανεις διαφορα ποστα και κερδος κανενα ουσιαστικα,τα παρατησε και αποφασισε οτι δεν θα ασχοληθει ξανα με σουπερ μαρκετ.Το χειροτερο ειναι η στασιμοτητα και η μη εξελιξη,εισαι ενας 4ωρος που απλα ελπιζεις οτι θα σου δωσουν ωρες για να βγαλεις κανενα 50αρικο το μηνα παραπανω.

Αυτη η δουλεια και του σεκιουριτα,πρεπει να ειναι απο τις πιο εκμεταλλευσιμες στην αγορα εργασιας.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Slither είπε

..............Το χειροτερο ειναι η στασιμοτητα και η μη εξελιξη,εισαι ενας 4ωρος που απλα ελπιζεις οτι θα σου δωσουν ωρες για να βγαλεις κανενα 50αρικο το μηνα παραπανω.

Αυτη η δουλεια και του σεκιουριτα,πρεπει να ειναι απο τις πιο εκμεταλλευσιμες στην αγορα εργασιας.

Βασικά δεν θα σου δώσουν εύκολα παραπάνω ώρες για τον απλό λόγο που πιστεύω εγώ. Στις 4 αυτές ώρες ειδικά σε κάποιες αλυσίδες σε σκ!ζοUν στην δουλειά, με αποτέλεσμα αν σε φτάσουν 8ωρη εργασία δεν θα είσαι αποδοτικός για αυτούς. Πιο παραγωγικό για αυτούς, άρα και συμφέρον είναι δύο 4ωροι εργαζόμενοι παρά ένας 8ωρος. Δεν έχω επαφή με το αντικείμενο αλλά κάπως έτσι είναι. 

Ειδικά σε μια αλυσίδα που σου πετάνε τα πράγματα απο ταχύτητα στο ταμείο για να έχουν μπόνους παραγωγικότητας μου γυρίζει τα μυαλά. Μια φορά μου χτύπησε η ταμίας έτσι το χέρι με κουτί μπύρας 500ml, γιατι τα πέταγε με βιασύνη. εκμετάλλευση στο φουλ.

Και σεκιουριτάς μιά απο τα ίδια, άσε που όσες ώρες εργάζεσαι δεν κάνεις τίποτα, παρα μόνο είσαι όρθιος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικα,καποιες αλυσιδες και καποιες εταιριες βρισκουν και τα κανουν,εχουν πλατες στο κρατος για να εκμεταλλευονται αυτο το συστημα του 4ωρου,του 5ωρου,της κλεψιας να μην πληρωνουν τα νομιμα ουτε σε εναν βασικο μισθο.Ακριβως οπως το λες,προτιμουν δυο 4ωρους που θα τους κολλανε υπερωριες και θα γινονται λαστιχο,παρα εναν 8ωρο εργαζομενο.

Παραδειγματα αρκετα,Jumbo,ΑΒ βασιλοπουλος,My market,Lidl,κ.α.,απλα οκ,αν εισαι μικρος,λες απο καπου πρεπει να ξεκινησω,να αποκτησω εμπειρια και προυπηρεσια για το βιογραφικο μου οποτε κανεις τουμπεκι και υπομονη για λιγα χρονια,μεχρι να βρω τιποτε αλλο της προκοπης,σεκιουριτι...τι να πουμε εδω περα,εταιριες που πληρωνουν 2,70-2,80 την ωρα,να σου τρωνε τα δωρα και τα επιδοματα αδειας,να σου κοβουν ρεπο,να σε χωνουν 11/12ωρα για ψιχουλα πραγματικα,τραγικες συνθηκες εργασιας.Aν δε,τους αναφερεις οτι θα πας στην επιθεωρηση εργασιας,σε απειλουν κιολας οτι θα μπλεξεις,δεν θα βρισκεις δουλεια σε αλλη εταιρεια κλπ.

Επεξ/σία από Slither
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...