mistiri0 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, KostasKri είπε Να φανταστώ πως θα προτιμούσες να αυξηθεί η τιμή όπως έγινε σε ΌΛΑ τα smartphones όταν μπήκε η ονομασία 5G μέσα για τουλάχιστον ένα 50άρικο. Εντάξει γούστα είναι αυτά, εγώ προτιμώ να επαναχρησιμοποιώ παλιούς φορτιστές και ακουστικά και να μην πληρώσω έξτρα σε σχέση με πέρσι. Μα αύξηση στην τιμή έβαλε ούτως η άλλως εκείνη την χρονιά αφού η βασική τιμή ανέβηκε κατά 40 ευρώ παρότι έλειπε ο φορτιστής. Και τέλος πάντων δεν υπάρχει λογική του να αφαιρείς συγκεκριμένα βασικά πράγματα προκειμένου να μην δώσεις αύξηση στην τιμή βλέπε ίδιο επεξεργαστή και στις επόμενης γενιάς iphone, περιορισμένη ram, μπαταρία που στην πλειοψηφία των κινητών της κρατάει μίση μέρα και αν, οθόνες παλαιότερης γενιάς, και τα λοιπά. Ο λόγος που δεν έβαλε τα ακουστικά ήταν για να αγοράσεις τα airpods και ο φορτιστής για να αγοράσεις φορτιστή χωριστά αφού διατήρησε παράλληλα την θύρα Lightning. Δηλαδή αν πουλήσεις το προηγούμενο κινητό σου τον φορτιστή δεν θα τον δώσεις και θα τον κρατήσεις και θα πεις στον αγοραστή πάρε εσύ φορτιστή γιατί εγώ το θέλω για το καινούργιο κινητό μου? Όπως και να έχει περιμένουμε και σε αυτό να πάει επιτέλους σε θύρα usb-c για να έχουμε και καλύτερες λύσεις μεταφοράς δεδομένων και πιο γρήγορη φόρτιση και επιτέλους φθηνό φορτιστή της επιλογής μας και παράλληλα καλύτερο ποιοτικά βλέπε Anker, Belkin. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostasKri Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, mistiri0 είπε Μα αύξηση στην τιμή έβαλε ούτως η άλλως εκείνη την χρονιά αφού η βασική τιμή ανέβηκε κατά 40 ευρώ παρότι έλειπε ο φορτιστής. Και τέλος πάντων δεν υπάρχει λογική του να αφαιρείς συγκεκριμένα βασικά πράγματα προκειμένου να μην δώσεις αύξηση στην τιμή βλέπε ίδιο επεξεργαστή και στις επόμενης γενιάς iphone, περιορισμένη ram, μπαταρία που στην πλειοψηφία των κινητών της κρατάει μίση μέρα και αν, οθόνες παλαιότερης γενιάς, και τα λοιπά. Ο λόγος που δεν έβαλε τα ακουστικά ήταν για να αγοράσεις τα airpods και ο φορτιστής για να αγοράσεις φορτιστή χωριστά αφού διατήρησε παράλληλα την θύρα Lightning. Δηλαδή αν πουλήσεις το προηγούμενο κινητό σου τον φορτιστή δεν θα τον δώσεις και θα τον κρατήσεις και θα πεις στον αγοραστή πάρε εσύ φορτιστή γιατί εγώ το θέλω για το καινούργιο κινητό μου? Όπως και να έχει περιμένουμε και σε αυτό να πάει επιτέλους σε θύρα usb-c για να έχουμε και καλύτερες λύσεις μεταφοράς δεδομένων και πιο γρήγορη φόρτιση και επιτέλους φθηνό φορτιστή της επιλογής μας και παράλληλα καλύτερο ποιοτικά βλέπε Anker, Belkin. Όπως ανέλυσα παραπάνω, η αύξηση προήλθε και από άλλα πράγματα όπως OLED, δεύτερη κάμερα και 5g. Τα προ μοντέλα δεν πήραν αύξηση (τουλάχιστον στην τιμή που πουλάει η Apple, αν ανέβηκαν εδώ οι τιμές λόγο δασμών κτλ δεν φταέι η Apple) Από κει και πέρα, το περιβαντολογικό, είναι όντως θέμα. Ότι και να αγοράσεις, έχει φορτιστή, έχει καλώδιο και τα κινητά έξτρα ακουστικά. Σου φαίνεται πιο λογικό να σου τα δίνει όλα αυτά και να καταλήγουν στα σκουπίδια; Αν χρειάζεσαι, απλά αγόρασέ τα. Αν δεν τα χρειάζεσαι, ένα λιγότερος φορτιστής και ακουστικά στα σκουπίδια. Εγώ πχ που έχω ασύρματους φορτιστές παντού και multi-usb chargers τι ακριβώς να τον κάνω τον φορτιστή της Apple και της κάθε Apple; Συλλογή στο συρτάρι μου που κάποια στιγμή θα το πετάξω; Εγώ που έχω airpods και άλλοι που έχουν άλλα ακουστικά πολύ καλύτερα από τα μαμίσια τι να τα κάνουν τα ακουστικά που δίνουν με την συσκευή; Βάλε κάτω πόσος κόσμος δεν τα χρειάζεται γιατί έχει ήδη πολλούς φορτιστές σπίτι του... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Lefteris1993s είπε Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου ούτε μισή περίπτωση να γίνει αυτό. Πιο πιθανό μου ακούγεται να πάρουν Α16 τα απλά και τα προ να πάνε στον Μ1 (που ούτε αυτό το πιστεύω, όλα με τον Α16 θα είναι και θα τελειώσει το παραμύθι εκεί). Η apple κάνει τσιγκουνιές γενικότερα και πολλά features που στον κόσμο του android είναι καθημερινότητα για να έρθουν στην apple ή/και στο iOS κάνουμε αμάν κάθε φορά (βλέπε 120Hz οθόνη) αλλά επεξεργαστή αν μη τι άλλο δίνει κάθε χρόνο σε όλη τη σειρά τον τελευταίο. Εδω πήρε Α15 το SE, μου μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να τον διατηρήσει και στα καινούργια τηλέφωνα. Όχι επειδή δε θα είναι επαρκής, μην τρελαθούμε, εδώ του αδερφού μου το XS Max και πάει μπάλα συγκρινόμενο σε καθημερινή χρήση με το δικό μου 13 pro δε βλέπεις σχεδόν καμία διαφορά σε επιδόσεις, απλα δεν είναι Apple όλο αυτό, δεν έχει φτιάξει την εικόνα της πάνω σε προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή (για προηγούμενης ή προ προ προ προηγούμενης γενιάς design όμως το συζητάμε 😂) Εκτός και αν...την απλή σειρά θέλει να την κάνει "SE" για να μην κανιβαλίζει τις πωλήσεις των Pro! Έχουν ξανακουστεί άλλωστε φήμες οτι η "SE" σειρά θα φύγει από το σουλούπι του 7/8. Βέβαια μέχρι πρώτινος η "SE" σειρά είχε το προνόμιο του φρέσκου επεξεργαστή (αλλά παλιού σασί), μήπως πλέον (και λόγω της έλειψης ημιαγωγών) πάμε στο ανάποδο; Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iwnas28 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Άρχισε το cost cutting η apple... Μάλλον δεν χρεώνει αρκετά για τις συσκευές τις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetrabitos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Σου φαίνεται πιο λογικό να σου τα δίνει όλα αυτά και να καταλήγουν στα σκουπίδια; Αν χρειάζεσαι, απλά αγόρασέ τα. Αν δεν τα χρειάζεσαι, ένα λιγότερος φορτιστής και ακουστικά στα σκουπίδια. Στα σκουπίδια νοημον άνθρωπος δεν πετάει ηλεκτρονικές συσκευές. Υπάρχουν ειδικά μέρη. Αλλά μια άλλη λύση είναι άμα δεν τα πουλάς σε χαμηλή τιμή να τα χαρίζεις αν είναι να πεταχτούν στα σκουπίδια. Πόσες φορές σε αγγελίες χάρισα και εγώ motherboard, μνήμες κτλπ, οθόνες tft κτλπ. Υπήρχε και θέμα στο μπλα μπλα "Μην πετάτε τίποτα, χαριστε το εδώ". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KostasKri Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε Στα σκουπίδια νοημον άνθρωπος δεν πετάει ηλεκτρονικές συσκευές. Υπάρχουν ειδικά μέρη. Αλλά μια άλλη λύση είναι άμα δεν τα πουλάς σε χαμηλή τιμή να τα χαρίζεις αν είναι να πεταχτούν στα σκουπίδια. Πόσες φορές σε αγγελίες χάρισα και εγώ motherboard, μνήμες κτλπ, οθόνες tft κτλπ. Υπήρχε και θέμα στο μπλα μπλα "Μην πετάτε τίποτα, χαριστε το εδώ". Θεωρείς δεδομένο ότι υπάρχει νοήμον κόσμος. Θεωρείς δεδομένο ότι τα ειδικά μέρη όντως ανακυκλώνουν σωστά (στην Ελλάδα τουλάχιστον). Συνεχίζω να πιστεύω ότι η σωστή κίνηση είναι ο κόσμος να αγοράζει ότι χρειάζεται και όχι να του δίνεται απλόχερα σε πλεόνασμα. Έδωσα μία φορά 60€ για έναν satechi φορτιστή 60W με 1 USB-C και 3 USB-A πριν 3 χρόνια και από τότε δεν έχω χρειαστει άλλον. Από τότε έχω αλλάξει 3 iPhone και τα 2 από τα 3 δεν είχαν φορτιστή. Αυτό το θεωρώ win από πλευράς μου γιατί ούτε του χρόνου θα χρειαστώ ούτε του παραχρόνου πιθανώς. Το ίδιο και για τα airpods που έχω από όταν βγήκαν. Πλέον οι περισσότεροι έχουν airpods. Γιατί όταν αγοράζουν καινούριο iPhone να πρέπει να πουλιέται μαζί και ένα ζευγάρι ακουστικά που θα μπουν σε ένα συρτάρι και θα βρεθούν κάποτε σε μια χωματερή; https://www.theworldcounts.com/stories/electronic-waste-facts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nordland Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, peet είπε Το γράφεις στα σοβαρα αυτό ? Φυσικά και υπάρχει μια φορά μου γύρναγα από Νέα Υόρκη με Delta Airlines μου ζητησαν να ανοιξω την βαλιτσα μου και το σακίδιο πλάτης..Ο ελεγχος,που σπανια γινεται.ειναι λιγο πριν βγειςαπο τις αποσκευες,Ειχα παρει ενα MacBook pro αλλα εννοειτε ότι ειχα πεταξει το κουτι.Οταν με ρωτησαν αν το ειχα παρει Αμερικη απλα τους ειπα οχι . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, peet είπε Στο Ελληνικό τελωνείο είναι το πρόβλημα αν σε δουν 2 λαπτοπ κλπ,κλπ ουτε καν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Άλλο καλό μέρος για διακοπές και αγορά Apple είναι το Dubai. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetrabitos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, KostasKri είπε Θεωρείς δεδομένο ότι υπάρχει νοήμον κόσμος. Το θέμα είναι εσύ είσαι; Νιώθεις υπεύθυνος και νοημον; Ξεκινάει από εμάς πρώτα και μαθαίνουμε τους άλλους. Από την άλλη ο,τι νόηση και να έχεις δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο να πετάει φορτιστή απο iPhone 11 (ή ποτέ το σταματήσανε) στα σκουπίδια. Ίσως σε συρτάρι και ας έχει 2 φορτιστές ευκαιρους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solen7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 19 ώρες πριν, amav είπε Θα κάνω μια υπόθεση. Δεν υπάρχει LPDDR5 για όλους. Βάζεις το τελευταίο SoC παντού ώστε να έχεις ότι καλύτερο μπορείς και όσοι πληρώσουν θα έχουν την τελευταία υλοποίηση που απαιτεί πιο δυσεύρετα resources. Θελουν μασημενη τροφη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koula25 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Σιγα το νεο !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Στις 14/3/2022 στις 7:17 ΜΜ, naten είπε ΞΕΦΤΙΛΕΣ Να θυμίσω ότι η Samsung δίνει Exynos ευρώπη και Snapdragon ΗΠΑ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_BMW Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mistiri0 είπε Μα αύξηση στην τιμή έβαλε ούτως η άλλως εκείνη την χρονιά αφού η βασική τιμή ανέβηκε κατά 40 ευρώ παρότι έλειπε ο φορτιστής. Αύξηση πήραν τα μη pro μοντέλα για τους λόγους που προείπε ο φίλος που σου απάντησε . Κυριότερος oled οθόνη . 11 ώρες πριν, mistiri0 είπε περιορισμένη ram, μπαταρία που στην πλειοψηφία των κινητών της κρατάει μίση μέρα και αν Το I phone από την σειρά 11 και μετά είναι από τα καλύτερα τηλέφωνα σε θέματα αυτονομίας . Με τη σειρά 13 είναι τα κορυφαία με το 13 pro Max να είναι η ναυαρχίδα με την καλυτερη αυτονομία μακράν του ανταγωνισμού . Όσο για την μνήμη κρατάει τα πάντα ανοιχτά όσες εφαρμογές η σελίδες και αν ανοίξεις .Τουλάχιστον αυτά με τα 6GB 11 ώρες πριν, mistiri0 είπε Όπως και να έχει περιμένουμε και σε αυτό να πάει επιτέλους σε θύρα usb-c για να έχουμε και καλύτερες λύσεις μεταφοράς δεδομένων και πιο γρήγορη φόρτιση και επιτέλους φθηνό φορτιστή της επιλογής μας και παράλληλα καλύτερο ποιοτικά βλέπε Anker, Belkin. Μπορείς και τώρα να πάρεις φορτιστή της επιλογής σου και τις μάρκες που ανέφερες . Η φόρτιση μια χαρα γρήγορη είναι χωρίς να καταστρέφει την μπαταρία πάνω στο χρόνο. Φίλε είσαι η παραπληροφόρηση η ίδια .Καλό είναι να μην γράφεις ανακρίβειες. Φιλικά στο λέω Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από Chris_BMW 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choulio Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, mistiri0 είπε Μα αύξηση στην τιμή έβαλε ούτως η άλλως εκείνη την χρονιά αφού η βασική τιμή ανέβηκε κατά 40 ευρώ παρότι έλειπε ο φορτιστής. Και τέλος πάντων δεν υπάρχει λογική του να αφαιρείς συγκεκριμένα βασικά πράγματα προκειμένου να μην δώσεις αύξηση στην τιμή βλέπε ίδιο επεξεργαστή και στις επόμενης γενιάς iphone, περιορισμένη ram, μπαταρία που στην πλειοψηφία των κινητών της κρατάει μίση μέρα και αν, οθόνες παλαιότερης γενιάς, και τα λοιπά. Ο λόγος που δεν έβαλε τα ακουστικά ήταν για να αγοράσεις τα airpods και ο φορτιστής για να αγοράσεις φορτιστή χωριστά αφού διατήρησε παράλληλα την θύρα Lightning. Δηλαδή αν πουλήσεις το προηγούμενο κινητό σου τον φορτιστή δεν θα τον δώσεις και θα τον κρατήσεις και θα πεις στον αγοραστή πάρε εσύ φορτιστή γιατί εγώ το θέλω για το καινούργιο κινητό μου? Όπως και να έχει περιμένουμε και σε αυτό να πάει επιτέλους σε θύρα usb-c για να έχουμε και καλύτερες λύσεις μεταφοράς δεδομένων και πιο γρήγορη φόρτιση και επιτέλους φθηνό φορτιστή της επιλογής μας και παράλληλα καλύτερο ποιοτικά βλέπε Anker, Belkin. Ο κύριος λόγος που βγήκε το audio jack ηταν επειδη δεν υπηρχε με τιποτα χωρος στο X. Απλα το εβγαλε ενα χρονο νωριτερα για να μην θεωρηθει η ελλειψη του απο το Χ ως μειονέκτημα για μια premium συσκευη. Αυτο το απέφυγε αφου πλεον ηδη ολοι ηξερα οτι τα iPhone ερχονται χωρις audio jack (και βασικα ηδη ειχαν ακολουθησει και οι αλλοι) Αντίστοιχα πιστεύω ότι κύριος λόγος που έβγαλε τον φορτιστή είναι η μελλοντική αφαίρεση της θύρας lightning (χωρις να την αντικαταστήσει με άλλη φυσικά). Σκοπεύει να πάει σε ασύρματη φόρτιση (πιο σωστά μαγνητική). Φυσικά δεν μπορεί να σου βάζει μέσα τον φορτιστή όποτε βγάζει ήδη μοντέλα χωρίς φορτιστή στην συσκευασία. Πιθανότατα θα δουμε το 14 χωρίς θύρες. Ίσως να ήθελαν να του κάνουν από το 13 αλλά το ανέβαλαν για κάποιο λόγο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα