Προς το περιεχόμενο

Μόνο τα μοντέλα iPhone 14 Pro θα διαθέτουν το νέο A16 chip της Apple σύμφωνα με πληροφορίες

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Βασίλισσα του marketing και μαγκιά της. Features 3ετίας σε άλλους κατασκευαστές, η apple τα δίνει με το σταγονόμετρο από μοντέλο σε μοντέλο (LPDDR5 μνήμη, πάνω από 6Gb Ram) και τα ακριβοπλασάρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Nakis93 είπε

Βασίλισσα του marketing και μαγκιά της. Features 3ετίας σε άλλους κατασκευαστές, η apple τα δίνει με το σταγονόμετρο από μοντέλο σε μοντέλο (LPDDR5 μνήμη, πάνω από 6Gb Ram) και τα ακριβοπλασάρει.

Είναι πολύ παλιά η κουβέντα,

Το iOS είναι native, σε αντίθεση με το Android που χρειάζεται JVM και τρέχει garbage collector. Αυτή η σχεδίαση απαιτεί περισσότερη μνήμη.

Επίσης δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση σε resources, η Apple δεν είναι Samsung, δεν έχει εργοστάσια μνήμης.

Επίσης πρέπει να έχει πολλούς προμηθευτές, αν δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να έχει για την επόμενη τουλάχιστον χρονιά τα κομμάτια που θέλει από τους προμηθευτές που θέλει δεν πρόκειται να κάνει την κίνηση. Εδώ παίζονται πολλά δις, η κάθε κίνηση πρέπει να είναι σίγουρη, αν ισχύει η είδηση που συνήθως δεν τις σχολιάζω, πιστεύω ότι δεν είναι θέμα features.

• Like 2

Άρα αυτόματα η αναβάθμιση θα πρέπει να είναι σε προ. Μοντέλο μόνο. 
παγιδα για την. Apple   Όσον αφορά τις πωλησεις , αν σκεφτεί κανείς ότι το απλό μοντέλο που είναι οικονομικά πιο προσιτό κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παραδοσιακά 

Μ'αρεσει που κάποιοι βγαίνετε από τα ρούχα σας! Ρε παιδιά, πόσο μεγάλη σημασία έχει ο επεξεργαστής σε ένα κινητό, πλην του να κρατήσει στο χρόνο; Και μην τρελαθούμε, με τον Α15 μια χαρά τρομερές επιδόσεις θα έχεις και βγάζεις μια 5ετια στο νερό! Εδώ εγώ με το ταπεινό Pixel 5 και έναν 765G και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα στην καθημερινότητα μου, ο A15 σας χάλασε;

Νομίζω έχουμε παραγίνει καταναλωτικοί. Η Apple δεν έχει λόγο πλέον να ανεβάζει τρέλα τις επιδόσεις στα κινητά. Ο ανταγωνισμός έτσι κι αλλιώς την κυνηγάει, τα κινητά σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρά από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε. Λογικό είναι να κοιτάνε περισσότερο την ανάπτυξη του Μ1 στην αγορά tablet/laptop όπου πραγματικά έχουν νόημα οι επιδόσεις.

• Like 6
  • Thanks 2

Δεν βλέπω κάτι παράλογο … κάτι θα πρέπει να ξεχωρίζει και τα μοντέλα και στην προκειμένη ας είναι ο επεξεργαστής και η οθόνη . Δεν είναι ότι τίθεται θέμα ανταγωνισμού πλέον , μπαλάκι τους έχει κάνει στα benchmark έτσι κιαλλιως όλους . Άλλωστε ο χρήστης που θα πάρει το απλό και όχι το pro δεν έχει ανάγκη την εν λόγω αναβάθμιση 

• Like 2

Αν δούμε τι συνέβη φέτος με την gpu στα pro μοντέλα ο ισχυρισμός ίσως να έχει βάση …

Στο διά ταύτα τώρα . Ούτε θα το καταλάβει κάποιος ούτε θα παρατηρήσει κάτι σε ταχύτητα . Ο A15 είναι πανίσχυρος και ήδη υπεραρκετός για το 90% των χρηστών .

Αυτοί που θέλουν το κάτι παραπάνω ούτως η άλλως θα πάνε σε pro μοντέλο .

Υ.Γ Ακόμα δεν βαρεθήκατε με τα σχόλια πενταετίας και βάλε όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ;; Να θυμίσω πως το 13 pro Max υπολείπεται σχεδόν 1000 mAh από τις android ναυαρχίδες και τελειώνει σχεδόν όλα τα battery test με ένα 25% υπόλοιπο.

Υ.Γ 1 Είχα γράψει πως το 6Gb ram που πρωτοφορεθηκαν στα 12 pro μοντέλα θα κάνει καιρό η Apple να τα αυξήσει και μάλλον επιβεβαιώνομαι .  

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, AtiX είπε

Θα έχει πολύ πλάκα να δούμε τα Pro με κανέναν M1 ενώ  τα απλά με A16… θα τρέχουμε και δεν φτάνουμε…

Αν σκεφτείς ότι οι snapdragon & exynos θα πιάσουν τους Α15 στην μεθεπόμενη γενιά τους, το λες και δωράκι στον ανταγωνισμό…

Εδώ μιλάμε πάντως για SoC (system on chip) όχι απλώς για επεξεργαστή. Επομένως δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας, αφορά υποσυστήματα όπως τα γραφικά και η ποιότητα των φωτογραφιών. 

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 1

Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου ούτε μισή περίπτωση να γίνει αυτό. 
Πιο πιθανό μου ακούγεται να πάρουν Α16 τα απλά και τα προ να πάνε στον Μ1 (που ούτε αυτό το πιστεύω, όλα με τον Α16 θα είναι και θα τελειώσει το παραμύθι εκεί).

Η apple κάνει τσιγκουνιές γενικότερα και πολλά features που στον κόσμο του android είναι καθημερινότητα για να έρθουν στην apple ή/και στο iOS κάνουμε αμάν κάθε φορά (βλέπε 120Hz οθόνη) αλλά επεξεργαστή αν μη τι άλλο δίνει κάθε χρόνο σε όλη τη σειρά τον τελευταίο. 
Εδω πήρε Α15 το SE, μου μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να τον διατηρήσει και στα καινούργια τηλέφωνα. Όχι επειδή δε θα είναι επαρκής, μην τρελαθούμε, εδώ του αδερφού μου το XS Max και πάει μπάλα συγκρινόμενο σε καθημερινή χρήση με το δικό μου 13 pro δε βλέπεις σχεδόν καμία διαφορά σε επιδόσεις, απλα δεν είναι Apple όλο αυτό, δεν έχει φτιάξει την εικόνα της πάνω σε προηγούμενης γενιάς επεξεργαστή (για προηγούμενης ή προ προ προ προηγούμενης γενιάς design όμως το συζητάμε 😂)

• Like 2

3 ώρες πριν, amav είπε

Είναι πολύ παλιά η κουβέντα,

Το iOS είναι native, σε αντίθεση με το Android που χρειάζεται JVM και τρέχει garbage collector. Αυτή η σχεδίαση απαιτεί περισσότερη μνήμη.

Από το Lollipop έχει αντικατασταθεί το DVM με το ART. Kαι σε Android native τρέχουν οι εφαρμογές εδώ και χρόνια.

DD559573-9506-43FF-8B45-F8FF8CD6DD86.png

526F4AB6-8CD4-459E-812F-07A1DB5397E9.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...