Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nick_apple82 είπε

και νόμιμα να το κάνεις πιο πολλά θα βγάλεις άμα το νοικιάζεις 10-15 μέρες κάθε μήνα

Κολοκυθια....οποιος  ειναι   εξω   απ  τον   χορο...πολλα  τραγουδια  ξερει.

Ενα   20%-25%   μενει   καθαρο   απ  ολη   την  ιστορια.

Ασε   που  πολλοι   που   ειχαν  δανειστει   λεφτα   για  να  τα  φτιαξουν   συμφωνα

με  τις  ζητουμενες  προδιαγραφες  μπηκαν   χοντρα  μεσα   τα  τελευταια   δυο

χρονια  λογω   επιδημιας.

Η  ασυλληπτη   μανια  του   ελληναρα   για  "κονομι"...

• Like 3
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Άσχετο post. Βλέπω διάφορες χώρες που έχουν μοντέλου κεντρικού σχεδιασμού να ανθίζουν, σε αντίθεση με πιο παλιά. Στην αγορά ακινήτων Κίνας παρατηρείται πτώση, ξεφουσκώνουν τις τιμές, ενώ η χώρα τρέχει σε ανάπτυξη. Σκέφτομαι το άσχημο σενάριο εκδίκησης για τη δεκαετία '90.
Αυτά.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ather είπε

Άσχετο post. Βλέπω διάφορες χώρες που έχουν μοντέλου κεντρικού σχεδιασμού να ανθίζουν, σε αντίθεση με πιο παλιά. Στην αγορά ακινήτων Κίνας παρατηρείται πτώση, ξεφουσκώνουν τις τιμές, ενώ η χώρα τρέχει σε ανάπτυξη. Σκέφτομαι το άσχημο σενάριο εκδίκησης για τη δεκαετία '90.
Αυτά.

Σε άλλες χωρες παλι, εχει απαγορευθει η δομηση επιπλεον τετραγωνικων. Επιτρεπεται μονο η αναπαλαιωση ή μετακινηση τετραγωνικων όταν γκρεμιστεί πχ ένα ακινητο. 

Δημοσ.

Ε ναι εκεί πάει , θα τον φάνε και οι ιδιοκτήτες κάποια στιγμή ...

Το γελοίο είναι ότι οι  νοικαριδες που γκρινιάζουν σήμερα δεν πολύ ίδρωσε το αυτί τους όταν ανακοίνωναν τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους γιατί δεν τους αφορούσε εφόσον δεν είχαν ιδιοκτησία και ήταν του γείτονα το σπίτι που καιγόταν...

Ε τώρα πάλι τους φταίει ο γείτονας που δεν τους κατανοεί και να ρίξει λίγο το ενοίκιο γιατί ήρθαν δύσκολες εποχές και για αυτούς 

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, savageharis είπε

Καλησπέρα σε όλους! Γιατί οι τιμές των ενοικίων (  δεν αναφέρομαι για την Αθήνα μόνο ), είναι στα ύψη χωρίς να προσφέρουν τις ανάλογες προδιαγραφές ;; Επίσης αφού ακρίβυναν σχεδόν όλα και ένα μέσος άνθρωπος γίνεται φτωχότερος , πως γίνεται αντί να ρίξουν τις τιμές να τις ανεβάζουν ;; Έπισης κάνουν πολλοί την εξής πονηριά , πήραν τώρα επιδότηση από το εξ οικονομάω και το έκανα μια δηθεν ανακαίνιση και λένε νεόδμητο ενώ το σπίτι είναι του 1980 και 1970 ! Τραγικοί ζητάνε για σπίτια 40 και 50 τμ , 400€ και πάνω ! 

Καλά κάνουν. Πέρα από την υπερβολική ζήτηση, προφανώς θέλουν ενοικιαστές αυτού το μπάτζετ. Και γω αυτούς θα ήθελα στο διαμερισμά μου. Δεν ειναι ιεραπόστολοι οι ιδιοκτήτες, επενδυτικά αγοράσανε τα σπίτια για να βγάλουν φράγκα, όχι να για να επιτελούν κοινωνικό έργο.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, savageharis είπε

Καλησπέρα σε όλους! Γιατί οι τιμές των ενοικίων (  δεν αναφέρομαι για την Αθήνα μόνο ), είναι στα ύψη χωρίς να προσφέρουν τις ανάλογες προδιαγραφές ;; Επίσης αφού ακρίβυναν σχεδόν όλα και ένα μέσος άνθρωπος γίνεται φτωχότερος , πως γίνεται αντί να ρίξουν τις τιμές να τις ανεβάζουν ;; Έπισης κάνουν πολλοί την εξής πονηριά , πήραν τώρα επιδότηση από το εξ οικονομάω και το έκανα μια δηθεν ανακαίνιση και λένε νεόδμητο ενώ το σπίτι είναι του 1980 και 1970 ! Τραγικοί ζητάνε για σπίτια 40 και 50 τμ , 400€ και πάνω ! 

Είναι προβληματική η αγορά.
Έχεις τις εξής καταστάσεις

α) Τράπεζες που αγοράζουν οι ίδιες τα ακίνητα που πληστιαριάζουν, μειώνοντας τεχνητά την προσφορά
β) Ζήτηση λόγω airbnb
γ) Ζήτηση από μετανάστες + πρόσφυγες, η οποία λόγω των πολέμων και της μεταναστευτικής πολιτικής, μονο να αυξηθεί μπορεί.
δ) Άθλιο νομικό πλαίσιο για τους ιδιοκτήτες, που αποτρέπουν κόσμο με κεφάλαια να ρίξει χρήμα σε νέες οικοδομές. Το κράτος φορολογεί όπως του κατέβει και η προστασία από κακοπληρωτές είναι πολύ χαμηλή, ενώ και τα σχέδια πόλης επεκτείνονται με ρυθμούς χελώνας.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, zourman1981 είπε

Το γελοίο είναι ότι οι  νοικαριδες που γκρινιάζουν σήμερα δεν πολύ ίδρωσε το αυτί τους όταν ανακοίνωναν τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους γιατί δεν τους αφορούσε εφόσον δεν είχαν ιδιοκτησία και ήταν του γείτονα το σπίτι που καιγόταν...

όχι απλά δεν ίδρωσε αλλά μερικοί είχαν στήσει πάρτυ με ατάκες.. έχουν αυτοί μωρέ, ας πληρώσουν. 2 σπίτια έχει ο τάδε, ας πληρώσει. Γιατί ως γνωστόν, στην ελλάδα αν ο άλλος έχει κι εμείς όχι πρέπει να τον μαμήσουμε για να μην έχει. Να είμαστε τα ίδια σκ@τα ρε παιδί μου.

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ.

Θες να μιλήσουμε λίγο με νούμερα TS;

Οροφοδιαμέρισμα 1ου ορόφου 67 τμ σε διπλοκατοικία (ισόγειο άλλου, πρώτος δικός μου) σε καλή περιοχή στο Παλαιό Φάληρο, χτισμένο το 97.  Αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου και 0 κοινόχρηστα.

Αγορά πριν περίπου 20 χρόνια στα 115.000 Euro με δάνειο εξ’ ολοκλήρου (δεν υπάρχουν αυτά πια).  Πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στα 15 χρόνια με συνολικό κόστος περίπου 180κάτι χιλιάδες ευρώ.  Έζησα μέσα 13 χρόνια και μετά έφυγα για κάτι καλύτερο με τη γυναίκα μου.

Πριν δυόμιση χρόνια ολική ανακαίνιση, πατώματα, νέα ενεργειακά κουφώματα, μόνωση, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά με δύο κολεκτέρ, νέο μπάνιο, νέα κουζίνα, νέες ντουλάπες και πόρτες γιατί το σπίτι ήταν κλειστό και σάπιζε.  Επίσης τοποθέτηση δομημένης καλωδίωσης, συναγερμού, ηλιακού θερμοσίφωνα.  Γερή συντήρηση καυστήρα με αλλαγή μπεκ, εφαρμογή προδιαγραφών ασφαλείας που δεν είχα ούτε όταν έμενα εγώ μέσα με πυροσβεστήρες και αποτροπή διαρροής πετρελαίου.  Όλα αυτά τα λέω για να δώσω έμφαση στο «ολική», δεν τσιγκουνεύτηκα τίποτα.  Κόστος περίπου 30.000, μπορεί και κάτι παραπάνω γιατί έχασα το λογαριασμό όπως πλήρωνα.

Κοιτάω αντίστοιχα σπίτια σε τμ στην περιοχή, πήγαιναν κανένα 600ρι.  Το βάζω 550 και φεύγει άμεσα.  Τα παιδιά μια χαρά πληρώνουν στην ώρα τους, δεν έχω κανένα παράπονο.  Φυσικά χτύπησε covid και έπαιρνα μειωμένο για κανένα 6μηνο-8μηνο δεν θυμάμαι ακριβώς, και πάλι όμως ήταν λογικό όλο αυτό.  Στο ενδιάμεσο βγήκαν κάτι ψιλοδουλειές, πρόσφατα αποκαλύφτηκε και μια κακοτεχνία στην μόνωση πάνω που μου στοίχισε άλλα 1350 ευρώ (ότι παρουσιαζόταν το έφτιαχνα ΑΜΕΣΑ, δηλαδή next business day).  Βάλε άλλα 2000 περίπου λοιπόν σε έξοδα σπιτιού.  Συνολικό κόστος μέχρι σήμερα 32.000 ευρώ.

Πάμε τώρα στα μαθηματικά:

Αν τα παιδιά μείνουν μέσα μια τριετία θα έχω πάρει σε νοίκια 550x36= 19.800 ευρώ.

Για να πάρω πίσω τα χρήματα που έδωσα μόνο για την ανακαίνιση θα πρέπει να μην βγουν άλλες ζημιές και να μείνουν μέσα και να πληρώνουν για 5 χρόνια (παρά 3 μήνες), και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε τα μειωμένα ενοίκια λόγω covid, ούτε αυτά που παίρνει η εφορία.

Για να αποσβέσω το σπίτι (όχι το δάνειο, σκέτο το κόστος του σπιτιού) πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα πρέπει να το νοικιάζω και να είμαι τυχερός;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν τα παιδιά αποφασίσουν να φύγουν και όσο το σπίτι είναι ακόμα «καινούργιο» έχω ήδη αποφασίσει να το βάλω για πούλημα.  Και πρέπει να πω ότι όσο διαβάζω το insomnia και βλέπω τη νοοτροπία που έχουν πολλοί ενοικιαστές, τόσο περισσότερο βεβαιώνομαι ότι θα κάνω πολύ καλά.  Βλέπεις τώρα έχω σταθεί τυχερός, δεν είμαι όμως και τόσο σίγουρος ότι θα είμαι αντίστοιχα και στο επόμενο μισθωτήριο.

Μήπως αυτό σου δίνει μια ιδέα «γιατί ανεβαίνουν οι τιμές των ενοικίων»;  Ελπίζω να σε βοήθησα.

• Like 16
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

...

Σε ολο αυτο το κατεβατο, δεν ειδα να προσθετεις και τα 13 χρονια που εμεινες εσυ ο ιδιος μεσα.

• Like 3
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ideal09 είπε

Καλά κάνουν. Πέρα από την υπερβολική ζήτηση, προφανώς θέλουν ενοικιαστές αυτού το μπάτζετ. Και γω αυτούς θα ήθελα στο διαμερισμά μου. Δεν ειναι ιεραπόστολοι οι ιδιοκτήτες, επενδυτικά αγοράσανε τα σπίτια για να βγάλουν φράγκα, όχι να για να επιτελούν κοινωνικό έργο.

Το επενδυτικά δεν ισχύει απαραίτητα. Η συντριπτική πλειοψηφία απέκτησε κάποια ακίνητα από κληρονομια, δωρεά γονική παροχή που τα αγόρασαν η έχτισαν οι παλαιότεροι για να μείνει η οικογένεια, παιδιά και εγγόνια κτλ, αλλά επειδή τους έμειναν τώρα κενά η δεν τα βγάζουν πέρα από μισθούς συντάξεις, άλλοι είναι αμεα όπως εμεις, ε κοιτάμε πως θα επιβιώσουμε από αυτά που έχουμε πλέον, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Επενδύσεις παίζονται στα επαγγελματικά ακίνητα και ειδικά κτίρια κυρίως. Όπως και να χει, ναι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική, αλλά και όσες φορές το έκανε, η πλειοψηφία την πάτησε. Ορισμένοι βάζουν μια υψηλή τιμή για να συγκεντρωσουν άτομα εισοδήματος που να μπορούν να πληρώσουν και μετά λένε μια χαμηλότερη τιμή, άλλοι ψάχνουν και δίνουν το ακίνητο μόνο σε γνωστούς η γνωστούς γνωστών και γενικά ατομα που έχουν συστάσεις από κάποιους και οχι εντελώς άγνωστους. Η εύρεση κατοικίας έχει γίνει κάτι σαν την εύρεση εργασίας.

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, AparadektosAris είπε

Θες να μιλήσουμε λίγο με νούμερα TS;

Οροφοδιαμέρισμα 1ου ορόφου 67 τμ σε διπλοκατοικία (ισόγειο άλλου, πρώτος δικός μου) σε καλή περιοχή στο Παλαιό Φάληρο, χτισμένο το 97.  Αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου και 0 κοινόχρηστα.

Αγορά πριν περίπου 20 χρόνια στα 115.000 Euro με δάνειο εξ’ ολοκλήρου (δεν υπάρχουν αυτά πια).  Πρόωρη αποπληρωμή του δανείου στα 15 χρόνια με συνολικό κόστος περίπου 180κάτι χιλιάδες ευρώ.  Έζησα μέσα 13 χρόνια και μετά έφυγα για κάτι καλύτερο με τη γυναίκα μου.

Πριν δυόμιση χρόνια ολική ανακαίνιση, πατώματα, νέα ενεργειακά κουφώματα, μόνωση, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά με δύο κολεκτέρ, νέο μπάνιο, νέα κουζίνα, νέες ντουλάπες και πόρτες γιατί το σπίτι ήταν κλειστό και σάπιζε.  Επίσης τοποθέτηση δομημένης καλωδίωσης, συναγερμού, ηλιακού θερμοσίφωνα.  Γερή συντήρηση καυστήρα με αλλαγή μπεκ, εφαρμογή προδιαγραφών ασφαλείας που δεν είχα ούτε όταν έμενα εγώ μέσα με πυροσβεστήρες και αποτροπή διαρροής πετρελαίου.  Όλα αυτά τα λέω για να δώσω έμφαση στο «ολική», δεν τσιγκουνεύτηκα τίποτα.  Κόστος περίπου 30.000, μπορεί και κάτι παραπάνω γιατί έχασα το λογαριασμό όπως πλήρωνα.

Κοιτάω αντίστοιχα σπίτια σε τμ στην περιοχή, πήγαιναν κανένα 600ρι.  Το βάζω 550 και φεύγει άμεσα.  Τα παιδιά μια χαρά πληρώνουν στην ώρα τους, δεν έχω κανένα παράπονο.  Φυσικά χτύπησε covid και έπαιρνα μειωμένο για κανένα 6μηνο-8μηνο δεν θυμάμαι ακριβώς, και πάλι όμως ήταν λογικό όλο αυτό.  Στο ενδιάμεσο βγήκαν κάτι ψιλοδουλειές, πρόσφατα αποκαλύφτηκε και μια κακοτεχνία στην μόνωση πάνω που μου στοίχισε άλλα 1350 ευρώ (ότι παρουσιαζόταν το έφτιαχνα ΑΜΕΣΑ, δηλαδή next business day).  Βάλε άλλα 2000 περίπου λοιπόν σε έξοδα σπιτιού.  Συνολικό κόστος μέχρι σήμερα 32.000 ευρώ.

Πάμε τώρα στα μαθηματικά:

Αν τα παιδιά μείνουν μέσα μια τριετία θα έχω πάρει σε νοίκια 550x36= 19.800 ευρώ.

Για να πάρω πίσω τα χρήματα που έδωσα μόνο για την ανακαίνιση θα πρέπει να μην βγουν άλλες ζημιές και να μείνουν μέσα και να πληρώνουν για 5 χρόνια (παρά 3 μήνες), και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε τα μειωμένα ενοίκια λόγω covid, ούτε αυτά που παίρνει η εφορία.

Για να αποσβέσω το σπίτι (όχι το δάνειο, σκέτο το κόστος του σπιτιού) πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα πρέπει να το νοικιάζω και να είμαι τυχερός;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν τα παιδιά αποφασίσουν να φύγουν και όσο το σπίτι είναι ακόμα «καινούργιο» έχω ήδη αποφασίσει να το βάλω για πούλημα.  Και πρέπει να πω ότι όσο διαβάζω το insomnia και βλέπω τη νοοτροπία που έχουν πολλοί ενοικιαστές, τόσο περισσότερο βεβαιώνομαι ότι θα κάνω πολύ καλά.  Βλέπεις τώρα έχω σταθεί τυχερός, δεν είμαι όμως και τόσο σίγουρος ότι θα είμαι αντίστοιχα και στο επόμενο μισθωτήριο.

Μήπως αυτό σου δίνει μια ιδέα «γιατί ανεβαίνουν οι τιμές των ενοικίων»;  Ελπίζω να σε βοήθησα.

τραγικα λάθος ο συλλογισμος και τα μαθηματικα. αγορασες ενα σπιτι που θα πουλησεις περιπου στα ιδια λεφτα. αν εκει εχεις κερδος η χασουρα παει με τις τιμες που έχει αγορά ακινητων. Λογικό μετά απο 20+ χρόνια να εχεις χασουρα, αυτο έλειπε...

στην χρηση του, εκτος απο τα 13 χρονια που εμεινες μεσα αρα χρησιμοποιησες κομματι απο το αγαθό που πλήρωσες, έριξες 30-40κ και θα τα πάρεις πίσω απο ενοίκια 80-100 μηνων ανάλογα τη φορολογία. ολική ανακαίνιση σιγουρα δεν κανεις σε ενα σπιτι ξανα στους 80-100 μήνες. Μάλλον στους 150+ δηλαδη στα 12+ χρόνια. Απόσβεση ειναι ανέκδοτο στις περισσοτερες επενδυσεις, στα σπιτια ειναι σχετικα έυκολο οπότε το θεωρείς αποτυχια να μην το αποσβέσεις? ο covid που σε έβγαλε εκτος προγραμματισμου ήταν κάτι που μας Γ@%$@σε ολους και οποιον εχει σπιτι λιγοτερο απο τους άλλους. Ηταν και πάλι η πιο καλα θωρακισμένη επένδυση. Αν δεν εισαι μισθωτος, αρα το εζησες και εσυ μαζι μας,  καλυτερα να μην σου πω πως ειναι να ζεις για 1+ χρονο με 534 οταν εχεις ανοίγματα για τα διπλα λεφτα. 

Πώληση ακινητου αντι για μισθωση θεωρω οτι ειναι παντελως λάθος κινηση εκτός αν εχεις καπου αλλου να ριξεις τα λεφτα. Στην τράπεζα παντως δεν αυγατίζουν ουτε ειναι βέβαιο οτι θα βαλεις τωρα 150κ και θα τα βρεις εκει σε 20 χρόνια. Με το ζόρι γλυτώσαμε το bail in μια φορά. 

Δεν εχω κατι με τους ιδιοκτήτες αλλα δεν ειστε σε κακη μοιρα απο όπου και αν το δεις το θεμα. Αλλωστε αν εισασταν δεν θα ήταν διαχρονικα, ποσο μαλλον σήμερα, η καλύτερη επένδυση. 

• Like 6
Δημοσ.
12 ώρες πριν, savageharis είπε

Δεν είναι τραγικοί, το κράτος τους έβαλε σε άλλη κατηγορία και ανάλογα την ανακαίνιση πιάνεται για νεόδμητο στη φορολογία οπότε ...

• Like 1
Δημοσ.

Ένας παράγοντας που δεν έχει σχολιαστεί αρκετά είναι η νοοτροπία. Στην επαρχία υπάρχουν χιλιάδες σπίτια κλειστά, σπίτια που θα μπορούσαν να νοικιαστουν επειδή ο ιδιοκτήτης ενδεχομένως να κάνει 3 μέρες διακοπές τον χρόνο! Αντίστοιχα, υπάρχουν και ιδιοκτήτες που κρατάνε τα σπίτια στα αστικά κέντρα κλειστά επειδή ενδεχομένως να πάνε 3 μέρες αν τύχει. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Realzeus_ είπε

Η Ελλάδα απλά βαδίζει -καθυστερημένα- στο μοντέλο άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών όπου "το κεραμίδι" δεν είναι αυτοσκοπός (αναγκαστικά) και ενώ συνεχίζει να έχει σημαντικό ποσοστό ιδιοκατοίκησης, αυτό μειώνεται σταδιακά λόγω της φτωχοποίησης του πληθυσμού και της αναγκαστικής μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Εξαιτίας της σταδιακής αντικατάστασης του ντόπιου πληθυσμού από φτηνούς  μετανάστες, το μέλλον "δείχνει" 5 νομά (όχι απαραίτητα Έλληνες...) σε ένα δωμά (το οποίο θα ανήκει σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και όχι ιδιώτες).

Μεγαλε Νταλαρα και Ακη Πανου!

Με την ολη κριση παντως, την φτωχεια πλεον,
οποιος μπορει να φυγει για εξωτερικο το κανει,
και προτεινω και οποιον μπορει να παει στην ελληνικη επαρχια να το κανει.

Κατα τα λοιπα, στην -κατα κοινη ομολογια/τι χρειαν εχομεν μαρτυρων- χιλιοϋποβαθμισμενη Αθηνα,
θα μενουν οι 'μεταναστες που πληρωνουν ντουκου', πακιστανοι, αφγανοι, κλπ

Η αποκεντρωση θα δωσει ζωη στο πιο καλο κομματι της Ελλαδας,
στην επαρχια,
και θα αποσυμφορησει και την Αθηνα,
'τη διαμαντοπετρα, της γης το δαχτυλιδι'.

Μην ξεχνατε οτι σε καιρους κρισης, και κριση οπως βλεπω θα υπαρχει τουλαχιστον για την επομενη δεκαετια,
παντα η επαρχια ηταν καλυτερα απο τις μεγαλες πολεις.

Και φυσικα, η ποιοτητα ζωης για τον μεσο Ελληνα δεν συγκρινεται.
Επαρχια ζεις σαν ανθρωπος. Για την Αθηνα, να μην πω...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pictorino είπε

Ένας παράγοντας που δεν έχει σχολιαστεί αρκετά είναι η νοοτροπία. Στην επαρχία υπάρχουν χιλιάδες σπίτια κλειστά, σπίτια που θα μπορούσαν να νοικιαστουν επειδή ο ιδιοκτήτης ενδεχομένως να κάνει 3 μέρες διακοπές τον χρόνο! Αντίστοιχα, υπάρχουν και ιδιοκτήτες που κρατάνε τα σπίτια στα αστικά κέντρα κλειστά επειδή ενδεχομένως να πάνε 3 μέρες αν τύχει. 

Και  λοιπον?

Δικα  τους  ειναι  οτι  θελουν  τα   κανουν.

6 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Σε ολο αυτο το κατεβατο, δεν ειδα να προσθετεις και τα 13 χρονια που εμεινες εσυ ο ιδιος μεσα.

Για  τα  οποια   υπαρχει   τεκμηριο   διαβιωσης   και  πληρωνεις   εστω  και   ανεργος....

https://www.protothema.gr/economy/article/828120/ta-tekmiria-idiokatoikisis-analoga-me-to-emvadon-tis-katoikias-pinakes/

Αυτη   η   ελληνικη   παπαντζα   διπλης  και  τριπλης   φορολογησης   σε  αγαθα   που

εχουν  αποκτηθει   με   νομιμως   φορολογουμενο  χρημα   πρεπει   καποια   στιγμη

να   τελειωσει.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...