Προς το περιεχόμενο

Εκατομμύρια εταιρικοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν τα Windows 11

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, cabdik είπε

υπαρχει και το ZORIN OS.... βγηκε και η τελευταια εκδοση 16...!!!

Linuxfx.

Αν κ ποτέ δε συμπάθησα τις απομιμήσεις. Γιατί οι προσδοκίες θα κάνουν τη μίμηση να μοιάζει χειρότερη από το προτότυπο και κακή. Οπότε καλύτερα πας σε κάτι νέο με άλλη φιλοσοφία εντελώς δική του.

Προσωπικά όταν βλέπω τύπους με Linux full skinned να μοιάζει με Windows, δεν ξέρω. Μπορεί κάποιος να τη βρίσκει να κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι είναι Windows και μετά να χαίρεται όταν τους λέει ότι είναι κάτι άλλο.

Δεν ξέρω, πολύ καγκουριά, όπως Saxo 1100 και να κολλάς πίσω 16V καρδιογράφημα. Γιατί; Το κάθε ένα είναι αυτό που είναι, γιατί να το κάνεις να νομίζουν ότι είναι κάτι που δεν είναι; 

Επεξ/σία από leonidas_
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 14/3/2022 στις 5:52 ΜΜ, for4 είπε

Όταν παίρνεις ένα αρχείο και το σέρνεις σε ένα πρόγραμμα που είναι minimize στην taskbar μέχρι τα 10, άνοιγε το παράθυρο του προγράμματος και άφηνες το αρχείο μέσα. Ε με τα 11 αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να είναι ανοικτό το παράθυρο για να το σύρεις εκεί μέσα. Δηλαδή ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε αυτό να το αφαιρέσει; Για να το προσθέσουν σε ένα χρόνο σε αναβάθμιση;

Προφανώς ο ίδιος εγκέφαλος που το είχε σκεφτεί και στο MacOS... 

Απ'τις μεγαλύτερες ΒΛΑΚΩΔΕΣ κινήσεις που έχω δει. 

Ακραίο fail. 

Στις 15/3/2022 στις 8:50 ΠΜ, logistoulis είπε

Κοίτα δε νομίζω ότι ακόμα και λογιστήριο που όντως δεν έχει και τις πιο τρελές απαιτήσεις μπορεί να δουλέψει ομαλά με τόσο παλιά μηχανήματα

Ειδικά αν έχουν πολλές ώρες στη πλάτη τους θα θέλουν πέταμα

Το παραμύθι της αιώνιας καραμέλας "χρειάζεσαι upgrade" το χάλασαν στην πιάτσα 2 πράγματα. 

1) SSD 
2) 16GB Ram

Αν έχεις αυτά τα δύο, ακόμα και πρώτης γενιάς SSD ακόμα και την πιο low freq ram που υπάρχει, δεν υπάρχει λογιστήριο της γης ολόκληρης που να χρειάζεται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ νεότερο από μηχάνημα 10ετίας. Βάλε πρώτης γενιάς i5 πάνω, βάλε το πιο cheap-ass mobo που θα βρεις, το ριμάδι το Office θα σου ανοίγει σε 2 δευτερόλεπτα, νόμος.

• Like 1

Αναφορά σε κείμενο

Πειραγμένο ddraw.dll; Για εξήγα...

...αναφέρομαι σε ένα απο τα πιό αγαπημένα μου adventures απο την....αρχαιότητα φίλε μου 😋 , το John Saul's Blackstone Chronicles. To παιχνίδι αυτό μαζί με το , μαζί με το Wheel of Time (νομίζω και αυτό ήταν της Red Orb Entertainment) δυστυχώς απαιτούν quicktime 3.0 για να τρέξουν, το οποίο φυσικά δεν είναι συμβατό ούτε με windows 10, ούτε με 11...κάποιοι καλοί άνθρωποι λοιπόν έφτιαξαν ένα ωραίο patchaρισμένο ddraw.dll στο οποίο έχουν "κολλήσει" το quicktime απο το wine...τελος πάντων ιστορίες για αγρίους ,  😄αλλά εάν το βάλεις μεσα στο directory του παιχνιδιού , τρέχει ανετότατα χωρίς να χρειάζεται να έχεις εγκατεστήμένη καμμία έκδοση του quicktime ....! το έφτασα μέχρι το τέλος στα win 10 και δεν μου κράσαρε ούτε μια φορά....
..θα μου πεις ρε φίλε τρελός είσαι; έβαλες τα 11 για να τρέξεις παιχνίδι του ...1998 ?? 😄 , και όμως, όπως έγραψα στο σχόλιο μου, το έκανα και επίτηδες για να δώ πότε και σε τί θα κρασάρουν τα 11....δεν έγινε ποτέ. Τρέχω τα 11 σε μία κάρτα που ΔΕΝ πληρεί KAMMIA απο τις απαιτήσεις που έχουν τα 11, (WDDM , dx11-12) η οποία δεν έχει ΚΑΝ official drivers για 11!! (έχω βάλει τον τελευταίο πανάρχαιο driver που υποστήριζε την 8800GTX στα 10,) και δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα ΟΥΤΕ μια φορά. Το μόνο που έπρεπε να τροποποιήσω ήταν να απενεργοποιήσω το hardware acceleration στους browsers γιατί αλλιώς κράσαραν όταν έτρεχα βίντεο....αλλά δεν με πειράζει γιατί ο καημένος ο core2duo Ε6850 τρέχει μέχρι full HD μια χαρούλα! 
...νομίζω λοιπόν ότι , δεδομένου ότι τα win 11 δεν είναι ακόμα ούτε το μισό "ώριμα" από τα 10, μιά χαρά τα πάνε! 😊

Αναφορά σε κείμενο

για νέες δυνατότητες που ακόμα δεν έχουν προστεθεί ή κ για λειτουργίες που ουσιαστικά υποβαθμίστηκαν κ περιμένεις αναβαθμίσεις για να προστεθούν ή να επαναφέρουν, για user interface που θέλει παραπάνω κλικ για καθημερινά πράγματα που είχες συνηθίσει να κάνεις, για καμία ουσιαστική βελτίωση στην αποκρισιμότητα του συστήματος, σε καθημερινή χρήση αλλά κ στα benchmarks. Με λίγα λόγια για ένα λειτουργικό που δεν έχει λόγο ύπαρξης, δεν προσφέρει κάποια τρομερή ανανέωση, βελτίωση ή καινοτομία.

...Συμφωνώ απόλυτα στα συγκεκριμένα σημεία της παραγράφου. Προς στιγμήν, τα 11 έχουν ΜΗΔΑΜΙΝΗ αξία ύπαρξης. Ίσα ίσα που σε εκνευρίζουν γιατί κάποια απλούστατα πράγματα τα έκανες με λιγότερα κλικ στα 10.  Αναρωτιέμαι πόσοι θα πήγαιναν στα 11 εάν δεν έληγαν τον Οκτώβριο του 2025 οι ενημερώσεις ασφαλείας των 10...υποθέτω ελάχιστοι, και αυτοί μόνο εάν φέρουν καμμία σουπερ ουάου υλοποίηση του directstorage (που δεν το βλέπω να γίνεται προς το παρόν άμεσα.)...

τουλάχιστον πάντως τα 11 δεν έχουν αποδειχτεί πιό ασταθή σε μένα από τα 10....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/3/2022 στις 5:12 ΜΜ, polaki είπε

Προφανώς ο ίδιος εγκέφαλος που το είχε σκεφτεί και στο MacOS... 

Απ'τις μεγαλύτερες ΒΛΑΚΩΔΕΣ κινήσεις που έχω δει. 

Ακραίο fail. 

Το παραμύθι της αιώνιας καραμέλας "χρειάζεσαι upgrade" το χάλασαν στην πιάτσα 2 πράγματα. 

1) SSD 
2) 16GB Ram

Αν έχεις αυτά τα δύο, ακόμα και πρώτης γενιάς SSD ακόμα και την πιο low freq ram που υπάρχει, δεν υπάρχει λογιστήριο της γης ολόκληρης που να χρειάζεται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ νεότερο από μηχάνημα 10ετίας. Βάλε πρώτης γενιάς i5 πάνω, βάλε το πιο cheap-ass mobo που θα βρεις, το ριμάδι το Office θα σου ανοίγει σε 2 δευτερόλεπτα, νόμος.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνεις χρόνο για μερικά ευρώ.. ανάλογα τι κάνει ο καθένας βέβαια πχ κι εγώ δεν πίστευα ότι έχει απόλυτο νόημα να δουλεύεις με τουλάχιστον δύο οθόνες και η μία 32αρα μέχρι που δούλεψα έτσι

Παλιότερα ζητούσα τουλάχιστον μία 24αρα να βλέπω σαν άνθρωπος αλλά είχα 21' γιατί την είχαν βρει προσφορά..

Ειλικρινά δεν έχει κανένα νόημα να τσιγγουνεται κάνεις στον εξοπλισμό ο,τι πληρώνεις για να γλιτώσεις χρόνο θα το πάρεις πίσω με το παραπάνω, ο,τι καθυστερήσει θα το πληρώσεις άλλου (πχ να τρως πρόστιμα στο δικό μου τομέα)

Προφανώς κι εγώ πχ δεν έχω ανάγκη ας πούμε την ύπαρξης καν κάρτας γραφικών αλλά σε σύγχρονους επεξεργαστές και SSD ή αρκετή μνήμη σίγουρα έχω και σίγουρα ένα μηχάνημα δεκαετίας θα το πέταγα από το παράθυρο όπως είναι αν το είχα για τη δουλειά.

Ακόμα διαθέτω i5 750 με SSD για τρίτο υπολογιστή και βλέπω τη διαφορά ακόμα και με ένα σημερινό λάπτοπ των 600-700 ευρώ η οποία είναι σημαντική

Επίσης μηχανήματα με πολλή και συνεχή χρήση χωρίς καλά κουτιά, εξαερισμό ή που δεν έχουν καθαριστεί ποτέ απλά κλαταρουν, αυτά πρέπει να πετιουνται προληπτικά κάθε 4 βαριά 5 χρόνια

Πχ μηχανήματα του '14 '15 που βλέπω να είναι ακόμα σε χρήση ειναι πρόβλημα

Ένα ίδιας εποχής μηχανημα που έχω σπίτι μου με πιο ποιοτικά parts βαστάει σαφώς καλύτερα και είναι σχεδόν σαν καινούριο αλλά δεν είναι κριτήριο να μιλάω για το τι πρέπει να υπάρχει σε χώρο εργασίας που δεν υπάρχει χρόνος για προβληματισμούς.

Και αυτό το βλέπω στην πράξη πχ θέλει αλλαγή ο σέρβερ οι τεχνικοί είναι χαλαροί και σου λένε τι κλαίγονται τώρα αυτοί το πολύ να ανοίξουν μερικά excel και κάτι τρέχει στα γύφτικα, αλλά όταν καίγεσαι και σκέφτεσαι ότι θα κάθεσαι εκεί μέχρι το βράδυ τρελενεσαι.

Η μόνη λύση είναι να πέφτουν λεφτά στον εξοπλισμό και δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις δεν το σκέφτονται έτσι τα πετάνε δεξιά και αριστερά και όχι στα βασικά

Πάντως αναβάθμιση σε win11 παρότι μου έχει βγει να κάνω αποφεύγω ακρίβως γιατί φοβάμαι πιθανά προβλήματα ασυμβατότητας και χάσιμο χρόνου παρόλο που θα είχα την περιέργεια να κάτσω να τα δουλέψω για να τα δω.

Εδώ και αναβαθμίσεις σε drivers που βγάζει ο κατασκευαστής δεν κάνω γιατί όταν βλέπω τους διπλανούς μου να έχουν πχ θέμα με τον ήχο ή το Bluetooth και να είναι στα τηλέφωνα για πάνω από μισή ώρα τρελαίνομαι. Ο,τι δουλεύει δεν το πειράζω. Σπίτι μου θα κάτσω να παίξω όλη μέρα όταν έχω όρεξη και χρόνο

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...
Στις 14/3/2022 στις 4:08 ΜΜ, amigagr είπε

πραγματικα. εχουμε και πελατη που δουλευει ακομα με dos και 286. ηρθε προσφατα στο μαγαζι και παθαμε σοκ 😄

Όμως ο πελάτης έχει χρήματα να σας πληρώσει τουλάχιστον!

Στις 14/3/2022 στις 5:19 ΜΜ, korakios είπε

δεν είναι απλό σε μεγάλες επιχειρήσεις . Καταρχάς αγοράζεις υποστήριξη απο Red Hat / Suse / Ubuntu κτλ

μετά θέλει αλλαγή/εκπαίδευση σχεδόν όλου του ΙΤ department

και μετά έχεις πτώση παραγωγικότητας υπαλλήλων την περίοδο προσαρμογής

Επίσης αν το hardware είναι υπερβολικά παλιό τότε ίσως ξεκινήσουν και προβλήματα

(edit δηλαδή ίσως και να χρειαστεί να αλλαχτεί το hardware σύντομα)

δεν είναι μόνο η δωρεάν διανομή δηλαδή .

Οι σοβαρές επιχειρήσεις θα βάλουν κάτω όλα τα έξοδα να δουν τι συμφέρει

Καμία αντίρρηση. Μακροπρόθεσμα συμφέρει την επιχείρηση. Θα έχει μία μικρή ανηφόρα λόγω UI που πλέον παίζουν διανομές σαν τα win, τίποτα ιδιαίτερο, θα δώσει δουλειά σε 5 ανθρώπους εδω πέρα και τα επόμενα χρόνια θα έχουν σύστημα. Κόστος; Το πολύ πολύ να κάνουν καμιά δωρέα στους developers που δουλεύουν στη διανομή. Επιπλέον οι ίδιοι οι developers θα το εκτιμήσουν δεόντος καθότι το κάνουν με πίστη αυτο που κάνουν και θα πανε όλα καλά τα επόμενα 15 χρόνια. Η άλλη περίπτωση είναι να συνεχίσεις με τις μεγάλες εταιρείες και σε 5 χρόνια που θα πρέπει να αγοράσουν οι stakeholders ενα καινούριο κάστρο ή κανα δυό Ferrari θα βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο με σήμερα. Για να μήν αναλύσω τα θέματα ασφαλείας. Αλλά όπως λέμε στην Ελλάδα περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Στις 14/3/2022 στις 5:53 ΜΜ, bazzil είπε

Μπα... τα 'χε και ο δήμος Μονάχου ... 

Δεν πήγε καλα;

Στις 14/3/2022 στις 6:41 ΜΜ, pxl είπε

Ουτε αναβαθμιση hardware ουτε ΙΤ department....

ΟΛΑ στο cloud!!!

Το cloud είναι υπολογιστής κάποιου άλλου. Εχουμε διαβάσει τους όρους χρήσης;

Στις 20/3/2023 στις 8:58 ΜΜ, dimip96 είπε

Δεν πήγε καλα;

Δυσκολία στη συντήρηση στις ενημερώσεις στο hardware τα μπλεξαν λίγο και με τια διανομές και αναγκαστικά γυρίσαν στα windows

18 ώρες πριν, bazzil είπε

Δυσκολία στη συντήρηση στις ενημερώσεις στο hardware τα μπλεξαν λίγο και με τια διανομές και αναγκαστικά γυρίσαν στα windows

Ίσως έπρεπε να κάνουν μια δωρέα και να επιλέξουν μια διανομή που να τους βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Δεν γνωρίζω ειλικρινά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...