Προς το περιεχόμενο

Εκατομμύρια εταιρικοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν τα Windows 11

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, filip123go είπε

Γιατί με κάνεις quote? Τα ίδια ακριβώς λέω στο 1ο post μου.

Οκ, το είπα για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Οι εταιρείες δεν πάνε πουθενά χωρίς support ακόμα και αν υπάρχει επίσημο workaround.

ΥΓ: Και προσωπικά σαν κανονικός χρήστης δεν θα εμπιστευόμουν λειτουργικό που είναι επίσημα yolo στο θέμα των updates και υποστήριξης, δηλαδή ότι ακριβώς είναι τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενα συστήματα. Είναι ο ίδιος λόγος που ποτέ δεν έτρεξα cracked Windows. Οπότε ναι, όντως δεν είναι συμβατό.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευκαιρια για τσαμπα αναβαθμιση σε πιτσιρικαδες συνταξιουχους κ νοικοκυρες

θα τους βαζεις κ μια καρτα 400 δολαρια κ θα εισαι αρχηγος

500φπς θα πιανεις στο λολ

Επεξ/σία από Stefanos683

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, MikeKata είπε

"Ακούγεται αρκετά παράδοξο στην εποχή της τεχνολογίας", της υπερθέρμανσης και υπερβολικής ρύπανσης του πλανήτη να μην αναγνωρίζουμε την αξία του repurposing παλαιάς τεχνολογίας που αποδεδειγμένα δουλεύει ακόμα και σήμερα και της μείωσης κόστους/αποβλήτων που προσφέρει

Πρόκειται για Mac envy κανονικότατο.

Στην εποχή των Windows 8.1 εκεί στην Microsoft είχαν iPad envy (δηλαδή την ιδέα ότι αντί για άδειες θα πουλάνε tablets με τρελό margin και εφαρμογές μέσω του store, που τελικά δεν τους έκατσε γιατί δεν είχαν εφαρμογές στο store), στην εποχή των Windows 10 είχαν Google envy (δηλαδή την ιδέα του να δίνουν το OS τζάμπα και να πουλάνε υπηρεσίες, που δεν τους έκατσε γιατί όλοι έχουν συνηθίσει τις υπηρεσίες της Google) τώρα έχουν Mac envy (δηλαδή την ιδέα να κόβουν την υποστήριξη σε παλιά συστήματα για να αναγκάζουν τους χρήστες σε αγορές νέων συστημάτων που θα δημιουργούν τα αντίστοιχα license sales).

Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος χρήστης δεν μπορεί να μην προσέξει πως πήγαμε από τις αστείες απαιτήσεις των Windows 10 για 1GB RAM (lol) και 32μπιτο επεξεργαστή στο να μας λένε τι γενιάς επεξεργαστή πρέπει να έχουμε για να τρέξουμε τα Windows 11.

Το γεγονός ότι ένας από τους λόγους που ως χρήστες πήγαμε στα Windows ήταν επειδή κάποτε τα Windows δεν έκοβαν την υποστήριξη με βάση την... ημερομηνία κυκλοφορίας του hardware, όπως δηλαδή κάνει το MacOS, προφανώς δεν απασχολεί κανέναν εκεί στο Redmond. Θα φτάσουμε στο 2025 και τα Windows 10 θα είναι στο 25% των υπολογιστών Windows (όπως τα Windows 7 το 2020), μπορεί και παραπάνω.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 ώρες πριν, Hiroshima79 είπε

Εδώ στο δημόσιο δουλεύουν ακόμα με XP και εσείς μιλάτε για τα 11; 😂

Αν τα δουλεύουν σε intranet ποιο το πρόβλημα;

Εντάξει είναι παλιά, αλλά δυστυχώς δεν περισσεύει ο παράς, χώρια η αναστάτωση κατά την αναβάθμιση.

Γενικά τα εταιρικά/κυβερνητικά συστήματα που δεν μπαίνουν στο internet (αλλά δουλεύουν ως local automation ή μόνο σε intranet) είναι παραδοσιακά τα πιο απαρχαιωμένα συστήματα που μπορεί να συναντήσει κανείς, επειδή κάθε αναβάθμιση ή migration πρέπει να δικαιολογείται από το κόστος-όφελος.

Εδώ υπάρχουν εταιρείες που ακόμα βασίζονται σε αρχαίες εκδόσεις του Solaris ή σε αρχαία IBM mainframes.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, KnightRider είπε

Ναι αλλά είναι υπερβολή το να θέλουν 4GB RAM για να τρέξει ένα λειτουργικό για απλή χρήση....

Μεγάλη υπερβολή. Για κακομοίρηδες. Να βάλουν linux να ησυχάσουν.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να το κάνουν άλλωστε, τα 11 δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα σε σχέση με τα 10 καθώς όλα τα υποτίθεται νέα security features υπάρχουν χρόνια στα 10, το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ένα βλακώδες σπαστικό νέο UI και νέα πιθανά και απίθανα bugs σε σχέση με τα 10

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Thanks 2

4 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Γιατί να το κάνουν άλλωστε, τα 11 δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα σε σχέση με τα 10 καθώς όλα τα υποτίθεται νέα security features υπάρχουν χρόνια στα 10, το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι ένα βλακώδες σπαστικό νέο UI και νέα πιθανά και απίθανα bugs σε σχέση με τα 10

Δυστυχώς η συμβατότητα με νέο software μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Όπως πχ το Need For Speed: Heat δεν παίζει στα Windows 7 και 8.1, όχι επειδή θέλει συγκεκριμένα features των Windows 10, αλλά γιατί έτσι (με ένα hex edit σε 2-3 σημεία παίζει κανονικά σε Windows 7 και 8.1)

Άλλο να μη θέλω να πάω στα Windows 11 και άλλο να μην έχω την επιλογή να πάω στο μέλλον (γιατί περί αυτού πρόκειται όταν δεν εγγυώνται security updates).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά σπάνια γράφω σχόλια , αλλά....τι είναι αυτά που γράφουν μερικοί εδώ μέσα !!! Ημαρτον ...εγώ πήρα ένα στικάκι 8gb κατέβασα το Rufus , του πα να κατεβάσει το τελευταίο ελληνικό iso  win 11, και το μόνο που επέλεξα ήταν το extended installation (no TPM ,no secure boot ) - ούτε χακιές ούτε τιποτα-  στις ρυθμίσεις του rufus...και όλα αυτά για να τα βάλω σε (δώστε βάση ) , core2duo e6850, 8gb DDR2 , GPU ....8800gtx (!!!!) Και φυσικά ssd....η εγκατάσταση μου πήγε ΟΜΑΛΟΤΑΤΑ , το σύστημα ΠΕΤΑΕΙ κυριολεκτικά για πλοήγηση διαδικτύου,  παιχνιδια εποχής μέχρι 2010 ,  και office .... Βρήκε ακόμα αυτόματα και το αυθεντικό win 10 κλειδί μου και τα ενεργοποίησε αυτόματα ...για gaming που θα είναι η κύρια χρήση του , του έβαλα ο,τι πιο κουφό και "εξωτικό"  μπορούσα , ακόμα και παιχνίδια εποχής directx 5 , (!) , Ακόμα και πανάρχαια παιχνίδια εποχής ' 90 που απαιτούσαν quicktime (!!) και τρέχουν μόνο με πειραγμενο ddraw.dll (!) , Και έχει παίξει τα ΠΑΝΤΑ τελεια με τα απαραίτητα  patches ....αναβαθμίσεις το ΛΣ κάνει κανονικά , και εδώ και ένα μήνα δεν έχω δει ούτε μια μπλε οθόνη ....το μόνο που κάνω στα windows 10 που δεν μου τρέχει στα 11 είναι ένα , πειρατικό κιόλας (μπορεί να φταίει αυτό) παιχνίδι, από τα 100δες που έχω από τα πολύ παλιά χρόνια....!  Και μόνο που το GPU μου είναι για.... hall of fame μουσείο , φανταζόμουν κάθε ιστορία τρόμου που έχω διαβάσει ...και δεν μου έτυχε τίποτα απ' όλα αυτά....και εδώ κάποιος ανθρωπος έγραψε ότι για να βάλεις τα win11 σε παλιό pc, πέρασε τα σε καινούριο πρώτα και μετέφερε μετα τον δίσκο πίσω....μην γράφετε τέτοια ρε παιδιά !! Έτσι δίνετε τροφή και λένε κάποιοι "καταραμένη ms , μόνο λιξουξ  !" Και για να προλάβω κάποιους , δεν είμαι υπέρ της Microsoft .  Και δεν μου αρέσει το interface των 11 , προτιμώ το 10 σίγουρα . Έτσι για πλάκα τα έβαλα σε αρχαιο pc , να δω τι θα γίνει :-Ρ ...αλλά μην κατηγορουμε και την ms για τα πάντα ρε παιδιά ...στην τελική , η γνώμη μου είναι ότι έκανε τόσο εύκολη την εγκατασταση τους ακόμα και σε ...αντίκες, που άμα θες να δοκιμάζεις , και εάν δεν γουστάρεις ψαχνεις άλλες λύσεις ....

Οκ θα μου πεις για εταιρική χρήση είναι αλλη ιστορία , και δεν ξέρει εάν η ms σου κόψει ξαφνικά τα updates. Και εμένα μπορεί να μου τα κόψει, χωρίς καμμία προειδοποίηση . Συμφωνώ ....

Απλά ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου και να πω σε όλους που θέλουν απλα να τα δοκιμάσουν , ότι είναι πανευκολο!

Επεξ/σία από KyleRGR1979
  • Like 2

2 minutes ago, kurkosdr said:

Άλλο να μη θέλω να πάω στα Windows 11 και άλλο να μην έχω την επιλογή να πάω στο μέλλον (γιατί περί αυτού πρόκειται όταν δεν εγγυώνται security updates).

Προς το παρόν μέχρι το 2032 υπάρχει υποστήριξη για τα IoT LTSC 2021 που είναι ουσιαστικά 10 21H2

https://docs.microsoft.com/en-us/lifecycle/products/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021

• Thanks 1

Ακούω πολλούς να λένε ποιο το πρόβλημα στο να τρέχεις ακόμα xp αν τα τρέχεις σε ίντρανετ,το πρόβλημα αγαπητοί είναι πως εάν ένας επιτήδειος αποκτήσει πρόσβαση θα σε γλεντήσει κανονικά.

1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Ακούω πολλούς να λένε ποιο το πρόβλημα στο να τρέχεις ακόμα xp αν τα τρέχεις σε ίντρανετ,το πρόβλημα αγαπητοί είναι πως εάν ένας επιτήδειος αποκτήσει πρόσβαση θα σε γλεντήσει κανονικά.

Παίζουν με τις πιθανότητες

15 ώρες πριν, Apollonian είπε

Ακούγεται αρκετά παράδοξο στην εποχή της τεχνολογίας η οποία κυριαρχεί παντού κι εξελίσσεται όλο και ταχύτερα να μην υπάρχουν εταιρικοί υπολογιστές
με TPM 2.0 και τουλάχιστον επεξεργαστή 7ης ή 8ης γενιάς.. αλλά ταυτόχρονα να θέλουν να ζουν στο μέλλον χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Γιατί δεν αλλάζεις το αυτοκίνητο σου κάθε 2-3 χρόνια, ώστε να βάλεις τις νέες τεχνολογίες της αυτοκινητοβιομηχανίας στη ζωή σου;

Προφανώς πρωτίστως γιατί το κόστος είναι υψηλό και δευτερευόντως γιατί κάνει τη δουλειά του και έτσι όπως είναι.

Γιατί λοιπόν πρέπει οι εταιρίες να αλλάξουν το εξοπλισμό τους, όταν κάνουν τη δουλειά τους και δεν διαθέτουν χρήματα για πέταμα;

Η απάντηση δική σου.

Σεβαστείτε λίγο και τον πλανήτη. Δεν είναι ανάγκη να αλλάζουμε τα πάντα στον βωμό της κατανάλωσης, χωρίς λόγο και αιτία.

• Like 4
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...