drdedus Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, iasonasmei είπε 15 ευρώ μετά τον πρώτο χρόνο, και η Γαλλία έχει διπλάσιους μισθούς από την Ελλάδα , για δες πακέτα όμως που προσφέρει από 3 ευρώ το μήνα η Γαλλία . Πολωνία που έχει τις φθηνότερες τηλεπικοινωνίες 5 ευρώ το μήνα απεριόριστες κλήσεις και SMS , έως 50 GB , με 5 ευρώ ξαναλέω. Φόρος εννοείτε πως δεν εφαρμόζεται όπως στους gangster στην Ελλάδα . Ούτε βάζεις κάρτα ούτε επιλέγεις το πακέτο . Πληρώνεις και έχεις τα πάντα σαν να πλήρωσες τη ΔΕΗ . Ξυπνάτε 1 gbit στο σπίτι finer έπρεπε να είχαμε από χθες!!! Δεν είναι καινούργια νέα , αν δεν απαιτήσουμε από τους παρόχους χαμηλές τιμές, ανθρώπινη χρήση και σύγχρονες ταχυτητες θα μας κοροϊδεύουν για πάντα Σου λέω χωρίς συμβόλαιο έχεις με 10 ευρώ το μήνα απεριόριστες κλήσεις και 140 gb στο κινητό και με 20 ευρώ το μήνα στο σταθερό έχεις fiber 1 gbit up/down σύνολο 30 ευρώ τον πρώτο χρόνο και τον επόμενο 35 ευρώ αλλά όχι συμβόλαιο όποτε θες ακυρώνεις το κινητό και με καινούριο αριθμό πάλι 10 ευρώ το μηνα . Στην Γαλλία όχι σε καμία μικρή χώρα . Πολωνία 5 ευρώ το μήνα πάλι απεριόριστες κλήσεις και 50 gb Ίντερνετ πάλι όχι συμβόλαιο . εδω οσοι ειμαστε στο thread που ειναι για κινητη ποσταρουμε και speedtest. ανεβασε μερικα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, pabou13 είπε Και εγω που δοκιμασα ξανα σε διαφορετικους servers Ελλαδας μου βγαζει κανονικες ταχυτητες αλλα οι μετρησεις γινανε αυτην την φορα απο το κινητο, ισως να μπαινει κοφτης σε 5G routers 4 ώρες πριν, DjTony είπε Δε μπορούν τα mobile router να πιάσουν την ταχυτητα των κινητών. Ίσως με 5ghz δίκτυο και αν... Αν δοκιμάσεις με 2.4 το κλασικό δεν υπάρχει περίπτωση 4 ώρες πριν, pabou13 είπε Το ρουτερ ειναι συνδεδεμενο με ethernet και αφου πιανει υψηλες ταχυτητες σε servers της cosmote τοτε θα επρεπε να βγαζει και στους υπολοιπους τα ιδια νουμερα Ξαναεκανα καποιες δοκιμες στο router και αυτην την φορα δοκιμασα την καρτα του κινητου και επιασα κανονικες ταχυτητες παντου ενω οταν ξαναδοκιμασα με την datasim οι ταχυτητες μειωθηκαν σε ολους τους servers εκτος απο cosmote/ote. Εχθες την πηρα την εξτρα καρτα, μονο speedtest για δοκιμες εχει χρησιμοποιηθει. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από pabou13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user2163 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, pabou13 είπε Ξαναεκανα καποιες δοκιμες στο router και αυτην την φορα δοκιμασα την καρτα του κινητου και επιασα κανονικες ταχυτητες παντου ενω οταν ξαναδοκιμασα με την datasim οι ταχυτητες μειωθηκαν σε ολους τους servers εκτος απο cosmote/ote. Εχθες την πηρα την εξτρα καρτα, μονο speedtest για δοκιμες εχει χρησιμοποιηθει. Έχει να κάνει με την κίνηση στο δίκτυο εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο σημείο. Μπορεί να δίνει μικρότερο priority στις extra sim σε περίπτωση congestion. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από user2163 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
APPLEGEEK Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, nikangel είπε Γιατί το ping είναι τραγικό. Σήμερα από το πρωί που τα έχει δώσει όλα ελεύθερα σε όλους για το 3ημερο με 5g σε κεντρική συνοικία της Αθήνας πιάνω 27 με 29 Mbps και έχει ping 35ms με 38ms. Για κάποιον που θέλει άμεση απόκριση σε online gaming αυτές οι ταχύτητες δεν είναι ιδανικές. Όχι πως είναι όλη την χρονιά έτσι αλλά το έχει γονατίσει το δίκτυο η 3ημερη προσφορά. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και το καλοκαίρι που δίνει με 9.90 όλο τον μηνα unlimited. Σε κανονικές ημέρες στο ίδιο σημείο έπιανα 200 Mbps με ping 14ms Κλαίω. Ταχύτητα 5g μετα από 4 μετρήσεις στο Παγκράτι . Τώρα... Αυτή είναι μια πρόβα για το πόσο αντέχει το δίκτυο όταν όλοι οι έχουν unlimited πακέτο στο κινητό τους... Μήπως να κάτσω wind ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistiri0 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, nikangel είπε Γιατί το ping είναι τραγικό. Σήμερα από το πρωί που τα έχει δώσει όλα ελεύθερα σε όλους για το 3ημερο με 5g σε κεντρική συνοικία της Αθήνας πιάνω 27 με 29 Mbps και έχει ping 35ms με 38ms. Για κάποιον που θέλει άμεση απόκριση σε online gaming αυτές οι ταχύτητες δεν είναι ιδανικές. Όχι πως είναι όλη την χρονιά έτσι αλλά το έχει γονατίσει το δίκτυο η 3ημερη προσφορά. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και το καλοκαίρι που δίνει με 9.90 όλο τον μηνα unlimited. Σε κανονικές ημέρες στο ίδιο σημείο έπιανα 200 Mbps με ping 14ms Κλαίω. Ταχύτητα 5g μετα από 4 μετρήσεις στο Παγκράτι . Τώρα... Αυτή είναι μια πρόβα για το πόσο αντέχει το δίκτυο όταν όλοι οι έχουν unlimited πακέτο στο κινητό τους... Από πότε τα 30-40 ms κρίνονται απαγορευτικά για online gaming? Παίζω dota 1 & 2 δέκα χρόνια τώρα με παραπάνω ms και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην εξέλιξη του παιχνιδιού ή στον ανταγωνισμό μου εντός του παιχνιδιού με άλλους αντιπάλους. Και αυτό το latency με την σταθερή μου σύνδεση και όχι με mobile εναλλακτικό τρόπο, όπως αυτός που περιγράφεις εσύ. Για τον λόγο που αναφέρεις μια χαρά είναι η ταχύτητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iasonasmei Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, drdedus είπε εδω οσοι ειμαστε στο thread που ειναι για κινητη ποσταρουμε και speedtest. ανεβασε μερικα.. Μια απλή καθημερινή σύνδεση Wi-Fi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user2163 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 33 λεπτά πριν, mistiri0 είπε Από πότε τα 30-40 ms κρίνονται απαγορευτικά για online gaming? Παίζω dota 1 & 2 δέκα χρόνια τώρα με παραπάνω ms και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην εξέλιξη του παιχνιδιού ή στον ανταγωνισμό μου εντός του παιχνιδιού με άλλους αντιπάλους. Και αυτό το latency με την σταθερή μου σύνδεση και όχι με mobile εναλλακτικό τρόπο, όπως αυτός που περιγράφεις εσύ. Για τον λόγο που αναφέρεις μια χαρά είναι η ταχύτητα. Τα 30-40ms μια χαρά είναι για gaming αν η valve είχε τους server της στον πάροχο ή έστω στην Αθήνα. Εδώ σου λέει το παιδί θέλει 30-40ms μέχρι τον πάροχο άρα υπολόγισε 80-90 χροντρικά για Γερμανία ή Ολλανδία που μπορεί να πρέπει να συνδεθεί. Ας κάνει speedtest σε server της Γερμανίας πχ να δούμε pings. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Μιας και εχουμε τις τελευταιες μερες πολλα screenshot απο speedtest, μια χρησιμοτατη εφαρμογη εδω και πολλα πολλα χρονια, ας βαλουμε για την ιστορια να υπαρχουν, τους μεσους ορους ταχυτητων κινητης και σταθερης παγκοσμια. Ειναι χαρακτηριστικο το ποσο χαλια ειναι το "σταθερο" ιντερνετ στην Ελλαδα, αλλιως δεν θα υπηρχε λογος να ασχολειται ο κοσμος με κινητη για χρηση στο σπιτι... Δειτε και την καταταξη χωρων στην σταθερη ευρυζωνικη συνδεση στον πλανητη!!! Ειμαστε στο Νο 92 σε συνολο 180 χωρων... Με μολις το μισο απο τον μεσο ορο ταχυτητας μαλιστα! Στην Ευρωπη ειμαστε με διαφορα τελευταιοι ή οχι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Decano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 μάλλον παίζει κοφτης ... Πως γίνεται με cosmote server να τερματίζει και σε άλλους να πηγαίνει απατο; server cosmote 42 πεσμενο και εδώ λόγω των απεριόριστων στην καρτοκινητή τέτοια ώρα έπιανε 70mbps+ https://www.speedtest.net/result/12944815301 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikangel Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, user2163 είπε Τα 30-40ms μια χαρά είναι για gaming αν η valve είχε τους server της στον πάροχο ή έστω στην Αθήνα. Εδώ σου λέει το παιδί θέλει 30-40ms μέχρι τον πάροχο άρα υπολόγισε 80-90 χροντρικά για Γερμανία ή Ολλανδία που μπορεί να πρέπει να συνδεθεί. Ας κάνει speedtest σε server της Γερμανίας πχ να δούμε pings. Test σε εταιρεία hosting σε Γερμανία μου δίνει με το 5g Cosmote 360ms και για server Γαλλίας μου δίνει 521ms Δεν γνωρίζω οι εταιρείες παιχνιδιών αν δίνουν καλύτερα ping λόγω άλλων υποδομών. Ούτε gamer είμαι ούτε με απασχολούν οι χρόνοι απόκρισης τόσο πολύ στην καθημερινή μου χρήση. Θεωρώ όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο ποστ πως η πατέντα μόντεμ με extra SIM θα βολεψει την πλειονότητα των χρηστών που έχουμε σταθερό ίντερνετ στο σπίτι για casual χρήση ( Netflix serfing Alexa camera κτλ) εξάλλου προσωπικά 2 χρόνια πλήρωνα 24 άρα γραμμή και είχα πάντα 8-12 mbps max στο Παγκράτι. Φέτος που έβαλα 50αρα fiber πιάνω σταθερά 40 με 45 Mbps αλλά και πάλι για τις δικές μου ανάγκες είναι τόσο όσο οι ταχύτητες πχ για 4κ περιεχόμενο Netflix. Εμένα λοιπόν με βόλεψε η προσφορά και θα το κόψω το σταθερό και ας πληρώσω πέναλντι. Η αλήθεια είναι πως με ξενέρωσαν οι ταχύτητες του 5g το πρωί αλλά τώρα το απόγευμα έχουν σταθεροποιηθεί στα 80 με 90 mbps εντός σπιτιού. Θυμίζω πως σε μέρες μη αιχμής έπιανε σταθερά πάνω από 200 με 300 Mbps. Για να απαντήσω και στον φίλο πιο πάνω που ρωτάει αν είναι να κάτσει wind. Είχα επί 2 χρόνια 2 κάρτες στο κινητό wind και cosmote ταυτόχρονα. Σε πολλές περιοχές η Wind μου έχανε το 5g και πήγαινε το Ε σύννεφο. Με cosmote σε εξωτερικό χώρο δεν θυμάμαι ποτέ να έχασα το διαδίκτυο. Δεν ξέρω τι θα γίνει με την συνεργασία WIND NOVA και αν ρίξουν λεφτά για την ενίσχυση του δικτύου τους, μέχρι τώρα εμπιστεύομαι μόνο cosmote για αυτό έτρεξα να κάνω αμέσως συμβόλαιο. Δείτε τις πραγματικές σας ανάγκες και αποφασίστε άμεσα γιατί δεν νομίζω οι εταιρείες να τις κρατήσουν τις πρόσφατες επ αόριστον. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Decano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, user2163 είπε Μπορεί να δίνει μικρότερο priority στις extra sim σε περίπτωση congestion. παίζει αυτό; το έχει διασταυρώσει κάποιος; 3 λεπτά πριν, Decano είπε παίζει αυτό; το έχει διασταυρώσει κάποιος; Μπα, εβαλα την main sim στο router τα ιδια χαλια βλεπω grnet: https://www.speedtest.net/result/12944854227 cosmote: https://www.speedtest.net/result/12944858063 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prokomeni Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, Decano είπε παίζει αυτό; το έχει διασταυρώσει κάποιος; Μπα, εβαλα την main sim στο router τα ιδια χαλια βλεπω grnet: https://www.speedtest.net/result/12944854227 cosmote: https://www.speedtest.net/result/12944858063 Με την ιδια σιμ εχεις αλλες μετρησεις στο κινητο και αλλες στο ρουτερ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Decano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 από κινητό είναι οκ ο GRnet https://www.speedtest.net/my-result/a/8251681650 πώς γίνεται αυτό ρε παιδιά; παίδες τραγωδία. τι τα θέλει τα απεριόριστα στην καρτοκινητή; Πως δηλώνουμε βλάβη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ipal Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω πως οι αναρτησεις μετρήσεων μας από διάφορετικες συσκευές, ειδικά αν είναι μέσω WiFi και όχι Eth, από διάφορες περιοχές , χωρίς πχ να κλειδώνεις μπάντες η να ξέρουμε αν έγινε καν CA, να δίνουν ακριβή εικόνα. Ίσως δείχνουν στο περίπου τι συμβαίνει, (στο πολύ περίπου) αλλά όχι τι εμπειρία θα έχει ο καθένας στο setup του. Εδω στις δικές μου τις μετρήσεις όταν κλειδώνει σε άλλες μπάντες παίρνω εντελώς άλλη μέτρηση. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από ipal 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Decano Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, ipal είπε Δε νομίζω πως οι αναρτησεις μετρήσεων μας από διάφορετικες συσκευές, ειδικά αν είναι μέσω WiFi και όχι Eth, από διάφορες περιοχές , χωρίς πχ να κλειδώνεις μπάντες η να ξέρουμε αν έγινε καν CA, να δίνουν ακριβή εικόνα. Ίσως δείχνουν στο περίπου τι συμβαίνει, (στο πολύ περίπου) αλλά όχι τι εμπειρία θα έχει ο καθένας στο setup του. Εδω στις δικές μου τις μετρήσεις 5-10 λεπτά μετά κλειδώνει σε άλλες μπάντες και παίρνω εντελώς άλλη μέτρηση... εμενα είναι με καλώδιο με μπάντες 1,7 και 7,7. δεν παίζει να δίνει ο σερβερ της cosmote 54 και από παντού να παίρνεις 8-9 mbps τελικά. Ντροπή απλά https://www.speedtest.net/result/12945001216 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από ipal,
Περι routers
Έχει προταθεί από matrixxx
5 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση