Specs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Είναι midea. Με πολύ καλές αποδόσεις στην ψύξη Οπως νομιζεις, απλα με τοσα χρηματα παιρνεις επωνυμα, εκτος αν ειναι κανενα σουπερ μοντελο , πχ all easy pro οποτε παω πασο... 1
korakios Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Κλιματιστικά δεν υπάρχουν. Μόνο ένα σε ένα παιδικό δωμάτιο που μεταφέρθηκε από το προηγούμενο σπίτι. Τώρα θα μπουν 2 ένα 18αρι και ένα 9αρι. Τα έχουμε πει στο άλλο θέμα, αλλά τα υπολογίζω μόνο για ψύξη το καλοκαίρι. Μένω στη Λάρισα και έχουμε extreme συνθήκες χειμώνα καλοκαίρι. ωραία , τότε δες το άλλο θέμα με κλιματιστικά και προσπάθησε να βρεις κοντά στο budget που διαθέτεις και για θέρμανση με τέτοιες τιμές αερίου δεν είναι να καις (οι τιμές αναμενόμενες , οι επιδοτήσεις όχι όμως), μόνο για κανα 2βδόμαδο παγωνιάς άσε που με το πρόγραμμα που έχεις ,ακόμα και να ξεπεράσεις το όριο ΚΟΤ , πάλι νορμάλ θα είσαι με ρεύμα Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2022 από korakios double post 2
DOOM_NX Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, EchiDNA είπε Πολύ σωστά τα όσα αναφέρεις. Θα μπορούσες να βελτιώσεις λίγο το excelακι και να προσθέσεις κι εσύ τις αποδόσεις ανάλογα την περιοχή όπως και στη μελέτη; 18 ώρες πριν, EchiDNA είπε Λόγω της διαφορετικής απόδοσης των air to air & air to water αντλιών ανά περιοχή θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο αναλυτικός ο πίνακας. Για παράδειγμα εγώ που είμαι στη ζώνη γ θα πρέπει να γνωρίζω ότι η απόδοση ενός κλιματιστικού δεν είναι 300% αλλά πχ 250% Ίσως βοηθούσε περισσότερο Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο, γιατί κάθε αντλία θερμότητας είναι διαφορετική. Η μια μάρκα μπορεί να σου δίνει COP 2.5 και η άλλη 3.5 στην ίδια θερμοκρασία. Πιστεύω πως το εύρος 2.5-4 καλύπτει την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Κάθε κελί είναι επεξεργάσιμο, μπορείς να βάλεις το βαθμό απόδοσης που εφαρμόζει στην περίπτωσή σου, αλλά και να αλλάξεις τις τιμές που έχω με πορτοκαλί, ώστε να δεις τι σε συμφέρει να κάψεις (αν έχεις ήδη την εγκατάσταση). 5 ώρες πριν, korakios είπε με τέτοιες τιμές αερίου δεν είναι να καις (οι τιμές αναμενόμενες , οι επιδοτήσεις όχι όμως), μόνο για κανα 2βδόμαδο παγωνιάς Μία ή άλλη θα είναι το Δεκέμβριο, για κλιματιστικά με COP 2.5 και το κυμαινόμενο Γ1 της ΔΕΗ.
liakjim Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Specs είπε Οπως νομιζεις, απλα με τοσα χρηματα παιρνεις επωνυμα, εκτος αν ειναι κανενα σουπερ μοντελο , πχ all easy pro οποτε παω πασο... Και όμως, αυτό είναι. 1
korakios Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, DOOM_NX είπε Μία ή άλλη θα είναι το Δεκέμβριο, για κλιματιστικά με COP 2.5 και το κυμαινόμενο Γ1 της ΔΕΗ. παλιό σταθερό έχει (και ΚΟΤ), αλλά και Γ1 να είχε εξαρτάται και πόσο θα κάψει με τις κλίμακες στην επιδότηση
DOOM_NX Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, korakios είπε παλιό σταθερό έχει (και ΚΟΤ), αλλά και Γ1 να είχε εξαρτάται και πόσο θα κάψει με τις κλίμακες στην επιδότηση Προσωπικά θα έκαιγα αέριο για πιο ομοιογενή θέρμανση όλων των χώρων, χωρίς ισχυρά ρεύματα κλπ...
EchiDNA Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Με αέριο θα τη βγάλουμε και φέτος. Θέλω να το βλέπω όμως μακροπρόθεσμα... όπως δείχνουν τα πράγματα θα πρέπει να στραφούμε στο ρεύμα στο σύντομο μέλλον. Φωτοβολταϊκά στη στέγη και αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, εκεί το βλέπω να πάει όχι μόνο για μένα, αλλά για τους περισσότερους. Αυτό που θα κάνω φέτος είναι να καταγράψω τη συμπεριφορά του λέβητα αερίου όλο το χειμώνα, οπότε να μπορώ να ξέρω σε τι εύρως θερμοκρασιών δουλεύει (σε πραγματικές συνθήκες). Την κατανάλωση σε αέριο και ρεύμα την έχω, τις διαστάσεις των σωμάτων και τις αποδόσεις τους ανάλογα με τη θερμοκρασία τις έχω κι αυτές. Άρα πιστεύω να μπορεί να βρεθεί η "κατάλληλη" αντλία η οποία να καλύπτει επαρκώς το σπίτι. Όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη. Υπάρχει και μελέτη μηχανολόγου, που βγάζει το σπίτι κατηγορίας Β. Αλλά κάποια στοιχεία της θεωρώ ότι δεν είναι σωστά και μάλλον επιλέχθηκαν ως fail safe επιλογή.
NikosRocknRolla Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πρόταση για σόμπα υγραερίου! Και γενικά έχετε κάποιες συμβουλές γιατί θα χρησιμοποιήσω πρώτη φορά!
korakios Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Spoiler 14 λεπτά πριν, NikosRocknRolla είπε Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πρόταση για σόμπα υγραερίου! Και γενικά έχετε κάποιες συμβουλές γιατί θα χρησιμοποιήσω πρώτη φορά! 1
itmaster99 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους... Να παραθέσω τα πραγματικά παρόντα δεδομένα μου και αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κάνω ας πούμε συγκριτικό για να δω πως θα την παλέψω τώρα που έσφιξαν τα κρύα.....🥶 1. Gascontrol 0,125 όσον αφορά το φυσικό μου αέριο. 2. Κλιματιστικό daikin RXC50BV1B/FTXC50BV1B περασμένο Μάιο 2020 και είμαι στο myhomeonline 0,096/0,076 δλδ έχω και νυχτερινό 🤔
washcloud Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 38 λεπτά πριν, itmaster99 είπε myhomeonline 0,096/0,076 ...τί να παλαίψεις δηλαδή; Κλίμα κι άγιος ο θεός μέχρι να λήξει το σταθερό. Όσο μπορείς πιο "συντηρητικά... 1
Specs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 54 λεπτά πριν, itmaster99 είπε Κλιματιστικό daikin RXC50BV1B/FTXC50BV1B με το συγκεκριμενο κλιματιστικο κιολας εισαι αψογος...αεριο μονο για ζεστο νερο κ μαγειρεμα!
washcloud Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Specs είπε κ μαγειρεμα! ...αν τους περισσεύουν για τρόφιμα, γιατί όχι...🤪
NikosRocknRolla Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, korakios είπε Απόκρυψη περιεχομένων Συγνώμη δεν είχα δει πως υπάρχει θέμα! Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Specs Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2022 @itmaster99 για να εχεις και μια ακριβη εικονα (αν δεν κανω λαθος στις ρυθμιζομενες αεριου) εισαι ετσι στην συγκριση (με ενδεικτικη 3000 ημερησιες και 1000 νυχτερινες ανα τετραμηνο στο ρευμα) Χαλαρα δηλαδη εισαι με το κλιματιστικο (5 λεπτα η κιλοβατωρα)κατω απο το 1/3 του αεριου(14,7 λεπτα η κιόβατωρα)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις