raikou Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, Specs είπε Oτι κ να βαλεις, την ιδια τυχη θα εχεις απο καταναλωση. Απλα η αισθηση αλλαζει. οπως; ποιο προτεινεις; βλεπω μεταξυ Κονβέκτορα και Θερμοπομπό αλλα καποια σχολια σε reviews ειναι αρνητικα
Specs Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Απο οσο θυμαμαι, μονο το λαδιου ειχε καλη αισθηση ζεστης. 2 1
korakios Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 54 λεπτά πριν, raikou είπε γεια σας παιδια. Μενω σε πολυκατοικια φοιτητης που περσυ ειχε μπει πετρελαιο αλλα δε ξερω πως λειτουργει ακριβως. Στα κοινοχρηστα ερχεται το κοστος για θερμανση και χρεωνει 3 ευρω την ωρα, οταν ειχα ρωτησει λεει δουλευει με χρονοχρεωση. Το ειχα ανοιξει καποιες μερες για 10 ωρες συνολικα και πληρωσα 30 ευρω οποτε μετα δεν το ξανανοιξα οποτε και εχω παγωσει στο σπιτι. Ειναι λογικο; Ηθελα να βαλω κλιματιστικο αλλα ειναι δυσκολο να μπει στο δωματιο με την εννοια οτι θα εχει χρεωσεις για την εγκατασταση αφου θα θελει καλωδια για αποχετευση κλπ καθως βλεπει σε ακαλυπτο οποτε το εγκατελειψα. Κυριως για 1 δωματιο θελω περιπου 15 τετραγωνικα που ειμαι τις περισσοτερες ωρες. Τωρα σκεφτομαι για Κονβέκτορα, Θερμοπομπό, Θερμαντικό Πάνελ ή καλοριφερ λαδιου. Ποιο απο ολα συμφερει καλυτερα πχ για 5-10 ωρες την μερα ανοιχτο; Δεη πρασινο εχω. Ευχαριστω 3€ την ώρα , απλά το ξεχνάς (και το αφήνω ασχολίαστο) τώρα αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη (δε θα το αναλύσουμε) ωστε να καλύψει έστω ένα μέρος του κλιματιστικού που θα ήταν το ιδανικότερο , δες και για μικρή σόμπα υγραερίου σε συνδυασμό με έναν μικρό αφυγραντήρα αν και συνολικά θα έχουν ένα κόστος . Σίγουρα με θερμοπομπούς θα τα πληρώσεις με δόσεις στο ρεύμα πάντως και είναι καθαρά μαθηματικά . έλα στο άλλο νήμα να κάνεις στο ρεύμα τράμπες ανα μήνα για να παίρνεις 50ρικα δώρων για να μην ξηλωθείς πολύ οικονομικά θα σε βοηθήσει να πάρεις και κανα ηλεκτρικό υπόστρωμα ή και κουβέρτα 5
Doubt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 5 ώρες πριν, raikou είπε Ηθελα να βαλω κλιματιστικο αλλα ειναι δυσκολο να μπει στο δωματιο με την εννοια οτι θα εχει χρεωσεις για την εγκατασταση αφου θα θελει καλωδια για αποχετευση κλπ καθως βλεπει σε ακαλυπτο οποτε το εγκατελειψα Δεν το πολυκατάλαβα αυτό.. δεν υπάρχει μπαλκόνι; μόνο παράθυρο;
mindreader Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 4 hours ago, korakios said: 3€ την ώρα , απλά το ξεχνάς (και το αφήνω ασχολίαστο) τώρα αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον ιδιοκτήτη (δε θα το αναλύσουμε) ωστε να καλύψει έστω ένα μέρος του κλιματιστικού που θα ήταν το ιδανικότερο , δες και για μικρή σόμπα υγραερίου σε συνδυασμό με έναν μικρό αφυγραντήρα αν και συνολικά θα έχουν ένα κόστος . Σίγουρα με θερμοπομπούς θα τα πληρώσεις με δόσεις στο ρεύμα πάντως και είναι καθαρά μαθηματικά . έλα στο άλλο νήμα να κάνεις στο ρεύμα τράμπες ανα μήνα για να παίρνεις 50ρικα δώρων για να μην ξηλωθείς πολύ οικονομικά θα σε βοηθήσει να πάρεις και κανα ηλεκτρικό υπόστρωμα ή και κουβέρτα Ετσι μπραβο, σομπα υγραεριου! 1
doomnx Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, EchiDNA είπε Να προτείνω κάτι... κάνε τον πρώτο πίνακα ενιαίο ώστε να γίνεται άμεσα σύγκριση. Τώρα με τα χρώματα χωρισμένο σε μπερδεύει. Μπορείς να βάλεις τους λέβητες αερίου χωρίς και με συμπύκνωση και τις αντλίες υψηλών χαμηλών το ένα κάτω από το άλλο και η σύγκριση με χρώμα να είναι ενιαία. Τον χώρισα έτσι γιατί κάθε κομμάτι απευθύνεται σε διαφορετική εγκατάσταση. Το σπίτι διαλέγει το καύσιμο. Αν δεν έχεις υπερδιαστασιολογημένα πάνελ ή fan coil ή ενδοδαπέδια, δεν μπορείς να δουλέψεις χαμηλές θερμοκρασίες. Ποιο το νόημα να συγκρίνεις; 🤷🏻♂️ Αν θες να μου συγκρίνεις πετρέλαιο με φυσικό αέριο, θα το κάνεις επί ίσοις όροις, να έχει νόημα. Έτσι το βλέπω. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις βγάζω το κόστος MWh και το τελικό που είναι άμεσα συγκρίσιμα. 5 ώρες πριν, raikou είπε οπως; ποιο προτεινεις; βλεπω μεταξυ Κονβέκτορα και Θερμοπομπό αλλα καποια σχολια σε reviews ειναι αρνητικα Convector και θερμοπομπός είναι το ίδιο πράγμα. +1 για το καλοριφέρ λαδιού. Αλλά πιο φθηνά θα σου έρθει σόμπα υγραερίου. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2024 από doomnx 1
marioboni Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 στο πινακακι αν διαβάσω σωστά το φυσικό αέριο με ένα κλιματιστικό ή αντλία θερμότητας αέρος νερού είναι αρκετά κοντά σωστά; πλέον έπεσε κ το αέριο
doomnx Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 1 ώρα πριν, marioboni είπε στο πινακακι αν διαβάσω σωστά το φυσικό αέριο με ένα κλιματιστικό ή αντλία θερμότητας αέρος νερού είναι αρκετά κοντά σωστά; πλέον έπεσε κ το αέριο Καλά διαβάζεις 1
Maurikycli Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Σε λίγο θα μπούμε στο τριπάκι της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας
Aurumnus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2024 2 minutes ago, Maurikycli said: Σε λίγο θα μπούμε στο τριπάκι της γεωθερμικής αντλίας θερμότητας Με τόσο πολύ που κοστίζει η εγκατάσταση, δύσκολο.
raikou Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 4 ώρες πριν, Doubt είπε Δεν το πολυκατάλαβα αυτό.. δεν υπάρχει μπαλκόνι; μόνο παράθυρο; οχι μονο παραθυρο που ειναι σε ακαλυπτο 2 ώρες πριν, doomnx είπε Τον χώρισα έτσι γιατί κάθε κομμάτι απευθύνεται σε διαφορετική εγκατάσταση. Το σπίτι διαλέγει το καύσιμο. Αν δεν έχεις υπερδιαστασιολογημένα πάνελ ή fan coil ή ενδοδαπέδια, δεν μπορείς να δουλέψεις χαμηλές θερμοκρασίες. Ποιο το νόημα να συγκρίνεις; 🤷🏻♂️ Αν θες να μου συγκρίνεις πετρέλαιο με φυσικό αέριο, θα το κάνεις επί ίσοις όροις, να έχει νόημα. Έτσι το βλέπω. Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις βγάζω το κόστος MWh και το τελικό που είναι άμεσα συγκρίσιμα. Convector και θερμοπομπός είναι το ίδιο πράγμα. +1 για το καλοριφέρ λαδιού. Αλλά πιο φθηνά θα σου έρθει σόμπα υγραερίου. κοιτουσα στο πρακτικερ και αυτα τα δυο τα εχει σε διαφορετικες κατηγοριες για αυτο το εγραψα
doomnx Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 40 λεπτά πριν, raikou είπε οχι μονο παραθυρο που ειναι σε ακαλυπτο κοιτουσα στο πρακτικερ και αυτα τα δυο τα εχει σε διαφορετικες κατηγοριες για αυτο το εγραψα Έλα Χριστέ.
Maurikycli Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Λ Ναι, ο θερμοπομπός υποτίθεται ακτινοβολεί ενώ ο κονβέκτορας φέρνει σε αργό αερόθερμο. Κι εμένα παρόμοια μου φαίνονται 1
doomnx Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2024 8 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Λ Ναι, ο θερμοπομπός υποτίθεται ακτινοβολεί ενώ ο κονβέκτορας φέρνει σε αργό αερόθερμο. Κι εμένα παρόμοια μου φαίνονται Όχι; Θερμοπομπός και convector είναι ταυτόσημα στην αγορά 🤷🏻♂️
Προτεινόμενες αναρτήσεις