Δημοφιλής ανάρτηση Specs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δείτε συνοπτικά σε πίνακα , το κόστος θέρμανσης με διάφορους τρόπους και κυρίως με τις τιμές ενέργειας ενημερωμένες μιας και η ρευστότητα αλλάζει την σειρά. Σήμερα η φτηνότερη μπορεί να είναι η αυριανή ακριβότερη κοκ Μπορώ να προσθέσω και άλλη μορφή αν χρειαστεί, πχ σόμπα υγραερίου κλπ ENNOEITAI πως θα ενημερώνω ΑΜΕΣΑ τις τιμές οταν αλλάζουν, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και το θέμα παρακολουθείται. Επίσης απορίες , σχόλια , ενστάσεις κλπ δεκτά και θα απαντώνται άμεσα... Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από Specs 29 5
funkyjohny Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Καλημέρα!!! Εξαιρετικό το πινακάκι, αλλά λείπει το κλιματιστικό που χρησιμοποιούν πολλοί πλέον. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Specs είπε Δείτε συνοπτικά σε πίνακα , το κόστος θέρμανσης με διάφορους τρόπους και κυρίως με τις τιμές ενέργειας ενημερωμένες μιας και η ρευστότητα αλλάζει την σειρά. Σήμερα η φτηνότερη μπορεί να είναι η αυριανή ακριβότερη κοκ Μπορώ να προσθέσω και άλλη μορφή αν χρειαστεί, πχ σόμπα υγραερίου κλπ ENNOEITAI πως θα ενημερώνω ΑΜΕΣΑ τις τιμές οταν αλλάζουν, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον και το θέμα παρακολουθείται. Επίσης απορίες , σχόλια , ενστάσεις κλπ δεκτά και θα απαντώνται άμεσα... Για το ηλεκτρικο μακαρι ν αηταν μονο 238. Με υκο κτλ ειναι παραπανω πολυ χωρια που παιζει ρολο και τι προγραμμα εχει ο καθενας. Αλλο με ρητρα και αλλο με 0.07€ που εχουν καποιοι. 1
sphinxgr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, funkyjohny είπε Καλημέρα!!! Εξαιρετικό το πινακάκι, αλλά λείπει το κλιματιστικό που χρησιμοποιούν πολλοί πλέον. το πρώτο στη λίστα ειναι. 1
Specs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 29 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Για το ηλεκτρικο μακαρι ν αηταν μονο 238. Η τιμη ειναι απο το myHome online της ΔΕΗ, με ΟΛΑ μεσα, εκτος φυσικα Ερτ Δημοτ Τελη και ΤΑΠ , που ΔΕΝ αλλαζουν την τιμη ανα kwh γιατι απλουστατα ειναι για ολες ις χρησεις και οχι για την θερμανση ειδικα.Τα πληρωνεις δηλαδη ουτως η αλλως... Εαν καποιος ειναι σε ΚΟΤ, Α η Β η και σε Νυχτερινο, μπορει να βρει την τιμη που χρεωνεται απο τον πινακα που με πολλη δουλεια εχει φτιαξει ο @korakios και φαινεται στην υπογραφη του. Αν παλι καποιος δεν μπορει να το κανει,ευχαριστως μου γραφει τις συνηθεις καταναλωσεις και το προγραμμα και την εταιρια και το κανω εγω... 2
sphinxgr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δεν έχω ιδέα, αλλά το φυσικό αέριο έχει μόνο 0,068 και η μονάδα μέτρησης του ειναι η kWh ?
liakjim Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Θεωρώ ότι ο βαθμός απόδοσης στο ενεργειακό τζάκι θα πρέπει να πάει προς το 60-70%. Κάπου έχω δει μια μελέτη του ntua ( νομίζω) που έχει τους βαθμούς απόδοσης. Βασικά κάποιος μπορεί να πάει τη μελέτη που λέω και απλά να αλλάξει τις τιμές. ΥΓ Θα τη ψάξω όταν όταν σπίτι αλλά με ένα search τη βρίσκουμε εύκολα.
marmagia Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, sphinxgr said: Δεν έχω ιδέα, αλλά το φυσικό αέριο έχει μόνο 0,068 και η μονάδα μέτρησης του ειναι η kWh ? 0,05 το φθηνότερο (προ επιδοτήσεων) και όντως τα κυβικά του μετρητή γίνονται kWh αφού η μονάδα χρέωσης είναι η kWh Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από marmagia 1
Specs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 αυτα ειναι τα στοιχεια που χρησιμοποιηθηκαν για τιμες αναφορας 1
nvel Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Θεωρώ ότι ο βαθμός απόδοσης στο ενεργειακό τζάκι θα πρέπει να πάει προς το 60-70%. Κάπου έχω δει μια μελέτη του ntua ( νομίζω) που έχει τους βαθμούς απόδοσης. Βασικά κάποιος μπορεί να πάει τη μελέτη που λέω και απλά να αλλάξει τις τιμές. ΥΓ Θα τη ψάξω όταν όταν σπίτι αλλά με ένα search τη βρίσκουμε εύκολα. αυτή είναι η μελέτη, οι συντελεστές οι φαίνονται στο πίνακα είναι πολύ αισιόδοξοι 1
Specs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, nvel είπε οι συντελεστές οι φαίνονται στο πίνακα είναι πολύ αισιόδοξοι Eιναι υπαρκτοι οι συντελεστες και γενικα επειδη ο καθενας που ΕΧΕΙ η ΘΑ αποκτησει ενεργειακο τζακι, γνωριζει τον βαθμο αποδοσης , η ουσια του πινακα ειναι πως εφαρμοζει τις δικες μας επιλογες στο λεπτο ...πειτε μου τι θελετε να βαλω και σας το διορθωνω για εσας και οποιονδηποτε. Αλλωστε ολα ειναι ρευστα στον πινακα! απο τις τιμες ενεργειας μεχρι τον βαθμο αποδοσης αναλογα με τι συσκευη εχει ο καθενας...
marmagia Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 17 minutes ago, Specs said: αυτα ειναι τα στοιχεια που χρησιμοποιηθηκαν για τιμες αναφορας Το my home gas control έχει 0,05. Εντωμεταξυ με έκαψες και λέω ωωω ωραία ανέβασαν και αυτοί την τιμή;😅 https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gascontrol/
Specs Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, marmagia είπε Το my home gas control έχει 0,05. Εντωμεταξυ με έκαψες και λέω ωωω ωραία ανέβασαν και αυτοί την τιμή;😅 https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysiko-aerio/myhome-gascontrol/ Το ξαναγραφω...ειναι με ολα τα κοστη μεσα οι τιμες. Αρα το 0,05 που αναφερετε ειναι ΜΟΝΟ το κοστος που ειναι συγκρισιμο με αλλους παροχους και σε λιγο απο το πολυ ψαξιμο,ολοι μας, θα ξεχασουμε το πραγματικο κοστος που πληρωνουμε και θα νομιζουμε οτι πληρωνουμε ΜΟΝΟ το 0,05 εν προκειμενω.
marmagia Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Specs said: Το ξαναγραφω...ειναι με ολα τα κοστη μεσα οι τιμες. Αρα το 0,05 που αναφερετε ειναι ΜΟΝΟ το κοστος που ειναι συγκρισιμο με αλλους παροχους και σε λιγο απο το πολυ ψαξιμο,ολοι μας, θα ξεχασουμε το πραγματικο κοστος που πληρωνουμε και θα νομιζουμε οτι πληρωνουμε ΜΟΝΟ το 0,05 εν προκειμενω. Έχετε δίκιο τότε. Ούτε καν το φίλτραρα το ότι περιλαμβάνει όλα τα κόστη μέσα. Βέβαια τα κόστη είναι συνάρτηση της κατανάλωσης γιατί και ο ΦΠΑ, και το ειδικό τέλος αλλά και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις προκύπτουν πολλαπλασιάζοντας κατανάλωση με συντελεστή αλλά σωστά έχοντας βάση την 1 kWh λογικός μου φαίνεται ο υπολογισμός. Πολλή καλή δουλειά 😚 Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από marmagia
Προτεινόμενες αναρτήσεις