Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

@gregmarket Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφοριες. 

Καθώς είμαι έτοιμος για έναν πλειστηριασμό οικοδομής (ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ), ηθελα να ρωτήσω 2-3 πραγματακια.

Έχει βγει ηδη 2 φορες σε πλειστηρισμό, ποτε μπορώ να μάθω ποτε θα βγει στον επόμενο;

Υπάρχει καποιος τρόπος να παρω τους τίτλους ιδιοκτησιας ώστε να τους μελετήσω;

Από που μπορώ να αντλήσω περισσότερες πληροφορίες πέρα του euaction?

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mpitzi91 είπε

Καλησπέρα σε όλους.

@gregmarket Ευχαριστούμε πολυ για τις πληροφοριες. 

Καθώς είμαι έτοιμος για έναν πλειστηριασμό οικοδομής (ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ), ηθελα να ρωτήσω 2-3 πραγματακια.

Έχει βγει ηδη 2 φορες σε πλειστηρισμό, ποτε μπορώ να μάθω ποτε θα βγει στον επόμενο;

Από που μπορώ να αντλήσω περισσότερες πληροφορίες πέρα του euaction?

Καλησπέρα, πάρε τηλέφωνο τον υπάλληλο πλειστηριασμού και μπορεί να σε ενημερώσει πάνω-κάτω πότε θα βγει, αλλά μην βασίζεσαι γενικά στον υπάλληλο είναι μερικοί που τρέχουν πολλούς πλειστηριασμούς και έχουν χάσει την μπάλα. να το παρακολουθείς μόνος πχ να κάνεις αναζήτησή με το ΑΦΜ του οφειλέτη. Τιτλο ιδιοκτησιας νομίζω μπορεις και εσυ ο ίδιος στο κτηματολόγιο να πας να κανεις αναζήτησή με ΚΑΕΚ για να δεις περισσότερες πληροφορίες για το ακίνητο η να βάλεις κανένα δικηγόρο έχουν πρόσβαση και ον-λάιν πλέον, είχα γνωστό και έκανε  από το γραφείο χωρίς να πληρώσω, αλλά άλλος θα σ πάρει 50ικο για πλάκα, έκθεση εκτιμητή που εχει δεν σε καλύπτει; πρέπει να έχει αρκετες πληροφορίες, ο υπάλληλος πλειστηριασμού (συμβολαιογράφος) σίγουρα θα ξερει περισσότερα,  το βασικό για μένα είναι να κερδίσεις την δημοπρασία τα υπόλοιπα όλα μπορούν να γίνουν, και επειδή 2 φορές βγήκε ήδη όπως μου ανάφερες μπορεί να έχει ενδιαφερόμενους επειδή θα έχει μειωθεί και η τιμή του ακινήτου.

Δημοσ.
On 24/10/2023 at 00:56, gregmarket said:

Καλησπέρα, πάρε τηλέφωνο τον υπάλληλο πλειστηριασμού και μπορεί να σε ενημερώσει πάνω-κάτω πότε θα βγει, αλλά μην βασίζεσαι γενικά στον υπάλληλο είναι μερικοί που τρέχουν πολλούς πλειστηριασμούς και έχουν χάσει την μπάλα. να το παρακολουθείς μόνος πχ να κάνεις αναζήτησή με το ΑΦΜ του οφειλέτη. Τιτλο ιδιοκτησιας νομίζω μπορεις και εσυ ο ίδιος στο κτηματολόγιο να πας να κανεις αναζήτησή με ΚΑΕΚ για να δεις περισσότερες πληροφορίες για το ακίνητο η να βάλεις κανένα δικηγόρο έχουν πρόσβαση και ον-λάιν πλέον, είχα γνωστό και έκανε  από το γραφείο χωρίς να πληρώσω, αλλά άλλος θα σ πάρει 50ικο για πλάκα, έκθεση εκτιμητή που εχει δεν σε καλύπτει; πρέπει να έχει αρκετες πληροφορίες, ο υπάλληλος πλειστηριασμού (συμβολαιογράφος) σίγουρα θα ξερει περισσότερα,  το βασικό για μένα είναι να κερδίσεις την δημοπρασία τα υπόλοιπα όλα μπορούν να γίνουν, και επειδή 2 φορές βγήκε ήδη όπως μου ανάφερες μπορεί να έχει ενδιαφερόμενους επειδή θα έχει μειωθεί και η τιμή του ακινήτου.

@gregmarket Γνωρίζεις μήπως πως θα παρω αυτά τα εγγραφά που απαιτούνται; χωρις δικηγόρο και τι εγράφα ειναι;

Νομικός Έλεγχος τίτλων σε κτηματολόγιο - υποθηκοφυλάκειο ????

Δημοσ.
Στις 9/10/2023 στις 9:04 ΜΜ, gregmarket είπε

Καλησπέρα και πάλι, συμπληρώνω κ άλλα που μου βγήκαν στην πορεία.

10. Τα έξοδα του συμβολαιογράφου ήταν 1500 ευρώ. (+ με τα χαρτιά που σου δίνει ο συμβολαιογράφος πας στο κτηματολόγιο και καταθέτεις 3 πράξεις (1. Άρση κατάσχεσης 2) Εξάλειψη υποθήκης 3) αγοροπωλησία (πληρώνεις ανάλογα με τα τμ ακινήτου)

11.  Πληρώνεις δικηγόρο για την επίδοση τις κατακυρωτικής έκθεσης

12. Σε μένα δεν βρήκαν άκρη είναι εταιρία και δεν τον βρήκαν καν. οπότε τον κάναμε Βιαία αποβολή που έγινε φυσικά με παρουσία του δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά για να ανοίξει την πόρτα και να μπούμε μέσα. μαζί με κλειδαρά να υπολογίζετε (600+φπα 144 ευρώ δικαστικός επιμελητής, 200 ευρώ να σπάσει την κλειδαριά και να την αντικαταστήσει, ήταν πόρτα ασφαλείας για αυτό κόστισε τόσο πολύ)

13. Κάνει την καταγραφεί ο δικαστικός επιμελητής με τα κινητά πράγματα που έχει μέσα το ακίνητο και εντός (6 μηνών) μπορεί να έρθει να τα πάρει ο οφειλέτης να τα παραλάβει με  συνεννόηση με μένα (μεσεγγυούχο που με όρισε ο δικαστικός) (πράγμα χλωμό στην περίπτωση μου γιατί δεν πλήρωνε τίποτα ούτε κοινόχρηστα ούτε ρεύμα ούτε νερό, στην ουσία όλα τα άφησε απλήρωτα).

14. Πας μετά αλλάζεις το όνομα σου στην ΔΕΥΑ με το συμβόλαιο και στην ΔΕΗ με το Ε9 (εφόσον το έχει περάσει η λογίστρια στο Ε9 σου)

15. Στην ΔΕΗ θα ζητήσουν και ΥΔΕ (υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη) χωρίς αυτό ρεύμα δεν παίρνει το ακίνητο, πλήρωσα τον ηλεκτρολόγο  100 ευρώ επειδή έβαλε και ένα ρελέ διαφυγής.

15. Κλείνοντας να πω το ότι ακίνητο το πήρα 26/04/2023 και μπήκα στο σπίτι 06/09/2023, άργησα διότι Αύγουστο εκτελέσεις  δεν κάνουν οι δικαστικοί επιμελητές διότι απαγορεύεται.

Δεν ξέρεις, θέμα τύχης είναι τι θα παραλάβεις, εκτός αν πας το βρεις το διαμέρισμα και ρωτήσεις τους γειτονες μήπως και σου δώσουν καμία πληροφορία η με κάποιο τρόπο αν μπορέσεις να το δεις απ εξω. (με κανενα drone ισως?😂)

Αργουν γενικα να ξερεις, στον δικο μου συμβολαιογραφο ειχε τουλαχιστον 8 υπαλληλους και παλι αργησαν πολυ.

Αυτα θα τα μαθει δικαστικος επιμελητής και θα σε ενημερωσει για τις επιλογες που εχεις, για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι αν μενει καποιος και πρεπει να τον κανεις εξωση θα πρεπει να πληρωσεις πολλα περισσοτερα και ειναι χρονοβορο

Gregmarket αν κάνει ανακοπή μετά την μεταγραφή εντός του 60 ημερου , πόσο μπορεί να πάρει η διαδικασία των δικαστηρίων; Επίσης το απλήρωτα χρέη σε Ευδαπ και Δεη ποιος τα πληρώνει;

Δημοσ.
Στις 23/10/2023 στις 11:30 ΜΜ, mpitzi91 είπε

Αυτο ειναι το μονο που δεν σε νοιαζει. Ερχεται καθαρο. Μηδενισμενο. Οι πολεοδομικες παραβασεις σε νοιαζουν, που τακτοποιουνται ολες ακομα και κατηγοριας 5, και η κατασταση του ακινητου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αυτο ειναι το μονο που δεν σε νοιαζει. Ερχεται καθαρο. Μηδενισμενο. Οι πολεοδομικες παραβασεις σε νοιαζουν, που τακτοποιουνται ολες ακομα και κατηγοριας 5, και η κατασταση του ακινητου.

Πως τακτοποιούνται οι κατηγορίας 5; το σύστημα του ΤΕΕ είναι κλειστό για την 5, όλο λένε ότι θα ξανανοίξει αλλά τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, telis είπε

Πως τακτοποιούνται οι κατηγορίας 5; το σύστημα του ΤΕΕ είναι κλειστό για την 5, όλο λένε ότι θα ξανανοίξει αλλά τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι

Αυτο ειναι ασχετο ομως. Το θεμα ειναι οτι σε αυτα τα ακινητα, επιτρεπεται.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αυτο ειναι ασχετο ομως. Το θεμα ειναι οτι σε αυτα τα ακινητα, επιτρεπεται.

Σε αυτά τα ακίνητα επιτρέπεται ενώ στα υπόλοιπα όχι; δεν καταλαβαίνω

Δημοσ.
8 ώρες πριν, anto1986 είπε

Gregmarket αν κάνει ανακοπή μετά την μεταγραφή εντός του 60 ημερου , πόσο μπορεί να πάρει η διαδικασία των δικαστηρίων; Επίσης το απλήρωτα χρέη σε Ευδαπ και Δεη ποιος τα πληρώνει;

Ότι μπορεί να καταφέρει είναι πριν γίνει πλειστηριασμός, μετά δεν μπορεί να γίνει τίποτα τζάμπα θα χάνει χρόνο και χρήμα ο οφειλέτης  όσο αφορά πόσο διαρκεί δε ξέρω δεν μου έτυχε, το παίρνεις χωρίς βάρη δεν πληρώνεις τίποτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gregmarket είπε

Ότι μπορεί να καταφέρει είναι πριν γίνει πλειστηριασμός, μετά δεν μπορεί να γίνει τίποτα τζάμπα θα χάνει χρόνο και χρήμα ο οφειλέτης  όσο αφορά πόσο διαρκεί δε ξέρω δεν μου έτυχε, το παίρνεις χωρίς βάρη δεν πληρώνεις τίποτα.

Ευχαριστώ, αγόρασα 1 διαμέρισμα το καλοκαίρι και ενω δεν ειχε κάνει ανακοπή της  κατάσχεσης και έγινε ο πλειστηριασμός, έκανε τελευταία μέρα του 60ημερου ανακοπή απο την ημέρα της μετεγγραφής  και ασφαλιστικά παράλληλα. Και ενώ εχω δώσει τα λεφτά ακίνητο δεν εχω δει ακόμα :-)

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω βρει κάποιο σπίτι από πλειστηριασμο μαζί με το οικόπεδο,   ειναι στο όνομα  εταιρίας και όπως διάβασα χρωστάει πάνω από 3εκ ευρ. Το πρόβλημα είναι η περιοχή εκεί είναι και εκτός σχεδίου  σίγουρα, και το χωράφι 1700 μέτρα άρα το έκτισε παράνομα. Πώς μπορώ να μάθω εάν το ακίνητο είναι τακτοποιημένο η όχι? Διότι να προσπαθήσω να το διεκδικήσω το θέμα είναι μετά μην μου βγουν πανοπρουκια άλλο ένα σπίτι. Και γενικά τη θα πρέπει να κοιτάξω καθώς έχω ακόμα 3μηνες για τον πλειστηριασμό 

Δημοσ.

Εξ οσων γνωριζω τα ακινητα απο δημοπρασια ειναι γουρουνι στο σακι

Λογικα ενας δικηγορος μπορει να δει στο κτηματολογιο τι παιζεται σε αρκετα μεγαλο βαθμο

Δημοσ.
Στις 28/10/2023 στις 11:06 ΜΜ, anto1986 είπε

Ευχαριστώ, αγόρασα 1 διαμέρισμα το καλοκαίρι και ενω δεν ειχε κάνει ανακοπή της  κατάσχεσης και έγινε ο πλειστηριασμός, έκανε τελευταία μέρα του 60ημερου ανακοπή απο την ημέρα της μετεγγραφής  και ασφαλιστικά παράλληλα. Και ενώ εχω δώσει τα λεφτά ακίνητο δεν εχω δει ακόμα :-)

Πάνω σε τη πάτησε? Εσεις τώρα τη μπορείτε να κάνετε?

Δημοσ.

Έκανε ανακοπή της κατακυρωτικης πράξης και ασφαλιστικά για να μην τον βγάλω εκτός μέχρι να γίνει το δικαστήριο σε 2 μήνες. Απλα τρώει χρόνο αλλά θα μου βγεί και 1 κόστος 2000-3000 παραπάνω για δικαστικό επιμελητή και δικηγόρο. Ωστόσο αξίζει γιατί βγήκε 720 το τμ σε περιοχή με αξια 1700. Αλλά η αναμονή σε σκοτώνει. Με τη συμβολαιογραφο που μίλησα μου είπε ότι είναι δύσκολο να ανατραπεί η τελευταία πράξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...