Προς το περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού από πλειστηριασμό στην πλατφόρμα eauction.gr

Nick_apple82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Θεωρητικά όχι, στον πλειστηριασμό μπορεί να υπάρξουν πάνω από ένας πλειοδότες και να πουληθεί τελικά πολύ περισσότερο

Ωραία και το παραπάνω το περνει αυτός που έχει το σπίτι η η τράπεζα?  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 minutes ago, nik416 said:

Ωραία και το παραπάνω το περνει αυτός που έχει το σπίτι η η τράπεζα?  

Ανάλογα πόσα χρωστάει στην τράπεζα αυτός που είχε (και όχι έχει) το σπίτι.

Από την υψηλότερη προσφορά αφαιρούνται όλα τα έξοδα, και εάν αυτά που μείνουν είναι περισσότερα από χρέος τότε το παραπάνω το παίρνει ο οφειλέτης.

• Like 2

Και εάν είναι λιγότερα από όσο χρωστάει? Η τράπεζα τα διαγράφει τα υπόλοιπα? Πχ περνώ 250 000 για σπίτι το βάζω υποθήκη το βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι πουλιέται 200 τα υπόλοιπα 50 τη γίνετε? Έχω μόνο αυτό σαν προσομοίωση και το μόνο περιουσίακο στοιχείο

4 minutes ago, nik416 said:

Και εάν είναι λιγότερα από όσο χρωστάει? Η τράπεζα τα διαγράφει τα υπόλοιπα? Πχ περνώ 250 000 για σπίτι το βάζω υποθήκη το βγάζουν σε πλειστηριασμό το σπίτι πουλιέται 200 τα υπόλοιπα 50 τη γίνετε? Έχω μόνο αυτό σαν προσομοίωση και το μόνο περιουσίακο στοιχείο

Όχι βέβαια, αν είναι λιγότερα ο οφειλέτης συνεχίζει να χρωστάει τα υπόλοιπα, μπορεί - με κάποιες προϋποθέσεις βέβαια - να σου κάνει κατάσχεση ακόμα και από τους λογαριασμούς σου.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Όχι βέβαια, αν είναι λιγότερα ο οφειλέτης συνεχίζει να χρωστάει τα υπόλοιπα, μπορεί - με κάποιες προϋποθέσεις βέβαια - να σου κάνει κατάσχεση ακόμα και από τους λογαριασμούς σου.

και αν το σπίτι εχει και δευτερη προσημειωση απο πιστωτικες?

10 minutes ago, valadsk said:

και αν το σπίτι εχει και δευτερη προσημειωση απο πιστωτικες?

Αν και δεν είμαι σίγουρος, δεν νομίζω να είναι εφικτό να υπάρχουν δύο προσημειώσεις στο ίδιο ακίνητο.

• Like 1

7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν και δεν είμαι σίγουρος, δεν νομίζω να είναι εφικτό να υπάρχουν δύο προσημειώσεις στο ίδιο ακίνητο.

επειδή το έχω δει το ρωτάω. πηραν δάνειο για αγορα ακινητου, στη συνέχεια δεν εξοφλησαν την πιστωτικη και εγραψε δευτερη προσημειωση υποθηκης, πίσω από την 1η τράπεζα.

σε κάθε περίτπωση θέλει καλό δικηγόρο η περίπτωση.

19 minutes ago, valadsk said:

επειδή το έχω δει το ρωτάω. πηραν δάνειο για αγορα ακινητου, στη συνέχεια δεν εξοφλησαν την πιστωτικη και εγραψε δευτερη προσημειωση υποθηκης, πίσω από την 1η τράπεζα.

σε κάθε περίτπωση θέλει καλό δικηγόρο η περίπτωση.

Άλλο είχα καταλάβει πριν, στην περίπτωση που περιγράφεις προτεραιότητα έχει η 1η τράπεζα, μετά η 2η, και μετά αν περισσέψει κάτι το παίρνει ο οφειλέτης.

Και όντως, αν δεν πληρώνεις μόνο με δικηγόρο ίσως και να καταφέρεις να γλιτώσεις το ακίνητο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα σπιτια που βγαινουν σε πλειστηριασμό εχει γινει πρωτα κατασχεση. Ο ιδιοκτητης δεν εχει δικαιωμα να το πουλησει η να το νοικιασει. Οχι δε μπορειτε να τον πληρωσετε να σας το δωσει. Οι πλειστηριασμοί γινονται με ηλεκτρονικο τροπο.

Στους πλειστηριασμους συμμετεχουν συχνα εταιρίες τραπεζων ή και των funds,  που 'χτυπανε΄ακινητα που τους ενδιαφερει οταν δεν τα παιρνει καποιος αλλος.

Οταν γινεται ενας πλειστηριασμός η τραπεζα/fund απαιτεί ενα συγκεκριμένο ποσο πχ 50000. Αν το ακινητο πουληθει παραπανω , το παραπανω ποσο το παιρνουν αλλες τραπεζες/εταιρίες/δημοσιο/εφορια που εχουν απαιτήσεις απο τον ιδιο οφειλετη, αν εχουν. Το υπολοιπο ποσο που μενει, το παιρνει ο ιδιος ο οφειλετης. 

Μετα τον πλειστηριασμό ολες οι υποθήκες και αλλα βαρη που εχει το ακινητο διαγραφονται και το ακινητο γινεται καθαρο, (οχι ομως το ενοικιαστηριο αν υπαρχει). 

Επεξ/σία από mavrikator
  • Like 1

Στις 10/7/2023 στις 9:27 ΜΜ, gregmarket είπε

Καλησπέρα, αν και πέρασε καιρός θα απαντήσω για να βοηθήσω και τα υπόλοιπα παιδιά επειδή έχω συμμετάσχει σε πλειστηριασμό:

1. Πρέπει να καταβληθεί το 30% για να εγκριθεί η συμμέτοχη σου.
  2. Δάνεια δεν δίνουν οι τράπεζες επειδή ακλουθούν άλλη διαδικασία για να εγκριθεί ένα δάνειο, σχέδια μηχανικού κάτοψη κτλ. Δε μπορεί να σου δανείσει  λεφτά για ένα ακίνητο χωρίς να στείλει δικό της μηχανικό που θα δώσει την έγκριση.
  3. Το σπίτι δεν μπορείς να το επισκεφτείς για τον λόγο ότι μπορεί να μένει κάποιος η να το νοικιάζει κάποιος και πιθανόν να δημιουργηθούν εντάσεις κτλ.
  4. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το πάρεις σε καλή τιμή αν θα έχει πολλούς συμμετέχοντες, πιθανόν να ξεφύγει αρκετά από την αρχική του τιμή.
  5. Εάν κερδίσεις τον πλειστηριασμό έχεις 10 μέρες να καταβάλεις το υπόλοιπο ποσό για να κατοχυρωθεί το ακίνητο στο όνομα σου και να φτιάξει την έκθεση ο συμβολαιογράφος. Σε 10 μέρες αν δεν τα βάλεις το ποσό αυτό αρχίζει και τοκίζεται και εάν δεν τα καταθέσεις δεν σου επιστρέφουν την εγγυοδοσία (το 30%) και ξανά κάνουν μετά τον πλειστηριασμό.
  6. Όσοι συμμετέχοντες  δεν κερδίσουν τον πλειστηριασμό εγγυοδοσία τους επιστρέφεται.
  7. Αν κερδίσεις τον πλειστηριασμό πληρώνεις έξοδα πλατφόρμας πλειστηριασμού (eaction.gr) 350 ευρώ , εάν είναι 2η κατοικία πληρώνεις Φόρο μεταβίβασης Ακίνητου 3%, και φυσικά έξοδα του συμβολαιογράφου.
  8. Σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες , αλλά πρέπει να σταθείς και τυχερός γιατί δεν ξέρεις τι θα παραλάβεις , πως θα είναι μέσα κτλ.
  9. Και το τελευταίο να εξηγήσω γιατί είμαι υπέρ τον πλειστηριασμών, να υπενθυμίσω ότι καμία τράπεζα δεν θέλει να βγαίνει σε πλειστηριασμό κανένα ακίνητο , θέλουν να ρυθμίζουν τα δάνεια, ότι γίνεται-γίνεται για συστηματικούς κακοπληρωτές , έχοντας πολλά λεφτά εισπράττοντας ενοίκια από παντού με το έτσι θέλω δεν θέλουν να πληρώσουν, και ο κύριος λόγος που είμαι ΥΠΕΡ είναι: (γιατί κάποιος που δεν πληρώνει ενοίκιο να τον κάνουν έξωση μετά από 2-3 μήνες, και αυτός που έχει δάνειο δεν το πληρώνει και όλα καλά?)

Καλησπέρα και πάλι, συμπληρώνω κ άλλα που μου βγήκαν στην πορεία.

10. Τα έξοδα του συμβολαιογράφου ήταν 1500 ευρώ. (+ με τα χαρτιά που σου δίνει ο συμβολαιογράφος πας στο κτηματολόγιο και καταθέτεις 3 πράξεις (1. Άρση κατάσχεσης 2) Εξάλειψη υποθήκης 3) αγοροπωλησία (πληρώνεις ανάλογα με τα τμ ακινήτου)

11.  Πληρώνεις δικηγόρο για την επίδοση τις κατακυρωτικής έκθεσης

12. Σε μένα δεν βρήκαν άκρη είναι εταιρία και δεν τον βρήκαν καν. οπότε τον κάναμε Βιαία αποβολή που έγινε φυσικά με παρουσία του δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά για να ανοίξει την πόρτα και να μπούμε μέσα. μαζί με κλειδαρά να υπολογίζετε (600+φπα 144 ευρώ δικαστικός επιμελητής, 200 ευρώ να σπάσει την κλειδαριά και να την αντικαταστήσει, ήταν πόρτα ασφαλείας για αυτό κόστισε τόσο πολύ)

13. Κάνει την καταγραφεί ο δικαστικός επιμελητής με τα κινητά πράγματα που έχει μέσα το ακίνητο και εντός (6 μηνών) μπορεί να έρθει να τα πάρει ο οφειλέτης να τα παραλάβει με  συνεννόηση με μένα (μεσεγγυούχο που με όρισε ο δικαστικός) (πράγμα χλωμό στην περίπτωση μου γιατί δεν πλήρωνε τίποτα ούτε κοινόχρηστα ούτε ρεύμα ούτε νερό, στην ουσία όλα τα άφησε απλήρωτα).

14. Πας μετά αλλάζεις το όνομα σου στην ΔΕΥΑ με το συμβόλαιο και στην ΔΕΗ με το Ε9 (εφόσον το έχει περάσει η λογίστρια στο Ε9 σου)

15. Στην ΔΕΗ θα ζητήσουν και ΥΔΕ (υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη) χωρίς αυτό ρεύμα δεν παίρνει το ακίνητο, πλήρωσα τον ηλεκτρολόγο  100 ευρώ επειδή έβαλε και ένα ρελέ διαφυγής.

15. Κλείνοντας να πω το ότι ακίνητο το πήρα 26/04/2023 και μπήκα στο σπίτι 06/09/2023, άργησα διότι Αύγουστο εκτελέσεις  δεν κάνουν οι δικαστικοί επιμελητές διότι απαγορεύεται.

Στις 30/9/2023 στις 1:30 ΠΜ, archimidis είπε

Τα σπίτια μέσα είναι άγνωστης κατάστασης. Πως γίνετε να προχωρήσεις χωρίς να ξέρεις αν θα χρειαστούν μέσα αλλά 30.000€ για επισκευές; 

Δεν ξέρεις, θέμα τύχης είναι τι θα παραλάβεις, εκτός αν πας το βρεις το διαμέρισμα και ρωτήσεις τους γειτονες μήπως και σου δώσουν καμία πληροφορία η με κάποιο τρόπο αν μπορέσεις να το δεις απ εξω. (με κανενα drone ισως?😂)

Στις 2/10/2023 στις 11:17 ΜΜ, mavrikator είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως εχω τεραστιο προβλημα επικοινωνιας με τη συμβολαιογραφο, γιατι εχει λεει πολλα συμβολαια και δεν προλαβαινει. Βασικα εχω επικοινωνησει μονο με το συλλογο και με τη γραμματεα της. Δεν υπαρχει καποιο νομικο ζητημα ή ανακοπη, απλα καθυστερηση, και μαλιστα δεν ξερουν να μου πουν ποτε θα το εχω.

Δυστυχως δε μπορω να την αλλαξω, και ειμαι υποχρεωμενος να την πληρώσω, αλλα δεν περιμενα ποτε οτι θα εδιναν τους πλειστηριασμους σε ατομα που ειναι τοσο κακοι επαγγελματιες (πχ δεν απαντουν στα τηλεφωνα/email  ουτε την ώρα του πλειστηριασμου)

Απλα ρωταω αν ειναι λογικο να καθυστερει τοσο πολυ να μου δωσει την περίληψη της εκθεσης κατακυρωσης (εχω παρει την ολοκληρη εκθεση από τον Ιουνιο) 

Αργουν γενικα να ξερεις, στον δικο μου συμβολαιογραφο ειχε τουλαχιστον 8 υπαλληλους και παλι αργησαν πολυ.

Στις 1/10/2023 στις 11:34 ΠΜ, VonLoutsos είπε

Η απορία που έχω είναι, αν υπάρχει μέσα στο σπίτι/κατάστημα ενοικιαστής/ιδιοκτήτης ακόμα τι χρονικό διάστημα απαιτείται για να αποχωρήσει;

Αυτα θα τα μαθει δικαστικος επιμελητής και θα σε ενημερωσει για τις επιλογες που εχεις, για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι αν μενει καποιος και πρεπει να τον κανεις εξωση θα πρεπει να πληρωσεις πολλα περισσοτερα και ειναι χρονοβορο

• Like 1
  • Thanks 1

-Μια ερωτηση. Περα απο Landea/eauction ακουω πως υπαρχουν κλειστοι πλειστηριασμοι? Αυτοι πως διενεργουνται δηλαδη εφοσον δεν φαινονται και δεν ειναι αναρτημενοι στο eauction?

-Επισης οσον αφορα τους αναρτημενους, εφοσον πληρωσεις το 30% και κανεις την αιτηση, ποια ειναι η διαδικασια την ημερα της εναρξης, ωστε να πλειοδοτησεις το ακινητο.

@gregmarket ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Μια ερώτηση έχω. Μηχανικός μπαίνει για μετρήσεις και αυθαίρετα; Ποιός πληρώνει τις διορθώσεις; Υπάρχει διευκόλυνση-έκπτωση;

Στις 12/10/2023 στις 11:47 ΠΜ, therock είπε

-Επισης οσον αφορα τους αναρτημενους, εφοσον πληρωσεις το 30% και κανεις την αιτηση, ποια ειναι η διαδικασια την ημερα της εναρξης, ωστε να πλειοδοτησεις το ακινητο.

Τη μερα του πλειστηριασμου μπαινεις στο λογαριασμό σου στο e-auction και εισερχεσαι στον πλειστηριασμό μετα απο ενα SMS. Ειναι real-time,  βαζεις το ποσο και κανεις υποβολη προσφορας. Οταν ληξει ο πλειστηριασμός βλεπεις αν εισαι ο 1ος ή οχι. 

Κατα κανονα, οι τραπεζες/fund κανουν το πρωτα bids, ομως πολλες φορες ο πραγματικός πλειστηριασμός αρχιζει το τελευταίο λεπτό πριν τη λήξη. Αν γινει προσφορα το τελευταίο λεπτό, παιρνει παραταση 5 λεπτα , και αυτό μπορεί να συνεχιστει 12 φορες. Η μεγαλύτερη προσφορα στο τελος ειναι ο υπερθεματιστής.

Αν ειστε 1ος (υπερθεματιστής), εχετε 10 μερες να καταθεσετε το υπολοιπο ποσο.  Αν δεν ειστε υπερθεματιστης, επικοινωνηστε με τον συμβολαιογραφο για να σας επιστρεψει το ποσο της εγγυησης που εχετε δωσει. 

11 ώρες πριν, kSiS είπε

@gregmarket ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Μια ερώτηση έχω. Μηχανικός μπαίνει για μετρήσεις και αυθαίρετα; Ποιός πληρώνει τις διορθώσεις; Υπάρχει διευκόλυνση-έκπτωση;

Εάν εννοείς πριν τον πλειστηριασμό τότε ΟΧΙ, μηχανικός ετοιμάζει μελέτη εκτίμησης κατόπιν εντολής του δικαστικού επιμελητή  για το που βρίσκεται η οικοδομή κτλ. και για να βγάλουν και την τιμή εκκίνησης ακινήτου.

εάν εννοεις μετά τον πλειστηριασμό τότε από την στιγμή που μπεις και μετά όλα τα πληρώνεις εσυ, είτε φωνάξεις μηχανικό είτε ηλεκτρολόγο-υδραυλικό , είναι δικό σου ακίνητο  πλέον όποτε ότι προκύπτει η ότι αλλαγές θέλεις να κανεις αφορά μόνο εσενα.

Στις 12/10/2023 στις 11:47 ΠΜ, therock είπε

-Μια ερωτηση. Περα απο Landea/eauction ακουω πως υπαρχουν κλειστοι πλειστηριασμοι? Αυτοι πως διενεργουνται δηλαδη εφοσον δεν φαινονται και δεν ειναι αναρτημενοι στο eauction?

δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, και δεν βγάζει και νόημα , ποιος ο λόγος να γινει κλειστός πλειστηριασμός; όσοι περισσότεροι συμμετέχουν και ενδιαφέρονται για ένα ακίνητο τόσο καλύτερα για αυτούς (τραπεζεσ/funds) σε κάποιες  περιπτώσεις έχω δει να ξεφευγει αρκετά η τιμή από την αρχική. πρέπει να φαίνονται τα πάντα αλλιώς δεν προχωράει πλειστηριασμός (τα στοιχεία του αφμ κτλ ποσά χρωστάει , για τι ποσό γίνεται η κατάσχεση).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...