Προς το περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού από πλειστηριασμό στην πλατφόρμα eauction.gr

Nick_apple82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 minutes ago, tzotzo said:

Ωραία να το πω αλλιώς γιατί μάλλον το ερώτημα δεν το έθεσα σωστά.

Πώς γίνεται να νιώθει κάποιος καλά ξέροντας πως στο σπίτι που αγόρασε σε πλειστηριασμό πιο φθηνα, έμενε πριν κάποιος άλλος ενδεχομένως με οικογένεια, με προβλήματα με με με, και εξωθηθηκε βίαια από το σπίτι που μάλλον πάλεψε και αγωνίστηκε πολύ για να το πάρει.

Πρώτα από όλα αυτά που περιγράφεις και έχω βάλει σε bold δεν είναι τίποτα άλλο από μια σειρά υποθέσεων, και φυσικά δεν τα ξέρει.

Αλλά έστω, ας υποθέσουμε ότι ισχύει κάθε μία από τις υποθέσεις σου και το γνωρίζει, γιατί να μην νιώθει καλά; Αυτός είναι υπεύθυνος για την κατάληξη του οφειλέτη; Ή μήπως αν δεν το χτυπούσε στον πλειστηριασμό ο οφειλέτης θα είχε κάποιο κέρδος; Μάλλον το αντίθετο θα γινόταν.

Πάντως αν έχεις τέτοιες ευαισθησίες είσαι η εξαίρεση, και όχι ο κανόνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

46 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Πώς γίνεται να νιώθει κάποιος καλά ξέροντας πως στο σπίτι που αγόρασε σε πλειστηριασμό πιο φθηνα, έμενε πριν κάποιος άλλος ενδεχομένως με οικογένεια, με προβλήματα με με με, και εξωθηθηκε βίαια από το σπίτι που μάλλον πάλεψε και αγωνίστηκε πολύ για να το πάρει.

Τα τελευταία 10 χρόνια δοθήκαν δεκάδες ευκαιρίες στον οποιονδήποτε να μην χάσει σε πλειστηριασμό την πρώτη του κατοικία…

Οπότε οι μόνοι που χάνουν το σπίτι τους είναι πραγματικά όσοι ΔΕΝ θέλουν να πληρώσουν…

Και μην μου πει κάποιος ότι σήμερα δεν βρίσκουν μεροκάματο για να πληρώσουν το δάνειο…

Φυσικά δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν είναι άεργος τεμπέλης που ζει για να βαράει κανόνια…

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σας παραθεσα τον ισχυοντα προσφατο νομο που δηλωνει σαφως οτι γινεται εξαιρεση στις επαγγελματικες μισθωσεις, μπορουν να καταγγελθουν πριν τα 3 χρονια αμεσα και να λυθουν σε 6 μηνες. Ψαξτε το με ενα δικηγορο αντι να παραπληροφορειτε τον κοσμο. 

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/kpold/arthro-1009-kodikas-politikis-dikonomias

Επίσης, αν ο νεος ιδιοκτητης σκοπευει να το κανει εδρα επιχειρισης, μπορει να λυσει το συμβολαιο μετα από 3 χρονια

αρ. 1 παρ. 4 ν. 2235/1994 στο αρ. 3 ν. 1703/1987

«Σε περίπτωση χρησιμοποίησης του μισθίου για κύρια κατοικία ή για μικτή χρήση (κατοικία και επαγγελματική χρήση), αν ο εκμισθωτής ή ο κύριος του μισθίου, σύζυγός τους ή τέκνο τους, δεν έχουν ιδιόκτητο χώρο στην ίδια πόλη ή σε προάστιό της, που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο εκμισθωτής ή ο κύριος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση και να ζητήσει την απόδοση του μισθίου για ιδιόχρηση μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης, όχι όμως πριν περάσει τριετία από την έναρξή της. Προϋποθέσεις της καταγγελίας είναι η πρόθεση και δυνατότητα ιδιόχρησης του μισθίου. Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά έξι (6) μήνες από την επίδοσή της στο μισθωτή

Επεξ/σία από mavrikator

7 minutes ago, andreas1gr said:

Τα τελευταία 10 χρόνια δοθήκαν δεκάδες ευκαιρίες στον οποιονδήποτε να μην χάσει σε πλειστηριασμό την πρώτη του κατοικία…

Οπότε οι μόνοι που χάνουν το σπίτι τους είναι πραγματικά όσοι ΔΕΝ θέλουν να πληρώσουν…

Και μην μου πει κάποιος ότι σήμερα δεν βρίσκουν μεροκάματο για να πληρώσουν το δάνειο…

Φυσικά δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν είναι άεργος τεμπέλης που ζει για να βαράει κανόνια…

Αν και δεν συμφωνω με τον ισχυρισμο σου, καθως αυτοαναιρειται το επιχειρημα που παραθετεις θα το δεχτω για χαρη της συζητησης.

Πως ακριβως νιωθει καλυτερα ο νεος ιδιοκτητης που πηρε ενα σπιτι που ο προηγουμενος ιδιοκτητης εξωθηθηκε βιαια απο αυτο? Εξηγησε μου λιγο την διαδικασια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, kage είπε

Πας απο το γραφειο κ σ λεει τι?συνηθως η αλλη μερια ψαχνει λογους για άσκηση ανακοπής - αναστολης κ το χειρότερο σενάριο σε αυτό να μην έχει γίνει κάτι σωστό στην διαδικασια.. 

Ευχαριστω για την απαντηση. Δυστυχως εχω τεραστιο προβλημα επικοινωνιας με τη συμβολαιογραφο, γιατι εχει λεει πολλα συμβολαια και δεν προλαβαινει. Βασικα εχω επικοινωνησει μονο με το συλλογο και με τη γραμματεα της. Δεν υπαρχει καποιο νομικο ζητημα ή ανακοπη, απλα καθυστερηση, και μαλιστα δεν ξερουν να μου πουν ποτε θα το εχω.

Δυστυχως δε μπορω να την αλλαξω, και ειμαι υποχρεωμενος να την πληρώσω, αλλα δεν περιμενα ποτε οτι θα εδιναν τους πλειστηριασμους σε ατομα που ειναι τοσο κακοι επαγγελματιες (πχ δεν απαντουν στα τηλεφωνα/email  ουτε την ώρα του πλειστηριασμου)

Απλα ρωταω αν ειναι λογικο να καθυστερει τοσο πολυ να μου δωσει την περίληψη της εκθεσης κατακυρωσης (εχω παρει την ολοκληρη εκθεση από τον Ιουνιο) 

Επεξ/σία από mavrikator

@mavrikator

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάσεις αυτά που παραθέτεις, βλέπεις μόνο αυτό που γράφει για 6 μήνες (που διαψεύδει τον αρχικό σου ισχυρισμό για 2)  και αγνοείς όλα τα υπόλοιπα που διαψεύδουν τον ισχυρισμό σου περί μη υποχρεωτικής τριετούς διάρκειας. Δες πιο προσεκτικά το τελευταίο που παρέθεσες:

15 minutes ago, mavrikator said:

αρ. 1 παρ. 4 ν. 2235/1994 στο αρ. 3 ν. 1703/1987

«Σε περίπτωση χρησιμοποίησης του μισθίου για κύρια κατοικία ή για μικτή χρήση (κατοικία και επαγγελματική χρήση), αν ο εκμισθωτής ή ο κύριος του μισθίου, σύζυγός τους ή τέκνο τους, δεν έχουν ιδιόκτητο χώρο στην ίδια πόλη ή σε προάστιό της, που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ο εκμισθωτής ή ο κύριος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση και να ζητήσει την απόδοση του μισθίου για ιδιόχρηση μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης, όχι όμως πριν περάσει τριετία από την έναρξή της. Προϋποθέσεις της καταγγελίας είναι η πρόθεση και δυνατότητα ιδιόχρησης του μισθίου. Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται μετά έξι (6) μήνες από την επίδοσή της στο μισθωτή

Μάθε πρώτα εσύ ο ίδιος να κατανοείς αυτά που παραθέτεις, και έλα μετά να κατηγορήσεις εμένα ότι παραπληροφορώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. το πρωτο εχει να κανει με την αμεση λυση μετα τον πλειστηριασμό , το δευτερο ισχυει γενικα για τις επαγγελματικες συμβασεις και το παραθεσα απλα ενημερωτικα

δεν ξερω σε τι αναφερεσαι οτι ειπα λαθος περα απο το οτι λυεται σε 6 μηνες (και οχι 2 οπως λαθος ειπα)

Επεξ/σία από mavrikator

1 minute ago, mavrikator said:

οχι εσυ να τα διαβασεις . κανεις λαθος και παραπληροφορεις

Ok, άσε τους υπόλοιπους που διαβάζουν τι γράφουμε να κρίνουν αυτοί ποιος κάνει λάθος και παραπληροφορεί.

8 ώρες πριν, tzotzo είπε

Αν και δεν συμφωνω με τον ισχυρισμο σου, καθως αυτοαναιρειται το επιχειρημα που παραθετεις θα το δεχτω για χαρη της συζητησης.

Πως ακριβως νιωθει καλυτερα ο νεος ιδιοκτητης που πηρε ενα σπιτι που ο προηγουμενος ιδιοκτητης εξωθηθηκε βιαια απο αυτο? Εξηγησε μου λιγο την διαδικασια;

Και γιατί πρέπει να νιώσει κάποιος άσχημα για έναν τζαμπατζή που βάρεσε κανόνι...;

Αν εσύ ήσουν επαγγελματίας και ένας τέτοιος σου χρωστούσε πχ 100.000€ με κίνδυνο να χάσεις το δικό σου σπίτι,  εσύ θα του την χαριζες γιατί θα αισθανόσουν άσχημα να του βγάλεις το σπιτι σε πλειστηριασμό και θα προτιμούσες να αφήσεις την δική σου οικογένεια στον δρόμο...;

• Like 2

On 02/10/2023 at 05:44, kage said:

Πας απο το γραφειο κ σ λεει τι?συνηθως η αλλη μερια ψαχνει λογους για άσκηση ανακοπής - αναστολης κ το χειρότερο σενάριο σε αυτό να μην έχει γίνει κάτι σωστό στην διαδικασια.. 

Αποριών συνέχεια. Αν έχει γίνει άσκηση ανακοπής - αναστολής δεν είχε γνωστοποιηθεί πριν την διεξαγωγή του πληστειριασμού; Ο έλεγχος της ορθότητας της διαδικασίας πως γίνεται; Εκτός από το να βάλεις δικηγόρο, μπορείς και εσύ να το τσεκάρεις για διπλή εξασφάλιση;

6 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Αποριών συνέχεια. Αν έχει γίνει άσκηση ανακοπής - αναστολής δεν είχε γνωστοποιηθεί πριν την διεξαγωγή του πληστειριασμού; Ο έλεγχος της ορθότητας της διαδικασίας πως γίνεται; Εκτός από το να βάλεις δικηγόρο, μπορείς και εσύ να το τσεκάρεις για διπλή εξασφάλιση;

Ανακοπη του πλειστηριασμού μπορει να γινει πριν τον πλειστηριασμό. Αν εχει φτασει να γίνει ο πλειστηριασμός σημαινει οτι οποιαδηποτε ανακοπη δεν πετυχε.  Ακομα και μετα ομως, μεχρι 60 μερες μετα την μεταβιβαση του ακινητου μπορει να ασκηθει ανακοπη στην κατακυρωση. Ωστοσο το δευτερο ειναι πρακτικα δυσκολο εφοσον ο ηλεκτρονικος πλειστηριασμός δεν αφηνει περιθώρια αμφισβήτησης της διαδικασιας. Μετα τον πλειστηριασμό οι συμμετεχοντες μπορουν να παρουν την πληρη εκθεση κατακυρωσης που περιγραφει αναλυτικα τα παντα που εγιναν στον πλειστηριασμό και πριν. 

Δεν μπορεις να δεις καπου πληροφορίες αν εχουν ασκηθει ανακοπες. 

Στις 2/10/2023 στις 10:48 ΜΜ, andreas1gr είπε

Μόνο ως αστείο μπορώ να εκλάβω ότι με ένα μεροκάματο πληρώνεις  δάνειο. Αντε να το δεχτώ για τίποτε μικρά καταναλωτικα δάνεια και χρέη σε πιστωτικές, στεγαστικό με τίποτα. Απλά θα μένουν απλήρωτες δόσεις πάλι με πανωτόκια και χρέη να μαζεύονται και τον οφειλέτη να προσπαθεί ασθμαινοντας να πληρώσει και να περιμένει ποτέ θα τελειώσει. 

Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να συμφωνήσω με την άποψη του άλλου χρήστη που σχολίασες, ούτε με εκείνη την άποψη είμαι σύμφωνος 100%. Μπορεί το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμο να ανήκε σε άτομο που είδε πολλά άλλα ακίνητα και σπίτι για να μείνει. 

Στις 2/10/2023 στις 9:56 ΜΜ, tzotzo είπε

Ωραία να το πω αλλιώς γιατί μάλλον το ερώτημα δεν το έθεσα σωστά.

Οι περισσότερες περιπτώσεις πάντως που γνωρίζω εγώ, είναι κόσμος που πιστόλιασε το δάνειο και ήλπιζαν να μπουν στον νόμο Κατσέλη και να τους κάνουν το σπίτι δώρο, η καταναλωτικά απλήρωτα δάνεια και χρέη απο πιστωτικές, μέχρι και χρέη για τζόγο. 
   Για κάποιο λόγο οι περισσότεροι που παίρνουν δάνειο για σπίτι, νομίζουν οτι το σπίτι είναι δικό τους και δεν τους κουνάει κανένας, όπως επίσης πως και για τα επόμενα 30 χρόνια όλα θα πηγαίνουν καλά και δεν υπάρχει περίπτωση να στραβώσει κάτι. Ο δανεισμός εμπεριέχει ρίσκο και για τον δανειστή και τον δανειζόμενο. Απο εκεί και έπειτα τι θα έπρεπε να κάνουν τα σπίτια απο τα οποία εχει εξωθηθεί κόσμος; Να τα γκρεμίζουν; Να τα χαριζουν  στην εκκλησία; Να μένουν άδεια;  
Δεν νομίζω κανείς να έχει τύψεις όταν ψάχνει να αγοράσει αυτοκίνητο και ψάχνει στα κατασχεμένα απο τράπεζες, ίσα ίσα τα θεωρεί ευκαιρίες χωρίς  να σκέφτεται γιατί έγινε η κατάσχεση.

Να σας ρωτήσω κατι και εγώ , ένα σπίτι το βγάζουν στις πλατφόρμες πχ 10 ευρ γίνεται να προσεγγίσεις τον άνθρωπο που το έχει να του δώσεις τα 10ευρ να τα πάει στην τράπεζα? Το ίδιο πράγμα δεν είναι ? 

31 minutes ago, nik416 said:

Να σας ρωτήσω κατι και εγώ , ένα σπίτι το βγάζουν στις πλατφόρμες πχ 10 ευρ γίνεται να προσεγγίσεις τον άνθρωπο που το έχει να του δώσεις τα 10ευρ να τα πάει στην τράπεζα? Το ίδιο πράγμα δεν είναι ? 

Θεωρητικά όχι, στον πλειστηριασμό μπορεί να υπάρξουν πάνω από ένας πλειοδότες και να πουληθεί τελικά πολύ περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...