Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
On 09/11/2024 at 23:38, anto1986 said:

Την κέρδισα την ανακοπή, απλά σου τρώει χρόνο και κόστος. 

Τι λόγους είχε βάλει ο άλλος μέσα στην ανακοπή;

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 29/11/2024 στις 5:59 ΜΜ, Malthador είπε

Εμένα μου πήρε 9 μήνες να μπω μέσα αλλά έπεσα σε 2 αναβολές λόγω της απεργίας των δικηγόρων - συμβολαιογράφων πέρυσι το χειμώνα διαφορετικά θα ήμουν στο τρίμηνο. Σχετικά με το  bid του υπέρογκου ποσού που δείξατε πιο πάνω ο  πλειοδοτης με το υπέρογκο ποσό απλά δεν θα καταθέσει το υπόλοιπο του τιμήματος και θα χάσει την προκαταβολή. Επίσης αυτό το ποσό μειώνει την οφείλει του οφειλέτη ισόποσα, άρα μπορεί να έχει μπει και απο συγγενικό του πρόσωπο γιατί έβλεπε ότι υπήρχαν μπινταρισματα απο άλλους ενδιαφερόμενους. Το συγκεκριμένο ακίνητο κατά 99%, θα ξαναβγεί σε δημοπρασία.

Στις 29/11/2024 στις 5:59 ΜΜ, Malthador είπε

Είχε βάλει την Άρτα και τα Γιάννενα αλλά η προσβολή μιας κατακυρωτικης πράξης θέλει σωρευτικες ενέργειες απο τη μεριά του οφειλέτη. Δηλαδή θα πρέπει να εχει κάνει ανακοπή της κατασχετηριας έκθεσης και άλλες ενέργειες. Εν τω μεταξύ όλες οι παραλείψεις με το που ξεκινήσει το χρονόμετρο θεραπεύονται οπότε οι δικαστές έχουν δεμένα τα χέρια. Στην ουσία πουλάνε ελπίδα για να κονομανε οι δικηγόροι και το κράτος να δείχνει καλό.Δυδκολα ανατρέπεται μια κατακυρωτικη απόφαση.

• Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, anto1986 said:

Εν τω μεταξύ όλες οι παραλείψεις με το που ξεκινήσει το χρονόμετρο θεραπεύονται οπότε οι δικαστές έχουν δεμένα τα χέρια. 

Tι σημαίνει αυτό ακριβώς; 

Ο νόμος αναφέρει μερικά πράγματα που πρέπει να έχει τηρήσει ο συμβολαιογράφος πριν ξεκινήσει ο πλειστηριασμός. Ενδεικτικά, να έχουν ενημερωθεί με επιμελητή όλοι όσοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από το πλειστηρίασμα, να έχουν κατατεθεί οι προκαταβολές μέσα στην χρονική προθεσμία που αναφέρεται, να έχει αναρτηθεί η λίστα των πλειοδοτών μέχρι τις 17:00 της προηγούμενης του πλειστηριασμού κοκ.

Αν δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία, τότε υπάρχει νόμιμοι λόγοι ακυρότητας του πλειστηριασμού και ενδέχεται το δικαστήριο να τον ακυρώσει για να επαναληφθεί. Σπάνιο, αλλά δεν τηρούν την διαδικασία ευλαβικά όλοι οι συμβολαιογράφοι.

Το ότι ξεκινάει το χρονόμετρο δεν σημαίνει ότι ακυρώνονται όλες οι προηγούμενες παραλείψεις που ίσως υπάρχουν.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Malthador είπε

Tι σημαίνει αυτό ακριβώς; 

Ο νόμος αναφέρει μερικά πράγματα που πρέπει να έχει τηρήσει ο συμβολαιογράφος πριν ξεκινήσει ο πλειστηριασμός. Ενδεικτικά, να έχουν ενημερωθεί με επιμελητή όλοι όσοι έχουν να λαμβάνουν χρήματα από το πλειστηρίασμα, να έχουν κατατεθεί οι προκαταβολές μέσα στην χρονική προθεσμία που αναφέρεται, να έχει αναρτηθεί η λίστα των πλειοδοτών μέχρι τις 17:00 της προηγούμενης του πλειστηριασμού κοκ.

Αν δεν έχει γίνει σωστά η διαδικασία, τότε υπάρχει νόμιμοι λόγοι ακυρότητας του πλειστηριασμού και ενδέχεται το δικαστήριο να τον ακυρώσει για να επαναληφθεί. Σπάνιο, αλλά δεν τηρούν την διαδικασία ευλαβικά όλοι οι συμβολαιογράφοι.

Το ότι ξεκινάει το χρονόμετρο δεν σημαίνει ότι ακυρώνονται όλες οι προηγούμενες παραλείψεις που ίσως υπάρχουν.

Θεραπεύονται ολα τα λάθη που έχουν να κάνουν με την κατασχετηρια έκθεση. Εκεί γίνονται συχνά λάθη και παραλείψεις. Μόνο για τα ως άνω μπορεί να γίνει προσβολή αλλά αυτά μέχρι στιγμής 2 χρόνια που παρακολουθώ δεν εχει τύχει να δω παραλείψεις πλιν 1-2 περιπτώσεων.Ειναι φασον η διαδικασία οπότε δύσκολα γίνονται λάθος. Τώρα έχει τυχει να μου εγκρίνουν συμμετοχή χωρίς να εχω βάλει συμμετοχή.

Δημοσ.
Στις 30/11/2024 στις 9:08 ΜΜ, anto1986 είπε

Θεραπεύονται ολα τα λάθη που έχουν να κάνουν με την κατασχετηρια έκθεση. Εκεί γίνονται συχνά λάθη και παραλείψεις. Μόνο για τα ως άνω μπορεί να γίνει προσβολή αλλά αυτά μέχρι στιγμής 2 χρόνια που παρακολουθώ δεν εχει τύχει να δω παραλείψεις πλιν 1-2 περιπτώσεων.Ειναι φασον η διαδικασία οπότε δύσκολα γίνονται λάθος. Τώρα έχει τυχει να μου εγκρίνουν συμμετοχή χωρίς να εχω βάλει συμμετοχή.

Τελικά η έκθεση εκτιμητή είναι υποχρεωτική η όχι?

Δημοσ.
Στις 10/7/2023 στις 9:27 ΜΜ, gregmarket είπε

Καλησπέρα, αν και πέρασε καιρός θα απαντήσω για να βοηθήσω και τα υπόλοιπα παιδιά επειδή έχω συμμετάσχει σε πλειστηριασμό:

1. Πρέπει να καταβληθεί το 30% για να εγκριθεί η συμμέτοχη σου.
  2. Δάνεια δεν δίνουν οι τράπεζες επειδή ακλουθούν άλλη διαδικασία για να εγκριθεί ένα δάνειο, σχέδια μηχανικού κάτοψη κτλ. Δε μπορεί να σου δανείσει  λεφτά για ένα ακίνητο χωρίς να στείλει δικό της μηχανικό που θα δώσει την έγκριση.
  3. Το σπίτι δεν μπορείς να το επισκεφτείς για τον λόγο ότι μπορεί να μένει κάποιος η να το νοικιάζει κάποιος και πιθανόν να δημιουργηθούν εντάσεις κτλ.
  4. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το πάρεις σε καλή τιμή αν θα έχει πολλούς συμμετέχοντες, πιθανόν να ξεφύγει αρκετά από την αρχική του τιμή.
  5. Εάν κερδίσεις τον πλειστηριασμό έχεις 10 μέρες να καταβάλεις το υπόλοιπο ποσό για να κατοχυρωθεί το ακίνητο στο όνομα σου και να φτιάξει την έκθεση ο συμβολαιογράφος. Σε 10 μέρες αν δεν τα βάλεις το ποσό αυτό αρχίζει και τοκίζεται και εάν δεν τα καταθέσεις δεν σου επιστρέφουν την εγγυοδοσία (το 30%) και ξανά κάνουν μετά τον πλειστηριασμό.
  6. Όσοι συμμετέχοντες  δεν κερδίσουν τον πλειστηριασμό εγγυοδοσία τους επιστρέφεται.
  7. Αν κερδίσεις τον πλειστηριασμό πληρώνεις έξοδα πλατφόρμας πλειστηριασμού (eaction.gr) 350 ευρώ , εάν είναι 2η κατοικία πληρώνεις Φόρο μεταβίβασης Ακίνητου 3%, και φυσικά έξοδα του συμβολαιογράφου.
  8. Σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες , αλλά πρέπει να σταθείς και τυχερός γιατί δεν ξέρεις τι θα παραλάβεις , πως θα είναι μέσα κτλ.
  9. Και το τελευταίο να εξηγήσω γιατί είμαι υπέρ τον πλειστηριασμών, να υπενθυμίσω ότι καμία τράπεζα δεν θέλει να βγαίνει σε πλειστηριασμό κανένα ακίνητο , θέλουν να ρυθμίζουν τα δάνεια, ότι γίνεται-γίνεται για συστηματικούς κακοπληρωτές , έχοντας πολλά λεφτά εισπράττοντας ενοίκια από παντού με το έτσι θέλω δεν θέλουν να πληρώσουν, και ο κύριος λόγος που είμαι ΥΠΕΡ είναι: (γιατί κάποιος που δεν πληρώνει ενοίκιο να τον κάνουν έξωση μετά από 2-3 μήνες, και αυτός που έχει δάνειο δεν το πληρώνει και όλα καλά?)

Έχω πάρει διαμέρισμα από πλειστηριασμό αλλά έχω κολλήσει στο στάδιο μετεγγραφής από το κτηματολόγιο από την Ιούλιο.....πάω για 7 μήνες .... γνωρίζετε πόσο διαρκεί αυτό το στάδιο!!!

Καλησπέρα, αν και πέρασε καιρός θα απαντήσω για να βοηθήσω και τα υπόλοιπα παιδιά επειδή έχω συμμετάσχει σε πλειστηριασμό:

2. Δάνεια δεν δίνουν οι τράπεζες επειδή ακλουθούν άλλη διαδικασία για να εγκριθεί ένα δάνειο, σχέδια μηχανικού κάτοψη κτλ. Δε μπορεί να σου δανείσει  λεφτά για ένα ακίνητο χωρίς να στείλει δικό της μηχανικό που θα δώσει την έγκριση.
  3. Το σπίτι δεν μπορείς να το επισκεφτείς για τον λόγο ότι μπορεί να μένει κάποιος η να το νοικιάζει κάποιος και πιθανόν να δημιουργηθούν εντάσεις κτλ.
  4. Δεν είναι σίγουρο ότι θα το πάρεις σε καλή τιμή αν θα έχει πολλούς συμμετέχοντες, πιθανόν να ξεφύγει αρκετά από την αρχική του τιμή.
  5. Εάν κερδίσεις τον πλειστηριασμό έχεις 10 μέρες να καταβάλεις το υπόλοιπο ποσό για να κατοχυρωθεί το ακίνητο στο όνομα σου και να φτιάξει την έκθεση ο συμβολαιογράφος. Σε 10 μέρες αν δεν τα βάλεις το ποσό αυτό αρχίζει και τοκίζεται και εάν δεν τα καταθέσεις δεν σου επιστρέφουν την εγγυοδοσία (το 30%) και ξανά κάνουν μετά τον πλειστηριασμό.
  6. Όσοι συμμετέχοντες  δεν κερδίσουν τον πλειστηριασμό εγγυοδοσία τους επιστρέφεται.
  7. Αν κερδίσεις τον πλειστηριασμό πληρώνεις έξοδα πλατφόρμας πλειστηριασμού (eaction.gr) 350 ευρώ , εάν είναι 2η κατοικία πληρώνεις Φόρο μεταβίβασης Ακίνητου 3%, και φυσικά έξοδα του συμβολαιογράφου.
  8. Σίγουρα υπάρχουν ευκαιρίες , αλλά πρέπει να σταθείς και τυχερός γιατί δεν ξέρεις τι θα παραλάβεις , πως θα είναι μέσα κτλ.
  9. Και το τελευταίο να εξηγήσω γιατί είμαι υπέρ τον πλειστηριασμών, να υπενθυμίσω ότι καμία τράπεζα δεν θέλει να βγαίνει σε πλειστηριασμό κανένα ακίνητο , θέλουν να ρυθμίζουν τα δάνεια, ότι γίνεται-γίνεται για συστηματικούς κακοπληρωτές , έχοντας πολλά λεφτά εισπράττοντας ενοίκια από παντού με το έτσι θέλω δεν θέλουν να πληρώσουν, και ο κύριος λόγος που είμαι ΥΠΕΡ είναι: (γιατί κάποιος που δεν πληρώνει ενοίκιο να τον κάνουν έξωση μετά από 2-3 μήνες, και αυτός που έχει δάνειο δεν το πληρώνει και όλα καλά?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/12/2024 στις 5:53 ΠΜ, Hristos2012 είπε

Έχω πάρει διαμέρισμα από πλειστηριασμό αλλά έχω κολλήσει στο στάδιο μετεγγραφής από το κτηματολόγιο από την Ιούλιο.....πάω για 7 μήνες .... γνωρίζετε πόσο διαρκεί αυτό το στάδιο!!!

Καλησπέρα, παίζει ρολο και σε πιο κτηματολόγιο είσαι εμένα είναι Θεσσαλονίκη, 14 μήνες πέρασαν  και τίποτα ακόμα, από την στιγμή που έχεις την πράξη αγοραπωλησίας που κατέθεσες στο κτηματολόγιο είσαι οκ.

Επεξ/σία από gregmarket
Δημοσ.
Στις 29/9/2023 στις 11:06 ΜΜ, mavrikator είπε

Καλησπερα, απλη ερώτηση για οσους εχουν συμμετάσχει.

Ποσος καιρός χρειάστηκε για να πάρετε την περίληψη της εκθεσης κατακυρωσης (συμβολαιο) μετά τον πλειστηριασμό; Εγω περιμενω 3-4 μηνες και  ειναι αδυνατο να επικοινωνησω με τη συμβολαιογραφο. 

Ευχαριστω

Και εγώ είμαι στην ίδια φάση περιμένω 6μηνες..... εσείς πόσο χρόνο κάνατε τελικά (εγώ ακόμα περιμένω)

Πόσο χρόνο σας πήρε η όλοι διαδικασία..... ήδη περιμένω ένα χρόνο!!!περιμένω 6 μήνες για την μεταγραφή από το κτηματολόγιο για να συνεχίσω.....υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να ολοκληρωθεί η διαδικασία γιατί στο κτηματολόγιο γίνετε χαμός!σας ευχαριστώ 

1 ώρα πριν, gregmarket είπε

Καλησπέρα, παίζει ρολο και σε πιο κτηματολόγιο είσαι εμένα είναι Θεσσαλονίκη, 14 μήνες πέρασαν  και τίποτα ακόμα, από την στιγμή που έχεις την πράξη αγοραπωλησίας που κατέθεσες στο κτηματολόγιο είσαι οκ.

Μου είπαν ότι πρέπει να γίνει η μεταγραφή στο κτηματολόγιο για να πάω μετά στον συμβολαιογράφο να μου δώσει αντίγραφο απογραφής για να την δώσω σε δικαστικό επιμελητή να ξεκινήσει η αποβολή..... εν το μεταξύ ήδη πέρασε ένας χρόνος και βλέποντας όλοι αυτή την διαδικασία θα με πάρει και δεύτερο χρόνο..... εσείς ξέρετε αν γίνετε και με άλλον πιο σύντομο τρόπο!

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρονιά, σε όλους τους συμμετέχοντες. Δεν έχω καμία εμπειρία σε πλειστηριασμούς μέσω της eauction πλατφόρμας αλλά θα ήθελα να ρωτήσω/διευκρινίσω τα παρακάτω:

1)Οπως αναφέρεται παραπάνω τα επιπλέον έξοδα της διαδικασίας είναι περίπου 4-5k και ο λόγος της διακύμανσης είναι το αν υπάρχει ενοικιαστής ή πρωην ιδιοκτήτης εντός του  ακινήτου (οπότε πιθανώς να προκύπτει ανάγκη έξωσης), καθώς και το μέγεθος του ακινήτου, δεδομένου ότι ο ΦΜΑ (εαν δεν είναι πρώτη κατοικία) είναι ποσοστιαίος της αξίας που θα καταλήξει το ακίνητο. σωστά?

2) Τα έξοδα που αφορούν λογαριασμούς ρεύματος βαρύνουν το ΑΦΜ που έκανε την κατανάλωση, του νερού τον νέο ιδιοκτήτη. Τα κοινόχρηστα ποιόν αφορούν? 

3) Σε κάποιους πλειστηριασμούς στην πλατφόρμα έχει συνημμένο ένα αρχείο με ονομασία "απόσπασμα κατασχετήριας εκθεσης", την οποία και διαβάζω πχ: Βάρη ............. 1) Προσημείωση, για € #xxxxx#,  2) Προσημείωση, για € #xxxxx#, 3) Προσημείωση για € #xxxxx#. 

Υποθέτω από αυτά που διαβάζω παραπάνω ότι αυτά τα βάρη δεν βαρύνουν καθόλου των νεό ιδιοκτήτη (που θα πλειοδοτήσει). Το μόνο έξοδο που αφορά το ακίνητο αυτό καθεαυτό είναι η όποια τακτοποίηση χρειαστεί και τα έξοδα της διαδικασίας του πλειστηριασμού . Σωστά? Μπορούμε να βρούμε αν χρειάζεται τακτοποίηση από πριν?

Τι κατάσταση πρέπει να περιμένουμε στις κατοικίες? (είναι αόριστη η ερώτηση μου αλλά αν θέλει κάποιος, μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία του)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Επεξ/σία από dikes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...