Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Έστω ότι χρωστάει ο αδερφός μου και βγαίνει στον πλειστηριασμό το σπίτι που του ανήκει, αλλά τα έπιπλα και οι συσκευές ανήκουν σε μένα.

Τι προβλέπει ο νόμος σε αυτή την περίπτωση; 

Το σπίτι περνεις όχι τα έπιπλα έτσι και αλλιώς μετά τον πληστηριασμο πάει δικαστικός Επιμελητής και καταγραφεί ότι έχει το σπίτι και μέσα σε κάποιο διάστημα ο πρώην πρέπει να το άδειασει .Εσύ δες εάν βγει σε πληστηριασμο και την επόμενη πάρε ένα φορτηγό και φόρτωσε 

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
33 minutes ago, nik416 said:

Το σπίτι περνεις όχι τα έπιπλα έτσι και αλλιώς μετά τον πληστηριασμο πάει δικαστικός Επιμελητής και καταγραφεί ότι έχει το σπίτι και μέσα σε κάποιο διάστημα ο πρώην πρέπει να το άδειασει .Εσύ δες εάν βγει σε πληστηριασμο και την επόμενη πάρε ένα φορτηγό και φόρτωσε 

Ναι αυτό λέω, πες ότι εγώ ζω και εργάζομαι στον Παναμά και έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. 

Πώς θα αδειάσω το σπίτι όταν λείπω;  Πόσο καιρό έχω να το αδειάσω; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Ναι αυτό λέω, πες ότι εγώ ζω και εργάζομαι στον Παναμά και έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. 

Δεν ξέρω  πόσο καιρό.  Καταρχήν έχει δημοσιευθεί? Εάν ναι 5 μέρες πριν περνεις τηλ τον την συμβολαιογράφο, της λες έχεις ένωμο συμφέρον,  που διαχειρίζοται τον πληστηριασμο και ρωτάς εάν υπάρχουν γαμπροί εάν όχι θα βγει αγώνος εάν ναι  εγώ θα το αδειαζα την επόμενη γιατί πάει να πει θα χτυπηθεί. Δεν χρειάζεται να το διαλύσετε το σπίτι να ξέρεις τα φιλέτα τύπου 400 500 Χιλ τα χτυπάνε καρχαρίες τα 70 80 στην κυψέλη της σειράς άνθρωποι που όπως έχουν πάει οι τιμές δεν βρίσκουν με τα λεφτά που έχουν. Πάντως εάν βγει και δεν είναι φιλέτο ξέρω οι τράπεζες έχουν εξαντλήσει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/5/2024 στις 6:13 ΜΜ, Dimitrissgo είπε

@gregmarket έκανα μια βόλτα από το ακίνητο που ενδιαφέρομαι και δεν είναι παρατημένο. Κάποιος μένει μέσα ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει δε ξέρω. Αν πλειοδοτησω.,το πάρω και γίνει ανακοπή εκ των υστέρων, μέχρι να βγει άκρη σε ποιον ανήκει η κυριότητα του ακίνητου? Μπορώ να μείνω μέσα, να το νοικιάσω η είναι άχρηστο? 

Είναι κ άλλοι που μου λένε προχωρώ αλλά όλα αυτά με φρεναρουν για κάποιο λόγο.. Έχει κάποιος εμπειρία ανακοπής μετά τον πλειστηριασμο? Τι συνεβει τελικά? Ευχαριστώ! 

@anto1986 καλησπέρα νομίζω είχες πει ότι σου συνεβει ανακοπή μετά τον πλειστηριασμο.. Τι έγινε τελικά? Ευχαριστώ! 

Την κέρδισα την ανακοπή, απλά σου τρώει χρόνο και κόστος. Σχετικά με τη χρηματοδότηση ακινήτων από πλειστηριασμο η μοναδική τράπεζα που δίνει τέτοιου είδους δάνεια είναι η εθνική με πολυ αυστηρά πιστοδοτικα πλαίσια. Εγω αγόρασα και δεύτερο σπίτι μεσω δανεισμού, έχει γραφειοκρατία και τα χρονικά περιθώρια είναι λίγο στενά, αλλά ως πρώην τραπεζικός υπάλληλος έχω τριβή με τέτοιους είδους διαδικασίες. Γενικά για οποίον ενδιαφέρεται υπάρχουν ευκαιρίες σε πλειστηριασμούς αλλά δύσκολα θα βρεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επίσης σε 10 θα μετεχεις 1 θα σου κάτσει στην σωστή τιμή. Ο μόνος λόγος για να αγοράσεις ακίνητο είναι η τιμή του σε σχέση με την εμπορική του αξία να είναι τουλάχιστον στο 50%. Υπάρχουν κάποια διαμαντακια πάντως, το οποίο αυτο συμβαίνει εκεί που η δανείακη απαίτηση είναι χαμηλή σε σχέση με την εμπορική αξία.Εαν η αξία δε με την έκπτωση του 35% υποχωρήσει κάτω απο τη δανείακη απαίτηση ο λαγός του fund θα στην ανεβάσει εκεί που είναι η δανείακη απαίτηση.

Επεξ/σία από anto1986
Δημοσ.
Στις 9/11/2024 στις 11:38 ΜΜ, anto1986 είπε

Την κέρδισα την ανακοπή, απλά σου τρώει χρόνο και κόστος. Σχετικά με τη χρηματοδότηση ακινήτων από πλειστηριασμο η μοναδική τράπεζα που δίνει τέτοιου είδους δάνεια είναι η εθνική με πολυ αυστηρά πιστοδοτικα πλαίσια. Εγω αγόρασα και δεύτερο σπίτι μεσω δανεισμού, έχει γραφειοκρατία και τα χρονικά περιθώρια είναι λίγο στενά, αλλά ως πρώην τραπεζικός υπάλληλος έχω τριβή με τέτοιους είδους διαδικασίες. Γενικά για οποίον ενδιαφέρεται υπάρχουν ευκαιρίες σε πλειστηριασμούς αλλά δύσκολα θα βρεις στα μεγάλα αστικά κέντρα. Επίσης σε 10 θα μετεχεις 1 θα σου κάτσει στην σωστή τιμή. Ο μόνος λόγος για να αγοράσεις ακίνητο είναι η τιμή του σε σχέση με την εμπορική του αξία να είναι τουλάχιστον στο 50%. Υπάρχουν κάποια διαμαντακια πάντως, το οποίο αυτο συμβαίνει εκεί που η δανείακη απαίτηση είναι χαμηλή σε σχέση με την εμπορική αξία.Εαν η αξία δε με την έκπτωση του 35% υποχωρήσει κάτω απο τη δανείακη απαίτηση ο λαγός του fund θα στην ανεβάσει εκεί που είναι η δανείακη απαίτηση.

Δηλ εάν κάνει ανακοπή μετά τον πληστηριασμο και την κερδίσει τη γίνεται με τα χρήματα που έχει δώσει ο αλλος ?

Δημοσ.
Στις 11/11/2024 στις 10:12 ΜΜ, nik416 είπε

Δηλ εάν κάνει ανακοπή μετά τον πληστηριασμο και την κερδίσει τη γίνεται με τα χρήματα που έχει δώσει ο αλλος ?

Μετά μπλέκει το πράγμα, ή κυνηγάς το fund ή μετά τιν ιδιώτη και του ξαναβγαζεις το ακίνητο σε πλειστηριασμό. Ωστόσο το νομοθετικό πλαίσιο είναι τέτοιο που απο τη στιγμή που κατακυρώνεται ενα ακίνητο στην ουσία είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί η απόφαση καθώς θεραπεύονται όλα τα μικρολαθακια παραλήψεις που έγιναν στην διαδικασία πριν απο τον πλειστηριασμό. Επίσης θα πρέπει να σου γυρίσει το κράτος τους φόρους μεταβίβασης ή ΕΝΦΙΑ, τα τέλη του κτηματολογίου. Είναι τόσες οι διοικητικές πράξεις που πρέπει να αναιρεθούν που κάνεις δικαστής δεν έχει όρεξη να το κάνει. Δηλαδή απ' όσους προσφεύγουν δε νομίζω να δικαιώνεται πάνω απο 1/100.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και οπως εχω ξανα-αναφερει σε αντιστοιχη περιπτωση θα πρεπει να πληρωσει το ποσο που πλειοδοτησε. Ειναι κριμα και αδικο αλλα δεν υπαρχει δικαιωση στο δικαστηριο για ανθρωπινο λαθος. Σε δικη μου περιπτωση οικοπεδο 130τμ με αρχικη τιμη 180.000 εκλεισε στα 2.220.000 ξεκαθαρα απο λαθος. Ο ανθρωπος τελειωσε……θα του παρει τα παντα η DoValue

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν μπορω να το πιστεψω οτι δεν μπορει να γινει κατι για τετοια λαθη. Υπαρχει καποιος νομος που αναφερει οτι δεν γινονται υπαναχωρησεις κτλπ? Μιλαμε για τρελα πραγματα. Τρυπα στο Αιγαλεω 575k...Θα πηδηξει απο το παραθυρο αυτος που εκανε το λαθος. Η οπως λεει ο @Express83 παραπανω, αντι για 220k  να πατησεις 2.2m...

Δημοσ.
Στις 26/10/2024 στις 8:58 ΜΜ, Malthador είπε

Καταγράφει όλα τα έπιπλα κλπ που υπάρχουν μέσα στο χώρο ο Δικαστικός Επιμελητής, όταν μπει με τον νέο ιδιοκτήτη πρώτη φορά.

Ο παλιός ιδιοκτήτης έχει περιθώριο 6 μήνες να συνεννοηθεί με τον νέο ιδιοκτήτη και να πάρει τα πράγματα του.

Ο νέος δεν έχει υποχρέωση να κρατήσει τα πράγματα στον χώρο, αν θέλει πχ να κάνει άμεσα ανακαίνιση, αλλά σίγουρα να τα αποθηκεύσει κάπου και να τα κρατήσει 6 μήνες. Μετά τους 6 μήνες, αν ο παλιός ιδιοκτήτης δεν τα αναζητήσει, τότε ανήκουν στον νέο και τα κάνει ό,τι θέλει.

Επίσης, αν ο παλιός δε θέλει τα πράγματα, μπορεί να δώσει μία υπεύθυνη δήλωση στον νέο ιδιοκτήτη και να παρέλθει αυτόματα η υποχρεωτική αναμονή των 6 μηνών.

• Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, June said:

Καταγράφει όλα τα έπιπλα κλπ που υπάρχουν μέσα στο χώρο ο Δικαστικός Επιμελητής, όταν μπει με τον νέο ιδιοκτήτη πρώτη φορά.

Ο παλιός ιδιοκτήτης έχει περιθώριο 6 μήνες να συνεννοηθεί με τον νέο ιδιοκτήτη και να πάρει τα πράγματα του.

Ο νέος δεν έχει υποχρέωση να κρατήσει τα πράγματα στον χώρο, αν θέλει πχ να κάνει άμεσα ανακαίνιση, αλλά σίγουρα να τα αποθηκεύσει κάπου και να τα κρατήσει 6 μήνες. Μετά τους 6 μήνες, αν ο παλιός ιδιοκτήτης δεν τα αναζητήσει, τότε ανήκουν στον νέο και τα κάνει ό,τι θέλει.

Επίσης, αν ο παλιός δε θέλει τα πράγματα, μπορεί να δώσει μία υπεύθυνη δήλωση στον νέο ιδιοκτήτη και να παρέλθει αυτόματα η υποχρεωτική αναμονή των 6 μηνών.

Nαι, το ερώτημα ήταν follow-up σε προηγούμενο ποστ μου, όπου έγραφα ότι τα πράγματα εντός του ακινήτου δεν ανήκουν στον παλιό ιδιοκτήτη του ακινήτου, ανήκουν σε άλλο πρόσωπο. Επομένως, ο παλιός ιδιοκτήτης δεν μπορεί να δώσει τέτοια υπεύθυνη δήλωση.

Κρατάω λοιπόν ότι υπάρχει ένα διάστημα έξι μηνών, μέσα στο οποίο ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποθηκεύσει τα κινητά πράγματα μέχρι να ζητηθούν. Στο μεταξύ, αν τα πράγματα φθαρούν κατά την μεταφορά, φαντάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης των πραγμάτων θα μπορεί να αξιώσει αποζημίωση.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Malthador είπε

Στο μεταξύ, αν τα πράγματα φθαρούν κατά την μεταφορά, φαντάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης των πραγμάτων θα μπορεί να αξιώσει αποζημίωση.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, αλλά νομίζω ο επιμελητής απλά γράφει λεκτικά τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στο χώρο (π.χ. ένας μαύρος καναπές διθέσιος). Αν έχεις προσωπικά αντικείμενα, ειδικά αν είναι αξίας, καλό είναι να συνεννοηθείς και να τα πάρει κάποιος για λογαριασμό σου από μέσα και να μη βασιστείς πάντως στο 6μηνο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/9/2024 στις 5:01 ΜΜ, nik416 είπε

Ερώτηση προς του ποιο έμπειρους εάν υπάρχουν εδώ μέσα. Πάμε τώρα, μπήκα σε ένα πληστηριασμο στην 12 η παράταση τα τελευταία  5 δευτερόλεπτα  από 74500 που ήμουν 2ος  και στα 4.55 λεπτά  μόλις πάω να βάλω 75000... πήγε  μπαμ 83760 πως γίνεται αυτό? Μπορεί κάποιος να εξηγήσει?  Εννοώ αυτος που το κατοκηροσε γιατί να μην έβαζε πχ 74, 501 τα τελευταία δευτερόλεπτα  και  να το έπερνε . Και το ανέβασε τόσο πολύ. Ενω  η οθόνη για 4,55 λεπτά δεν είχε αλλάξει. Δεν κάνω συνωμοσίες και πράσινα άλογα απλά εάν μπορεί κάποιος να εξηγήσει. 

δεν ειναι auto bidding μεχρι ενα ποσο? ακουγεται πραγματικα χαζο ή επι σκοπου . ολα τα auction site λειτουργουν με auto bidding... υπαρχει κ η λυση του auction sniping με εφαρμογες

-------------------------------------------

6μηνες να κρατησει τα επιπλα αν παει συμφωνα με νομικη οδο..αλλιως...

νοικιαζεις μια αποθηκη(τυπου Box /selfstorage) ή απλα βαζεις μια μεταφορικη να στα αποθηκευσει στον χωρο της...ολα αυτα αν τα επιπλα αξιζουν ενα μεγαλο ποσο π πρεπει να δωσεις γ αυτα..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kage είπε

δεν ειναι auto bidding μεχρι ενα ποσο? ακουγεται πραγματικα χαζο ή επι σκοπου . ολα τα auction site λειτουργουν με auto bidding... υπαρχει κ η λυση του auction sniping με εφαρμογες

μπορείς να βάλεις όριο 

επίσης, αν θυμάμαι καλά, έχεις "δικαίωμα" να μην προχωρήσεις σε αποπληρωμή του υπολοίπου, αλλά χάνεις την εγγύηση

Στις 9/11/2024 στις 11:38 ΜΜ, anto1986 είπε

Την κέρδισα την ανακοπή, απλά σου τρώει χρόνο και κόστος

σε πόσο χρονικό διάστημα έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης ; 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...