Προς το περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού από πλειστηριασμό στην πλατφόρμα eauction.gr

Nick_apple82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα πλειστηριασμός και δάνειο, σκέψου ότι αγοράζεις ένα black box, δεν έχεις ιδέα καν πως είναι μέσα το σπίτι, άντε να βάλεις δάνειο και να θες και ένα καρό λεφτά να το συνεφέρεις 

Χώρια που οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ένας λόγος που δεν το προχώρησα ήταν αυτός, + ότι η αρχική τιμή στο συγκεκριμένο διαμέρισμα παραείναι χαμηλή οπότε το ποιο πιθανόν είναι είτε να γίνει αναστολή είτε να ανέβει πάνω από τα 100k, οπότε + έξοδα ανακαίνισης + έξοδα δανείου δεν θα γίνει απόσβεση ποτέ

8 λεπτά πριν, Xdanger είπε

ένας λόγος που δεν το προχώρησα ήταν αυτός, + ότι η αρχική τιμή στο συγκεκριμένο διαμέρισμα παραείναι χαμηλή οπότε το ποιο πιθανόν είναι είτε να γίνει αναστολή είτε να ανέβει πάνω από τα 100k, οπότε + έξοδα ανακαίνισης + έξοδα δανείου δεν θα γίνει απόσβεση ποτέ

Δε ξέρω τι έχεις στο νου σου σαν «απόσβεση», πάντως δε θα πρότεινα σε κάποιον που δεν έχει έτοιμο ζεστό χρήμα να ασχοληθεί επενδυτικά με το σπορ

1 hour ago, Xdanger said:

δεν ξέρω κανέναν που να το έχει πάρει και να πω την αλήθεια με φοβίζει κατά κάποιον τρόπο γιατί μπορεί να μην μου έχουν πει κάτι επίτηδες και να το φυλάνε για μετά τον πλειστηριασμό.

Σε περίπτωση που βοηθήσει κανέναν αυτή είναι η διαδικασία όπως μου την στείλανε

image.png.995f75c32cf8bd136a500d1d52e28764.png

Η διαδικασία είναι αυτή που σου λένε στο σχήμα. Αλλά γιατί να πας σε αυτούς και να μην πας στην τράπεζα που το δίνει απευθείας; Είτε από εσένα είτε από την τράπεζα ο διαμεσολαβητής θα πληρωθεί και έτσι αυξάνει το κόστος που θα πληρώσεις. Επίσης βάζεις άλλο ένα μέλος στην "εξίσωση" που μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις ή κωλύματα.

Στο μυαλό του όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να έχει ότι το 30% που καταθέτει στο συμβολαιογράφο είναι δική του συμμετοχή, οπότε και χρηματοδοτείται από την τράπεζα το 70%. Επίσης υπάρχουν τα έξοδα μεταγραφής, φόροι, έξοδα υποθήκης και συμβολαιογράφου και επίσης πριν τον πλειστηριασμό, το παράβολο για συμμετοχή στο e-auction. Πιο σημαντικό είναι η συμμετοχή εκεί, ποιος θα χειρίζεται και με τι εντολές και ποιος θα "τρέξει" τα γραφειοκρατικά πριν και μετά τον πλειστηριασμό. Αν τα γραφεία αυτά συμμετέχουν ουσιαστικά, ίσως να αξίζει η αμοιβή τους, αν όχι πήγαινε απευθείας στην τράπεζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Δε ξέρω τι έχεις στο νου σου σαν «απόσβεση», πάντως δε θα πρότεινα σε κάποιον που δεν έχει έτοιμο ζεστό χρήμα να ασχοληθεί επενδυτικά με το σπορ

Βγαίνουμε offtopic αλλά να εξηγήσω. 

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι στο ποιο κεντρικό σημείο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου.

https://www.landea.gr/details/56ba5fab_g_ca1c06kc51a6kda1b3f67

Απόσβεση εννοώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω από ενοικίαση (airbnb), ειδικά με το καρναβάλι είναι στο κατάλληλο σημείο γιατί δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι. το βλέπεις από το μπαλκόνι

Τώρα για το άλλο κομμάτι δική μου άποψη είναι και τα χρήματα να έχεις αν μπορείς να πάρεις στεγαστικό δάνειο το παίρνεις γιατί δεν δεσμεύεις το κεφάλαιό σου.

10 λεπτά πριν, panostza είπε

Η διαδικασία είναι αυτή που σου λένε στο σχήμα. Αλλά γιατί να πας σε αυτούς και να μην πας στην τράπεζα που το δίνει απευθείας; Είτε από εσένα είτε από την τράπεζα ο διαμεσολαβητής θα πληρωθεί και έτσι αυξάνει το κόστος που θα πληρώσεις. Επίσης βάζεις άλλο ένα μέλος στην "εξίσωση" που μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις ή κωλύματα.

Γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι κάποια τυχαία που βρήκα, εγώ στο landea έκανα αίτημα και απάντησε αυτή. Γενικά αν δεις όλα τα ακίνητα στο landea δεν έχουν την επιλογή της χρηματοδότησης μπαίνει σε συγκεκριμένα. Με τι προϋποθέσεις δεν έχω ιδέα

image.png.c3c53c9a4aefd551bbdcb103c692d5fb.png image.png.4b5881b1bddabca8f990e5b49e17e71a.png

Επεξ/σία από Xdanger

16 λεπτά πριν, panostza είπε

Αλλά γιατί να πας σε αυτούς και να μην πας στην τράπεζα που το δίνει απευθείας;

Εφόσον η τράπεζα το έχει αναρτήσει προς πλειστηριασμό δεν μπορείς να πας στην τράπεζα να το πάρεις.

2 minutes ago, AristidisZ said:

Εφόσον η τράπεζα το έχει αναρτήσει προς πλειστηριασμό δεν μπορείς να πας στην τράπεζα να το πάρεις.

Το δάνειο να πάρει απευθείας, ο ίδιος (και το χαρτί του) δείχνουν ότι πήγε σε διαμεσολαβητή.

8 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Βγαίνουμε offtopic αλλά να εξηγήσω. 

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι στο ποιο κεντρικό σημείο της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου.

https://www.landea.gr/details/56ba5fab_g_ca1c06kc51a6kda1b3f67

Απόσβεση εννοώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω από ενοικίαση (airbnb), ειδικά με το καρναβάλι είναι στο κατάλληλο σημείο γιατί δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι. το βλέπεις από το μπαλκόνι

Τώρα για το άλλο κομμάτι δική μου άποψη είναι και τα χρήματα να έχεις αν μπορείς να πάρεις στεγαστικό δάνειο το παίρνεις γιατί δεν δεσμεύεις το κεφάλαιό σου.

Απόσβεση σημαίνει παίρνω τα χρήματα μου πίσω 

Πες ότι το παίρνεις λέμε τώρα 60 χιλιάρικα, από αυτά έχεις τα 20 και παίρνεις 40 δάνειο 

Με σημερινές τιμές θα σου πάει το δάνειο πες περίπου ένα πενηντάρικο στη δεκαετία 

Κανα τάληρο τα διαδικαστικά, κανα 30αρι για φτιάξιμο, έχεις φύγει πάνω από 100 χιλιάδες 

Θα σου αφήνει αυτό το σπίτι ένα δεκάρικο καθαρό στην τσέπη σου το χρόνο ;

2 λεπτά πριν, panostza είπε

Το δάνειο να πάρει απευθείας, ο ίδιος (και το χαρτί του) δείχνουν ότι πήγε σε διαμεσολαβητή.

Σε 10 μέρες ;

• Like 1

4 minutes ago, AristidisZ said:

Σε 10 μέρες ;

Γιατί ο διαμεσολαβητής από την τσέπη του θα δώσει το δάνειο; Η τράπεζα και πάλι θα το δώσει. Οπότε ναι, σε 10 μέρες γίνονται όλα υπό την προϋπόθεση να τηρήσει ο πλειοδότης τις ημερομηνίες/όρια που βάζει η τράπεζα (π.χ. 4η μέρα να max να φέρει στην τράπεζα το φόρο μεταβίβασης πληρωμένο).

10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Θα σου αφήνει αυτό το σπίτι ένα δεκάρικο καθαρό στην τσέπη σου το χρόνο ;

Όχι γι'αυτό έγραψα πως απόσβεση δεν θα γίνει ποτέ. (βασικά αν έφτανε τα 100κ όλο το κόστος σε 15χρόνια γίνεται αλλά το βλέπω για μεγαλύτερο)

22 minutes ago, Xdanger said:

Γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι κάποια τυχαία που βρήκα, εγώ στο landea έκανα αίτημα και απάντησε αυτή. Γενικά αν δεις όλα τα ακίνητα στο landea δεν έχουν την επιλογή της χρηματοδότησης μπαίνει σε συγκεκριμένα. Με τι προϋποθέσεις δεν έχω ιδέα

image.png.c3c53c9a4aefd551bbdcb103c692d5fb.png image.png.4b5881b1bddabca8f990e5b49e17e71a.png

Ο διαμεσολαβητής (γιατί αυτό είναι) απλώς πάει αντί για εσένα στην τράπεζα. Θα πληρωθεί είτε από την τράπεζα , είτε από εσένα , είτε και από τους 2. Το ότι βρίσκεται στο landea απλά οφείλεται σε κάποια συμφωνία διαφημιστική ή άλλη μεταξύ τους. Καμία επιρροή (επίσημα) δεν έχουν στην τράπεζα. Το προϊόν αυτό (στεγαστικό ή επιχειρηματικό για αγορά από πλειστηριασμό) το έχει η τράπεζα μόνη της και τρέχει κανονικά. Εγώ θα απέφευγα να βάλω άλλον ένα στην αλυσίδα ενεργειών που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις ή οτιδήποτε. Εκτός κι αν επαναλαμβάνω τρέχουν τόσο πολύ με τα γραφειοκρατικά που αξίζουν την αμοιβή (δλδ με συμβολαιογράφους, βοηθάνε στο eauction και κυρίως στη χρήση εκπαίδευση , με φόρους / χαρτούρα κτλ.)

Στο e auction αν θες ευκαιρια ψαχνεις άγονους  πλειστηριασμος δηλ.οταν πεσει αυτόματα η τιμή 3η φορά -15% και 4η φορά -35% ... οι αρχικες τιμές έχουν ρίσκο σε χρόνο χρήμα .. φημες λενε οτι το εισαγόμενο χρήμα από χώρες τύπου κυπρου ισραηλ κινα αγοράζει τυφλα...

• Thanks 1

Αγοράζω από πλειστηριασμούς , 

μόνο σε περιοχές ελέγχου μου και ακίνητα για τα οποία μπορώ να μάθω ιστορικό.

και με δεδομένο ότι μέσα δεν θα μπεις , προτιμω τα ημιτελή μιας και δεν βρίσκω τον λόγο να πληρώσω δυο φορές την ολοκλήρωση του σπιτιού (αφού 99% θα είναι διαλυμένο μέσα)

Ναι θέλει 30% της τιμής εκκίνησης κατάθεση  για να συμμετέχεις, και φυσικά πρέπει να αναθέσεις σε μηχανικό / δικηγόρο τον έλεγχο πριν προχωρήσεις σε προσφορά.

ευκαιρίες πιστεύω πως δεν υπάρχουν πλέον , εκτός αν γνωρίζεις πληροφορίες όπως αν είναι ανακαινισμένο κλπ κλπ. 

αν δεν σου αρέσει το ρίσκο , καλύτερα από πωλητή.

Την ευθύνη νομιμοποίηση την έχει ο πλειοδοτης; Αν ναι πως γίνεται η μεταβίβαση με τυχόν παρανομίες πχ ημιπαιθριοι...που ο μηχανικός η δικηγόρος  θα εντοπίσουν?

Μήπως καλύτερα κάποιος να επικεντρωθεί μόνο σε ημιτελή κτήρια η οικόπεδα η αποθήκες;. 

Καλησπέρα  έχω βρει ένα σπίτι είναι κλειστό  , αλλά έχει κάνει αυθαιρεσίες το υπόγειο το έχει κάνει γκαρσονιέρα,  εάν δεν το έχει τακτοποίηση αυτός που έχει το σπίτι (που μάλλον δεν το έχει κάνει)  εάν λάβω μέρος στον πληστηριασμο και τον κερδίσω με την τακτοποίηση τη γίνεται? Και λόγο ότι είναι πανω από 10 χρόνια κλειστό λογαριασμοί νερό-ρεύμα  ενφια ακόμα και πάγια να είναι  που λογικά θα είναι απλήρωτη .Με αυτά τη γίνεται? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...