Προς το περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού από πλειστηριασμό στην πλατφόρμα eauction.gr

Nick_apple82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, andreaspA είπε

τιποτα απο αυτα δεν θα γινει. Απλα θα χασει την προκαταβολη που έδωσε.

Δεν γνωριζεις καλα τις σχετικες δικαστικες αποφασεις οποτε ισως θα ηταν καλυτερο να ενημερωθεις και αργοτερα να σχολιασεις. Θα χασει την εγγυηση, θα ξαναγινει ο πλειστηριασμος και θα συνεχισει να οφειλει την διαφορα απο την προσφορα του μεχρι την καινουρια τελικη τιμη. Κοινως θα οφειλει τα μαλλιοκεφαλα του μεχρι τα βαθια του γεραματα

https://www.capital.gr/arthra/3404877/ta-lathi-stous-ilektronikous-pleistiriasmous-kostizoun-akriba/?amp=true

https://www.psarakislegal.com/879-diadikasia-symmetoxhs-se-pleisthriasmo-Eauction

Έχουν, δε, απασχολήσει την ελληνική νομολογία περιπτώσεις, όπου ο υποψήφιος πλειοδότης πληκτρολόγησε εκ παραδρομής ένα επιπλέον αριθμητικό ψηφίο «0» και υπεβλήθηκε δεκαπλάσια τιμή προσφοράς (!) (Βλ. χαρακτηριστικά την υπ’ αρ. 7017/2018 απόφαση του ΜΠΑ, όπου απέρριψε την ανακοπή υπερθεματίστριας ως νόμω αβάσιμη, η οποία έκρινε τα εξής: «Ότι από προφανή παραδρομή-λάθος {…} καταχωρήθηκε ως προσφορά της, αντί του ποσού των 309.033 ευρώ που ήταν αυτό που υπέβαλε ως τελευταία πραγματική και ανταποκρινόμενη στη βούλησή της προσφορά, το εσφαλμένο ποσό των 3.090.303 ευρώ, διότι προστέθηκε το ψηφίο μηδέν (ο) μεταξύ των τελευταίων ψηφίων της προσφοράς της (του αριθμού 33)»). Με άλλα λόγια, ο πλειστηριασμός, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα του, δεν μπορεί να προσβληθεί, για ελαττώματα βουλήσεως. Συνακόλουθα, δεν μπορεί να ακυρωθεί η κατακύρωση λόγω πλάνης, απάτης ή απειλής στο πρόσωπο του υπερθεματιστή. Μάλιστα, για τον ίδιο ως άνω λόγο συνηθίζεται, επίσης, από συμμετέχοντες σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς/υποψήφιους πλειοδότες να χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα καταγραφής οθόνης (screen recording), ώστε να προσκομισθεί η καταγραφή ως αποδεικτικό μέσο σε περίπτωση που τυχόν τέτοια αναντιστοιχία υποβληθείσας και ανταποκρινόμενης στη βούλησή τους προσφορά αποδίδεται σε τεχνικό λάθος του συστήματος διενέργειας του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

@gregmarket έκανα μια βόλτα από το ακίνητο που ενδιαφέρομαι και δεν είναι παρατημένο. Κάποιος μένει μέσα ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει δε ξέρω. Αν πλειοδοτησω.,το πάρω και γίνει ανακοπή εκ των υστέρων, μέχρι να βγει άκρη σε ποιον ανήκει η κυριότητα του ακίνητου? Μπορώ να μείνω μέσα, να το νοικιάσω η είναι άχρηστο? 

Είναι κ άλλοι που μου λένε προχωρώ αλλά όλα αυτά με φρεναρουν για κάποιο λόγο.. Έχει κάποιος εμπειρία ανακοπής μετά τον πλειστηριασμο? Τι συνεβει τελικά? Ευχαριστώ! 

@anto1986 καλησπέρα νομίζω είχες πει ότι σου συνεβει ανακοπή μετά τον πλειστηριασμο.. Τι έγινε τελικά? Ευχαριστώ! 

33 λεπτά πριν, Dimitrissgo είπε

@gregmarket έκανα μια βόλτα από το ακίνητο που ενδιαφέρομαι και δεν είναι παρατημένο. Κάποιος μένει μέσα ο ιδιοκτήτης το νοικιάζει δε ξέρω. Αν πλειοδοτησω.,το πάρω και γίνει ανακοπή εκ των υστέρων, μέχρι να βγει άκρη σε ποιον ανήκει η κυριότητα του ακίνητου? Μπορώ να μείνω μέσα, να το νοικιάσω η είναι άχρηστο? 

Είναι κ άλλοι που μου λένε προχωρώ αλλά όλα αυτά με φρεναρουν για κάποιο λόγο.. Έχει κάποιος εμπειρία ανακοπής μετά τον πλειστηριασμο? Τι συνεβει τελικά? Ευχαριστώ! 

@anto1986 καλησπέρα νομίζω είχες πει ότι σου συνεβει ανακοπή μετά τον πλειστηριασμο.. Τι έγινε τελικά? Ευχαριστώ! 

εάν πλειοδοτήσεις περιμενεις το συμβόλαιο από τον συμβολαιογράφο μετά το πας και καταθέτεις τις πραξεις στο κτηματολόγιο μετά βρίσκεις δικηγόρο γίνεται επίδοση της εκθέσεις στον ιδιοκτήτη και μετά από αυτό πας με δικαστικό επιμελητή του χτυπάς την πόρτα , επιλογές σου είναι εάν είναι ενοικιαστής να τους κανεις καινούριο συμβόλαιο και να του το νοικιάζεις η τον ενημερώνεις ότι είσαι καινούριος ιδιοκτήτης και πρέπει να το αδειάσει για να μείνεις εσυ ο ίδιος , δεν ξέρω πόσο καιρό έχει περιθώριο για να φύγει , πάντως μπορείς να τον κανεις έξωση κανονικά, αλλά νταξει άνθρωποι είμαστε όποτε πράξε ανάλογα..  όσο αναφορά την ανακοπή μετά τον πλειστηριασμό δε γνωρίζω κατι για αυτό.

• Like 1

3 ώρες πριν, gregmarket είπε

η τον ενημερώνεις ότι είσαι καινούριος ιδιοκτήτης και πρέπει να το αδειάσει για να μείνεις εσυ ο ίδιος

Αν έχει συμβόλαιο σε ισχύ δεν πάει πουθενά μέχρι να λήξει

δεν ξέρω πόσο καιρό έχει περιθώριο για να φύγει

Μέχρι να λήξει το συμβόλαιο που είχε συνάψει με τον προηγούμενο. Αν δεν υπάρχει συμβόλαιο σε ισχύ του δίνεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

πάντως μπορείς να τον κανεις έξωση κανονικά

Αν έχει συμβόλαιο σε ισχύ δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα.

Γενικά αν θέλετε να αγοράσετε σπίτι για να μείνετε εσείς οι ίδιοι μέσα καλό θα ήταν να τα αγοράζετε άδεια. Να μην μένει κανένας, ούτε ιδιοκτήτης ούτε ενοικιαστής. 

• Like 2

4 hours ago, Dimitrissgo said:

Χωρίς να γνωρίζω κάτι για την ανακοπή μετά απο πλειστηριασμό (αν και ενδιαφέρομαι για ακίνητο και είναι ο μοναδικός τρόπος να ξεμπερδέψω από τα προβλήματα που μου έχουν δημιουργηθεί) λογικά σκεπτόμενος θα πω πως αν υπάρχει λόγος για να γίνει ανακοπή του πλειστηριασμού γιατί να την κάνουν μετά την κατακύρωση και όχι πριν από την διεξαγωγή του; Τι να έχει αλλάξει σε αυτό το διάστημα που δεν πρόλαβε να κάνει την ανακοπή?? Δεν θα περιμένεις θεωρητικά μιλώντας πάντα τελευταία στιγμή για να σωσεις το ακίνητό σου. Θα το κάνεις από πιο πριν.....

Έχετε υπόψη σας ότι πολλοί ιδιοκτήτες που τους παίρνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό και μένουν οι ίδιοι μέσα, μετά αρνούνται να φύγουν, οπότε πρέπει να περάσετε μια ψυχοφθόρο διαδικασία ακολουθώντας τη νομική οδό με ότι αυτό συνεπάγεται. 

• Like 3

• 2 μήνες μετά...

Με δάνειο έχει πάρει κανείς?

Στο landea έχει ένα που μου φαίνεται καλή ευκαιρία και έχει ενεργοποιημένη την χρηματοδότηση αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί γιατί τα υπόλοιπα χρήματα αν κερδίσω τον πλειστηριασμό πρέπει να τα δώσω σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι οπότε αποφασίσει η τράπεζα 

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τις αυθαιρεσίες που μπορεί να έχει ένα ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό.Μπορουν να νομιμοποιηθούν αν υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 30/7/2024 στις 11:51 ΠΜ, moure είπε

Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τις αυθαιρεσίες που μπορεί να έχει ένα ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό.Μπορουν να νομιμοποιηθούν αν υπάρχουν μεγάλες παραβάσεις?

To ακινητο πωλειται οπως ειναι , με τις αυθαιρεσιες . Αν θελεις τις νομιμοποιεις με την κανονικη διαδικασια (αν πχ ενδιαφερεσαι να το ενοικιασεις ή να το πουλήσεις)

1 ώρα πριν, mavrikator είπε

To ακινητο πωλειται οπως ειναι , με τις αυθαιρεσιες . Αν θελεις τις νομιμοποιεις με την κανονικη διαδικασια (αν πχ ενδιαφερεσαι να το ενοικιασεις ή να το πουλήσεις)

Γινεται να πουληθει χωρις να ειναι τακτοποιημενο ενα ακινητο? 

45 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Γινεται να πουληθει χωρις να ειναι τακτοποιημενο ενα ακινητο? 

Αν είναι από πλειστηριασμό, γίνεται. Η τακτοποίηση του είναι ευθύνη και έξοδα του νέου ιδιοκτήτη.

• Thanks 1

Στις 12/7/2024 στις 3:09 ΜΜ, Xdanger είπε

Με δάνειο έχει πάρει κανείς?

Στο landea έχει ένα που μου φαίνεται καλή ευκαιρία και έχει ενεργοποιημένη την χρηματοδότηση αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί γιατί τα υπόλοιπα χρήματα αν κερδίσω τον πλειστηριασμό πρέπει να τα δώσω σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι οπότε αποφασίσει η τράπεζα 

Δε παίζει δάνειο, η αποπληρωμή πρέπει  να γίνει μέσα  σε κάποιες εργάσιμες 

10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε παίζει δάνειο, η αποπληρωμή πρέπει  να γίνει μέσα  σε κάποιες εργάσιμες 

Έχει πολλά στο landea που γράφουν χρηματοδότηση δίπλα

Τους έστειλα αίτημα και με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρεία με το όνομα ims σαν διαμεσολαβητής και είπαν πως γίνεται και τα δίνουν μέσα στις 10 μέρες (Σε μένα ενδιαφέρθηκε η Εθνική τράπεζα).  Πληρώνεις περίπου 300€ πριν τον πλειστηριασμό σαν έξοδα εξέτασης και για το συγκεκριμένο ακίνητο (39.000€ αρχική τιμή) που με ενδιέφερε θα έπρεπε να πληρώσω αλλά 3.000€ μετά τον πλειστηριασμό (διαφορά έξοδα τράπεζας όπως δικηγόροι)

Τελικά εγώ δεν θα το προχωρήσω το συγκεκριμένο οπότε δεν ζήτησα παραπάνω στοιχεία.

2 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Έχει πολλά στο landea που γράφουν χρηματοδότηση δίπλα

Τους έστειλα αίτημα και με πήραν τηλέφωνο από μια εταιρεία με το όνομα ims σαν διαμεσολαβητής και είπαν πως γίνεται και τα δίνουν μέσα στις 10 μέρες (Σε μένα ενδιαφέρθηκε η Εθνική τράπεζα).  Πληρώνεις περίπου 300€ πριν τον πλειστηριασμό σαν έξοδα εξέτασης και για το συγκεκριμένο ακίνητο (39.000€ αρχική τιμή) που με ενδιέφερε θα έπρεπε να πληρώσω αλλά 3.000€ μετά τον πλειστηριασμό (διαφορά έξοδα τράπεζας όπως δικηγόροι)

Τελικά εγώ δεν θα το προχωρήσω το συγκεκριμένο οπότε δεν ζήτησα παραπάνω στοιχεία.

Οκ αν παίζει στεγαστικό fast track πάω πάσο, αν και εφόσον υπάρχει, θεωρώ ότι οι όροι του θα είναι αρκετά ζόρικοι 

Πάντως σίγουρα το τίμημα του πλειστηριάσματος πρέπει να αποδοθεί στον συμβολαιογράφο εντός 10 εργάσιμων εάν θυμάμαι καλά

δεν ξέρω κανέναν που να το έχει πάρει και να πω την αλήθεια με φοβίζει κατά κάποιον τρόπο γιατί μπορεί να μην μου έχουν πει κάτι επίτηδες και να το φυλάνε για μετά τον πλειστηριασμό.

Σε περίπτωση που βοηθήσει κανέναν αυτή είναι η διαδικασία όπως μου την στείλανε

image.png.995f75c32cf8bd136a500d1d52e28764.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...