Προς το περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού από πλειστηριασμό στην πλατφόρμα eauction.gr

Nick_apple82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

επειδή τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει να κοιτάω για αγορά σπιτιού και έχω δει ότι οι τιμές έχουν ανέβει πολύ, εκτός από χε και σπιτόγατο διάβασα ότι υπάρχει και το landea.gr που έχει σπίτια για πλειστηριασμό από την πλατφόρμα eauction.gr και όντως μπήκα και είδα ότι κάποια ξεκινάνε από καλές τιμές.

Έχει κανείς εμπειρία από την πλατφόρμα? Είδα ότι για να μπεις σε έναν πλειστηριασμό πρέπει να καταθέσεις το 30% της αρχικής τιμής προσφοράς.

Το σπίτι μπορώ να το δω? Επίσης δέχονται δάνεια?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν και με ενδιαφέρει και εμένα, αν κάποιος γνωρίζει να δώσει περισσότερες πληροφορίες θα ήταν το ιδανικό.

Πάντως ενόψει του πολέμου, εγώ σταμάτησα να κοιτάω για αγορά, καθώς η οποία κίνηση αυτήν την εποχή, μπορεί να είναι λάθος.

Νομίζω πάντως πως για να το δεις το σπίτι, πρέπει να πάρεις τηλέφωνο και να ορίσεις το ραντεβού , τις ημέρες και ώρες που εκείνοι μπορούν.

Από αυτά που ξέρω από παλιά. Σπίτι δεν επιτρέπεται να μπεις να δεις. Ίσως μόνο την οδό και εξωτερικά. Πρέπει να βάλεις δικηγόρο να ελέγξει σε τι αφορά αυτός ο πλειστηριασμος πχ έχει εκπλειστηριαστει όλο το ακίνητο κατά πλήρη κυριότητα συνεπώς αυτήν θα αποκτήσεις η μήπως βγήκε ένα ποσοστό του μόνο. Σχεδόν σίγουρα θα έχει αφήσει οφειλές σε Ευδαπ και κοινόχρηστα, όλα εσύ θα τα πληρώσεις μόλις αποκτήσεις το σπίτι, ενδέχεται μέσα να το έχουν κάνει ρημαδιο οπότε θα προθέσεις ένα κόστος ανακαίνισης και επισκευών. 

Δεν πρόλαβα να πάρω να ρωτήσω για αν μπορώ να δω το σπίτι αλλά φοβάμαι και γω ότι δεν θα μπορώ..

Είχα πάει σε 2 σπίτια που είχαν βάλει στην χε που ήταν κατασχεμένα από την τράπεζα και μέσα ήταν λες και είχαν πέσει βόμπες..
Το ένα είχε μέχρι και σπασμένα πλακάκια, ήθελε τουλάχιστον ένα 15αρι χιλιάρικα για να ρθει στα ίσια του..

• Like 3

1 ώρα πριν, Backpacker είπε

Σπίτια και αυτοκίνητα από πλειστηριασμούς δεν μπορείς να δεις. Αγοράζεις στα τυφλά. 

Επίσης κακό κάρμα ρε φίλε...να πάω να μείνω σε σπίτι που έχασε άλλος το θεωρώ προσωπικά ανήθικο. 
Μη γίνεσαι κοράκι δεν αξίζει. 

Αυτη την λογική την σεβόμουν και εγώ πριν κάποια χρόνια αλλά πλέον την ακούω βερεσέ. Δεν ξέρεις απο τι άτομα έχουν κατασχεθει τα ακίνητα, φτωχούς η πλούσιους που δεν ήθελαν να πληρώσουν από μπαταχτσηδες η και άτομα που έπαιρναν αβέρτα δανεια και νομιζαν ότι θα κάνουν μία πλούσια ζωή με δανεικά. 

Επίσης δεν ξέρεις πόσα χρόνια έχει βγει σε πλειστηριασμο και έχουν διώξει την οικογένεια που μένει μεσα. Μπορεί να έχουν φύγει οι άλλοι πριν χρόνια και να είναι το σπίτι κενό, να γίνονται πλειστηριασμοι αλλά να μην αγοράζει κανένας, ε κάποια στιγμή θα το αγοράσει, έτσι κι αλλιώς αυτοί που το έχασαν δεν θα το πάρουν πίσω. Εγώ αν ήμουν σε θέση να γνωρίζω ποσα χρόνια ακατοίκητο είναι το σπίτι και έχουν αποχωρήσει οι ιδιοκτήτης καθώς και αν ήταν συμφέρουσα ευκαιρία θα αγόραζα χωρίς καμία ενοχή. Αν ήξερα όμως ότι μενουν μέσα και θα τους πετάξουν μόλις αγοραστεί τότε σε καμία περιπτωση.

Τα κατασχεμενα ακίνητα είναι χιλιάδες, από τράπεζες η εφορία, θεωρώ καλό από το να είναι κενά και να σαπίζουν να μπει κόσμος μέσα και να κατοικηθουν έστω και με πλειστηριασμο. 

1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Τα καλά τα παίρνουν λίγοι που έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Ισχύει. 

• Like 8

Στις 13/3/2022 στις 5:45 ΜΜ, Nick_apple82 είπε

Καλησπέρα

επειδή τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει να κοιτάω για αγορά σπιτιού και έχω δει ότι οι τιμές έχουν ανέβει πολύ, εκτός από χε και σπιτόγατο διάβασα ότι υπάρχει και το landea.gr που έχει σπίτια για πλειστηριασμό από την πλατφόρμα eauction.gr και όντως μπήκα και είδα ότι κάποια ξεκινάνε από καλές τιμές.

Έχει κανείς εμπειρία από την πλατφόρμα? Είδα ότι για να μπεις σε έναν πλειστηριασμό πρέπει να καταθέσεις το 30% της αρχικής τιμής προσφοράς.

Το σπίτι μπορώ να το δω? Επίσης δέχονται δάνεια?

Από οσα εχω ακούσει απο ατομα που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα  η κατάσταση με τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς είναι περίεργη  και σχεδόν πάντα τα παραλαμβάνεις σπασμένα επίτηδες και δεν σε καλυπτει κανείς για αυτό,επίσης οι πρώην ιδιοκτήτες συχνά αξιώνουν χρήματα από τους νυν μαύρα,δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο να σε προστατεύει,μπορει οι τιμές να είναι δελεαστικές αλλά είναι το μόνο θετικο αυτό όλα τα αλλά είναι αρνητικά στην ολη διαδικασια,σιγουρα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που όντως μπορείς να κανείς κάποιο καλο deal αλλά η κατασταση ειναι διαφορετικη 

Οι τιμες πλεον ειναι αγοραιες και οχι αντικειμενικες αξιες οπως ηταν παλια,επομενως εξαιρετικα δυσκολο να βρεις ευκαιρια δεδομενου οτι αγοραζεις γουρουνι στο σακι.

Εχω δει εξαιρετικα παραλογες τιμες,πχ 15.000 για ενα παρκινγκ σε μια πολυκατοικια που ειναι στο πουθενα,προσφατα στην πολυκατοικια μας ενας αγορασε σε πλειστηριασμο μια τετοια θεση οπου χωραει ενα smart οριακα

• Like 1

Ερωτηση: Για αγορα σπιτιου με κοστος 65000 , ποιο ειναι το κεφαλαιο που πρεπει να εχει ο αγοραστης; Συνυπολογιζοντας και τα γυρω γυρω εξοδα (μεσιτικα, τραπεζικα, μηχανικους, συμβολαιογραφους).

1 ώρα πριν, zenwalk23 είπε

Ερωτηση: Για αγορα σπιτιου με κοστος 65000 , ποιο ειναι το κεφαλαιο που πρεπει να εχει ο αγοραστης; Συνυπολογιζοντας και τα γυρω γυρω εξοδα (μεσιτικα, τραπεζικα, μηχανικους, συμβολαιογραφους).

Εντελώς αόριστη η ερώτηση σου, το "κόστος 65000" δεν βοηθάει και πολύ, για να σου απαντήσει κάποιος θα πρέπει να ξέρει και το ποσοστό αλλά και το μέγιστο ποσό που θα χρηματοδοτήσει στον συγκεκριμένο αγοραστή η τράπεζα, αλλά και το πόσο ακριβώς θα είναι τα "γύρω γύρω" έξοδα.

22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εντελώς αόριστη η ερώτηση σου, το "κόστος 65000" δεν βοηθάει και πολύ, για να σου απαντήσει κάποιος θα πρέπει να ξέρει και το ποσοστό αλλά και το μέγιστο ποσό που θα χρηματοδοτήσει στον συγκεκριμένο αγοραστή η τράπεζα, αλλά και το πόσο ακριβώς θα είναι τα "γύρω γύρω" έξοδα.

Ε αυτη ειναι η ερωτηση...αν ξεραμε ολα αυτα που λες θα καναμε τις πραξεις απλα. Το μεγιστο ποσο για τον αγοραστη ειναι πανω απο το 80% της αξιας του ακινητου.

1 λεπτό πριν, zenwalk23 είπε

Ε αυτη ειναι η ερωτηση...αν ξεραμε ολα αυτα που λες θα καναμε τις πραξεις απλα. Το μεγιστο ποσο για τον αγοραστη ειναι πανω απο το 80% της αξιας του ακινητου.

Ε sorry τότε αλλά το κατάστημα δεν διαθέτει καφετζούδες, κανείς εδώ δεν ξέρει πόση είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου, αν είναι στη μέση μεσίτης και ποια ακριβώς είναι η συμφωνημένη αμοιβή του, κτλ. Εκτός και αν βολεύεσαι με ένα εντελώς αόριστο ποσό που πιθανότατα θα είναι και εντελώς λάθος, σε αυτή τη περίπτωση 28.000€.

• Thanks 1

ποια η διαδικασια, εαν ξερει κανεις για να ενημερωθει καποιος που ενδιαφερεται για ενα ακινητο απο το eauction.gr? δλδ να μαθει αν υπαρχουν οφειλες σε ευδαπ κοινοχρηστα η και πιο σοβαρες οφειλες οπως διαβασα οτι μπορει να κρυβει η αγορα ενος ακινητου απο τετοια φαση? 

επισης οπως ρωτησε ο ts ζητουν το 30% του ποσου σε καταθεση, για το υπολοιπο δεχονται δανεια? και γενικα για ολα αυτα απο που αντλει πληροφοριες καποιος?

• 6 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...