Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, teodoreh είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μου εξηγήσεις ότι ήδη γράφω! Γράφω πως τον ονομάζανε copper (και ήταν μέσα στον Agnus) το ξαναγράφεις λες και δεν ειπώθηκε. Για το αν είναι αστείο; Φυσικά και είναι αστείο, αλλά υπάρχει μία υποβόσκουσα αλήθεια που μάλλον δεν κατάλαβες: Ο Copper είχε ελάχιστες εντολές αλλά με αυτές μπορούσες να φτιάξεις gradient fills και κάποια άλλα εφέ με σχεδόν μηδενικό κώδικα και ΤΑΧΥΤΑΤΑ γιατί ήταν φτιαγμένος για αυτή τη δουλειά.

Δεν εξηγώ ότι γράφεις, θέλω να πιστεύω ότι διορθώνω αυτά που γράφεις. Fat Agnus != Copper όπως δεν είναι και blitter. Αν εσύ θεωρείς κάποια πράγματα ίδια δεν σημαίνει ότι αυτά είναι. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν αστειευόσουν ή τα εννοούσες. Τελικά τα εννοούσες!

Αναφέρω στο τέλος πως ίσως το κόλπο στο benchmark να είναι τεράστια layers περισσότερα από την VRAM της 3090 (εκεί που κερδίζει το M1 chip), ξανά, γράφεις το ίδιο πράγμα.

Nope

Όσον αφορά τις "μπερδεμένες σκέψεις" μάλλλον εσύ τα διαβάζεις μπερδεμένα. Το αναφερόμενα APIs είναι ένας συνδυασμός hardware/software. Η Apple έκανε για χρόνια development το νέο OS σε συνεργασία με τους Partners που πάντα έχουν πρόσβαση ώστε να παρουσιάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται native εφαρμογές.

Μπορεί να τα διαβάζω μπερδεμένα. Από την άλλη θα πρέπει να βασίσεις κάπου αυτά που λες. Με ποιους έκανε χρόνια ανάπτυξη το λειτουργικό η Apple? Ποιοί είχαν πρόσβαση στο λειτουργικό; Ποιοί είχαν πρόσβαση σε DTK πριν το καλοκαίρι του 20;

Και επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις, θα σου δώσω το πιο απλό παράδειγμα:

Έχεις μία GTX980Ti. Δεν έχει δυνατότητα να κάνει hardware decoding ένα H265 stream.

Έχεις μία GT1030. Κάνει hardware decoding H265.

Ποια κάρτα είναι πιο γρήγορη από τις δύο;;;

Η GT1030 θα παίξει ομαλά και άκοπα ένα H265 βίντεο, αλλά σε όλα τα άλλα, είναι 300-400% πιο αργή από την GTX960Ti.

Οπότε, όσο χαζό είναι να βγαίνει ο ιδιοκτήτης μιας GT1030 και να λέει πως η κάρτα μου είναι γρηγορότερη από την GTX960Ti, τόσο χαζό είναι να βγαίνει και η Apple και να μας λέει πως υπό κάποιες συνθήκες, είναι γρηγορότερη από την RTX3090.

Προσπαθώ να καταλάβω που βασίζεις αυτά που λες, δεν βρίσκω κάτι οπότε θεωρώ ότι κάτι δεν πιάνω στον τρόπο σκέψης σου. Δηλαδή για σένα δεν μπορεί να είναι πιο γρήγορος ο 64c-Ultra , γιατί **γνωρίζεις**. Σε μηχάνημα που ακόμα δεν το έχει δει κανείς, εσύ ήδη **γνωρίζεις**. Καταλαβαίνεις γιατί δεν πιάνω τον τρόπο σκέψη σου;

Βασίζεις αυτό που λες σε παράδειγμα με πιθανή σκέψη κάποιου που δεν γνωρίζει από το GPUs και hardware acceleration σε Codecs για να πεις ότι το ίδιο κάνει και η Apple! Γιατί απλά γνωρίζεις ότι δεν μπορεί να είναι πιο γρήγορος ο 64c ultra από την 3090.

Να υποθέσω ότι ούτε ένας mobile arm θα μπορούσε να φτάνει σε ταχύτητα high end desktop cpu έτσι; Μα αφού χρειάζεται πολύ ρεύμα και Ghz, σωστά;

Επίσης δεν γίνεται ένας πολύ γρήγορος επεξεργαστής να έχει την ίδια απόδοση στο ρεύμα και στην μπαταρία και να κρατάει και 20 ώρες. Αφού δεν είχαμε δει κάτι παρόμοιο ως τώρα.... Και όταν στην παρουσίαση του μας το έλεγαν εμείς τους ειρωνευόμασταν. "Τι μας λέτε τώρα... marketing!".

Το ότι μπορεί να έχει πέσει το ΑΕΠ της Ελλάδας στη σχεδίαση αυτών των συστημάτων από την εταιρία με τα περισσότερα φράγκα στον πλανήτη δεν μας περνάει από το μυαλό ότι ίσως, μπορεί, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι ισχυρισμοί να έχουν μια βάση;

Το ότι ως τώρα δεν έχει πέσει και πολύ έξω σε ότι έχει πει για τον Μ1, δε μας κάνει να βάζουμε λίγο νερό στο κρασί, μας, να κρατάμε μια πισινή βρε αδερφέ;

2 ώρες πριν, Agmourk είπε

Εάν μου αποδείξεις ότι το συγκεκριμένο προιόν απευθύνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό του 0,1% της πραγματικής αγοράς των υπολογιστών (το σύνολο των Mac είναι στο 9% περίπου), εδώ είμαι.. :-D 

Γιατί θα πρέπει να απευθύνεται ακόμα και στο 0.01 εγώ δεν καταλαβαίνω. Με τη λογική αυτή δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο Mac Pro!

47 λεπτά πριν, TaxiarhisGR είπε

Αυτο που λες ισχυει παρολα αυτα ακομα και σε Windows ο M1 εβγαζε μεγαλυτερα score απο τους υπολοιπους cpu τωρα η Microsoft δουλευει πανω σε αυτο το κομματι και ηδη στα Windows 11 εχει κανει καποια βηματα οι ARM τρεχουν καλυτερα.

Οι QC δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδα σύγκρισης. Νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμα. Επίσης ξεχνάμε ότι ο πυρήνας των MacOS/iOS είναι αν όχι ίδιος παρόμοιος και αυτός τρέχει πολλά χρόνια σε ARM κάτι που δεν ισχύει για τα Windows. Όλοι θέλουν τον χρόνο τους.

Η QC για να βγάλει επεξεργαστή της προκοπής

Η MS για να φέρει τα Windows σωστά σε ARM

H MS για να φτιάξει την GTWT rosetta

Οι Intel/AMD για να βρούνε τρόπο να βάλουν τις νέες τεχνολογίες στο αρχαιο ISA τους.

Και εμείς υπομονή μέχρι να μας έρθουν οι νέες αυτές τεχνολογίες

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, amav είπε

Δεν εξηγώ ότι γράφεις, θέλω να πιστεύω ότι διορθώνω αυτά που γράφεις. Fat Agnus != Copper όπως δεν είναι και blitter. Αν εσύ θεωρείς κάποια πράγματα ίδια δεν σημαίνει ότι αυτά είναι. Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν αστειευόσουν ή τα εννοούσες. Τελικά τα εννοούσες!

O Copper είναι μέρος του Agnus όπως είναι και ο Blitter. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τί θέλεις να πεις και κυρίως... γιατί! Είναι κάποιου είδους επίδειξη, αυτό; Δηλαδή να εκτροχιάζεται το νόημα της συζήτησης για να σιγουρευτούμε πως ο κάθε συνεπεξεργαστής βρίσκεται στο σωστό τσιπάκι;

Αναφορά σε κείμενο

Μπορεί να τα διαβάζω μπερδεμένα. Από την άλλη θα πρέπει να βασίσεις κάπου αυτά που λες. Με ποιους έκανε χρόνια ανάπτυξη το λειτουργικό η Apple? Ποιοί είχαν πρόσβαση στο λειτουργικό; Ποιοί είχαν πρόσβαση σε DTK πριν το καλοκαίρι του 20;

Προφανώς όλοι οι valuable partners. Δεν υπάρχει περίπτωση η Adobe να μην εξέλισσε ταυτόχρονα τα λογισμικά της για τον m1 επεξεργαστή. Εκτός και αν η apple τους έκανε έκπληξη και εκείνοι γεμάτοι χαρά το αποδέχτηκαν και στρώθηκαν στη δουλειά προκειμένου σε 4 μήνες (!) να κάνουν recompile, και beta testing την native m1 έκδοση του Photoshop.

Αναφορά σε κείμενο

Προσπαθώ να καταλάβω που βασίζεις αυτά που λες, δεν βρίσκω κάτι οπότε θεωρώ ότι κάτι δεν πιάνω στον τρόπο σκέψης σου. Δηλαδή για σένα δεν μπορεί να είναι πιο γρήγορος ο 64c-Ultra , γιατί **γνωρίζεις**. Σε μηχάνημα που ακόμα δεν το έχει δει κανείς, εσύ ήδη **γνωρίζεις**. Καταλαβαίνεις γιατί δεν πιάνω τον τρόπο σκέψη σου;

Γιατί απλά υπάρχει ένας πόλεμος NVidia/AMD που παράγει πρόοδο. Ακόμη και η Intel που έχει τα άπειρα resources και έσκασε και $1b στην NVidia για know how, και οι νέοι της επεξεργαστές είναι middle class. Έχεις λοιπόν από την μία την κορυφή της εξέλιξης αυτής (RTX3090) με AI cores, με χίλια-μύρια πράγματα, και έρχεται μια Apple που συν τοις άλλοις έχει ξαναπαίξει το ίδιο έργο, και λέει (άμεσα ή μέσω διαρροών δεν με ενδιαφέρει) με ασάφεια πως κάπου, κάποιος, κάποτε θα είναι γρηγορότεροι με μια υποδιαίρεση της ισχύος. Είναι γελοίο και μόνο που το συζητάμε. Δεν μπορούν να συμβούν θαύματα πλέον. Πάρε έναν ARM επεξεργαστή, κάρφωσε πάνω του ότι θέλεις, GPUs, AI cores, whatever, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που  κάνει τον ισχυρισμό, όχι το ανάποδο.

Αναφορά σε κείμενο

Να υποθέσω ότι ούτε ένας mobile arm θα μπορούσε να φτάνει σε ταχύτητα high end desktop cpu έτσι; Μα αφού χρειάζεται πολύ ρεύμα και Ghz, σωστά;

Σου διαφεύγει κάτι:  Στο κομμάτι επεξεργαστής, είναι ανταγωνιστικοι με διάφορα τρικ όπως η μνήμη που φιλοξενείται μέσα στο "πακέτο" του επεξεργαστή. Φυσικά αυτό το μαγικό δεν διαφέρει από αυτό που κάνουν (περίπου) εδώ και χρόνια οι GPUs. Με άλλα λόγια, το μαγικό αυτό δεν πιάνει δεύτερη φορά στο θέμα που συζητάμε. Τα κουκιά δεν βγαίνουν, και η Apple ήδη όταν παρουσίασε τον αρχικό m1 υπερέβαλε συγκρίνοντας τον με τον i7, πολύ απλά γιατί η ενσωματωμένη GPU του τελευταίου ήταν για τα σκυλιά!

Τέσπα, αν επιλέγεις να πιστεύεις διαρροές χωρίς αποδείξεις, ok. Κάποτε θα έρθουν και τα benchmarks...

Επεξ/σία από teodoreh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, teodoreh είπε

O Copper είναι μέρος του Agnus όπως είναι και ο Blitter. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τί θέλεις να πεις και κυρίως... γιατί! Είναι κάποιου είδους επίδειξη, αυτό; Δηλαδή να εκτροχιάζεται το νόημα της συζήτησης για να σιγουρευτούμε πως ο κάθε συνεπεξεργαστής βρίσκεται στο σωστό τσιπάκι;

Δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες στραβά, απλά το προσπερνάω.

Προφανώς όλοι οι valuable partners. Δεν υπάρχει περίπτωση η Adobe να μην εξέλισσε ταυτόχρονα τα λογισμικά της για τον m1 επεξεργαστή. Εκτός και αν η apple τους έκανε έκπληξη και εκείνοι γεμάτοι χαρά το αποδέχτηκαν και στρώθηκαν στη δουλειά προκειμένου σε 4 μήνες (!) να κάνουν recompile, και beta testing την native m1 έκδοση του Photoshop.

Σε ρώτησα που το βασίζεις, από ότι καταλαβαίνω δεν το βασίζεις πουθενά, κάνεις μια υπόθεση. Λες "δεν υπάρχει περίπτωση" χωρίς κανένα επιχείρημα, χαριτολογώντας μάλιστα, ότι τους έκανε έκπληξη.

Δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Θα ήθελα η κουβέντα να βασίζεται σε κάτι πιο στέρεο.

Γιατί απλά υπάρχει ένας πόλεμος NVidia/AMD που παράγει πρόοδο. Ακόμη και η Intel που έχει τα άπειρα resources και έσκασε και $1b στην NVidia για know how, και οι νέοι της επεξεργαστές είναι middle class. Έχεις λοιπόν από την μία την κορυφή της εξέλιξης αυτής (RTX3090) με AI cores, με χίλια-μύρια πράγματα, και έρχεται μια Apple που συν τοις άλλοις έχει ξαναπαίξει το ίδιο έργο, και λέει (άμεσα ή μέσω διαρροών δεν με ενδιαφέρει) με ασάφεια πως κάπου, κάποιος, κάποτε θα είναι γρηγορότεροι με μια υποδιαίρεση της ισχύος. Είναι γελοίο και μόνο που το συζητάμε. Δεν μπορούν να συμβούν θαύματα πλέον. Πάρε έναν ARM επεξεργαστή, κάρφωσε πάνω του ότι θέλεις, GPUs, AI cores, whatever, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που  κάνει τον ισχυρισμό, όχι το ανάποδο.

Πάλι λοιπόν μια προσωπική άποψη. Ο πόλεμος λες, ανάμεσα σε NVidia και AMD δημιουργεί πρόοδο. Δηλαδή ανάμεσα στην Intel και στην AMD είχαμε δει τεράστια πρόοδο τα τελευταία 20+ χρόνια. Οι επεξεργαστές τους ήταν ο ένας δραματικά καλύτερος από τον άλλο έτσι; Δεν έχουμε παράδειγμα που κάποιος ήρθε και έφερε τα πάνω κάτω παρόλο που δεν σχεδιάζει τσιπάκια 40 χρόνια;

Μιλάς χωρίς να έχεις κανένα στοιχείο στα χέρια σου ενώ προσπαθώ να σου πω περίμενε 5-10 μέρες για να δεις και κράτα μια πισινή γιατί πραγματικά μπορεί να είναι καλός αλλά εσύ ΟΟΟΧΙ θέλεις να πεις αυτό που είναι να πεις χωρίς κάτι χειροπιαστό. Δεν μπορώ να μπω στη λογική σου.

Σου διαφεύγει κάτι:  Στο κομμάτι επεξεργαστής, είναι ανταγωνιστικοι με διάφορα τρικ όπως η μνήμη που φιλοξενείται μέσα στο "πακέτο" του επεξεργαστή. Φυσικά αυτό το μαγικό δεν διαφέρει από αυτό που κάνουν (περίπου) εδώ και χρόνια οι GPUs. Με άλλα λόγια, το μαγικό αυτό δεν πιάνει δεύτερη φορά στο θέμα που συζητάμε. Τα κουκιά δεν βγαίνουν, και η Apple ήδη όταν παρουσίασε τον αρχικό m1 υπερέβαλε συγκρίνοντας τον με τον i7, πολύ απλά γιατί η ενσωματωμένη GPU του τελευταίου ήταν για τα σκυλιά!

Τέσπα, αν επιλέγεις να πιστεύεις διαρροές χωρίς αποδείξεις, ok. Κάποτε θα έρθουν και τα benchmarks...

Αν διάβαζες το PDF που ανέβασα δεν θα έγραφες τα περί "τρικ μνήμης που φιλοξενείται στο πακέτο". Κάνε ένα κόπο και διάβασε το, το Σ/Κ. Είναι η άποψη σου απέναντι σε έναν επιστήμονα που έχει κάνει εξονυχιστική μελέτη και εκατοντάδες σελίδες με tests για να γράψει πως δουλεύει ο M1. Ακόμα κι αυτός όμως δεν είναι τόσο σίγουρος όσο εσύ, αφήνει ένα περιθώριο λάθους σ' αυτά που λέει. Σε ποιον από τους δύο να δώσω βάρος; Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου;

Τόση ώρα γράφεις χωρίς καμία επιχειρήματα απλά με την προσωπική σου άποψη,  σου λέω κράτα μια πισινή γιατί μπορεί να μην είναι τα πράγματα έτσι και μου λες ότι εγώ πιστεύω διαρροές χωρίς αποδείξεις;

Προσπαθώ να σου πω ΔΕΝ ΞΕΡΩ, μου φαίνεται κι εμένα δύσκολο το task αλλά στις CPU το πέτυχε, ΙΣΩΣ το πετύχει και στις GPU. Και στο 90% να το πετύχει για μένα είναι θα είναι απίστευτο. Μιλάμε για integrated GPU σε ένα πολύ μικρό κουτί με απίστευτα χαμηλότερη κατανάλωση. Τουλάχιστον αυτοί που διαβάζω, σχεδιαστές, άνθρωποι που δουλεύουν ακόμα και στην ίδια την ARM, αυτό λένε. Επίσης σχολιάζεται το ΠΩΣ πάει να το πετύχει. ¨Λεπτομέρειες¨ όπως το packaging λένε ότι είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό ή τα 2.5ΤΒ interconnect που δεν έχει κανένας αυτή τη στιγμή, ούτε η NVidia. Είναι σίγουρο ότι η αρχιτεκτονική αυτή σηκώνει πολλούς πυρήνες γιατί bandwidth υπάρχει και αντί να δούμε τι καταλαβαίνουμε από αυτό, πάμε σε μια άρνηση χωρίς να το έχουμε δει ακόμα!

Επεξ/σία από amav
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, dasimo είπε

Οταν μιλάμε για photo, video editing σε windows θα το κάνεις ? Οταν μιλάμε για professional rendering σε windows θα το κανεις ως αρχιτέκτονας ? 

Ας αφήσω το πρώτο για το photo editing παρότι δουλεύω καθημερινά photoshop, illustrator πιθανότατα καλύτερα από αυτό που βλέπω σε διάφορους φίλους με mac.

Το δεύτερο με τους αρχιτέκτονες και το professional rendering τι το ήθελες; Ειδικά οι αρχιτέκτονες που χρησιμοποιούν σε τεράστιο ποσοστό 3ds Max, Vray, Corona που κανενα από αυτά δεν παίζει σε mac;

To Unreal engine δεν είναι μόνο μια λύση για να φτιάχνεις παιχνίδια. Είναι μια εφαρμογή που αρχίζουν να χρησιμοποιούν πολύ σοβαρά από αρχιτεκτονικά γραφεία μέχρι κινηματογραφικά studio και φυσικά ερασιτέχνες που ασχολούνται με animation. Μάντεψε που τρέχει. 

Houdini, Maya (οι βασιλιάδες των ειδικών εφέ) καρφωτα windows και μένει το αγαπημένο των mac users (αν και κάμποσοι από αυτούς το γύρισαν σε windows) cinema 4d να τρέχει στο mac, όπως δείχνουν τα τεστ του cinebench, με ταχύτητα Ελληνικού σιδηροδρόμου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/3/2022 στις 1:55 ΜΜ, NotAliki177 είπε

Κάτι δεν έχεις καταλάβει νομίζω. Η απόδοση όπως την εννοούμε (επιδόσεις δλδ) δεν είναι ούτε κατά διάνοια κοντά στην 3090. Απλά σου λέει ότι πχ στα 100W θα αποδίδου εξίσου καλά με μια 3090 (που και αυτό φουλ παραπλανητικό είναι. και αν δεν πιστεύεις πάνε δες κανονικά benchmarks στο YT ή αγόρασε τα μόνος σου να δεις).

Είναι σαν να λες πχ το τάδε αμάξι 1200cc μπορεί να τρέχει σταθερά 80χλμ στην εθνική, το ίδιο και μια lambporghini.

Το ARM υπάρχει δεκαετίες και δεν θα μπορέσει ποτέ να δώσει performance αντίστοιχο άλλων αρχιτεκτονικών. Είναι καλό για λαπτοπακια (αυτονομία), άντε και να βγάλει κάνα desktop cpu η Apple να εκμεταλλευτεί το "hype". Thats all.

Με συγχωρείς αλλά από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από μηχανική και τεχνολογία. Παπαγαλίζεις ασυναρτησίες και αγνοείς βασικά πράγματα. 

Και γενικότερα βλέπω σχόλια τύπου καφενείου από αρκετούς. Πριν κάποιοι από αυτούς σχολίαζαν σε άλλα θέματα ως ειδικοί λοιμωξιολόγοι, πύραρχοι και στρατιωτικοί αναλυτές. Τώρα βλέπω και ως μηχανικοί επεξεργαστών. Κρίμα χαμένα μυαλά έπρεπε να τους πάρουν στη NASA 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Επεξ/σία από cmvrgr
Δημοσ.

Αδυνατώ να διαβάσω όλα τα σχόλια αλλά θα πω απλά την εμπειρία μου με Μ1. Έχω από την δουλειά μου το 14" Μ1 Pro με 16GB & 512GB SSD. Long story short, πετάει το λάπτοπ, γρήγορο, responsive. Η μπαταρία κρατάει πολύ (δουλειά developer) και όλη η εμπειρία είναι εξαιρετική. Με brew εγκατέστησα τα πάντα και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είναι μάλλον το καλύτερο λάπτοπ που είχα ποτέ. Εξαιρετική οθόνη (σπαστικό το notch αλλά στην πορεία το αγνοείς χάρη στο Bartender 4) και σε dual monitor σετάπ, έβαλα WoW σε 4Κ monitor με 7/10 settings και είχα 40-50 fps σε open world παντού. Για να δούμε και τον Ultra. Σύφωνα με διαρροές, έρχεται και νέο Mac Pro με M1 που θα είναι ακόμα πιο δυνατό. 

Εγώ θα πω ότι ότι και να γίνεται, κερδισμένος βγαίνει ο καταναλωτής. Τώρα, όσοι βγάζουν λάπτοπς θα πρέπει να σκέφτονται ότι οι Μ1 προσφέρουν μία εμπειρία εξαιρετική από ένα λάπτοπ που η μπαταρία του κρατάει πάρα πολύ (και ίσως το καλύτερο όλων) δεν ζεσταίνεται! 

Δημοσ.
On 15/03/2022 at 16:48, cmvrgr said:

Με συγχωρείς αλλά από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από μηχανική και τεχνολογία. Παπαγαλίζεις ασυναρτησίες και αγνοείς βασικά πράγματα. 

Και γενικότερα βλέπω σχόλια τύπου καφενείου από αρκετούς. Πριν κάποιοι από αυτούς σχολίαζαν σε άλλα θέματα ως ειδικοί λοιμωξιολόγοι, πύραρχοι και στρατιωτικοί αναλυτές. Τώρα βλέπω και ως μηχανικοί επεξεργαστών. Κρίμα χαμένα μυαλά έπρεπε να τους πάρουν στη NASA 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Δεν παπαγαλίζω τίποτα. Τα benchmarks μιλάνε από μόνα τους. Συγνώμη αλλά δεν θα ανεχτώ κάποιος να μου πει πχ "το 1200cc είναι καλύτερο από το ferrari επειδή καίει λιγότερα". Εκεί παίζεις με την νοημοσύνη του άλλου. Θεωρώ ότι η Apple στην συγκεκριμένη περίπτωση έπαιξε με τις λέξεις (νοημοσύνη) του κόσμου.

19 hours ago, NexusGS said:

Αδυνατώ να διαβάσω όλα τα σχόλια αλλά θα πω απλά την εμπειρία μου με Μ1. Έχω από την δουλειά μου το 14" Μ1 Pro με 16GB & 512GB SSD. Long story short, πετάει το λάπτοπ, γρήγορο, responsive. Η μπαταρία κρατάει πολύ (δουλειά developer) και όλη η εμπειρία είναι εξαιρετική. Με brew εγκατέστησα τα πάντα και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είναι μάλλον το καλύτερο λάπτοπ που είχα ποτέ. Εξαιρετική οθόνη (σπαστικό το notch αλλά στην πορεία το αγνοείς χάρη στο Bartender 4) και σε dual monitor σετάπ, έβαλα WoW σε 4Κ monitor με 7/10 settings και είχα 40-50 fps σε open world παντού. Για να δούμε και τον Ultra. Σύφωνα με διαρροές, έρχεται και νέο Mac Pro με M1 που θα είναι ακόμα πιο δυνατό. 

Εγώ θα πω ότι ότι και να γίνεται, κερδισμένος βγαίνει ο καταναλωτής. Τώρα, όσοι βγάζουν λάπτοπς θα πρέπει να σκέφτονται ότι οι Μ1 προσφέρουν μία εμπειρία εξαιρετική από ένα λάπτοπ που η μπαταρία του κρατάει πάρα πολύ (και ίσως το καλύτερο όλων) δεν ζεσταίνεται! 

Συγνώμη αλλά πλέον και ένα παλιό μηχάνημα μπορεί να κάνει για την δουλειά που λες. To development δεν αποτελεί παράδειγμα βαριάς εργασίας. Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι έχουν εφαρμογές τύπου "hello world" ή απλά html... πράγματα που και με 4GB RAM τα κάνεις. Για δοκίμασε το σε Android studio σε κάποιο μεγάλο project... την δουλειά σου θα την κάνεις smoothly αλλά θα κάνει περισσότερη ώρα.

• Confused 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, billdanos είπε

Δεν είναι "θαύμα" ο Μ1 ultra?

Υπάρχουν θαύματα και υπάρχουν και "θαύματα". Προφανώς, αυτό που χωρίς καμία λογική ήλπιζαν όλα τα fanboys, δεν ισχύει. Ο Μ1 Ultra, είναι ένας σύγχρονος επεξεργαστής με πολύ καλή απόδοση προς ισχύ - αλλά έως εκεί. Η Apple έριξε την διαρροή της σύγκρισης με την RTX3090 και όλα τα tech sites έτριψαν τα χέρια τους. Ίσως, θα έπρεπε να στείλουν στην Apple μια επιστολή αγάπης που να γράφει  "σε ευχαριστούμε, για το χωρίς τύψεις click-bait που μας προσέφερες"!

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, teodoreh said:

Υπάρχουν θαύματα και υπάρχουν και "θαύματα". Προφανώς, αυτό που χωρίς καμία λογική ήλπιζαν όλα τα fanboys, δεν ισχύει. Ο Μ1 Ultra, είναι ένας σύγχρονος επεξεργαστής με πολύ καλή απόδοση προς ισχύ - αλλά έως εκεί. Η Apple έριξε την διαρροή της σύγκρισης με την RTX3090 και όλα τα tech sites έτριψαν τα χέρια τους. Ίσως, θα έπρεπε να στείλουν στην Apple μια επιστολή αγάπης που να γράφει  "σε ευχαριστούμε, για το χωρίς τύψεις click-bait που μας προσέφερες"!

Τα φαν μποϋς γνωρίζουν πολύ καλά το «νόημα» όλων των σχετικών γραφηματων που βγάζει η Apple κάθε φορά. Κάτι που αδυνατούν κάποιοι άλλοι που έχουν καεί από «μακέτες» και προσομοιώσεις του ανταγωνισμού. 

Αυτός που κατάλαβε πως η Apple είπε πως ο Ultra ξεπερνάει γενικότερα σε όλες τις συνθήκες  μια αυτόνομη κάρτα γραφικών όπως η 3090, καλό θα ήταν να μελετήσει λίγο… :) 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...