pavloa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Εγώ τόσα χρόνια έχω αυτή την μάρκα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, όπως και οι φίλοι και συγγενείς που τις έχουν. Η τοποθέτηση είναι πολύ εύκολη. https://www.skroutz.gr/c/1234/alisides/m/1187/Pure.html?order_by=pricevat&order_dir=asc επίσης εδώ μπορείς να βάλεις τις διαστάσεις των ελαστικών και να σου βγάλει ποια είναι κατάλληλη https://autoline.gr/product-category/ekswteriko-aftokinhtou/trochoi/chionoalysides/?pa_brand-alysidas=pure 1
piiii Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Και κάτι άσχετο-σχετικό. Καλό θα είναι μια φορά το χρόνο να κάνετε δοκιμή τοποθέτησης της αλυσίδας χωρίς να είστε πιεσμένοι απο χρόνο και καιρικές συνθήκες. Ετσι όταν θα έρθει η δύσκολη ώρα δεν θα κάθεστε να διαβάζετε manual μέσα στον χιονιά. Οσον αφορά τα χειμωνιάτικα που φοράω και εγώ εδώ και 10 χρόνια σχεδόν. Η εμπειρία μου έδειξε ότι σε ευθεία με χιόνι αλλά και πάγο κινούνται αρκετά ικανοποιητικά, αλλά εννοείται πρέπει να είσαι ευγενικός με γκάζι και φρένο. Εκεί που πάσχουν είναι σε πάγο και ανηφόρα, οπότε η αλυσίδα είναι μονόδρομος. Μου είχε έρθει βέβαια μια τρελή ιδέα να κουβαλήσω εξτρά 2αδα ζαντολάστιχα χειμερινά με καρφιά, αλλά το θεώρησα υπέρτατο overkill για τις διαδρομές που κάνω.Και η αλυσίδα θα την κάνει την δουλειά της.
georgiouu Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 υπαρχουν και αυτα https://www.skroutz.gr/s/30941334/Autoline-Αντιολισθητικές-Αλυσίδες-για-Επιβατικό-Tire-Ups-10τμχ-14433.html και αυτα https://www.skroutz.gr/s/21420895/Upgrade-Emergency-Χιονοαλυσίδες-Τύπου-Αράχνης-για-Επιβατικό-5τμχ-8273.html δεν ξερω τα εχει δοκιμασει κανεις;κανουν δουλεια; εχουν ευκολια τοποθετησης παντως
pavloa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, georgiouu είπε υπαρχουν και αυτα https://www.skroutz.gr/s/30941334/Autoline-Αντιολισθητικές-Αλυσίδες-για-Επιβατικό-Tire-Ups-10τμχ-14433.html και αυτα https://www.skroutz.gr/s/21420895/Upgrade-Emergency-Χιονοαλυσίδες-Τύπου-Αράχνης-για-Επιβατικό-5τμχ-8273.html δεν ξερω τα εχει δοκιμασει κανεις;κανουν δουλεια; εχουν ευκολια τοποθετησης παντως Τα πρώτα είναι τις πλάκας.. τα είχε πάρει ένας φίλο και στα πρώτα μέτρα είχαν φύγει όλα. Για το δεύτερο δεν έχω κάποια γνώμη. Αλλά από αντοχή και ποιότητα σαν τις κανονικές αλυσίδες δεν υπάρχει κάτι άλλο.
tilaverboy Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Τα spike spider με βάση όσα έχω διαβάσει κάνουν καλή δουλειά. Έχουν όμως ένα μεγάλο αρνητικό. Την τιμή τους και τον αντάπτορα που πρέπει να αγοραστεί. Δηλαδή αν τα spike βγαίνουν 400 πρέπει να υπολογίσει κανείς ότι και ανταπτορες κοστίζουν συν 250 ευρώ.
vamvakoolas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) επειδη δυστηχως στη χωρα μας (οπως ειδα και με τα ιδια μου τα ματια στα τελευταια χιονια) ακομα και να αγορασουν αλυσιδες οι οδηγοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ξερουν να τις τοποθετουν. Οι αλυσιδες εχουν 2 ειδων: οι παραδοσιακες (που μεχρι και οι νταλικες συνεχιζουν με αυτο το μοντελο) ειναι φουλ απο αλυσιδες Τα τελευταια χρονια εχουν βγει και αλυσιδες με πλαστικο κυκλο/σκελετο για το ελαστικο που υποτιθεται οτι βοηθανε στη τοποθετηση αλλα εκ πειρας @@ Σε καθε περιπτωση θα πρεπει ο οδηγος να κανει μια εξάσκηση (οπως και με την αλλαγη ελαστιχου) οποτε εχει χρονο γιατι σε συνθηκες κρυου και αγχους δε γινεται δουλιτσα. Οπως ανεφερα ενω δεν ειχα οχημα βοηθησα μιση ντουζινα οδηγους (ακομα και φορτηγο!) ανδρες/γυναικες που ενω ειχαν αλυσιδες δεν ειχαν ιδεα. Δεν ειναι δυσκολο, αν καποιος κανει μια τοποθετηση μετα ειναι παιχνιδακι Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από vamvakoolas 2
tilaverboy Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε επειδη δυστηχως στη χωρα μας (οπως ειδα και με τα ιδια μου τα ματια στα τελευταια χιονια) ακομα και να αγορασουν αλυσιδες οι οδηγοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ξερουν να τις τοποθετουν. Οι αλυσιδες εχουν 2 ειδων: οι παραδοσιακες (που μεχρι και οι νταλικες συνεχιζουν με αυτο το μοντελο) ειναι φουλ απο αλυσιδες Τα τελευταια χρονια εχουν βγει και αλυσιδες με πλαστικο κυκλο/σκελετο για το ελαστικο που υποτιθεται οτι βοηθανε στη τοποθετηση αλλα εκ πειρας @@ Σε καθε περιπτωση θα πρεπει ο οδηγος να κανει μια εξάσκηση (οπως και με την αλλαγη ελαστιχου) οποτε εχει χρονο γιατι σε συνθηκες κρυου και αγχους δε γινεται δουλιτσα. Οπως ανεφερα ενω δεν ειχα οχημα βοηθησα μιση ντουζινα οδηγους (ακομα και φορτηγο!) ανδρες/γυναικες που ενω ειχαν αλυσιδες δεν ειχαν ιδεα. Δεν ειναι δυσκολο, αν καποιος κανει μια τοποθετηση μετα ειναι παιχνιδακι Γάντια γάντια αυτός ο μικρός ήρωας τα κάνει όλα. Χωρίς αυτά δεν μπαίνουν. Την έχω πατήσει. Μπράβο σας, σας θαυμάζω για τις πράξεις σας, μακάρι όλοι να βοηθούσαμε τους συνανθρώπους μας. Όλα θα ήταν διαφορετικά. ☺️
achilles_g_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, tilaverboy είπε Τα spike spider με βάση όσα έχω διαβάσει κάνουν καλή δουλειά. Έχουν όμως ένα μεγάλο αρνητικό. Την τιμή τους και τον αντάπτορα που πρέπει να αγοραστεί. Δηλαδή αν τα spike βγαίνουν 400 πρέπει να υπολογίσει κανείς ότι και ανταπτορες κοστίζουν συν 250 ευρώ. Μπορείς να πετύχεις στο amazon καλή τιμή για spikes. Το αρνητικό είναι άλλο, οι αντάπτορες τοποθετούνται μια φορά πριν τον χειμώνα και τους βγάζεις καλοκαίρι. Αν πάθεις λάστιχο το χειμώνα, πρέπει να βγάζεις τον αντάπτορα.. 1
enteacher04 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Στις 13/3/2022 στις 5:16 ΜΜ, pavloa είπε Οι κουβερτες τοποθετούνται εύκολα αλλά είναι ακριβές και σκίζονται εύκολα Οι αλυσίδες είναι ότι καλύτερο. Πες μας τις διαστάσεις των ελαστικών που έχεις να σου πούμε ποιες πρέπει να πάρεις. Ακόμη και χειμερινά ελαστικά να έχεις οι αλυσίδες πάντα χρειάζονται. Αν έχει πολύ χιόνι ή πάγο τα χιονολαστιχα από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Τα ελαστικά μου είναι 165/70R14. Χρησιμοποίησα και καποια λινκ που πρότειναν κάποιοι εδώ για να βρω μερικές συμβατές αλυσίδες, αν κάποιος έχει και πιο συγκεκριμένη πρόταση, ακόμα καλύτερα βέβαια. Ευχαριστώ και πάλι!
pavloa Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 48 λεπτά πριν, enteacher04 είπε Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Τα ελαστικά μου είναι 165/70R14. Χρησιμοποίησα και καποια λινκ που πρότειναν κάποιοι εδώ για να βρω μερικές συμβατές αλυσίδες, αν κάποιος έχει και πιο συγκεκριμένη πρόταση, ακόμα καλύτερα βέβαια. Ευχαριστώ και πάλι! Σε αυτές τις διαστάσεις σου μπορείς να πάρεις αυτές https://autoline.gr/product/alysides-pure-12mm-no-50/ ή αυτές https://autoline.gr/product/alysides-pure-9mm-11/ Είναι ίδια μάρκα απλά οι πρώτες είναι πιο χοντρές απο τις δεύτερες. Οι πιο χοντρές έχουν πιο πολύ κραδασμό αλλά πιο καλό κράτημα στο χιόνι. Δεν χρειάζεται να πας σε πιο ακριβές.. Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους αυτές. 1
JohnnypR Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Πάρε απλές αλυσίδες αν τις βάζεις μια φορά στα δύο χρόνια. Καλή η κουβέρτα αλλά αν πατήσεις σε στεγνό σκίζεται αμέσως
StamTheMan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Στις 13/3/2022 στις 10:09 ΜΜ, piiii είπε Καλό θα είναι μια φορά το χρόνο να κάνετε δοκιμή τοποθέτησης της αλυσίδας χωρίς να είστε πιεσμένοι απο χρόνο και καιρικές συνθήκες. Ετσι ακριβως,αυτο λεω παντα,καντε προπονηση ακομα και σε αλλαγη ελαστικου.
piiii Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ετσι ακριβως,αυτο λεω παντα,καντε προπονηση ακομα και σε αλλαγη ελαστικου. Εγώ το κάνω κάθε χρονά, συνήθως στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη. Φέτος το αμέλησα, και χρειάστηκα κανα 5 λεπτο extra όταν έπρεπε να τις τοποθετήσω σε μια μικρή διαδρομή πάνω στο χιονοδρομικό. 1
JailbrokenDiesel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 19 ώρες πριν, JohnnypR είπε Πάρε απλές αλυσίδες αν τις βάζεις μια φορά στα δύο χρόνια. Καλή η κουβέρτα αλλά αν πατήσεις σε στεγνό σκίζεται αμέσως Παθων εδω περα, δουλεψα 2 φορες χιονοκουβερτες για χιονοδρομικο, ολα καλα. την 3η φορα που τις χρησιμοποιησα σκιστηκαν μολις βγηκαν απο τα χιονια κ πατησαν ασφαλτο.. κριμα τα λεφτα τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα