enteacher04 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Καλημέρα σε όλους, Όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω, δεν έχω αλυσίδες χιονιού για το αυτοκίνητο, και θα ήθελα να αγοράσω. Κατά τύχη, είδα αλυσίδες σε προσφορά στο eshop, αλλά επειδή είμαι παντελώς άσχετος, ήθελα να ρωτήσω τι τύπο αλυσίδας να αγοράσω (βλέπω πχ ότι πέρα από τις "παραδοσιακές" αλυσίδες, υπάρχουν και "κουβέρτες", κτλ). Θα μπορούσε κάποιος που ξέρει, να αναφέρει τα βασικά συν και πλην του κάθε τύπου αλυσίδας, ώστε να μην πάρουμε στην τύχη ότι βρούμε και εμείς που είμαστε άσχετοι;
piiii Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Παραδοσιακές αλυσίδες: Πλεονεκτήματα Μέγιστη πρόσφυση σε χιόνι και πάγο, χαμηλή σχετικά τιμή. Μειονεκτήματα Μέγιστη ταχύτητα 40-50χλμ αλλιώς κινδυνεύει να κοπεί και να σου δημιουργήσει τα χίλια μύρια προβλήματα. Κραδασμοί στο αμάξωμα του αυτοκινήτου ειδικά αν περάσεις από μέρος στεγνό, που μπορεί μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα σε ανάρτηση και λοιπά υποσυστήματα. Συνήθως δεν μπορείς να τις τοποθετήσεις σε αυτοκίνητα με μεγάλο πέλμα και χαμηλό προφίλ, ειδικά αν οι κρίκοι είναι μεγαλύτεροι των 9mm Χιονοκουβέρτες: Πλεονεκτήματα Ευκολία τοποθέτησης. Καλή πρόσφυση στο χιόνι, δεν έχω εμπειρία οπότε δεν ξέρω την συμπεριφορά τους στον πάγο. Δεν υπάρχουν κραδασμοί στο αμάξωμα. Μειονεκτήματα Κόστος σε σχέση με τις αλυσίδες, σκίζονται αν πατήσουν σε στεγνό οδόστρωμα. Αν κάτι ξέχασα ας συμπληρώσει κάποιος συνάδελφος. 1
thanasisxask Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, enteacher04 είπε Καλημέρα σε όλους, Όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω, δεν έχω αλυσίδες χιονιού για το αυτοκίνητο, και θα ήθελα να αγοράσω. Κατά τύχη, είδα αλυσίδες σε προσφορά στο eshop, αλλά επειδή είμαι παντελώς άσχετος, ήθελα να ρωτήσω τι τύπο αλυσίδας να αγοράσω (βλέπω πχ ότι πέρα από τις "παραδοσιακές" αλυσίδες, υπάρχουν και "κουβέρτες", κτλ). Θα μπορούσε κάποιος που ξέρει, να αναφέρει τα βασικά συν και πλην του κάθε τύπου αλυσίδας, ώστε να μην πάρουμε στην τύχη ότι βρούμε και εμείς που είμαστε άσχετοι; Ότι είπε ο από πάνω. Και κάτι ακόμα, υπάρχουν νούμερα στις αλυσίδες που πάνε ανάλογα με τις διαστάσεις των ελαστικών.
tilaverboy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Χειμερινά ελαστικά η λύση. Βοηθάνε στην μακροβιότητα των καλοκαιρινών αν τα αλλάζετε σεζόν. 2
pavloa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι κουβερτες τοποθετούνται εύκολα αλλά είναι ακριβές και σκίζονται εύκολα Οι αλυσίδες είναι ότι καλύτερο. Πες μας τις διαστάσεις των ελαστικών που έχεις να σου πούμε ποιες πρέπει να πάρεις. Ακόμη και χειμερινά ελαστικά να έχεις οι αλυσίδες πάντα χρειάζονται. Αν έχει πολύ χιόνι ή πάγο τα χιονολαστιχα από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από pavloa 1
thanasisxask Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, pavloa είπε Οι κουβερτες τοποθετούνται εύκολα αλλά είναι ακριβές και σκίζονται εύκολα Οι αλυσίδες είναι ότι καλύτερο. Πες μας τις διαστάσεις των ελαστικών που έχεις να σου πούμε ποιες πρέπει να πάρεις. Ακόμη και χειμερινά ελαστικά να έχεις οι αλυσίδες πάντα χρειάζονται. Αν έχει πολύ χιόνι ή πάγο τα χιονολαστιχα από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα. Αυτό ακριβώς, ένα ζευγάρι αλυσίδες πρέπει πάντα να υπάρχει. 1
Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 η λύση είναι τα χειμερινά λάστιχα. τώρα αν ζεις σε περιοχές που θα χιονίσει για 3-4 μέρες, άντε 7 το χρόνο δεν αξίζει. Αν είσαι ψηλά έπρεπε να είχες ήδη.
tilaverboy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Bitbit είπε η λύση είναι τα χειμερινά λάστιχα. τώρα αν ζεις σε περιοχές που θα χιονίσει για 3-4 μέρες, άντε 7 το χρόνο δεν αξίζει. Αν είσαι ψηλά έπρεπε να είχες ήδη. Μου επιτρέπεται να διαφωνήσω? Συγγνώμη αρχικά. Λοιπόν είναι όπως είναι ένα λάστιχο που παίρνουμε από αυτά του σουπερ μαρκετ. Όταν το χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία δωματίου όλα καλά αν το τραβήξουμε. Αν το βάλουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη το βγάλουμε και το τραβήξουμε δεν θα σκιστεί αλλά θα σπάσει. Η θερμοκρασία επηρρεάζει τον τρόπο συμπεριφοράς ενός ελαστικού. Διαφορετικά θα φρενάρει ένα χειμερινό το χειμώνα με 5 βαθμούς και διαφορετικά θα φρενάει ένα καλοκαιρινό ελαστικό στους 5 βαθμούς. Οι αλυσίδες πάντα πρέπει να υπάρχουν μαζί με τα γάντια αλλιώς είναι άχρηστες, δεν τοποθετούνται αλλά και τα χειμερινά ελαστικά θα ξελασπώσουν τους περισσότερους στο 90% των περιπτώσεων. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από tilaverboy 1
pavloa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Bitbit είπε η λύση είναι τα χειμερινά λάστιχα. τώρα αν ζεις σε περιοχές που θα χιονίσει για 3-4 μέρες, άντε 7 το χρόνο δεν αξίζει. Αν είσαι ψηλά έπρεπε να είχες ήδη. Δεν συμφωνώ με αυτό.. οι αλυσίδες είναι πάντα απαραίτητες στο αυτοκίνητο.. έστω και μια φορά να σου χρειαστούν στα τόσα χρόνια. Και ποτέ δεν ξέρεις που και πόσο χιόνι θα ρίξει. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από pavloa 1
Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, tilaverboy είπε Μου επιτρέπεται να διαφωνήσω? Συγγνώμη αρχικά. Λοιπόν είναι όπως είναι ένα λάστιχο που παίρνουμε από αυτά του σουπερ μαρκετ. Όταν το χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία δωματίου όλα καλά αν το τραβήξουμε. Αν το βάλουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη το βγάλουμε και το τραβήξουμε δεν θα σκιστεί αλλά θα σπάσει. Η θερμοκρασία επηρρεάζει τον τρόπο συμπεριφοράς ενός ελαστικού. Διαφορετικά θα φρενάρει ένα χειμερινό το χειμώνα με 5 βαθμούς και διαφορετικά θα φρενάει ένα καλοκαιρινό ελαστικό στους 5 βαθμούς. Οι αλυσίδες πάντα πρέπει να υπάρχουν μαζί με τα γάντια αλλιώς είναι άχρηστες, δεν τοποθετούνται αλλά και τα χειμερινά ελαστικά θα ξελασπώσουν τους περισσότερους στο 90% των περιπτώσεων. 11 λεπτά πριν, pavloa είπε Δεν συμφωνώ με αυτό.. οι αλυσίδες είναι πάντα απαραίτητες στο αυτοκίνητο.. έστω και μια φορά να σου χρειαστούν στα τόσα χρόνια. Και ποτέ δεν ξέρεις που και πόσο χιόνι θα ρίξει. ασφαλώς και επιτρέπουμε. όσο περισσότερες γνώμες και εμπειρίες τόσο το καλύτερο. εγώ πανιά έχω μαζί μου. τα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. έχω πάει πολλές φορές όμως σε χιονοδρομικά του εξωτερικού. όλες τις φορές πήγα με χειμερινά λάστιχα χωρίς να έχω αλυσίδες. ποτέ δε χρειάστηκα αλυσίδες παρόλο που αρκετές φορές το αμάξι είχε θαφτεί από το χιόνι. 2-3 φορές σε κάτι σημεία μου γλιστρούσε. και μιλάμε για χιόνι όχι η άχνη της αθήνας που φέρνουμε τον πανικό και γελάει όλη η γη. και δεν αναφέρομαι σε τετρακίνητο αμάξι. απ όλα αυτά λοιπόν έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι τα λάστιχα αυτά αρκούν. Κάποιος που έχει γράψει περισσότερα χιλιόμετρα στο χιόνι ίσως έχει καλύτερη εικόνα, ίσως απλά δε μου έτυχε. δεν είανι ότι συχνάζω συνέχεια στο χιόνι. μια λεπτομέρεια όμως. στην ελλάδα δε σε σώζει τίποτα. γιατί πολύ απλά ό,τι και να έχεις οι άλλοι δε θα έχουν. θα κολλήσουν, θα κλείσει ο δρόμος και θα πάρει κι εσένα η μπάλα. μετά θα μας φταίει η κυβέρνηση. 1
pavloa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Bitbit είπε στην ελλάδα δε σε σώζει τίποτα. γιατί πολύ απλά ό,τι και να έχεις οι άλλοι δε θα έχουν. θα κολλήσουν, θα κλείσει ο δρόμος και θα πάρει κι εσένα η μπάλα. μετά θα μας φταίει η κυβέρνηση. Οπότε γιατι να είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν έχουν τίποτα? Στην Ελλάδα όλοι με αυτό το σκεπτικό πάνε. Δεν έχει ο άλλος γιατί να έχω εγω. Παίρνεις ενα ζευγάρι αλυσίδες και ας μην χρειαστούν ποτέ. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από pavloa
Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, pavloa είπε Οπότε γιατι να είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν έχουν τίποτα? Στην Ελλάδα όλοι με αυτό το σκεπτικό πάνε. Δεν έχει ο άλλος γιατί να έχω εγω. Παίρνεις ενα ζευγάρι αλυσίδες και ας μην χρειαστούν ποτέ. καλά εγώ όπως είπα έχω τα πανια. 2 φορές δεν είχα μαζί μου. τη μια άφησα το αμάξι στην άκρη γιατί έβλεπα τι γινόταν και μπήκα σε φίλου που είχε. Την άλλη απλά αναστροφή και έφυγα πριν με πιάσει το χιόνι. πάντως καλά θα κάνουν να πάρουν μέτρα γι αυτό το θέμα για΄τι έχει καταντήσει ξεφτίλα. βλέπεις πχ στη βουλγαρία να χιονίζει για τα καλά και ούτε ένα αυτοκίνητο να είναι σταματημένο στην άκρη, όλοι πηγαίνουν κανονικά και στην ελλάδα μισό εκατοστό να ρίξει και νεκρώνουν τα πάντα. δε γίνεται να συνεχιστεί αυτό το χάλι και να κατηγορούμε όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς μας
Klausx Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/377366/ypoxreotikes-oi-alysides-sta-oximata-apo-ton-oktovrio-pro-ton-pylon-o-neos-kok 2 χρονιές συνεχόμενες έχει χιονίσει στην Αθήνα και μιλάμε για αρκετό χιόνι με άπειρους οδηγούς στον δρόμο χωρίς αλυσίδες να παρατάνε τα αυτοκίνητα όπου βρουν. Πάλι καλά είμαστε εργατικός λαός σε Χώρα που έχει άπειρες εργασίες και έχουμε αρκετούς που έχουν την δυνατότητα να παύσουν την εργασία τους και να ξανά πάνε μόλις λιώσει......🤣
StamTheMan Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, pavloa είπε Δεν συμφωνώ με αυτό.. οι αλυσίδες είναι πάντα απαραίτητες στο αυτοκίνητο.. έστω και μια φορά να σου χρειαστούν στα τόσα χρόνια. 43 λεπτά πριν, Klausx είπε https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/377366/ypoxreotikes-oi-alysides-sta-oximata-apo-ton-oktovrio-pro-ton-pylon-o-neos-kok 2 χρονιές συνεχόμενες έχει χιονίσει στην Αθήνα και μιλάμε για αρκετό χιόνι με άπειρους οδηγούς στον δρόμο χωρίς αλυσίδες να παρατάνε τα αυτοκίνητα όπου βρουν. Πάλι καλά είμαστε εργατικός λαός σε Χώρα που έχει άπειρες εργασίες και έχουμε αρκετούς που έχουν την δυνατότητα να παύσουν την εργασία τους και να ξανά πάνε μόλις λιώσει......🤣 Μενω Καλαματα που δε χιονιζει με ΤΙΠΟΤΑ,εχω ενα σετ αλυσιδες εδω και χρονια στο αυτοκινητο. Δεν το εχω ανοιξει ακομα,αλλα αχρειαστο να ειναι,καποια στιγμη θα χρειαστει να ανεβω ταυγετο με πολυ χιονι. Πως ειναι δυνατον να μην εχετε κατι τετοιο οσοι ζειτε απο Τριπολη και πανω,μου ειναι αδιανοητο. Αλλα τι να λεμε,εδω δεν εχετε πυροσβεστηρα και καλωδια μπαταριας,θα εχετε αλυσιδες;
tedybear Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Να δώσω ένα link για αλυσίδες της Konig εδώ: https://www.konigchain.com/uk-en/configurator/configurator-consumer/ όπου μπορείς να βρεις αλυσίδες της για το όχημά σου ή (αν το μοντέλο του αυτοκινήτου σου δεν υπάρχει) να δώσεις τις διαστάσεις των ελαστικών σου για να εντοπίσεις συμβατές αλυσίδες. Θα δείτε διάφορους τύπους αλυσίδων, κάποιες λίγο πιο εύκολες στην τοποθέτηση από άλλες. Βλέπω τις προσφορές του eshop να αφορούν τη συγκεκριμένη εταιρεία και έψαχνα και ‘γω αλυσίδες για το οικογενειακό σαραβαλάκι μας αλλά δεν είχε (σε προσφορά) και αυτές που μου άρεσαν λόγω ευκολίας τοποθέτησης (Konig CG-9 040 για ελαστικό 165x70 R13) έχουν... 150€! Ένα ακόμα link - κατάλογος για χιονοκουβέρτες, εδώ από το auto-parts.gr Αν έχετε παρόμοια link άλλων εταιρειών ή κάτι αντίστοιχο για χιονοκουβέρτες, δώστε τα να δούμε τι υπάρχει και πόσο κοστίζουν σε skroutz κ.λπ. μιας και διαβάζω ότι θα γίνουν υποχρεωτικές από φθινόπωρο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα