Nikolinx Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Γεια σας Εχω το "Mikrotik netpower lite 7r" και το "Mikrotik powerbox". Επισης μια καμερα "Hikvision DS-2CD2146G2-ISU" και δυο καμερες "Hikvision DS-2CD2185FWD-I". Το setup που θα ηθελα ειναι να χρησιμοποιησω κατα το δυνατον τις Poe δυνατοτητες των συσκευων ωστε να εχω λιγοτερα καλωδια τροφοδοσιας. Σκεφτομουν να τροφοδοτησω το "powerbox" που διαθετει Poe IN απο το Poe OUT του "netpower lite 7r" και απο αυτο να τροφοδοτησω τις καμερες που ειναι Poe και αυτες. Ετσι θα ειχα τις συνδεσεις ethernet και ρευματος με ενα καλωδιο. Αυτο θα ηταν το ιδανικο setup για την χρηση που θελω. Δυστυχως υπαρχουν καποια θεματα τροφοδοσιας που δεν μου επιτρεπουν το setup, για την ωρα, ή κανω καποια λαθη τα οποια ισως μπορειτε να με βοηθησετε να λυσω. Αρχικα να πω οτι χωρις το "netpower lite 7r" στην εξισωση και μονο με το "powerbox" δεν καταφερνω να δωσω ρευμα στις καμερες. Εχω δοκιμασει διαφορα τροφοδοτικα στο "powerbox", 12V, 24V και παραπανω (δεχεται 8-30 V). Ακομη και οταν με το 12V τροφοδοτικο αναβουν τα κοκκινα led στα ports που εχω συνδεσει τις καμερες, που σημαινει πως "δινει" σωστο ρευμα, στο browser app του "powerbox" λεει "current too low". Αλλα και αν αλλαξω τροφοδοτικο σε 24V αναβοσβηνουν τα κοκκινα led που σημαινει οτι το ρευμα στα ports δεν ειναι σωστο. Ετσι λοιπον δεν μπορω να προχωρησω στο setup. Μπορει καποιος να με βοηθησει? Ευχαριστω
jkoukos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπω ότι το Netpower δίνει μέσω ΡοΕ μέγιστο 600mA ενώ το Powerbox ζητά 1A (1000mA). Όχι οι 2 κάμερες αλλά ούτε το Powerbox δεν πρόκειται να δουλέψει με την μικρή ισχύ που παρέχει το Netpower και που λόγω της απόστασης θα υπάρχει επιπλέον απώλεια στην τάση που θα φθάνει στην άλλη άκρη.
lillos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Σε ευχαριστω πολυ! Μπορεις να καταλαβεις αν θα δουλεψουν οι καμερες με το Powerbox αν το βαλω με το τροφοδοτικο του? Ε
jkoukos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Όχι δεν θα δουλέψουν. Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων των καμερών που αναφέρεις, δέχονται τροφοδοσία Active PoE 802.3af ενώ τα συγκεκριμένα Mikrotik δίνουν απλό Passive PoE. Αυτά τα δύο είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Τα παραπάνω ισχύουν για το απλό Powerbox. Αν έχεις το Powerbox Pro, τότε αυτό δίνει και Active PoE εκτός του Passive.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα