kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στην συντριπτική πλειοψηφία πλειονότητα των περιπτώσεων ο μεσίτης στην Ελλάδα δεν ασχολείται με τίποτα από όλα αυτά, άντε το πολύ πολύ να κάνει κανα θέλημα του τύπου να πάρει καμια κάτοψη από τον ιδιοκτήτη και να τη βγάλει φωτοτυπία ώστε να τη δώσει στον πωλητή για να πει ότι κάτι έκανε. Δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω. Έχω εικόνα μόνο από τους συναδέλφους στο γραφείο μου, περίπου 30 άτομα, που κάνουν λίγο-πολύ όλοι όλα τα παραπάνω. Να θυμίσω ότι δουλεύουμε μόνο με αποκλειστικές αναθέσεις, οπότε τα παραπάνω είναι υπηρεσίες που δίνουμε μόνο στους ιδιοκτήτες των αποκλειστικών μας ακινήτων. Οπότε, δεν έχω εικόνα από τη συντριπτική πλειονότητα των μεσιτών στην Ελλάδα, όπως φαντάζομαι δεν έχεις και εσύ.
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kirileman είπε Δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω. Έχω εικόνα μόνο από τους συναδέλφους στο γραφείο μου, περίπου 30 άτομα, που κάνουν λίγο-πολύ όλοι όλα τα παραπάνω. Να θυμίσω ότι δουλεύουμε μόνο με αποκλειστικές αναθέσεις, οπότε τα παραπάνω είναι υπηρεσίες που δίνουμε μόνο στους ιδιοκτήτες των αποκλειστικών μας ακινήτων. Οπότε, δεν έχω εικόνα από τη συντριπτική πλειονότητα των μεσιτών στην Ελλάδα, όπως φαντάζομαι δεν έχεις και εσύ. Οπότε φαντάζομαι ότι εδώ δεν υποστηρίζεις την έννοια του μεσίτη αλλά της εταιρίας τύπου engel volkers.... να θυμίσω ότι ειπα οτι ειναι οι μόνοι επαγγελματίες που έχω δει εγώ... βέβαια το ποσοστό δεν είναι αυτό που αναφέρθηκε πιο πανω καθώς και χρεώνουν παραπανω και έχουν και άλλες υπηρεσίες που τις κάνεις σε αυτούς... Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από Ducatista
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, kirileman είπε Δεν μπορώ ούτε να συμφωνήσω, ούτε να διαφωνήσω. Έχω εικόνα μόνο από τους συναδέλφους στο γραφείο μου, περίπου 30 άτομα, που κάνουν λίγο-πολύ όλοι όλα τα παραπάνω. Να θυμίσω ότι δουλεύουμε μόνο με αποκλειστικές αναθέσεις, οπότε τα παραπάνω είναι υπηρεσίες που δίνουμε μόνο στους ιδιοκτήτες των αποκλειστικών μας ακινήτων. Οπότε, δεν έχω εικόνα από τη συντριπτική πλειονότητα των μεσιτών στην Ελλάδα, όπως φαντάζομαι δεν έχεις και εσύ. Εικόνα δεν έχεις, άποψη όμως μια χαρά έχεις... Σίγουρα κάτι δεν λες σωστά.
snips Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Λάρισα. Ψάχνω σπίτι πάνω απο 2 χρόνια. Αισχροί αεριτζήδες όλοι τους. Ανεβάζουν οι ίδιοι τις τιμές πολύ πάνω από την εμπορική αξία του ακινήτου. Φούμαρα όλη μέρα. Δεν σε παίρνουν ποτέ (αυτό γι αυτούς που λένε ότι δουλεύουν και ότι κυνηγάνε τον πελάτη). Εξού και η "μαγική" εικόνα των πανάκριβων ακινήτων στην περιοχή. Για Λάρισα μιλάμε. Σιγα τα ωα και σιγά την όμορφη πόλη της μιας πια πλατείας. Είσης, καταλαβαίνω τους ιδιοκτήτες που είναι μακριά από το προς πώληση ακίνητο και άρα προσλαμβάνουν κάποιον για να τρέχει γι αυτούς. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι, προφανώς γουστάρουνε να είναι υποκείμενα εκμετάλλευσης. Δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που δεν κάνουν μόνοι τους παιχνίδι σε spitogato, spiti24 κλπ. Αποφύγετε τους όσο είναι δυνατόν. Παίξτε την αμοιβή τους στο στοιχημα, αγοράστε bitcoin ή φάτε τα στις ...ιερόδουλες. 3 1
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε Οπότε φαντάζομαι ότι εδώ δεν υποστηρίζεις την έννοια του μεσίτη αλλά της εταιρίας τύπου engel volkers.... να θυμίσω ότι ειπα οτι ειναι οι μόνοι επαγγελματίες που έχω δει εγώ... βέβαια το ποσοστό δεν είναι αυτό που αναφέρθηκε πιο πανω καθώς και χρεώνουν παραπανω και έχουν και άλλες υπηρεσίες που τις κάνεις σε αυτούς... Έχω πει ότι δουλεύω ΜΟΝΟ με αποκλειστικές εντολές (απεχθάνομαι τις απλές) και ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και εμείς το σύστημα αμοιβών Αμερικής-Ισπανίας-Πορτογαλίας κ.α., δηλαδή καταβολή μεσιτικής αμοιβής ΜΟΝΟ από τον πωλητή. Θα κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη και θα δεν καθόμαστε να τσακωνόμαστε στο insomnia με αγοραστές που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει (ή δεν γουστάρουν) να πληρώσουν μεσιτική αμοιβή. 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εικόνα δεν έχεις, άποψη όμως μια χαρά έχεις... Σίγουρα κάτι δεν λες σωστά. Σε τι αναφέρεσαι; 1
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, kirileman είπε Έχω πει ότι δουλεύω ΜΟΝΟ με αποκλειστικές εντολές (απεχθάνομαι τις απλές) και ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και εμείς το σύστημα αμοιβών Αμερικής-Ισπανίας-Πορτογαλίας κ.α., δηλαδή καταβολή μεσιτικής αμοιβής ΜΟΝΟ από τον πωλητή. Θα κάνει τη ζωή μου πολύ πιο εύκολη και θα δεν καθόμαστε να τσακωνόμαστε στο insomnia με αγοραστές που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει (ή δεν γουστάρουν) να πληρώσουν μεσιτική αμοιβή. Καταλαβαίνεις ότι η εικόνα που έχουμε όλοι για τους μεσιτες είναι η αντιεπαγγελματικη τους προσέγγιση στο θέμα... έχουν την αποψη του ελα εδώ να σου πουλήσω ένα σπίτι και να κονομησω που έχει και ο πρώτος ξάδερφος που κάνει 2 δουλειές και ειναι και μεσίτης στο χωριό και ζητάει ποσοστό μεσίτη που θα πάρεις και εσύ με τόση δουλειά που έχεις να κάνεις... κάνεις νομίζω δεν λέει να μην πληρωθεί ούτε ο ένας ούτε ο αλλος αλλά δεν μπορεί να πάρει τα ιδια είναι λογικό νομίζω... 2
for4 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, manosbr είπε Το site παρέθεσα είναι το επίσημο site του κράτους με την πραγματική αξία των αγοραπωλησιών . Το ξέρω ότι προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις γιατί με αυτό τον τρόπο σου χαλάει δουλειά… Αυτή είναι η πραγματικότητα όμως! Και μην προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι με ΙΔΙΩΤΩΝ διακινούνται 100 Η 200.000 € μαύρα ΔΕΝ είναι όλοι gangster όπως εσείς Δεν έχω τελειώσει το διάβασμα του νήματος αλλά συνδέθηκα να σχολιάσω το συγκεκριμένο σχόλιο. Προσοχή δεν έχω σχέση με τα μεσιτικά. Το γράφω για να μαθαίνουν όσοι δεν ξέρουν. Το σαιτ αυτό έχει τις τιμές των συμβολαίων που γίνονται και περνάνε από το τμήμα το κεφαλαίου των ΔΟΥ. Στο παρασύνθημα τώρα: το 90%των συμβολαίων στην Ελλάδα έχει πολύ μικρότερο τίμημα από το πραγματικό. ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟ. αντε το 80% για να μην με πείτε υπερβολικό. 1
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, Ducatista είπε Καταλαβαίνεις ότι η εικόνα που έχουμε όλοι για τους μεσιτες είναι η αντιεπαγγελματικη τους προσέγγιση στο θέμα... έχουν την αποψη του ελα εδώ να σου πουλήσω ένα σπίτι και να κονομησω που έχει και ο πρώτος ξάδερφος που κάνει 2 δουλειές και ειναι και μεσίτης στο χωριό και ζητάει ποσοστό μεσίτη που θα πάρεις και εσύ με τόση δουλειά που έχεις να κάνεις... κάνεις νομίζω δεν λέει να μην πληρωθεί ούτε ο ένας ούτε ο αλλος αλλά δεν μπορεί να πάρει τα ιδια είναι λογικό νομίζω... Οκ, δεν έχω κάτι να σχολιάσω, εκτός του ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν διαφορετική εικόνα από τη δική σου γιατί είχαν μια καλή εμπειρία και απλώς δεν γράφουν στα φόρα. Οι δυσαρεστημένοι κάνουν περισσότερο θόρυβο. Οι ευχαριστημένοι σπανίως θα γράψουν κάτι.
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Οκ, δεν έχω κάτι να σχολιάσω, εκτός του ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν διαφορετική εικόνα από τη δική σου γιατί είχαν μια καλή εμπειρία και απλώς δεν γράφουν στα φόρα. Οι δυσαρεστημένοι κάνουν περισσότερο θόρυβο. Οι ευχαριστημένοι σπανίως θα γράψουν κάτι. Είμαι σίγουρος οτι έχουν κάποιοι καλή εμπειρία είμαι σίγουρος ότι δεν είναι το μεγαλύτερο ποσοστό όμως... και σε αυτο επιμένω....
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, kirileman είπε Σε τι αναφέρεσαι; Σε αυτά που έκανα quote, τη μια γράφεις ότι κάποια πράγματα που αφορούν τον πωλητή "τα αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου ο μεσίτης του πωλητή", ενώ την άλλη γράφεις ότι δεν έχεις εικόνα του πως δουλεύουν οι υπόλοιποι μεσίτες στην Ελλάδα, δλδ πέρα από τους 30 στο γραφείο σας που ούτως ή άλλως δουλεύετε διαφορετικά από την πλειοψηφία (αποκλειστικές).
kostasbm Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Αυστραλία οι πωλήσεις γίνονται κατα κανόνα μέσω μεσιτικών....βέβαια μερικά γίνονται χέρι με χέρι αλλά σπανια το θέμα είναι η διαδικασία πως ανακοινώνεται(εφημερίδα ακινήτων συνήθως) ότι το τάδε σπίτι είναι ανοικτό για επισκεψη και ερωτήσεις ,ο μεσίτης είναι παρών να υποδεχτεί τους ενδιαφερόμενους . ο ιδιοκτήτης έχει δώσει στο μεσίτη μια τιμή η οποία πάντα είναι διαπραγματεύσιμη, όμως πολλές φορές αν σε κάποιον του αρέσει τόσο πολύ δίνει μια κοντά στη τιμή ,μερικές φορές κάτι παραπάνω για να το κλείσει.......άπαξ και πέσει η προκαταβολή δεν έχει δικαίωμα ο μεσίτης να ανακαλέσει και να πει ο τάδε έδωσε παραπάνω γιατί υπάρχουν και κάποιοι κανόνες και προστατεύεται ο υποψήφιος αγοραστής. μοιάζε με δημοπρασία λίγο αλλά γίνονται και δημοπρασίες και πολλοί τις προτιμούν γιατί ξέρουν άμεσα ποσό θα δώσουν,βεβαια και κει έχει προμήθεια για την εταιρεία που τη κάνει αλλά μπορεί να πετύχει κάποιος πολύ καλύτερη τιμή. τελος η προμήθεια του μεσίτη είναι εις βάρος του πωλητή......και είναι πολύ λογικό και επισης μιας και το ειδα σε κάποιο ποστ δεν μπορει η τιμη του ακινήτου να εχει αποκλισεις με τη τιμη του συμβολαίου γιατί σε σκίζουν και ολα ελέγχονται(πόθεν εσχες) όχι ότι δεν υπάρχουν παραθυράκια.......
kirileman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε αυτά που έκανα quote, τη μια γράφεις ότι κάποια πράγματα που αφορούν τον πωλητή "τα αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου ο μεσίτης του πωλητή", ενώ την άλλη γράφεις ότι δεν έχεις εικόνα του πως δουλεύουν οι υπόλοιποι μεσίτες στην Ελλάδα, δλδ πέρα από τους 30 στο γραφείο σας που ούτως ή άλλως δουλεύετε διαφορετικά από την πλειοψηφία (αποκλειστικές). Έχεις ένα point, αλλά: 🙂 Έγραψα πιο κάτω ότι δεν έχω εικόνα πώς δουλεύει η πλειονότητα των μεσιτών στην Ελλάδα. Έχω πλήρη (απουσιάζει αυτή η λέξη από την αρχική τοποθέτηση) εικόνα μόνο από το πώς δουλεύουμε εμείς και προφανώς (όπως πολύ καλά γνωρίζεις) έχω και μια καλή εικόνα για το πώς δουλεύουν και άλλα γραφεία της εταιρείας, που επίσης δουλεύουν με αποκλειστικές. Από την άλλη, ακόμα και συμβολαιογράφος να είσαι, ούτε εσύ έχεις πλήρη εικόνα από το πώς δουλεύει η συντριπτική πλειονότητα των μεσιτών, για τους οποίους, όμως, έχεις άποψη (με βάση την παρατήρησή σου, δεν θα έπρεπε ή να το θέσω όπως το έθεσες, κάτι δεν μας λες σωστά 🙂). Κανείς μας δεν έχει εικόνα από το πώς δουλεύει η συντριπτική πλειονότητα των μεσιτών (υπάρχουν συνάδελφοι που γνωρίζω, που δουλεύουν απλές και σε ένα βαθμό συμμετέχουν στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών), άρα technically, ούτε εσύ θα έπρεπε να έχεις άποψη. Και οι 2 μας έχουμε επαφή με ένα δείγμα του συνόλου των μεσιτών (μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό, μπορεί και όχι, κατά πάσα πιθανότητα όχι), άρα κανείς μας δεν μπορεί να εκφράζει απόλυτες απόψεις όπως "η συντριπτική πλειονότητα των μεσιτών" δουλεύει έτσι ή αλλιώς. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από kirileman
manosbr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 @kirileman εφόσον αναφέρεις πως το site που αναφέρει τις τιμες αγοραπωλησιών ΔΕΝ προσεγγίζει τη πραγματικότητα, πες μας πόσο τις % κάτω από την τιμή της αγγελίας πωλείται τελικά το ακίνητο κατά Μ.Ο.; Και ας μην κάνουμε υπόψιν τις εξαιρέσεις που πωλείται στην αρχική τιμή ή τους golden visa
kirileman Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, manosbr είπε @kirileman εφόσον αναφέρεις πως το site που αναφέρει τις τιμες αγοραπωλησιών ΔΕΝ προσεγγίζει τη πραγματικότητα, πες μας πόσο τις % κάτω από την τιμή της αγγελίας πωλείται τελικά το ακίνητο κατά Μ.Ο.; Και ας μην κάνουμε υπόψιν τις εξαιρέσεις που πωλείται στην αρχική τιμή ή τους golden visa Ας πούμε 15%. 1
manosbr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Πάλι καλά μου φάνηκε λογική η απάντηση σου. Πίστευα θα έλεγες κάτι τύπου 5% ! Και πόσο κάτω % πιστεύεις πρέπει να είναι η αρχική προσφορά του αγοραστή ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα