Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τι ακριβώς έχεις γράψει στο αρχικό σχόλιο σου, αλλά ότι και να έχεις - ή δεν έχεις - γράψει σε αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο μεσίτης δεν μπορεί να έχει αξίωση από τον αγοραστή αν δεν έχει εξασφαλίσει εντολή με την υπογραφή του.

5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχεις πρόβλημα κατανόησης μάλλον, η υποχρέωση να τον πληρώσεις πηγάζει από την υπογραφή σου στην αντίστοιχη εντολή. Αν έχεις υπογράψει πρέπει να πληρώσεις, αν όχι δεν πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν το καταλαβαίνεις sorry, δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανά.

Δεν έχεις καταλάβει τι έχω θίξει αλλά εννοείται ότι έχεις άποψη, είπαμε ινσομνια και clearasil πάνε πακέτο 😂

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν έχεις υπογράψει πρέπει να πληρώσεις, αν όχι δεν πρέπει να πληρώσεις.

Τι λές; Δεν υπάρχει εναλλακτική ... Αν δεν βάλλεις υπογραφή ΔΕΝ σου εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη που έχουν κρύψει οι ίδιοι. Αυτή είναι η υπηρεσία τους. Αν προσέφεραν ουσιαστική υπηρεσία, θα επέτρεπαν να έχει και ο πωλητής την αγγελία ανεβασμένη

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Δεν έχεις καταλάβει τι έχω θίξει αλλά εννοείται ότι έχεις άποψη, είπαμε ινσομνια και clearasil πάνε πακέτο 😂

Εγώ σχολιάζω με βάση αυτά που γράφεις, τώρα αν άλλα γράφεις και άλλα εννοείς δεν φταίω εγώ :)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manosbr είπε

Τι λές; Δεν υπάρχει εναλλακτική ... Αν δεν βάλλεις υπογραφή ΔΕΝ σου εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη που έχουν κρύψει οι ίδιοι. Αυτή είναι η υπηρεσία τους. Αν προσέφεραν ουσιαστική υπηρεσία, θα επέτρεπαν να έχει και ο πωλητής την αγγελία ανεβασμένη

Αυτο με τον πωλητή να το επιβεβαιώσω κ εγω... συν ότι αν δεν υπάρχει ανταπόκριση και θέλουν παζάρι στο μεταφέρουν εσενα να βρείτε μια ακρη οπότε ποιο το νόημα να πληρωθεί...

• Like 2
Δημοσ.

και εδώ είναι το link με τις επίσημες τιμές πώλησης των ακινήτων:

https://www1.gsis.gr/dsae2/trxregistry/faces/pages/mainmenu/edit.xhtml

Βγάλτε συμπεράσματα μόνοι σας...

Η μας κοροϊδεύουν οι μεσίτες και οι τιμές πώλησης είναι πολύ χαμηλότερες απ'ότι παρουσιάζουν (στα μεταχειρισμένα)  

είτε η πλειοψηφία των ιδιωτών πουλάει τα σπίτια του σε ιδιώτη με δεσμίδες μαύρου χρήματος κάτω απο το τραπέζι (τύπου 100.000 - 200.000 ευρώ). Τα συμπεράσματα δικά σας.. Πιστέψτε όποιο απο τα 2 σενάρια, 1 απο τα 2 συμβαίνει όμως

1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Αν δεν βάλλεις υπογραφή ΔΕΝ σου εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη που έχουν κρύψει οι ίδιοι. Αυτή είναι η υπηρεσία τους.

γιαυτό άλλωστε και δεν βγάζουν το σπιτι ποτέ φώτο απέξω (που είναι το πιο σημαντικό για μένα) ούτε απο το μπαλκόνι, για να μην βρεθεί ο Πωλητής...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manosbr είπε

Υπάρχουν πωλητές που ΔΕΝ θέλουν να έχουν δική τους αγγελία στο διαδίκτυο. Δεν θέλουν να τους τηλεφωνούν αγοραστές, δεν θέλουν να κάνουν οι ίδιοι υποδείξεις κλπ. Και υπάρχουν και άλλοι που θέλουν, αλλά δεν μπορούν, επειδή πχ κατοικούν σε άλλη πόλη ή χώρα. Και υπάρχουν και εκείνοι που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Γι' αυτό και το αναθέτουν σε μεσίτη/ες. Από τη στιγμή που βλέπεις αγγελία μεσίτη η οποία δεν αναφέρει κάτι για απαλλαγή μεσιτικής αμοιβής, γνωρίζεις ότι θα πληρώσεις αμοιβή. Έχεις την επιλογή να καλέσεις ή να μην καλέσεις. Αν καλέσεις, έχεις την επιλογή να διαπραγματευτείς την αμοιβή του μεσίτη.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Off topic αλλά επειδή θέλω να γλιτώσω τον μεσίτη που ζητάει 5% αμοιβή,ξέρει κάποιος που μπορώ να φτιάξω μια πινακίδα που θα γράφει πωλείται και το τηλέφωνο μου?Μιλαω για μεταλλική πινακίδα που να είναι ευδιάκριτη από 60-70 μέτρα απόσταση.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Υπάρχουν πωλητές που ΔΕΝ θέλουν να έχουν δική τους αγγελία στο διαδίκτυο. Δεν θέλουν να τους τηλεφωνούν αγοραστές, δεν θέλουν να κάνουν οι ίδιοι υποδείξεις κλπ. Και υπάρχουν και άλλοι που θέλουν, αλλά δεν μπορούν, επειδή πχ κατοικούν σε άλλη πόλη ή χώρα. Και υπάρχουν και εκείνοι που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν. Γι' αυτό και το αναθέτουν σε μεσίτη/ες. Από τη στιγμή που βλέπεις αγγελία μεσίτη η οποία δεν αναφέρει κάτι για απαλλαγή μεσιτικής αμοιβής, γνωρίζεις ότι θα πληρώσεις αμοιβή. Έχεις την επιλογή να καλέσεις ή να μην καλέσεις. Αν καλέσεις, έχεις την επιλογή να διαπραγματευτείς την αμοιβή του μεσίτη.

Ναι όταν δε θέλει ο Πωλητής να ασχοληθεί, υπάρχει το νόημα ύπαρξης του υποδειχτή ακινήτου. Ο πελάτης του όμως είναι ο Πωλητής και απο εκεί να διεκδικούν αμοιβή. Στο υποψήφιο αγοραστή ποια υπηρεσία χρεώνουν 2% ? το να του δώσουν ένα ραντεβού δίπλα απο το ακίνητο για να αποκαλύψουν την πραγματική τοποθεσία του; Αυτό, όπως είπες στην Θεσσαλονίκη έχει κοστολογηθεί 10-20 Ε. Σωστά τα λές

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, moure είπε

Off topic αλλά επειδή θέλω να γλιτώσω τον μεσίτη που ζητάει 5% αμοιβή,ξέρει κάποιος που μπορώ να φτιάξω μια πινακίδα που θα γράφει πωλείται και το τηλέφωνο μου?Μιλαω για μεταλλική πινακίδα που να είναι ευδιάκριτη από 60-70 μέτρα απόσταση.

Εγώ θα πήγαινα σε έναν που κάνει περιφράξεις / σιδερά , αν θες κάτι πιασάρικο κάνεις και εκτύπωση σε μουσαμά και το κρεμάς

4 λεπτά πριν, manosbr είπε

Ναι όταν δε θέλει ο Πωλητής να ασχοληθεί, υπάρχει το νόημα ύπαρξης του υποδειχτή ακινήτου. Ο πελάτης του όμως είναι ο Πωλητής και απο εκεί να διεκδικούν αμοιβή. Στο υποψήφιο αγοραστή ποια υπηρεσία χρεώνουν 2% ? το να του δώσουν ένα ραντεβού δίπλα απο το ακίνητο για να αποκαλύψουν την πραγματική τοποθεσία του; Αυτό, όπως είπες στην Θεσσαλονίκη έχει κοστολογηθεί 10-20 Ε. Σωστά τα λές

Για να λυθεί η εύλογη απορία σου στην αγορά υπάρχουν πχ 1000 ακίνητα 

Αν δεν υπήρχαν μεσίτες τα ακίνητα θα ήταν λιγότερα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να μπουν στον κόπο να τρέξουν και να στα δείξουν πχ 500 ακίνητα 

Με 500 ακίνητα στην αγορά θα υπάρχει χαμηλή προσφορά υψηλή ζήτηση μεγάλη αύξηση τιμής 

Οπότε 1.000 ακίνητα με αμοιβή 2+2% σε συμφέρει οπότε πλήρωσε τον μεσίτη είναι καλός για εσένα δουλεύει χαχαχαχαχαχ ελπίζω να σε έπεισα 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manosbr είπε

Φίλε μου εδώ μέσα -ειλικρινά- πρέπει να τα κάνεις ΜΠΕΜΠΕΚΙΣΤΙΚΑ κάθε φορά για τα πιο απλά πράγματα γιατί θα βρεθούν ένας-δύο και θα πρέπει να τους μάθεις γιατί 1+1 κάνει 2 και όχι 11.

Πρόσφατα για αγορά ακινήτου έφαγα στη μάπα τον κάθε αποτυχημένο και συνάμα άσχετο με τον κλάδο των κατασκευών να το παίζει μεσίτης. Το τι παρανομίες είδα που εννοείται ότι τις έκαναν αβαβά, το τι άσχετες κοτσάνες μου αμολούσαν για τοίχους που πέφτουν με κολόνες και δοκάρια ενδιάμεσα δεν λέγεται. Καλά για περιγραφές ακινήτων σε ήσυχες γειτονιές πάνω σε λεωφόρους δεν χρειάζεται αναφορά...

Εγώ θα πω αυτό και δεν πρόκειται να ξαναγράψω, τουλάχιστον να αφήσουν τη δουλειά να την κάνουν όσοι γνωρίζουν πέντε-δέκα βασικά πράγματα από κατασκευές τουλάχιστον σε μπετά, τούβλα και θερμομόνωση.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manosbr είπε

Εξαρτάται τι εννοείς ως "εναλλακτική", αν εννοείς να σου παρέχουν όποια υπηρεσία παρέχουν με την αμοιβή που θέλεις εσύ τότε όντως δεν υπάρχει.

Επίσης δεν μπορούν να απαγορέψουν στον πωλητή να βάλει και αυτός αγγελία, άλλο που κάποιοι πωλητές δεν μπορούν/θέλουν να έχουν δική τους αγγελία επειδή ζουν σε άλλη πόλη ή δεν θέλουν να καταλάβει ο αγοραστής πόσο απελπισμένοι είναι ή απλά βαριούνται/δεν έχουν χρόνο για να το δείχνουν και για παζάρια.

• Sad 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

αν εννοείς να σου παρέχουν όποια υπηρεσία παρέχουν με την αμοιβή που θέλεις εσύ τότε όντως δεν υπάρχει

μα είπαμε στον αγοραστή δεν παρέχουν άλλη υπηρεσία απο αυτή του τσιλιδόρου. Να περιμένουν σε ένα ψεύτικο σημείο κοντά να πάρουν την υπογραφή για να υποδείξουν το ακίνητο. 

Στον πωλητή που μένει επαρχία σαφώς και παρέχουν υπηρεσία, και από αυτόν και μόνο θα ήταν σωστό να πληρώνονται. Τώρα αν κοστίζει η υπηρεσία του "κλειδαρά" για 10-20 φορές μέχρι να πουληθεί ( η και παραπάνω φορές αν χρειαστεί) για 10.000 πχ.. είναι στη κρίση σας.. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, e-tic είπε

Αν έπρεπε να σκεφτώ και τον κακομοίρη τον αγοραστή τότε πιθανώς να του το χάριζα για να μην τον επιβαρύνω καθόλου.
Παρόλα αυτά όμως, εγώ ήθελα να πετύχω την καλύτερη δυνατή τιμή προς όφελος δικό μου και μόνο δικό μου. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κατάφερα να επιτύχω το μέγιστο και απο εκεί και πέρα θεωρώ οτι και ο αγοραστής ήταν ευχαριστημένος, αλλιώς δεν θα το αγόραζε και θα πήγαινε στο επόμενο.

Σωστότατος αλλά επιμένω ότι η μεσιτική αμοιβή εκ μέρους του αγοραστή είναι άδικη και καταχρηστική, επικροτώ το αμερικανικό σύστημα 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σαφώς και δεν είναι όλοι το ίδιο.. αλλά για τον κανόνα μιλάμε όχι για την εξαίρεση ..

Τώρα ποια είναι η υπηρεσία του μεσίτη στο εξωτερικό που το έχει και άγχος ο @kirileman και με ρώτησε 4 φορές;

Να σας πω: Στο εξωτερικό όταν χρειάστηκα υπηρεσίες μεσίτη πάντα ΄τυχαινα σε άτομα καταρτισμένα και με γνώση ( όχι δευτεράκι για να βγάζουν τυχαιρά απο απογευματινή δουλειά). Πέρα απο την κατάρτιση και τη γνώση κάθε περιοχή είχε 2-3 σοβαρά μεσιτικά γραφεία (με υπόσταση και φυσική παρουσία και χώρο) που ήξεραν όλη τη περιοχή απέξω και με 1-2 ραντεβού σε αυτά τα 2 το πολύ 3 γραφεία ήξερες όλη την αγορά της περιοχής. ΔΕΝ υπήρχαν μαύρα χρήματα και δεσμίδες κάτω απο το τραπέζι. Επίσης πλήρωναν πολλά για διαφήμιση - προώθηση - Marketing του ακινήτου που αναλάμβαναν, μέσω εντύπων μηνιαίων που εξέδιδαν, καθώς και διαφήμιση σε social media. Ηξεραν επίσης απέξω και ανακατωτά το ακίνητο που πουλούσαν , με όλα τα αρνητικά και τα θετικά του, και η τιμή του ήταν σωστά τοποθετημένη στην αγορά. Δεν υπήρχαν κρυφές παγίδες και μελανά σημεία. Σου έλεγαν την αλήθεια. άλλη μια υπηρεσία που παρείχαν ήταν ότι μεσολαβούσαν σε όλα τα στάδια, υπήρξε ενοικίαση σοβαρού ακινήτου από την μεριά μου κατά την οποίο δεν είδα και δε χρειάστηκε να δώ ποτέ τον ιδιοκτήτη. Άλλη μια υπηρεσία που παρείχαν σε όλους (άσχετα αν ήθελες να την χρησιμοποιήσεις) ήταν πέρα απο τη γραφειοκρατία του ακινήτου, αναλάμβαναν και όσα γραφειοκρατικά ήθελες για την νέα σου άφιξη στην νέα περιοχή (χαρακτηριστικά αναφέρω: εγγραφή στον δήμο, εγγραφή στις ΔΕΚΟ, εγγραφή στις υπηρεσίες αποκομιδής των απορριμμάτων, κ.α. και αναλάμβαναν την περιποίηση του ακινήτου πριν μπεις - εξονυχιστική καθαριότητα, καθώς και να σου πουν και να σου στείλουν με φώτο όλες τις βλάβες που είχε το ακίνητο ώστε να μην της φορτωθείς φεύγοντας ώς δικές σου, κ.α. πολλα) ...

Καμία σχέση λοιπόν το επάγγελμα του μεσίτη εκεί, από τις αρπαχτές της Ελλάδας. 

Ο ανταγωνισμός μας κάνει καλύτερους.. τώρα που έρχονται σοβαρά γραφεία πολυεθνικές να κάνουν αυτή τη δουλειά και στην Ελλάδα, θα εξορθολογιστεί η αγορά και πολλοί που δεν κάναν σωστά τη δουλεία θα χαθούν απο τον χάρτη. Είναι κρίμα όμως τόσα χρήματα να φεύγουν απο τα χέρια Ελλήνων μεσιτών και να πηγαίνουν σε πολυεθνικές, αλλά μαφού δεν κατάφεραν να εξυγιάνουν το επάγγελμά τους μόνοι τους , θα το κάνει ο ανταγωνισμός  

Επεξ/σία από manosbr
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, loverman210 είπε

Και μιας και είπα αυτά, shameless plug: Κάποιοι φίλοι δουλεύουν εδώ και καιρό ένα CRM για μεσιτικά. Είναι ακόμα σε beta αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται.. here it goes: https://realtorpms.com

Οκει μαν, θενξ φορ γιορ κάιντ κοντριμπιούσον. Γουαϊ γιου'ρ γιούζινγκ σοου μένι ίνγκλις τέρμς; 

@manosbr Τι περιμένεις από ανθρώπους που πάει κ έρχεται το κοκορίκο σύννεφο; ("έχω πουλήσει τριψήφιο αριθμό", "διαπραγματεύομαι οικόπεδο/ακίνητο 2.500.000€"). Μόνο ανασφάλειες (εκ)δηλώνουν, μέσα σε ένα φόρουμ τεχνολογικού κατά βάση ενδιαφέροντος. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...