Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μου προσωπική εμπειρία με μεσίτες είναι ως αγοραστής που με έχουν πάει σε αρκετά σπίτια να δω και το μόνο σοβαρό παράπονο που έχω είναι οι σχεδόν ψεύτικες φωτογραφίες της αγγελίας. Ψιλοπαπαριές στις συζητήσεις υπήρχαν αλλά σε γενικά γραμμές δεν έχω να πω κάτι εξωφρενικό.

Επίσης μία γκαρσονιέρα που νοίκιαζα αρκετά χρόνια όταν την έβαλα σε μεσίτη η ενοικίασή της έγινε πολύ πιο εύκολη. Το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ότι έλεγε ψέματα στα τετραγωνικά και στο έτος κατασκευής, ενώ του έλεγα ότι με ενοχλεί αυτό. Τα φούσκωνε δηλαδή 3-4 μέτρα και έλεγε ότι ήταν 4-5 έτη πιο καινούρια, όχι κάτι το τρομερό δηλαδή.

Από την άλλη, όποιος είναι στη σελίδα του FB "Ακίνητα χωρίς μεσίτη" θα έχει παρατηρήσει ότι οι τιμές που ζητάνε οι ιδιώτες είναι κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς που βρίσκεις σε αγγελίες στη ΧΕ και στον Σπιτόγατο, οι οποίες σχεδόν όλες είναι από μεσιτικά γραφεία.

• Like 1
  • Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

My 2 cents:

• Ο μεσίτης -εφόσον του ζητηθεί- προσφέρει μια υπηρεσία στον πωλητή και για τον λόγο αυτό πρέπει να αμειφθεί. Τέλος. Συγκρίσεις με γιατρούς δικηγόρους κλπ είναι εντελώς άτοπες. Κάθε υπηρεσία πρέπει να πληρώνεται είτε πρόκειται για delivery, taxi ή whatever ανεξάρτητα αν προυποθέτει πτυχίο, καλό καιρό ή οτιδήποτε άλλο. 
  • Ο μεσίτης στην Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ να πληρωθεί και απο τον αγοραστή χωρίς αυτό να είναι όμως απαραίτητο. Με αυτό είμαι προσωπικά εντελώς αντίθετος. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα ο αγοραστής και ο πωλητής έχουν ο καθένας τον δικό του μεσίτη που προσπαθεί για το συμφέρον του πελάτη του. Διαφορετικά πολύ συχνά προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων.
  • Ναι, η πιάτσα βρίθει απο κακούς επαγγελματίες. So what? Παντού υπάρχουν κακοί επαγγελματίες. Deal with it και επίλεξε αυτόν που ενδιαφέρεται πραγματικά ή μην χρησιμοποιείς καν.

Παρά τα κακώς κείμενα οι μεσίτες έχουν να συλλέξουν, να κατηγοριοποιήσουν, να ελέγξουν και να αντιστοιχίσουν πωλητές με αγοραστές/ενοικιαστές μέσα σε μια θάλασσα απο ακίνητα, συνήθως υπό αντίξοες συνθήκες στις μεγαλουπόλεις και τις περισσότερες φορές παρακαλάνε για την αμοιβή τους.

Σεβαστείτε το κάθε επάγγελμα και τους ανθρώπους εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται για να κάνουν σωστά τη δουλειά.

Και μιας και είπα αυτά, shameless plug: Κάποιοι φίλοι δουλεύουν εδώ και καιρό ένα CRM για μεσιτικά. Είναι ακόμα σε beta αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται.. here it goes: https://realtorpms.com

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ξαναλέω. Άποψη για το αν οι αμοιβές των μεσιτών είναι υψηλές σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, μπορούν να έχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν πληρώσει μεσίτη. Πόσοι από εσάς έχετε πληρώσει μεσίτη; Διαφορετικά, και εγώ μπορώ να ισχυρίζομαι ότι οι πλαστικοί χειρούργοι αμείβονται με υπερβολικά υψηλές τιμές, οι γυναικολόγοι το ίδιο, οι χρηματιστές το ίδιο κ.ο.κ. Μόνο που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ τους παραπάνω επαγγελματίες.

Κάθομαι και διαβάζω τόση ώρα την υπερασπιστική σου θέση απέναντι στο επάγγελμα του μεσίτη. Επειδή θέλεις να μιλάμε με αποδείξεις για τα κακώς κείμενα του κλάδου σου θα σου πω μια ιστορία. Πριν μερικά χρόνια άνοιξα μια εφημερίδα αγγελιών και βρήκα μια μεσιτική αγγελία ενος ακινήτου που με ενδιέφερε. Η τιμή που αναφερόταν ήταν κατά 15% παραπάνω από τα ακίνητα της ίδιας κατηγορίας αλλά ανέφερε πως η νεόδμητη οικοδομή ήταν πολυτελούς κατασκευής και τα υλικά δικαιολογούσαν την όποια επιβάρυνση. Πήγα στο ραντεβού το είδα το διαμέρισμα που ήταν μεζονέτα και άσχετα με το τι μου είπε ο μεσίτης από την αρχή είχα αποφασίσει να το πάρω γιατί το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Η οικογένεια μου που θα έκανε και την πληρωμή ήταν εκτός οικονομικού προϋπολογισμού και χρειάστηκε πολύς κόπος να τους πείσω να πάρουμε ένα επιπλέον δάνειο για την αγορά του συγκεκριμένου σπιτιού. Δεν ήταν πολλά τετραγωνικά αλλά για έναν έφηβο που θα έφευγε από το πατρικό σπίτι ήταν ιδανικό καταφύγιο. Στο σαλόνι δέσποζε ένα επιβλητικό τζάκι που ήταν σπάνιο προτέρημα για αστικό διαμέρισμα. Θυμάμαι μάλιστα πόσο μου εκθείαζε ο μεσίτης το τζάκι και πόσο τρελαίνονται οι "γκόμενες" για τζάκια σε αντρικά σπίτια... Η ύπαρξη του τζακιού στο μυαλό μου λειτούργησε ως άλλοθι και δικαιολογούσε εν μέρη και την αυξημένη τιμή σε σχέση με αντίστοιχων τετραγωνικών σπίτια. Το αγόρασα τελικά το σπίτι και ο μεσίτης πήρε την νόμιμη αμοιβή του 2% επί της αυξημένης επαναλαμβάνω τιμής που το αγόρασα. Επειδή λόγω στρατιωτικού δεν μπόρεσα να μπω κατευθείαν στο σπίτι το ενοικιασα σε έναν οικογενειακό φίλο για όσο διάστημα ήμουν στο στρατό. Με παίρνει μια μέρα τηλέφωνο έντρομος και μου λέει πως πήγε να πάρει φωτιά το σπίτι γιατί άναψε το τζάκι και γέμισε παντού καπνούς και φλόγες. Παίρνω τηλέφωνο τον μεσίτη και του λέω αυτό και αυτό. Πήγαμε να πάρουμε φωτιά με το τζακι. Μου λέει ναι ποιο τζάκι;! Του λέω το τζάκι του σπιτιού. Μου λέει γιατί, το άναψες; Του λέω ναι το ανάψαμε. Μα μου λέει το τζάκι σου είναι διακοσμητικό!!! Μου ήρθε εγκεφαλικο! Του λέω τι εννοείς διακοσμητικό; Μου λέει διάβασε και το συμβόλαιο σου το αναφέρει καθαρά! Μου πέφτουν τα μούτρα. Ανοίγω το συμβόλαιο και διαβάζω στην ανάλυση των χώρων της κατοικίας με τζάκι (διακοσμητικό) μέσα σε παρένθεση. Τον παίρνω εξαγριωμένος πίσω και του λέω με κοροϊδεψες, ποιος κατασκευαστής φτιάχνει τζάκι διακοσμητικό και γιατί δεν με ενημερωσες όταν ήταν να το αγοράσω και μου έλεγες αηδιες για γκόμενες κτλ. Άρχισε να μου τα μασάει και μου λέει καλά εσύ όταν υπέγραψες το συμβόλαιο δεν διάβασες τι αγόραζες; Τον κλείνω και παίρνω τηλέφωνο τον εργολάβο. Του λέω μα καλά είσαι σοβαρός; Έφτιαξες ένα τζάκι διακοσμητικό χωρίς καμινάδα; Μου λέει θα σου πω τι συνέβη. Το τζάκι φτιάχτηκε κανονικά. Η οικοδομή όμως επειδή είναι κλιμακωτή η δική σου καμινάδα έβγαινε στο μπαλκόνι του 5ου. Όταν πουλήθηκε το διαμέρισμα του 5ου ο ιδιοκτήτης απαίτησε να κλείσει η καμινάδα ώστε να μην μπαίνει ο καπνός στο σπίτι του αν άναβε αυτό το τζάκι. Για να πουλήσω εκείνο το διαμέρισμα την έκλεισα την καμινάδα και ουσιαστικά αχρηστευσα το δικό σου τζάκι. Μου είπε πως αυτό το είχε ξεκαθαρίσει στον μεσίτη που είχε αναλάβει το διαμέρισμα που μου πούλησε. Ο ΑΛΗΤΗΣ οχι μόνο δεν με ενημέρωσε ποτέ, αλλά χρησιμοποίησε ένα παραπλανητικό χαρακτηριστικό του σπιτιού για να πετύχει καλύτερη τιμή και να πάρει μεγάλη αμοιβή. Μακριά λοιπόν...

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, kirileman είπε

giphy.gif.3cdae2d1fe1ca43aaa5ca0663abb02ec.gif

Το περίμενα ότι θα σου άρεσε ο όρος Γκάνγκστερ. Θα έρθει ώρα όμως που οι gangster θα πεινάσουν ή που θα πάνε μέσα όταν το καταλάβει ο κόσμος 

Επεξ/σία από manosbr
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikangel είπε

Κάθομαι και διαβάζω τόση ώρα την υπερασπιστική σου θέση απέναντι στο επάγγελμα του μεσίτη. Επειδή θέλεις να μιλάμε με αποδείξεις για τα κακώς κείμενα του κλάδου σου θα σου πω μια ιστορία. Πριν μερικά χρόνια άνοιξα μια εφημερίδα αγγελιών και βρήκα μια μεσιτική αγγελία ενος ακινήτου που με ενδιέφερε. Η τιμή που αναφερόταν ήταν κατά 15% παραπάνω από τα ακίνητα της ίδιας κατηγορίας αλλά ανέφερε πως η νεόδμητη οικοδομή ήταν πολυτελούς κατασκευής και τα υλικά δικαιολογούσαν την όποια επιβάρυνση. Πήγα στο ραντεβού το είδα το διαμέρισμα που ήταν μεζονέτα και άσχετα με το τι μου είπε ο μεσίτης από την αρχή είχα αποφασίσει να το πάρω γιατί το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Η οικογένεια μου που θα έκανε και την πληρωμή ήταν εκτός οικονομικού προϋπολογισμού και χρειάστηκε πολύς κόπος να τους πείσω να πάρουμε ένα επιπλέον δάνειο για την αγορά του συγκεκριμένου σπιτιού. Δεν ήταν πολλά τετραγωνικά αλλά για έναν έφηβο που θα έφευγε από το πατρικό σπίτι ήταν ιδανικό καταφύγιο. Στο σαλόνι δέσποζε ένα επιβλητικό τζάκι που ήταν σπάνιο προτέρημα για αστικό διαμέρισμα. Θυμάμαι μάλιστα πόσο μου εκθείαζε ο μεσίτης το τζάκι και πόσο τρελαίνονται οι "γκόμενες" για τζάκια σε αντρικά σπίτια... Η ύπαρξη του τζακιού στο μυαλό μου λειτούργησε ως άλλοθι και δικαιολογούσε εν μέρη και την αυξημένη τιμή σε σχέση με αντίστοιχων τετραγωνικών σπίτια. Το αγόρασα τελικά το σπίτι και ο μεσίτης πήρε την νόμιμη αμοιβή του 2% επί της αυξημένης επαναλαμβάνω τιμής που το αγόρασα. Επειδή λόγω στρατιωτικού δεν μπόρεσα να μπω κατευθείαν στο σπίτι το ενοικιασα σε έναν οικογενειακό φίλο για όσο διάστημα ήμουν στο στρατό. Με παίρνει μια μέρα τηλέφωνο έντρομος και μου λέει πως πήγε να πάρει φωτιά το σπίτι γιατί άναψε το τζάκι και γέμισε παντού καπνούς και φλόγες. Παίρνω τηλέφωνο τον μεσίτη και του λέω αυτό και αυτό. Πήγαμε να πάρουμε φωτιά με το τζακι. Μου λέει ναι ποιο τζάκι;! Του λέω το τζάκι του σπιτιού. Μου λέει γιατί, το άναψες; Του λέω ναι το ανάψαμε. Μα μου λέει το τζάκι σου είναι διακοσμητικό!!! Μου ήρθε εγκεφαλικο! Του λέω τι εννοείς διακοσμητικό; Μου λέει διάβασε και το συμβόλαιο σου το αναφέρει καθαρά! Μου πέφτουν τα μούτρα. Ανοίγω το συμβόλαιο και διαβάζω στην ανάλυση των χώρων της κατοικίας με τζάκι (διακοσμητικό) μέσα σε παρένθεση. Τον παίρνω εξαγριωμένος πίσω και του λέω με κοροϊδεψες, ποιος κατασκευαστής φτιάχνει τζάκι διακοσμητικό και γιατί δεν με ενημερωσες όταν ήταν να το αγοράσω και μου έλεγες αηδιες για γκόμενες κτλ. Άρχισε να μου τα μασάει και μου λέει καλά εσύ όταν υπέγραψες το συμβόλαιο δεν διάβασες τι αγόραζες; Τον κλείνω και παίρνω τηλέφωνο τον εργολάβο. Του λέω μα καλά είσαι σοβαρός; Έφτιαξες ένα τζάκι διακοσμητικό χωρίς καμινάδα; Μου λέει θα σου πω τι συνέβη. Το τζάκι φτιάχτηκε κανονικά. Η οικοδομή όμως επειδή είναι κλιμακωτή η δική σου καμινάδα έβγαινε στο μπαλκόνι του 5ου. Όταν πουλήθηκε το διαμέρισμα του 5ου ο ιδιοκτήτης απαίτησε να κλείσει η καμινάδα ώστε να μην μπαίνει ο καπνός στο σπίτι του αν άναβε αυτό το τζάκι. Για να πουλήσω εκείνο το διαμέρισμα την έκλεισα την καμινάδα και ουσιαστικά αχρηστευσα το δικό σου τζάκι. Μου είπε πως αυτό το είχε ξεκαθαρίσει στον μεσίτη που είχε αναλάβει το διαμέρισμα που μου πούλησε. Ο ΑΛΗΤΗΣ οχι μόνο δεν με ενημέρωσε ποτέ, αλλά χρησιμοποίησε ένα παραπλανητικό χαρακτηριστικό του σπιτιού για να πετύχει καλύτερη τιμή και να πάρει μεγάλη αμοιβή. Μακριά λοιπόν...

Ναι, fair enough. Αυτά είναι τα κακώς κείμενα.
Αυτοί ακριβώς είναι που χαλάνε τη πιάτσα.

Το σημαντικό όμως είναι να κατανοήσουμε ότι δεν είναι όλοι έτσι.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manosbr είπε

Το περίμενα ότι θα σου άρεσε ο όρος Γκάνγκστερ. Θα έρθει ώρα όμως που θα πεινάσεις ή που θα πας μέσα. Το ελπίζω  για όσους εκμεταλλεύονται κόσμο

Δεν κάνω ριπόρτ. Είναι χρήσιμο να μένουν τέτοια ποστς. Επόμενο βήμα οι ευχές για καλοκαιρινό ζώδιο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikangel είπε

Αυτο δεν είναι ένα τυχαίο παράδειγμα αλλά η γενική εικόνα.... υπάρχουν καλοι επαγγελματίες σε όλους τους χώρους μίλησα για την πραγματική εικόνα της αγοράς και σίγουρα δεν ειπα να μην πληρωθεί κάποιος για τις υπηρεσίες του ισα ισα.. το να λες όμως π.χ 2% σε ένα ποσό που έχεις συμφωνηθεί είναι οκ το να ανεβάζουν ένα 10% η και 20% και να πάρουν αυτό το ποσοστό είναι απαράδεκτο τέτοιες και άλλες τεχνικές είναι η πλειοψηφία την μεσιτών και αυτή είναι η άποψη μου.....

• Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πούλησες ή εκμίσθωσες κάποιο από αυτά με τη διαμεσολάβηση μεσίτη; Τότε ναι, μπορείς να μας πεις πώς ήταν η συνολική σου εμπειρία, από την ανάθεση μέχρι και την υπογραφή του συμβολαίου.

Δηλαδή εγώ σαν αγοραστής που χωρίς να το θέλω τους τρωω στη μάπα δεν μπορώ να έχω άποψη; Καταρχάς οι 9 στους 10 είναι παντελώς άσχετοι με τον κλάδο των κατασκευών και κάνει μπαμ απ'τα τα μαργαριτάρια που μου πετάνε, αν θες λεπτομέρειες μπορώ να τις γράψω.

3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Και όμως, εσύ είσαι αυτός που μπερδεύτηκε, τόσο ο πωλητής και όσο ο αγοραστής ανέθεσαν στον μεσίτη από μία δουλειά, ο πωλητής του ανέθεσε να βρει ενδιαφερόμενους αγοραστές για το ακίνητο του, και ο αγοραστής του ανέθεσε να του υποδείξει ακίνητα για να αγοράσει. Και μάλιστα ο μεσίτης έχει στα χέρια του συμβόλαια (εντολές λέγονται) που βεβαιώνουν όλα τα παραπάνω με υπογραφές και από τους δύο.

Υπόψιν αυτό που περιγράφω είναι το πως νομιμοποιείται ο μεσίτης να ζητά αμοιβή και από τους δύο, γιατί κατά την προσωπική μου άποψη αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Τώρα μπορείς να συνεχίσεις μόνος σου το τραγούδι "Λόλα να ένα μήλο" :)

Γράφω πουθενά στο αρχικό σχόλιο μου ότι ο αγοραστής ανέθεσε σε μεσίτη να του βρει σπίτι;; Εγώ σαν αγοραστής τρέχω μόνος μου και βλέπω τα ακίνητα που βρίσκω ξανά μόνος σε αγγελίες, γιατί να τον πληρώσω; Να το κάνω ακόμα πιο μπεμπεκίστικα;

• Like 7
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Fan είπε

Η δική μου προσωπική εμπειρία με μεσίτες είναι ως αγοραστής που με έχουν πάει σε αρκετά σπίτια να δω και το μόνο σοβαρό παράπονο που έχω είναι οι σχεδόν ψεύτικες φωτογραφίες της αγγελίας. Ψιλοπαπαριές στις συζητήσεις υπήρχαν αλλά σε γενικά γραμμές δεν έχω να πω κάτι εξωφρενικό.

Επίσης μία γκαρσονιέρα που νοίκιαζα αρκετά χρόνια όταν την έβαλα σε μεσίτη η ενοικίασή της έγινε πολύ πιο εύκολη. Το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ότι έλεγε ψέματα στα τετραγωνικά και στο έτος κατασκευής, ενώ του έλεγα ότι με ενοχλεί αυτό. Τα φούσκωνε δηλαδή 3-4 μέτρα και έλεγε ότι ήταν 4-5 έτη πιο καινούρια, όχι κάτι το τρομερό δηλαδή.

Από την άλλη, όποιος είναι στη σελίδα του FB "Ακίνητα χωρίς μεσίτη" θα έχει παρατηρήσει ότι οι τιμές που ζητάνε οι ιδιώτες είναι κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της αγοράς που βρίσκεις σε αγγελίες στη ΧΕ και στον Σπιτόγατο, οι οποίες σχεδόν όλες είναι από μεσιτικά γραφεία.

Εεε εντάξει μωρέ μερικά αθώα ψέματα είπε, κάτι ψεύτικες φωτογραφίες έβαλε, πως κανείς έτσι .. ούτε δόλο είχε, ούτε απάτη για προσωπικό συμφέρον είχε.. για σένα το έκανε για να σου προσφέρει την υπηρεσία του

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manosbr είπε

και μεσίτη να μην είχες οι υπόλοιποι 18 θα σου ερχόντουσαν εφόσον είχες και εσύ ανεβασμένη την αγγελία.

Δεν θα ερχόντουσαν, τουλάχιστον όχι και οι 18, γιατί όπως ανέφερα ήταν πολλοί οι κινέζοι. Αυτοί ερχόντουσαν στην Ελλάδα για να αγοράσουν ακίνητα κάποιας αξίας ώστε να δικαιούνται την golden visa. Με που το κατέβαιναν απο το αεροπλάνο τους παραλάμβανε ο μεσίτης και τους έκανε γύρα στα υποψήφια ακίνητα και -πιθανώς- μετά τους επέστρεφε στο αεροδρόμιο για να φύγουν.
Σε έναν απο αυτούς πουλήθηκε τελικά το δικό μου σπίτι και επαναλαμβάνω οτι δεν υπήρξαν παζάρια, ίσως επειδή είναι αυτή η κουλτούρα τους ή ίσως επειδή η τιμή πώλησης του δικαιολογούσε την έκδοση της golden visa.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Είναι χρήσιμο να μένουν τέτοια ποστς. Επόμενο βήμα οι ευχές για καλοκαιρινό ζώδιο.

η αναφορά μου είναι για πρακτικές γκαγκστερ. Και προφανώς όχι επι προσωπικού καθώς δεν σε γνωρίζω , ούτε τον τρόπο που δουλεύεις γνωρίζω , και ούτε ειναι δουλειά μου να τον κρίνω. 

Αυτό που σχολιάζω είναι η νοοτροπίες εκμετάλλευσης των χρημάτων του κόσμου. Δεν είναι προφανώς όλοι οι μεσίτες ίδιοι, όπως ισχύει και σε όλα τα επαγγέλματα.  

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gusvos είπε

Win-win-loser κατάσταση θα έλεγα εγώ (ξεχασεσ τον κακομοίρη τον αγοραστή που πλήρωσε τα καπέλα και τις συμφωνίες σας)

Αν έπρεπε να σκεφτώ και τον κακομοίρη τον αγοραστή τότε πιθανώς να του το χάριζα για να μην τον επιβαρύνω καθόλου.
Παρόλα αυτά όμως, εγώ ήθελα να πετύχω την καλύτερη δυνατή τιμή προς όφελος δικό μου και μόνο δικό μου. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κατάφερα να επιτύχω το μέγιστο και απο εκεί και πέρα θεωρώ οτι και ο αγοραστής ήταν ευχαριστημένος, αλλιώς δεν θα το αγόραζε και θα πήγαινε στο επόμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Δηλαδή εγώ σαν αγοραστής που χωρίς να το θέλω τους τρωω στη μάπα δεν μπορώ να έχω άποψη; Καταρχάς οι 9 στους 10 είναι παντελώς άσχετοι με τον κλάδο των κατασκευών και κάνει μπαμ απ'τα τα μαργαριτάρια που μου πετάνε, αν θες λεπτομέρειες μπορώ να τις γράψω.

Ναι, μπορείς, για την όποια επαφή είχες μαζί τους. Αλλά όχι για το ύψος της αμοιβής τους, αφού δεν έχεις ολοκληρώσει αγορά ακινήτου με μεσίτη για να μπορείς να κρίνεις (οι μεσίτες πληρώνονται όταν ολοκληρωθεί η πράξη). Έχεις φτάσει μόνο στο αρχικό στάδιο των υποδείξεων (και δεν νομίζω να πλήρωσες αμοιβή για να σου δείξουν ακίνητα, ξέρω ότι στη Θεσσαλονίκη κάποιοι μεσίτες ζητούν 10ρικα για κάθε υπόδειξη). Θα μπορούσα να γράψω και για τα άλλα στάδια, αλλά επειδή υπάρχει εμπάθεια και προκατάληψη, δεν βρίσκω τον λόγο. Να θυμίσω ότι ο τίτλος του τόπικ είναι:

Μεσιτική αμοιβή σε αγορά ακινήτων !!! Ποια ακριβώς υπηρεσία πληρώνουμε τόσο ακριβά;

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

Μεσίτες υπάρχουν και θα υπάρχουν είναι πολύ απλό ζήτηση και προσφορά , συνεπάγεται ότι είναι χρήσιμοι , είναι επίσης ηλίου φαηνότερον πως άνθρωποι που κάνουν άλλες δουλειές κουραστηκές και μη κερδοφόρες (η δουλειά του μεσίτη μπορεί να γίνει πολύ κερδοφόρα ) επίσης οι άνθρωποι που προσπαθούν το κάθε ευρώ που δίνουν να μην το έδιναν είναι λογικό να μην συμπαθούν τους μεσίτες συν το γεγονός πως πολλοί μεσίτες όχι όλοι είναι ψεύτες, τυχοδιώκτες , πονηροί , πατούν επι πτωμάτων κλπ αυτό το κάνουν όμως όπως πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες για χάρη των χρημάτων και του ανταγωνισμού στους μεσίτες παίζουν πολλά χρήματα στη μέση οπότε και χειρότερες πρακτικές  ...

Εδώ πολλοί  γιατροί σε αφήνουν να πεθάνεις αν δεν πάρουν φακελάκι που έχουν ορκιστεί κι όλας και υπηρετούν των άνθρωπο .. γιατί πάθατε τόσο σοκ με τις πρακτικές των μεσιτών που απλά κυνηγούν την καριέρα τους και τα χρήματα ...;

επίσης οι μεσίτες είναι χρήσιμοι καθώς τα μεγάλα deals γίνονται μέσα σε κλειστό κύκλο και εκεί μπαίνεις με μεσίτη 

επίσης υπάρχει κόσμος που έχει 100-200 σπίτια από αντιπαροχές κλπ και εννοείτε δεν θα έμπαινε στον κόπο να πάει να κάνει υποδείξεις για ενοίκια καθώς όλο το χρόνο είναι στα γούστα 

Επίσης όποιος θέλει να γίνει η δουλειά του απλά και γρήγορα πάει σε μεσίτη καθώς ο μεσίτης εφόσον είναι καλός φυσικά θα φιλτράρει τον απατεώνα ιδιοκτήτη κάτι που επίσης υπάρχει.

Τωρα  αν δεν μπορείτε να βρείτε καλό μεσίτη , δικό σας πρόβλημα 

Επίσης αν δεν μπορείτε ή  δεν θέλετε  να πληρώσετε την αμοιβή του μεσίτη , και προτιμάτε να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο τότε αναρωτηθείτε τι αξία έχει ο χρόνος σας.

Τέλος συμφιλιωθείτε με το γεγονός ότι κάποιοι βγάζουν πολύ περισσότερα χρήματα από εσάς δουλεύοντας όσο θέλουν όποτε θέλουν με όποιον θέλουν κάνοντας βόλτες και μπλαμπλαδιζοντας 

Ίσως να είναι κακά λαμόγια όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα ή αξιόπιστοι άνθρωποι με γνώσεις και γνωριμίες εμπιστοσύνης που έχουν κερδίσει τίμια το όνομά τους 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Γράφω πουθενά στο αρχικό σχόλιο μου ότι ο αγοραστής ανέθεσε σε μεσίτη να του βρει σπίτι;;

Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τι ακριβώς έχεις γράψει στο αρχικό σχόλιο σου, αλλά ότι και να έχεις - ή δεν έχεις - γράψει σε αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο μεσίτης δεν μπορεί να έχει αξίωση από τον αγοραστή αν δεν έχει εξασφαλίσει εντολή με την υπογραφή του.

8 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Εγώ σαν αγοραστής τρέχω μόνος μου και βλέπω τα ακίνητα που βρίσκω ξανά μόνος σε αγγελίες, γιατί να τον πληρώσω;

Έχεις πρόβλημα κατανόησης μάλλον, η υποχρέωση να τον πληρώσεις πηγάζει από την υπογραφή σου στην αντίστοιχη εντολή. Αν έχεις υπογράψει πρέπει να πληρώσεις, αν όχι δεν πρέπει να πληρώσεις. Αν δεν το καταλαβαίνεις sorry, δεν μπορώ να το κάνω πιο λιανά.

11 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Να το κάνω ακόμα πιο μπεμπεκίστικα;

Καθυστέρησε το λίγο μέχρι να το συζητήσεις με συνομίλικους σου :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...