Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οτι τα νεόδμητα φεύγουν απο τα σχέδια ή το αρχικό στάδιο της κατασκευής το ξέρουν όλοι .. δεν πρέπει να στο γράψουμε με σφραγίδα και υπογραφή. 

Το ότι τα περισσότερα υπερφουσκωμένα μεταχειρισμένα μένουν απούλητα επίσης θα έπρεπε να το ξέρεις. . 

Ναι τυχαίνει να έχω πρόσβαση (με έμμεσο τρόπο) στο σύστημα των αγοραπωλησιών και οι πραγματικές τιμές πώλησης στα μεταχειρισμένα είναι πολύ κάτω της τιμής των μεσιτών ... όπως επίσης ξέρω πως η αγορά είναι πολύ διαφορετική από τις αγγελίες ... Πωλούνται πολύ λιγότερα και πολύ χαμηλότερα απο τις τιμές...

και εδώ είναι το link με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων 

https://www1.gsis.gr/dsae2/trxregistry/faces/pages/mainmenu/edit.xhtml

Δείτε και θα καταλάβετε....

Και μην τρέξετε να πείτε οι μεσίτες πως πωλούνται παραπάνω με μαύρα... γιατι μεαξύ ιδιωτών ή δεν έχουν νόημα τα μαύρα και Δεν τους συμφέρει ...

• Like 3
  • Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Το αφήγημα είναι από μια εμπειρία θετική;  για αρχη σου λεω πως δεν έχω κανένα όφελος να υποστηρίξω καμια θέση την δική μου εμπειρία λεω  και μαλιστα δεν ειναι μια... και γενικά η αποψη του μέσου Έλληνα ειναι αυτή   τώρα αν με μια θετική εμπειρία βγάζεις άλλη αποψη μάλλον άλλος έχει ένα συγκεκριμένο αφήγημα....  προφανώς κάποιοι έχουν καλή εμπειρία από μεσίτες και εργολάβους κλπ αυτή δεν είναι η εικόνα της αγοράς όμως... εκτος και αν ξέρεις κάτι άλλο εσυ... περιμένω εμπειρίες όμως να δω αν εγω εχω λάθος αποψη για το θέμα...

Ξαναλέω. Άποψη για το αν οι αμοιβές των μεσιτών είναι υψηλές σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, μπορούν να έχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν πληρώσει μεσίτη. Πόσοι από εσάς έχετε πληρώσει μεσίτη; Διαφορετικά, και εγώ μπορώ να ισχυρίζομαι ότι οι πλαστικοί χειρούργοι αμείβονται με υπερβολικά υψηλές τιμές, οι γυναικολόγοι το ίδιο, οι χρηματιστές το ίδιο κ.ο.κ. Μόνο που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ τους παραπάνω επαγγελματίες.

Δημοσ.

Υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους. Ο μεσίτης είναι ένας σύγχρονος διαμεσολαβητής που συνήθως έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Με τεχνάσματα σε πείθει πως το ακίνητο που σου παρουσιάζει είναι η ευκαιρία της ζωής σου. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων λέει άπειρα ψέματα για την ποιότητα των κτισμάτων και σε όλες να όλες τις περιπτώσεις λέει ψέματα για τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου. Μάλιστα οι μεσιτικες αγγελίες αν προσέξετε έχουν στα κάτω κάτω γράμματα πως τα τετραγωνικά είναι κατά δήλωση του ιδιοκτήτη ώστε να αποφύγουν κυρώσεις. Είναι σαν τους εμπόρους που πουλάνε κάτι 3.99 Αντί για 4.00 γιατί χτυπάει καλύτερα στο μάτι. Οι μεσίτες λοιπόν παρουσιάζουν πάντα φουσκωμένα τετραγωνικά, άριστη χωροταξική διαρρύθμιση του σπιτιού και φυσικά ελάχιστα κοινόχρηστα! Στην δική μου περίπτωση μου είχε πει να αδειάσω και το σπίτι από τα πράγματα ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος, εκτός από τα άλλα τεχνάσματα που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Για την ιστορία το διπλανό μου διαμέρισμα όπου είναι πανομοιότυπο με αυτό που είχα προς πώληση πουλήθηκε σε Ρωσίδα που ήθελε να πάρει την βίζα. Το σπίτι μου είπε πως το βρήκε σε sites διεθνών αγγελιών ακινήτων και το αγόρασε μόνο από τις φωτογραφίες που είδε γιατί είχε χρήματα και ήθελε απλά την βίζα. Όσο για την τιμή την έγδαραν αλλά δεν την πείραξε. Συμπερασματικά την νύφη πάντα την πληρώνει ο αγοραστής γιατί ο πωλητής μέσα στην τιμή έχει και την συμφωνία του μεσίτη. Κάντε μια αναζήτηση σε αγγελίες σε sites και θα δείτε το ίδιο σπίτι το έχει το ένα μεσιτικό 200.000 πχ και το άλλο μεσιτικό 220.000. Και τα δύο απευθύνονται σε τυχαίους αγοραστές Ελλάδα και εξωτερικού και όποιος τσιμπήσει...

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

Άποψη για το αν οι αμοιβές των μεσιτών είναι υψηλές σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, μπορούν να έχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν πληρώσει μεσίτη

Τι είδους παραλήρημα σου συμβαίνει ! Πρέπει να έχω πληρώσει τα κερατιάτικα για να έχω δυνατότητα να κρίνω πως είναι ντα@@@κι ?  ή μιας και σου αρέσουν τα παραδείγματα για να κατακρίνει κάποιος τον βιασμό πρέπει να τον υποστεί πρώτα; 

Το νόημα για μένα της συζήτησης αυτής και αυτό ήταν και το κίνητρο , είναι να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου στην εκμετάλλευσή τους  

• Like 14
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, @11h είπε

Γιατί αυτο έχουν συμφωνήσει ιδιοκτήτης και μεσίτης. Αν προσπαθήσεις να πουλήσεις ποτέ σπίτι ή αυτοκίνητο σε ιδιώτη θα καταλαβεις γιατί.

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκες, ο ιδιοκτήτης δεν έβαλε κανέναν "υπεύθυνο" (ότι και να εννοείς με αυτό) για το ακίνητο του, απλά συμφώνησε με έναν μεσίτη να του πληρώσει ένα ποσό ή ένα ποσοστό αν αποδεδειγμένα του βρει αγοραστή.

Από κει και πέρα ο λόγος που δεν τον πληρώνει αποκλειστικά ο πωλητής είναι επειδή έτσι συμφώνησε ο αγοραστής (έτσι έγραφε η εντολή που υπέγραψε), και φυσικά επειδή το επιτρέπει ο νόμος (ενώ σε άλλες χώρες κάτι τέτοιο είναι παράνομο).

Ο πωλητής ανέθεσε στον μεσίτη τη δουλειά όχι ο αγοραστής, απλά ελληνικά αλλά εγώ είμαι εκείνος που μπερδεύτηκε 🤣 Λόλα να ένα μήλο.

3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Κανονικα θα επρεπε να πληρωνει αυτος που βρισκει τον μεσιτη, ειτε ειναι αγοραστης ειτε πωλητης.

Εξήγησε το τώρα και στους από πάνω αν έχεις διάθεση και χρόνο για χάσιμο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, manosbr είπε

οτι τα νεόδμητα φεύγουν απο τα σχέδια ή το αρχικό στάδιο της κατασκευής το ξέρουν όλοι .. δεν πρέπει να στο γράψουμε με σφραγίδα και υπογραφή. 

Το ότι τα περισσότερα υπερφουσκωμένα μεταχειρισμένα μένουν απούλητα επίσης θα έπρεπε να το ξέρεις. . 

Ναι τυχαίνει να έχω πρόσβαση (με έμμεσο τρόπο) στο σύστημα των αγοραπωλησιών και οι πραγματικές τιμές πώλησης στα μεταχειρισμένα είναι πολύ κάτω της τιμής των μεσιτών ... όπως επίσης ξέρω πως η αγορά είναι πολύ διαφορετική από τις αγγελίες ... Πωλούνται πολύ λιγότερα και πολύ χαμηλότερα απο τις τιμές...

Και μην τρέξετε να πείτε οι μεσίτες πως πωλούνται παραπάνω με μαύρα... γιατι μεαξύ ιδιωτών ή δεν έχουν νόημα τα μαύρα και Δεν τους συμφέρει ...

Με όλο τον σεβασμό, είσαι τόσο εκτός αγοράς, που η αγορά ακινήτου είναι μια κουκκίδα για εσένα.  Έχω πουλήσει τριψήφιο αριθμό ακινήτων που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του λινκ που έβαλες (το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα) και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Online πλατφόρμες εκτίμησης εμπορικών αξιών ακινήτων πέφτουν τόσο έξω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manosbr είπε

Τι είδους παραλήρημα σου συμβαίνει ! Πρέπει να έχω πληρώσει τα κερατιάτικα για να έχω δυνατότητα να κρίνω πως είναι ντα@@@κι ?  ή μιας και σου αρέσουν τα παραδείγματα για να κατακρίνει κάποιος τον βιασμό πρέπει να τον υποστεί πρώτα; 

Το νόημα για μένα της συζήτησης αυτής και αυτό ήταν και το κίνητρο , είναι να ανοίξουν τα μάτια του κόσμου στην εκμετάλλευσή τους  

Φίλε άσ'το, δεν είναι για πολλά το ινσόμνια... τσάμπα χρόνος.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manosbr είπε

Δεν έχεις πληρώσει ούτε 1 ευρώ σε μεσίτη, που σημαίνει ότι δεν έχεις πάρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για να έχεις και ολοκληρωμένη άποψη για τι μπορούν να σου προσφέρουν σε μια αγορά. Έχεις μόνο εικόνα από το στάδιο των υποδείξεων, έχεις την εντύπωση ότι μόνο αυτό σου προσφέρουν και συμπεραίνεις ότι το 2% που σου ζητάνε (που ποτέ δεν έδωσες γιατί ποτέ δεν αγόρασες από μεσίτη) είναι πολλά. Ποιος παραληρεί;

2 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Φίλε άσ'το, δεν είναι για πολλά το ινσόμνια... τσάμπα χρόνος.

Σε αυτό συμφωνούμε. Έχω ζητήσει να ακούσω τι ακριβώς κάνουν οι μεσίτες του εξωτερικού που υποτίθεται ότι εκεί έχουν ουσιαστικό ρόλο ενώ εδώ όχι, αλλά απάντηση δεν πήρα. Έχω ζητήσει να δούμε στοιχεία για το ότι τα περισσότερα ακίνητα που πωλούνται είναι νεόδμητα, αλλά απάντηση δεν πήρα. Τσάμπα χρόνος.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ξαναλέω. Άποψη για το αν οι αμοιβές των μεσιτών είναι υψηλές σε σχέση με αυτά που προσφέρουν, μπορούν να έχουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν πληρώσει μεσίτη. Πόσοι από εσάς έχετε πληρώσει μεσίτη; Διαφορετικά, και εγώ μπορώ να ισχυρίζομαι ότι οι πλαστικοί χειρούργοι αμείβονται με υπερβολικά υψηλές τιμές, οι γυναικολόγοι το ίδιο, οι χρηματιστές το ίδιο κ.ο.κ. Μόνο που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ τους παραπάνω επαγγελματίες.

Εγω εχω αποψη και στον στενό ποκογενειακο μου κύκλο  εγω προσωπικά έχω πουλήσει 3 ακινητα και εχω ενοικιασει 2 επαγγελματικους χώρους... και η αποψη μου είναι αυτή που έχω πει...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Εγω εχω αποψη και στον στενό ποκογενειακο μου κύκλο  εγω προσωπικά έχω πουλήσει 3 ακινητα και εχω ενοικιασει 2 επαγγελματικους χώρους... και η αποψη μου είναι αυτή που έχω πει...

Πούλησες ή εκμίσθωσες κάποιο από αυτά με τη διαμεσολάβηση μεσίτη; Τότε ναι, μπορείς να μας πεις πώς ήταν η συνολική σου εμπειρία, από την ανάθεση μέχρι και την υπογραφή του συμβολαίου.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, manosbr είπε

μεταξύ ιδιωτών έχουν νόημα τα μαύρα εάν δεν παίζει δάνειο στην μέση. οι λόγοι

1/φορολογία και πόθεν έσχες (μη νομίζεις πως πολλοί έχουν τα εισοδήματα που μπορούν να καλύψουν μία αγορά ενός ακινήτου με βάση τα τεκμήρια καθώς πληρώνονται μαύρα πολλές δουλειές...)

2/συμβολαιογραφικά

(3/ΦΠΑ υπάρχει αναστολή έως το 2022)

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Basilhs1982 είπε

Ο πωλητής ανέθεσε στον μεσίτη τη δουλειά όχι ο αγοραστής, απλά ελληνικά αλλά εγώ είμαι εκείνος που μπερδεύτηκε 🤣 Λόλα να ένα μήλο.

Και όμως, εσύ είσαι αυτός που μπερδεύτηκε, τόσο ο πωλητής και όσο ο αγοραστής ανέθεσαν στον μεσίτη από μία δουλειά, ο πωλητής του ανέθεσε να βρει ενδιαφερόμενους αγοραστές για το ακίνητο του, και ο αγοραστής του ανέθεσε να του υποδείξει ακίνητα για να αγοράσει. Και μάλιστα ο μεσίτης έχει στα χέρια του συμβόλαια (εντολές λέγονται) που βεβαιώνουν όλα τα παραπάνω με υπογραφές και από τους δύο.

Υπόψιν αυτό που περιγράφω είναι το πως νομιμοποιείται ο μεσίτης να ζητά αμοιβή και από τους δύο, γιατί κατά την προσωπική μου άποψη αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο.

Τώρα μπορείς να συνεχίσεις μόνος σου το τραγούδι "Λόλα να ένα μήλο" :)

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kirileman είπε

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Online πλατφόρμες εκτίμησης εμπορικών αξιών ακινήτων πέφτουν τόσο έξω.

Το site παρέθεσα είναι το επίσημο site του κράτους με την πραγματική αξία των αγοραπωλησιών . 
Το ξέρω ότι προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις γιατί με αυτό τον τρόπο σου χαλάει δουλειά… 

Αυτή είναι η πραγματικότητα όμως! Και μην προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι με ΙΔΙΩΤΩΝ  διακινούνται 100 Η 200.000 € μαύρα

ΔΕΝ είναι όλοι gangster όπως εσείς

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manosbr είπε

Το site παρέθεσα είναι το επίσημο site του κράτους με την πραγματική αξία των αγοραπωλησιών . 
Το ξέρω ότι προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις γιατί με αυτό τον τρόπο σου χαλάει δουλειά… 

Αυτή είναι η πραγματικότητα όμως! Και μην προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι με ΙΔΙΩΤΩΝ  διακινούνται 100 Η 200.000 € μαύρα

ΔΕΝ είναι όλοι gangster όπως εσείς

giphy.gif.3cdae2d1fe1ca43aaa5ca0663abb02ec.gif

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πούλησες ή εκμίσθωσες κάποιο από αυτά με τη διαμεσολάβηση μεσίτη; Τότε ναι, μπορείς να μας πεις πώς ήταν η συνολική σου εμπειρία, από την ανάθεση μέχρι και την υπογραφή του συμβολαίου.

Λοιπόν για τους επαγγελματικους χώρους δεν έχω κάτι να πω τα πράγματα ήταν απλά και η αμοιβή του μεσιτικού οκ στις πωλήσεις που έκανα μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή πρώτον γιατί ήταν ξεκαθαρα αντιεπαγγλματιες εχω πολλά να πω πανω σε αυτό.. απο τα πολλα ηταν οτι έκανε ο μεσιτης παζάρια σε εμενα.. η πληρωμή του χωρίς αποδειξη σε παραπάνω αμοιβή εκτός του συμφωνητικόυ έλεγε άπειρα ψεμματα για πολλά πράγματα για να καταλάβεις έψαχναν οι αγοραστές να με βρουν και δεν τους άφηνε.. τεσπα για να λεω και τα καλά  ένα γραφείο ήταν ξεκάθαρο αν και η αμοιβή και η τελική τιμή είναι αρκετά πάνω από αυτά που λέμε και ειναι το engel&volkers  για τα άλλα αν πω θα τους κράξω απίστευτα οπότε καλύτερα να μην μιλήσω....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...