Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, nikangel είπε

Για τις αυξημένες τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια μεγάλη ζημιά έχουν κάνει και οι ίδιοι οι μεσίτες. Η προσωπική μου εμπειρία ήταν πως βρήκαν την αγγελία μου και με προσέγγισαν από μεσιτικό γραφείο. Μου είπαν πως θα μου εγγυηθούν πώληση στο 6μηνο και μου ζήτησαν να υπογράψω συμφωνητικό αποκλειστικής συνεργασίας. Ζητούσα 150000. Μου είπαν πως θα υπογράψω πως η διεκδίκηση μου είναι αυτό το ποσόν άσχετα με την τελική τιμή πώλησης. Μου είπαν επίσης πως θα το πουλήσουν χωρίς να πάρουν μεσιτική αμοιβή από εμένα καθώς θα έβγαζαν το ποσοστό του κέρδους τους από μια "μικρή" αύξηση στην τιμή. Ήρθαν φωτογράφισαν τύπου "επαγγελματικά" το ακίνητο με ευρυγώνιο φακό για να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο από οτι ήταν στην πραγματικότητα, το έβγαλαν πρωινές ώρες ώστε να πέφτει πολύ φως μέσα και να φαίνεται ακόμα πιο φωτεινό. Μου είπαν πως για 6 μήνες από την στιγμή που θα υπογράψω αν το πουλήσω μόνος μου θα πάρουν και αυτοί την αμοιβή τους άσχετα αν δεν μεσολαβήσουν. Η τιμή που έβαλαν καπέλο ήταν 30.000 ευρώ επάνω και το ακίνητο έφτασε στα 180.000 από τα 150.000 που ζητούσα. Μου ζήτησαν επίσης να εγκαταλείψω το ακίνητο που κατοικούσα για να έχουν την ευκολία να το δείχνουν ανά πάσα στιγμή σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Πριν ακόμα υπογράψουμε έφεραν τον πρώτο πελάτη  που έψαχνε ένα σπίτι και μπροστά μου της αραδιαζαν ένα σωρό ψέματα για την ποιότητα των υλικών την ησυχία της γειτονιάς, την συνενόηση των γειτόνων, το έτος κατασκευής της οικοδομής, το κόστος των υλικών που είχα κάνει ανακαίνιση κτλ. Επίσης έδειχναν το σπίτι μόνο σε πελάτες που έδιναν φωτοτυπία της ταυτότητας τους και τους έβαζαν να υπογράφουν συμφωνητικό πως αν προχωρούσαν σε αγοραπωλησία μαζί μου πίσω από την πλάτη τους θα έπρεπε να πάρουν την νόμιμη αμοιβή τους. Ουσιαστικά λοιπόν ήθελα να πάρουν 30.000 από την πώληση από το ακίνητο μου και 2% από τον αγοραστή. Πριν υπογράψουμε τελική συμφωνία διάθεσης του ακινήτου για ένα 6 μηνο ζήτησα το ιδιωτικό συμφωνητικό να το δει ο δικηγόρος μου. Αφού έγινε έξω φρενών μου είπε πως δεν χρειάζεται το σπίτι νταβατζη για να πωληθεί και με απέτρεψε από την συμφωνία. Φυσικά η αξία του ακινήτου δεν ήταν φυσιολογική στα 180.000 δεδομένης της παλαιότητας. Το τελευταίο τους χαρτί λίγο πριν πείσουν τον αγοραστή ήταν να του κάνουν ένα κούρεμα της τάξης των 5-10.000 ευρώ για να του φανεί ευκαιρία. Μετά από εκείνη την εμπειρία αν ακούσω είμαι από το τάδε μεσητικο κλείνω το τηλέφωνο πια.

Θα πρότεινα να πουν και άλλοι την εμπειρία τους από μεσίτες για να υπάρχει μια παρακαταθήκη ώστε να βλέπει ο κόσμος τι γίνεται .. και να αποφεύγει την κοροϊδία 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ έβαλα ένα ακίνητο σε XE και spitogato στα Χ ευρώ με σκοπό να δώσω χώρο για παζάρια και να δεχτώ να το δώσω σε τιμή Χ-10%.
Απο την πρώτη μέρα μου τηλεφωνούσαν μεσίτες για να με αντιπροσωπεύσουν και σε όλους έλεγα οτι εγώ θέλω να βάλω στην τσέπη μου Χ ευρώ, οπότε στους πελάτες τους θα έπρεπε να λένε αυξημένη τιμή (Χ+2%) ώστε να περιλάβουν και την αμοιβή τους. Σε κανέναν δεν έλεγα για την ευελιξία που είχα προβλέψει για τα παζάρια και βεβαίως δεν κατέβασα την αγγελία μου ως ιδιώτης απο τα παραπάνω site.
Απο τους 20 που ήρθαν να δουν το σπίτι οι 18 ήταν μέσω μεσίτη. Οι 2 που ήρθαν μόνοι τους μου κάναν παζάρια για να πετύχουν τιμή πολύ χαμηλότερη απο την ελάχιστη που είχα εγώ προβλέψει στο μυαλό μου. Απο αυτούς που ήρθαν μέσω μεσίτη κανείς δεν μου έκανε παζάρια (οι μισοί βέβαια ήταν κινέζοι) και τελικά το σπίτι πουλήθηκε στην τιμή Χ+2%, οπότε πήρε ο μεσίτης το 2% και εγώ το ακέραιο Χ. win-win κατάσταση!

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 3
Δημοσ.

Επειδή έχω κανει αγοραπωλησίες πάντα έψαχνα μόνος μου τις αγγελίες οι μεσίτες είναι λαμόγια κάτι σπίτια για κατεδάφιση στα παρουσιάζουν σαν ευκαιρίες από την άλλη ένα σπιτι που αξίζει δεν χρειάζεται μεσίτη για να πουληθεί εγώ που νοικιάζω σπιτια παντα ασχολήθηκα μόνος και οι τιμές που τα νοίκιαζα ήταν λογικές και όχι ότι να ναι που υπάρχει τωρα

• Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, e-tic είπε

Εγώ έβαλα ένα ακίνητο σε XE και spitogato στα Χ ευρώ με σκοπό να δώσω χώρο για παζάρια και να δεχτώ να το δώσω σε τιμή Χ-10%.
Απο την πρώτη μέρα μου τηλεφωνούσαν μεσίτες για να με αντιπροσωπεύσουν και σε όλους έλεγα οτι εγώ θέλω να βάλω στην τσέπη μου Χ ευρώ, οπότε στους πελάτες τους θα έπρεπε να λένε αυξημένη τιμή (Χ+2%) ώστε να περιλάβουν και την αμοιβή τους. Σε κανέναν δεν έλεγα για την ευελιξία που είχα προβλέψει για τα παζάρια και βεβαίως δεν κατέβασα την αγγελία μου ως ιδιώτης απο τα παραπάνω site.
Απο τους 20 που ήρθαν να δουν το σπίτι οι 18 ήταν μέσω μεσίτη. Οι 2 που ήρθαν μόνοι τους μου κάναν παζάρια για να πετύχουν τιμή πολύ χαμηλότερη απο την ελάχιστη που είχα εγώ προβλέψει στο μυαλό μου. Απο αυτούς που ήρθαν μέσω μεσίτη κανείς δεν μου έκανε παζάρια (οι μισοί βέβαια ήταν κινέζοι) και τελικά το σπίτι πουλήθηκε στην τιμή Χ+2%, οπότε πήρε ο μεσίτης το 2% και εγώ το ακέραιο Χ. win-win κατάσταση!

Ρε τους "αλήτες".

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kirileman είπε

Ρε τους "αλήτες".

Απο όλες τις εμπειρίες φαντάζομαι ότι αυτή σου έκανε κλικ να απαντήσεις... το 2% είναι λογικό να το πάρουν ειδικά αν κάποια μεσιτικά έχουν κονε με εξωτερικό.. αν το ακίνητο προσφέρεται για "ντόπιους " που λέμε τότε δεν έχει νόημα να πας σε μεσίτη καθότι μια αναζήτηση στα προαναφερθέντα σαιτ βρίσκεις την άκρη σου εκτός και αν θες να μην αναμιχθείς στο παζάρι που θα ακολουθήσει..  επίσης τα τακτικές ανεβάσματος της τιμής κλπ είναι πάγια τακτική εκτός από το 2+2% που θα πάρουν...  δεν συζητάω δε για την "εγγύηση " των υλικών της κατασκευής η και των εργασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί... σαν να λέμε πάω σε μάντρα να παρω αυτοκίνητο για να μου πει για το παρελθόν και την φροντίδα του αυτοκινήτου... γελάνε και τα μπετά που εγιναν το 2010 ;)

• Like 5
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, e-tic είπε

Win-win-loser κατάσταση θα έλεγα εγώ (ξεχασεσ τον κακομοίρη τον αγοραστή που πλήρωσε τα καπέλα και τις συμφωνίες σας)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ducatista είπε

Απο όλες τις εμπειρίες φαντάζομαι ότι αυτή σου έκανε κλικ να απαντήσεις... το 2% είναι λογικό να το πάρουν ειδικά αν κάποια μεσιτικά έχουν κονε με εξωτερικό.. αν το ακίνητο προσφέρεται για "ντόπιους " που λέμε τότε δεν έχει νόημα να πας σε μεσίτη καθότι μια αναζήτηση στα προαναφερθέντα σαιτ βρίσκεις την άκρη σου εκτός και αν θες να μην αναμιχθείς στο παζάρι που θα ακολουθήσει..  επίσης τα τακτικές ανεβάσματος της τιμής κλπ είναι πάγια τακτική εκτός από το 2+2% που θα πάρουν...  δεν συζητάω δε για την "εγγύηση " των υλικών της κατασκευής η και των εργασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί... σαν να λέμε πάω σε μάντρα να παρω αυτοκίνητο για να μου πει για το παρελθόν και την φροντίδα του αυτοκινήτου... γελάνε και τα μπετά που εγιναν το 2010 ;)

Τι να κάνω που δεν σας βγαίνει το αφήγημα; Βλέπεις, υπάρχουν κάποιοι που έχουν ευχάριστες εμπειρίες από μεσίτες. Αν αυτές οι μαρτυρίες σας χαλάνε τα ποσοστά, ζητήστε από τους mods να αφαιρούνται.

Επίσης, ως εμπειρία λογίζεται μια ολοκληρωμένη συναλλαγή με τη διαμεσολάβηση μεσίτη. Το να μην έχεις φτάσει ποτέ σε συμβόλαιο και να καταθέτεις την εμπειρία σου με μεσίτες, των οποίων οι υπηρεσίες δεν δικαιολογούν την αμοιβή που ποτέ δεν τους έδωσες, δεν είναι εμπειρία, απλώς εμπάθεια και παραπληροφόρηση.

1 ώρα πριν, gusvos είπε

Win-win-loser κατάσταση θα έλεγα εγώ (ξεχασεσ τον κακομοίρη τον αγοραστή που πλήρωσε τα καπέλα και τις συμφωνίες σας)

Αν εξαιρέσουμε τα μέλη του insomnia, οποιοσδήποτε άλλος στον κόσμο πουλάει οτιδήποτε, έχει σκοπό να πιάσει τη μέγιστη δυνατή τιμή.

Επεξ/σία από kirileman
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

Τι να κάνω που δεν σας βγαίνει το αφήγημα; Βλέπεις, υπάρχουν κάποιοι που έχουν ευχάριστες εμπειρίες από μεσίτες. Αν αυτές οι μαρτυρίες σας χαλάνε τα ποσοστά, ζητήστε από τους mods να αφαιρούνται.

Αν εξαιρέσουμε τα μέλη του insomnia, οποιοσδήποτε άλλος στον κόσμο πουλάει οτιδήποτε, έχει σκοπό να πιάσει τη μέγιστη δυνατή τιμή.

Το αφήγημα είναι από μια εμπειρία θετική;  για αρχη σου λεω πως δεν έχω κανένα όφελος να υποστηρίξω καμια θέση την δική μου εμπειρία λεω  και μαλιστα δεν ειναι μια... και γενικά η αποψη του μέσου Έλληνα ειναι αυτή   τώρα αν με μια θετική εμπειρία βγάζεις άλλη αποψη μάλλον άλλος έχει ένα συγκεκριμένο αφήγημα....  προφανώς κάποιοι έχουν καλή εμπειρία από μεσίτες και εργολάβους κλπ αυτή δεν είναι η εικόνα της αγοράς όμως... εκτος και αν ξέρεις κάτι άλλο εσυ... περιμένω εμπειρίες όμως να δω αν εγω εχω λάθος αποψη για το θέμα...

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, e-tic είπε

και μεσίτη να μην είχες οι υπόλοιποι 18 θα σου ερχόντουσαν εφόσον είχες και εσύ ανεβασμένη την αγγελία. Ηρθαν περισσότεροι μέσω μεσίτη επειδή πλήρωσε κάτι για να βγεί ψηλότερα στις αναζητήσεις του spitogatou. Η μόνη έξτρα υπηρεσία που παρείχαν είναι αυτή κατά τη γνώμη μου. Αν υπήρχε σοβαρή αγορά real estate στην Ελλάδα με δικό της πελατολόγιο, με δικό της marketing και προώθηση διαφημίσεων κτλ να το καταλάβαινα. Και ναι οι ξένοι επενδυτές είναι ένας λόγος για να απευθυνθεί κανείς σε σοβαρό γραφείο με υπηρεσίες marketing και προώθησης (που πλέον αρχίζουν να έρχονται και στην Ελλάδα αυτά τα γραφεία). 

Οι μεσίτες φουσκώνουν την αγορά πλασματικά!.. ναι οι τιμές είναι στα ύψη, αλλά αγοραπωλησίες γίνονται κυρίως στα νεόδμητα (όπου δε χρειάζεται και ο μεσίτης , εκει αγοράζεις απο κατασκευαστη). Η πλειοψηφία των υπέρμετρα φουσκωμένων παλαιών ακίνητων που διακινείται μέσω μεσιτών παραμένουν απούλητα..  Και όσες φορές έχω πάει να δω κάποιο, πάντα το ίδιο παραμύθι ..... πως υπάρχουν ακόμα 2 ενδιαφερόμενοι σε αυτή τη τιμή γιαυτό ο πωλητής ΔΕΝ μπορεί να πέσει παρακάτω... και μήνες μετά ακόμα απούλητο παραμένει το σπιτάκι..

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manosbr είπε

και μεσίτη να μην είχες οι υπόλοιποι 18 θα σου ερχόντουσαν εφόσον είχες και εσύ ανεβασμένη την αγγελία. Ηρθαν περισσότεροι μέσω μεσίτη επειδή πλήρωσε κάτι για να βγεί ψηλότερα στις αναζητήσεις του spitogatou. Η μόνη έξτρα υπηρεσία που παρείχαν είναι αυτή κατά τη γνώμη μου. Αν υπήρχε σοβαρή αγορά real estate στην Ελλάδα με δικό της πελατολόγιο, με δικό της marketing και προώθηση διαφημίσεων κτλ να το καταλάβαινα. Και ναι οι ξένοι επενδυτές είναι ένας λόγος για να απευθυνθεί κανείς σε σοβαρό γραφείο με υπηρεσίες marketing και προώθησης (που πλέον αρχίζουν να έρχονται και στην Ελλάδα αυτά τα γραφεία). 

Οι μεσίτες φουσκώνουν την αγορά πλασματικά!.. ναι οι τιμές είναι στα ύψη, αλλά αγοραπωλησίες γίνονται κυρίως στα νεόδμητα (όπου δε χρειάζεται και ο μεσίτης , εκει αγοράζεις απο κατασκευαστη). Η πλειοψηφία των υπέρμετρα φουσκωμένων παλαιών ακίνητων που διακινείται μέσω μεσιτών παραμένουν απούλητα..  Και όσες φορές έχω πάει να δω κάποιο, πάντα το ίδιο παραμύθι ..... πως υπάρχουν ακόμα 2 ενδιαφερόμενοι σε αυτή τη τιμή γιαυτό ο πωλητής ΔΕΝ μπορεί να πέσει παρακάτω... και μήνες μετά ακόμα απούλητο παραμένει το σπιτάκι..

Μονο 2; 😛 Ξαναλεω ότι ο μόνος λόγος για να πας σε μεσιτικό είναι να έχουν επαφές με την ξένη αγορά ώστε να βρουν αγοραστή που ετσι και αλλιως δεν θα μπορούσες να έχεις από την εδω αγορά  (φυσικά και για να ανέβει η τιμή μίνιμουμ το 1/3) σε εμένα είχαν στείλει από Ολλανδία και Γερμανία και όντως ήταν μια αγορά που δεν θα μπορούσα να έχω εκτός από τις ελάχιστες  διασυνδέσεις  που έχω από το μαγαζί... φυσικά στο παραπάνω ποσό δεν θα είχα ποτέ αξίωση εγω....

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

πλεον με το internet ειναι πανευκολο να βρεις επικοινωνια με την ξενη αγορα.Το μεγαλο προβλημα ειναι η αμεσοτητα του να δειχνεις το ακινητο ,ειδικα οταν ειναι σε απομακρυσμενη περιοχη.Μην βλεπεις οτι βρηκε 1 αγοραστη,το εδειξε ,το αγορασε.Σε κάθε περιπτωση ομως ειναι golden boys!!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manosbr είπε

Θα πρότεινα να πουν και άλλοι την εμπειρία τους από μεσίτες για να υπάρχει μια παρακαταθήκη ώστε να βλέπει ο κόσμος τι γίνεται .. και να αποφεύγει την κοροϊδία 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως πριν λίγα χρόνια καθώς έβγαινα από το οροφοδιαμέρισμα μου βλέπω στις σκάλες ένα ζευγάρι και κάποιον μεσίτη να τους αναλύει πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο διαμέρισμα που τους δείχνει και να τους ενημερώνει ότι πέρα από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα του έχει και την αποκλειστική χρήση της ταράτσας για αυτό και η πόρτα της παραμένει πάντα κλειδωμένη καθώς κλειδί διαθέτει μόνο ο ιδιοκτήτης.  

Δυστυχώς για εκείνον την αποκλειστική χρήση την είχα και την έχω εγώ οπότε καταλαβαίνετε σε τι θέση βρέθηκε μόλις ενημέρωσα τους υποψήφιους αγοραστές και άνοιξα την πόρτα αυτή μπροστά του.

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, vasilllis είπε

πλεον με το internet ειναι πανευκολο να βρεις επικοινωνια με την ξενη αγορα.Το μεγαλο προβλημα ειναι η αμεσοτητα του να δειχνεις το ακινητο ,ειδικα οταν ειναι σε απομακρυσμενη περιοχη.Μην βλεπεις οτι βρηκε 1 αγοραστη,το εδειξε ,το αγορασε.Σε κάθε περιπτωση ομως ειναι golden boys!!

Επειδή και εγώ είχα βρει κάποιους είναι διαφορετικό στην ξένη αγορά να μιλάς εσύ ή ένα μεσιτικό.... οι ξένοι γενικά δεν έχουν πολύ εμπιστοσύνη στις αγγελίες τύπου Facebook συζητήσεις υπάρχουν άλλα καταλαβαίνεις.. ..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής, εφόσον τον μεσίτη τον έχει διορίσει αρμόδιο για την πώληση του ακινήτου ο ιδιοκτήτης του γιατί ο αγοραστής να πληρώσει και εκείνος τον μεσίτη; Ο αγοραστής βγάζει τα μάτια του όλη μέρα στις αγγελίες, τρέχει δεξιά και αριστερά να βλέπει τα σπίτια (που τα περισσότερα είναι εντελώς άσχετα με την περιγραφή) και στο τέλος θα πληρώσει και τον μεσίτη λες και αυτός του είπε να του βρει σπίτι.

Υπάρχουν αγγελίες τις οποίες έχουν βάλει μεσιτικά και ο υποψήφιος πελάτης πρέπει να έρθει από το γραφείο του μεσίτη ώστε να τον πάει αυτός και να του δείξει το ακίνητο, σε αυτή την περιπτωση ενδέχεται να πληρώσεις τον μεσιτη.

Απο εκεί και πέρα, ακομα και ο ιδιοκτήτης να έπρεπε να πληρώσει τον μεσιτη, το κόστος περναει μέσα στην τιμή πώλησης. Οπότε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, το κόστος μετακυλιεται στον αγοραστή η και ενοικιαστή ακόμα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...