Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς απλά να μην χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία. Οι ιδιοκτήτες την χρησιμοποιούν όχι γιατί τους βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό, αλλά γιατί γλυτώνουν χρόνο και ταλαιπωρία. 

Και ο λόγος που δεν αποκαλύπτουν τον ιδιοκτήτη είναι γιατί ένα μέρος των πολιτών της χώρας μας είναι λαμογια και απλά θα παρακάμψουν τον μεσίτη, αφού έχουν κάνει χρήση της υπηρεσίας του.

Το ποσοστό του αγοραστή ούτε εμένα μου αρέσει αλλά εφόσον η αγορά το αποδέχτηκε δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός από το να μην πας σε μεσίτη. 

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dkstopo είπε

αλλά ρε φίλε μην παραπονιέσαι, δες το σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις επάγγελμα!! άμα καταφέρεις να βγαλεις λεφτά το πρωτο χρόνο τα ξαναλέμε

Αν ο μεσίτης ζητάει 7.000 για να δείξει ένα σπιτι , ο χειρουργος πρέπει να ζητάει οχι 3.000 , αλλά πολλαπλάσια!!!.... τα 3.000 που ανέφερες είναι ντροπιαστικά λίγα (συγκριτικά). 

[Σχετικά με χειρούργους κακώς επιλέγεις να πληρώσεις. Μπορείς να πας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο που έχει άψογα καταρτισμένους χειρουργούς δωρεάν. Καλείσαι να πληρώσεις όταν θες να επιλέξεις τον Ιδιώτη χειρούργο που θα σε χειρουργήσει. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Στην Αγγλία και σε άλλες πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχει καν η έννοια "φακελάκι" , όπως δεν υπάρχει και η έννοια του διαλέγω ιατρό στο εθνικό σύστημα υγείας. ]

7 λεπτά πριν, dkstopo είπε

δες το σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις επάγγελμα

έχω πολύ καλό επάγγελμα που μου δίνει ικανοποίηση και απολαβές, για να ασχοληθώ με επάγγελμα για ανειδίκευτους (με τον τρόπο που ασκείται στην Ελλάδα), και κυρίως δημιουργώντας πλάστες ανάγκες (να κρύβω τον ιδιοκτήτη και να περιμένω την υπογραφή =2+2%) για να ζήσω.

11 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

παρακάμψουν τον μεσίτη, αφού έχουν κάνει χρήση της υπηρεσίας του.

ποιά είναι η υπηρεσία του μεσίτη δεν έχω καταλάβει ακόμα. Οταν ένα σπίτι ανέβει σε αγγελία απο ιδιώτη και απο το Μεσίτη και επιλέξω τον ιδιώτη (προφανώς), τι υπηρεσία παρέχει ο Μεσίτης;  Καμία, γιαυτο απαγορεύουν στον ιδιοκτήτη να το προωθεί και μόνος του ..

Αν υπήρχεουσιαστική υπηρεσία, δεν θα έπρεπε να φοβούνται τον ανταγωνισμό του ιδιοκτήτη. Αλλά ουσιαστική υπηρεσία δεν υπάρχει..

• Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, manosbr είπε

Καμία, γιαυτο απαγορεύουν στον ιδιοκτήτη να το προωθεί και μόνος του ..

Ποιος τους το απαγορεύει και πως; Και ακόμα να μας πεις ποιος είναι ο ουσιαστικός ρόλος των μεσιτών στο εξωτερικό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manosbr είπε

Αν ο μεσίτης ζητάει 7.000 για να δείξει ένα σπιτι , ο χειρουργος πρέπει να ζητάει οχι 3.000 , αλλά πολλαπλάσια!!!.... τα 3.000 που ανέφερες είναι ντροπιαστικά λίγα (συγκριτικά). 

[Σχετικά με χειρούργους κακώς επιλέγεις να πληρώσεις. Μπορείς να πας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο που έχει άψογα καταρτισμένους χειρουργούς δωρεάν. Καλείσαι να πληρώσεις όταν θες να επιλέξεις τον Ιδιώτη χειρούργο που θα σε χειρουργήσει. Δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Στην Αγγλία και σε άλλες πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχει καν η έννοια "φακελάκι" , όπως δεν υπάρχει και η έννοια του διαλέγω ιατρό στο εθνικό σύστημα υγείας. ]

έχω πολύ καλό επάγγελμα που μου δίνει ικανοποίηση και απολαβές, για να ασχοληθώ με επάγγελμα για ανειδίκευτους (με τον τρόπο που ασκείται στην Ελλάδα), και κυρίως δημιουργώντας πλάστες ανάγκες (να κρύβω τον ιδιοκτήτη και να περιμένω την υπογραφή =2+2%) για να ζήσω.

Ποιος σου μιλαει για φακελακια και για δημόσια? Σου μιλαω για την ελευθερη αγορά. Κανε μια βολτα στο ιδιωτικά και αρχισε να μαζευεις λεφτα μην τυχων και σου χρειαστούν (ελπίζω φυσικά να μην σου χρειαστούν ποτέ) 

οι μεσίτες που ξερω εγώ ειναι μηχανικοί με πολλά οικομικα ή εχουν τελειωσει κατι με οικονομικά, και σίγουρα ξερουν περισσοτερα από υπαλλήλους τραπεζων. Φυσικά εαν δεν τους ρωτησεις δεν θα σου το πουν. 

Εννοείται ότι στην Αγγλία ενας μεσος μεσιτης βγαζει πολύ περισσότερα από ενα πολύ καλό γιατρό. Ολες οι ώριμες αγορές έχουν σαν πρότυπο την Αγγλική αγορά. 

Πες μας τι δουλειά κάνεις για να δουμε εαν ειναι υπερεκτιμημένη η υπηρεσία που προσφέρεις.

Δημοσ.
3 hours ago, Basilhs1982 said:

Δίνεις Χ τιμή για το ακίνητο συν έξτρα για τον μεσίτη που απλά σου έδειξε το σπίτι που εσύ βρήκες στο ίντερνετ. Γιατί να μην τον πληρώσει αποκλειστικά ο πωλητής που τον έβαλε υπεύθυνο για το ακίνητο του;

Γιατί αυτο έχουν συμφωνήσει ιδιοκτήτης και μεσίτης. Αν προσπαθήσεις να πουλήσεις ποτέ σπίτι ή αυτοκίνητο σε ιδιώτη θα καταλαβεις γιατί.

1 hour ago, manosbr said:

το χαρακτηριστικό με τους μεσίτες (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι πως οποισδήποτε μπορεί να γίνει μεσίτης, και ενάς άνεργος, και ένας υπάλληλος τράπεζας, και ένας σερβιτόρος και η πλειοψηφία όσων έχω γνωρίσει είναι το εξτραδάκι τους απο τις άλλες δουλειές τους. 

Αυτό δείχνει ότι δεν παρέχουν καμία εξειδικευμένη υπηρεσία για την οποία θα πρέπει να πληρώνονται αυτά τα ποσά! 

Σου δείχνουν απλά ένα σπίτι (όπως θα στο έδειχνε και ο ιδιοκτήτης) και κάνουν τον μεταφορέα μέχρι να σου αποκαλύψουν το ακίνητο. 

Αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να κοστίζει 2+2% του ακινήτου , από έναν ΜΗ εξειδικευμένο υπάλληλο (στη συντριπτική πλειοψηφία) σε μια ΜΗ εξειδικευμένη υπηρεσία. 

Σωστό! 

Ο μεσίτης καλύπτει υπηρεσία του πωλητή και μόνο από αυτόν θα έπρεπε να πληρώνεται! Προσπαθεί να του πουλήσει το ακίνητο (μέσω του spitogatou 90%, όπως ακριβώς θα το πουλούσε και μόνος του). 

Θα είχε νόημα να πληρώνει αμοιβή ο αγοραστής μόνο αν του παρείχε και αυτού μια υπηρεσία. πχ αν στην αναζήτηση ακινήτου , έλεγα σε ένα οργανωμένο γραφείο βρές μου το τάδε σπιτι με τα τάδε χαρακτηριστικά (γιατι δεν έχω χρόνο να ψάχνω εγώ τις αγγελίες), κάνε τον έλεγχο των ακινήτων και της νομιμότητάς του και όταν καταλήξεις πήγαινέ με να δώ αυτά που έχεις βρει. Τότε ναι, μου παρέχεται μια υπηρεσία. 

Το να μου αποκαλύπτουν τον ιδιοκτήτη της αγγελίας (που οι ίδιοι έχουν αποκρύψει) ΔΕΝ είναι υπηρεσία κύριοι. Είναι κατασκευή πλαστής υπηρεσίας προκειμένου να βρείτε επάγγελμα για να απασχολείστε 

υπάρχουν δύο ειδών προβλήματα στη ζωή, αυτά που πληρώνεσαι για να έχεις και αυτά που πληρώνεις για να μην έχεις.

Πολλοί ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ασχολούνται με άτομα που πιστέυουν οτι αποφασίζουν αυτά για το πως, πότε και πόσο θα αγοράσουν το σπίτι κάποιου άλλου.

Γι'αυτο προσλαμβάνουν μεσίτες, για να μην σπαταλούν το χρόνο τους. Οι ίδιοι το επιλέγουν , δεν τους αναγκάζει κανείς. 

Ούτε εσένα σε αναγκάζει κανείς να εμπλακείς στη διαδικασία αν δεν το επιθυμείς.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dkstopo είπε

μεσος μεσιτης βγαζει πολύ περισσότερα από ενα πολύ καλό γιατρό

μην συγκρίνεις ένα υπάλληλο του Εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας (που δουλεύει με μισθό) με έναν ελεύθερο επαγγελματία ...   Αν θες να κάνεις σύγκριση σωστή κάνε ενός καλού μεσίτη με ένα καλό ιδιώτη γιατρό στην Αγγλία και θα καταλάβεις το χάσμα.. Δεν μπορώ να φανταστώ τον καλύτερο μεσίτη της αγγλίας που λες να κάνει 3 πωλήσεις πχ τη μέρα

Αλλά η αξία του επαγγέλματος, για μένα τουλάχιστον, δεν έγκειται μόνο στις απολαβές, αλλά και στη αξία αυτού που κάνεις και την ικανοποίηση που δίνει σε εσένα και τους άλλους.  

13 λεπτά πριν, @11h είπε

Πολλοί ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ασχολούνται με άτομα που πιστέυουν οτι αποφασίζουν αυτά για το πως, πότε και πόσο θα αγοράσουν το σπίτι κάποιου άλλου.

Σύμφωνοι. Και γιαυτό έχει και νόημα η ύπαρξη των μεσιτικών γραφείων. 

Δημοσ.

συγκρινω πάντα ιδιώτες. Οι μεσίτες στην Αγγλία βγαζουν περισσότερα από τους εκεί γιατρούς. Σου μιλώ για το μεγαλύτερο ποσοστό όχι για εξαιρέσεις. Φυσικά για να το πετύχεις αυτό πρέπει να σαρεσει.

Εδώ το έχουμε ανάποδα. Οι γιατροί βγάζουν περισσότερα από τους μεσίτες, αυτό πρέπει να σε ανησυχεί και να σε προβληματίζει.

Δεν μας λες όμως τι δουλειά κανεις και ενω κρινεις τους άλλους εσύ δεν θελεις να κριθείς.

• Sad 1
Δημοσ.

Δε θα πλατιάσω, ούτε θα σχολιάσω το επάγγελμα του μεσίτη εν γένει.

Θα αναφέρω μόνον προσωπικη εμπειρία ως ενδιάμεσος.

Στη περιοχή που κατοικώ (μικρή κωμόπολη, οπότε η έννοια του μεσίτη είναι κάπως, "άχρηστη") υπαρχουν κάποιες "ταρίφες" για τα οικόπεδα εντός σχεδίου συνοικισμου και τα αντίστοιχα στη περιοχή επέκτασης αυτού.

Ο μεσίτης λοιπόν, ενω γνωρίζει ότι μπορεί ο πελάτης του να παρει περίπου 30Κ εγώ για τα 500τμ οπότε θέλει, φουσκώνει τη τιμή αλλα 5Κ... Λες και θα αλλάξει τόσο η προμήθεια του!

Με αποτέλεσμα τα ακίνητα και μένουν απουλητα ή να τα χρησιμοποιεί ο μεσίτης για να "διορθώσει" τιμές άλλων αντίστοιχων ακινήτων. (Άλλη μεγάλη κουβέντα).

Με αποτέλεσμα, μόλις ανέφερα στους πελάτες τις τιμές της πιάτσας, φιλικά τους ανέφερα και τη διαδικασία απεμπλοκής τους απ' το μεσίτη, να πουληθούν τα ακίνητα πολύ σύντομα.

Φυσικά η αντίδραση του μεσίτη ήταν πως φούσκωνε τη τιμή για να κερδίσει ο πωλητής...καρφιτσωμενα όμως τα οικόπεδα επί σειρά ετών (όχι μηνών).

Και ας μην αναφέρω για γεωτεμαχια στη Χαλκιδική με περίεργους όρους κ περιορισμούς δόμησης που ΔΕΝ αναφέρθηκαν ποτέ σε πελάτη κτλ κτλ κτλ.

• Like 5
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Δεν μας λες όμως τι δουλειά κανεις και ενω κρινεις τους άλλους εσύ δεν θελεις να κριθείς.

Γιατι έχει αναφέρει κανείς εδώ μέσα το βιογραφικό του και συζητούμε επ αυτού; 

όταν γίνει αυτό θα αναφέρω και γω την δικιά μου. Η συζήτηση δεν γίνεται επι προσωπικού.. Για μένα το μονο κίνητρο είναι να προκαλέσει συζήτηση και να μην είναι τόσο δεκτικός ο κόσμος σε κούφιες αμοιβές .. για ανειδίκευτες υπηρεσίες 

• Like 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής, εφόσον τον μεσίτη τον έχει διορίσει αρμόδιο για την πώληση του ακινήτου ο ιδιοκτήτης του γιατί ο αγοραστής να πληρώσει και εκείνος τον μεσίτη; Ο αγοραστής βγάζει τα μάτια του όλη μέρα στις αγγελίες, τρέχει δεξιά και αριστερά να βλέπει τα σπίτια (που τα περισσότερα είναι εντελώς άσχετα με την περιγραφή) και στο τέλος θα πληρώσει και τον μεσίτη λες και αυτός του είπε να του βρει σπίτι.

Κανονικα θα επρεπε να πληρωνει αυτος που βρισκει τον μεσιτη, ειτε ειναι αγοραστης ειτε πωλητης.

• Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε

Δίνεις Χ τιμή για το ακίνητο συν έξτρα για τον μεσίτη που απλά σου έδειξε το σπίτι που εσύ βρήκες στο ίντερνετ. Γιατί να μην τον πληρώσει αποκλειστικά ο πωλητής που τον έβαλε υπεύθυνο για το ακίνητο του;

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκες, ο ιδιοκτήτης δεν έβαλε κανέναν "υπεύθυνο" (ότι και να εννοείς με αυτό) για το ακίνητο του, απλά συμφώνησε με έναν μεσίτη να του πληρώσει ένα ποσό ή ένα ποσοστό αν αποδεδειγμένα του βρει αγοραστή.

Από κει και πέρα ο λόγος που δεν τον πληρώνει αποκλειστικά ο πωλητής είναι επειδή έτσι συμφώνησε ο αγοραστής (έτσι έγραφε η εντολή που υπέγραψε), και φυσικά επειδή το επιτρέπει ο νόμος (ενώ σε άλλες χώρες κάτι τέτοιο είναι παράνομο).

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάτσε γιατί μπερδεύτηκες, ο ιδιοκτήτης δεν έβαλε κανέναν "υπεύθυνο" (ότι και να εννοείς με αυτό) για το ακίνητο του, απλά συμφώνησε με έναν μεσίτη να του πληρώσει ένα ποσό ή ένα ποσοστό αν αποδεδειγμένα του βρει αγοραστή.

Από κει και πέρα ο λόγος που δεν τον πληρώνει αποκλειστικά ο πωλητής είναι επειδή έτσι συμφώνησε ο αγοραστής (έτσι έγραφε η εντολή που υπέγραψε), και φυσικά επειδή το επιτρέπει ο νόμος (ενώ σε άλλες χώρες κάτι τέτοιο είναι παράνομο).

ελευθερη αγορά είναι και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενος να μην δεχθεί αυτά που θέλει ο κάθε μεσίτης είτε να το παζαρέψει και να υπογραψει κάτι που θα συμφωνηθεί από πριν.

Σε ωριμες αγορές δεν υπαρχουν  μεσιτικά , υπαρχει μια τιμή και μονο ή οποια παζαρεύεται αναλόγως. Τα "μεσιτικά" ή όπως αλλιώς θελετε, κυμαίνονται ανάμεσα στο 10-15% ή μπορεί να πεσουν όσο μεγαλύτερο ειναι το τιμημα. 

Αλλά όπως και να τα πεις, όποιος και να τα "χρεωθεί" στο τέλος όλα τα πληρωνει ο αγοραστής, κανενας αλλος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nikangel είπε

Για τις αυξημένες τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια μεγάλη ζημιά έχουν κάνει και οι ίδιοι οι μεσίτες. Η προσωπική μου εμπειρία ήταν πως βρήκαν την αγγελία μου και με προσέγγισαν από μεσιτικό γραφείο. Μου είπαν πως θα μου εγγυηθούν πώληση στο 6μηνο και μου ζήτησαν να υπογράψω συμφωνητικό αποκλειστικής συνεργασίας. Ζητούσα 150000. Μου είπαν πως θα υπογράψω πως η διεκδίκηση μου είναι αυτό το ποσόν άσχετα με την τελική τιμή πώλησης. Μου είπαν επίσης πως θα το πουλήσουν χωρίς να πάρουν μεσιτική αμοιβή από εμένα καθώς θα έβγαζαν το ποσοστό του κέρδους τους από μια "μικρή" αύξηση στην τιμή. Ήρθαν φωτογράφισαν τύπου "επαγγελματικά" το ακίνητο με ευρυγώνιο φακό για να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο από οτι ήταν στην πραγματικότητα, το έβγαλαν πρωινές ώρες ώστε να πέφτει πολύ φως μέσα και να φαίνεται ακόμα πιο φωτεινό. Μου είπαν πως για 6 μήνες από την στιγμή που θα υπογράψω αν το πουλήσω μόνος μου θα πάρουν και αυτοί την αμοιβή τους άσχετα αν δεν μεσολαβήσουν. Η τιμή που έβαλαν καπέλο ήταν 30.000 ευρώ επάνω και το ακίνητο έφτασε στα 180.000 από τα 150.000 που ζητούσα. Μου ζήτησαν επίσης να εγκαταλείψω το ακίνητο που κατοικούσα για να έχουν την ευκολία να το δείχνουν ανά πάσα στιγμή σε ενδιαφερόμενους αγοραστές. Πριν ακόμα υπογράψουμε έφεραν τον πρώτο πελάτη  που έψαχνε ένα σπίτι και μπροστά μου της αραδιαζαν ένα σωρό ψέματα για την ποιότητα των υλικών την ησυχία της γειτονιάς, την συνενόηση των γειτόνων, το έτος κατασκευής της οικοδομής, το κόστος των υλικών που είχα κάνει ανακαίνιση κτλ. Επίσης έδειχναν το σπίτι μόνο σε πελάτες που έδιναν φωτοτυπία της ταυτότητας τους και τους έβαζαν να υπογράφουν συμφωνητικό πως αν προχωρούσαν σε αγοραπωλησία μαζί μου πίσω από την πλάτη τους θα έπρεπε να πάρουν την νόμιμη αμοιβή τους. Ουσιαστικά λοιπόν ήθελα να πάρουν 30.000 από την πώληση από το ακίνητο μου και 2% από τον αγοραστή. Πριν υπογράψουμε τελική συμφωνία διάθεσης του ακινήτου για ένα 6 μηνο ζήτησα το ιδιωτικό συμφωνητικό να το δει ο δικηγόρος μου. Αφού έγινε έξω φρενών μου είπε πως δεν χρειάζεται το σπίτι νταβατζη για να πωληθεί και με απέτρεψε από την συμφωνία. Φυσικά η αξία του ακινήτου δεν ήταν φυσιολογική στα 180.000 δεδομένης της παλαιότητας. Το τελευταίο τους χαρτί λίγο πριν πείσουν τον αγοραστή ήταν να του κάνουν ένα κούρεμα της τάξης των 5-10.000 ευρώ για να του φανεί ευκαιρία. Μετά από εκείνη την εμπειρία αν ακούσω είμαι από το τάδε μεσητικο κλείνω το τηλέφωνο πια.

Φίλε μου τα είπες όλα !

εκμεταλλεύονται τον κόπο των ανθρώπων , και το θεωρούν και επάγγελμα . Αλητεία είναι ..

ειδατε πόσοι είναι και εδώ μέσα που βγαίνουν να μιλήσουν .. έχει γεμίσει η Ελλάδα από τυπους που προσπαθούν να κάνουν αρπαχτές από τον μόχθο των ανθρώπων 

Επεξ/σία από manosbr
  • Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dkstopo είπε

ελευθερη αγορά είναι και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενος να μην δεχθεί αυτά που θέλει ο κάθε μεσίτης είτε να το παζαρέψει και να υπογραψει κάτι που θα συμφωνηθεί από πριν.

Συμφωνώ απόλυτα.

3 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Σε ωριμες αγορές δεν υπαρχουν  μεσιτικά , υπαρχει μια τιμή και μονο ή οποια παζαρεύεται αναλόγως. Τα "μεσιτικά" ή όπως αλλιώς θελετε, κυμαίνονται ανάμεσα στο 10-15% ή μπορεί να πεσουν όσο μεγαλύτερο ειναι το τιμημα. 

Όλο το παραπάνω με μπερδεύουν, από τη μία λες ότι στις ώριμες αγορές δεν υπάρχουν μεσιτικά, αλλά αμέσως μετά λες με σχετική ακρίβεια πόσο ακριβώς είναι τα μεσιτικά που... ΔΕΝ υπάρχουν!!!!

8 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Αλλά όπως και να τα πεις, όποιος και να τα "χρεωθεί" στο τέλος όλα τα πληρωνει ο αγοραστής, κανενας αλλος. 

Σαφώς, μόνο που δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη, ελάχιστοι συνειδητοποιούν ότι πχ από τις 104.000 που πλήρωσαν ο ιδιοκτήτης πήρε μόλις τις 100.000 και πως αν δεν υπήρχε μεσίτης στη μέση οι 4.000 θα τους έμεναν στην τσέπη.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...