phanispal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Συμφωνούμε ότι οι μεσίτες (πραγματικοί και wannabe) πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω;
kirileman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, phanispal said: Συμφωνούμε ότι οι μεσίτες (πραγματικοί και wannabe) πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω; ΌΧΙ, του Μεταξά, το πατριωτικό! Ο κανόνας είναι ότι οι μεσίτες πιέζουν τις τιμές προς τα ΚΑΤΩ, γιατί οι ιδιοκτήτες υπερτιμούν τα ακίνητά τους, είτε λόγω συναισθηματικής σύνδεσης, είτε επειδή παρασύρονται από τις αγγελίες άλλων και εν τέλει, από υπερτιμημένο ακίνητο που δεν πουλιέται, τι αμοιβή να πάρεις; Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι ανόητοι (ή ξύπνιοι, όπως το βλέπει κανείς) που ασκούν τη λεγόμενη "αγορά ανάθεσης". Αγοράζω την ανάθεση σημαίνει δίνω μια ψηλή τιμή (εκτίμηση) στον πωλητή (ή συμφωνώ με τη δική του υπερβολική) για να πετάξω έξω τον ανταγωνισμό, δηλαδή τους υπόλοιπους μεσίτες που δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τον τρελό που έχει σπίτι στη Νίκαια και νομίζει ότι πουλάει στο Καβούρι. Στη συνέχεια αφήνω το χρόνο να περάσει χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα και όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, πιέζω τον ιδιοκτήτη να κατεβάσει την τιμή με διάφορες δικαιολογίες για το διάστημα που πέρασε άκαρπα. Όταν η τιμή κατέβει, το πουλάω. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2024 από kirileman
Ducatista Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kirileman είπε ΌΧΙ, του Μεταξά, το πατριωτικό! Ο κανόνας είναι ότι οι μεσίτες πιέζουν τις τιμές προς τα ΚΑΤΩ, γιατί οι ιδιοκτήτες υπερτιμούν τα ακίνητά τους, είτε λόγω συναισθηματικής σύνδεσης, είτε επειδή παρασύρονται από τις αγγελίες άλλων και εν τέλει, από υπερτιμημένο ακίνητο που δεν πουλιέται, τι αμοιβή να πάρεις; Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι ανόητοι (ή ξύπνιοι, όπως το βλέπει κανείς) που ασκούν τη λεγόμενη "αγορά ανάθεσης". Αγοράζω την ανάθεση σημαίνει δίνω μια ψηλή τιμή (εκτίμηση) στον πωλητή (ή συμφωνώ με τη δική του υπερβολική) για να πετάξω έξω τον ανταγωνισμό, δηλαδή τους υπόλοιπους μεσίτες που δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τον τρελό που έχει σπίτι στη Νίκαια και νομίζει ότι πουλάει στο Καβούρι. Στη συνέχεια αφήνω το χρόνο να περάσει χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα και όταν οι συνθήκες ωριμάσουν, πιέζω τον ιδιοκτήτη να κατεβάσει την τιμή με διάφορες δικαιολογίες για το διάστημα που πέρασε άκαρπα. Όταν η τιμή κατέβει, το πουλάω. Εγώ έχω να πω ότι οι μεσίτες παίζουν όπως καταλαβαίνουν... Φέτος πούλησα ένα σπίτι στο χωριό της γυναίκας μου με αρκετά χαμηλή αντικειμενική όπου εγώ ήθελα 120 το μεσιτικό είπε ότι αν θέλω πάνω από 80 δεν μπαίνει στην διαδικασία να ασχοληθεί καθώς ξέρει την αγορά και η τιμή που θέλω είναι μεγάλη(!) τελικά όντως δεν ασχολήθηκε το έβαλε στο facebook μια φίλη της γυναίκας που ασχολείται με αυτά και πουλήθηκε από εκεί 120κ... Να τονίσω ότι είχα κάνει συναλλαγή ξανά με το συγκεκριμένο μεσιτικό είναι σοβαρό το πιο σοβαρό θα έλεγα αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά! (Όχι ότι δεν είναι σοβαρό προφανώς απλά η εκτίμηση τους ήταν διαφορετική) Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2024 από Ducatista
PtolemaiosUltraChad Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 ο ενοικιαστής/αγοραστής γτ να πληρώσει όμως την αμοιβή του μεσίτη εφόσον βρήκε την αγγελία από δημοσίευση και όχι από γραφείο ? θέλω να πω ο ιδιοκτήτης επιλέγει να αναθέσει το έργο της μίσθωσης/πώλησης σε έναν επαγγελματία και οφείλει να τον πληρώσει ο ενοικιαστής/αγοραστής δεν κάνει κάτι λιγότερο ή διαφορετικό ούτε έχει κάποιο επιπρόσθετο όφελος που να δικαιολογεί την καταβολή αμοιβής από μέρους του. μου φαίνεται σαν ενα ακόμα νταβατζιλίκη μου ξέμεινε από καπου και αργά ή γρήγορα θα το αποβάλει η κοινωνία όπως έκανε πχ με την "εγγραφή στο γυμναστήριο + 10 ευρώ" που είχαν καποτε
kirileman Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 2 hours ago, Ducatista said: Εγώ έχω να πω ότι οι μεσίτες παίζουν όπως καταλαβαίνουν... Φέτος πούλησα ένα σπίτι στο χωριό της γυναίκας μου με αρκετά χαμηλή αντικειμενική όπου εγώ ήθελα 120 το μεσιτικό είπε ότι αν θέλω πάνω από 80 δεν μπαίνει στην διαδικασία να ασχοληθεί καθώς ξέρει την αγορά και η τιμή που θέλω είναι μεγάλη(!) τελικά όντως δεν ασχολήθηκε το έβαλε στο facebook μια φίλη της γυναίκας που ασχολείται με αυτά και πουλήθηκε από εκεί 120κ... Να τονίσω ότι είχα κάνει συναλλαγή ξανά με το συγκεκριμένο μεσιτικό είναι σοβαρό το πιο σοβαρό θα έλεγα αλλά αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά! (Όχι ότι δεν είναι σοβαρό προφανώς απλά η εκτίμηση τους ήταν διαφορετική) @phanispalτα βλέπεις; Όπου να' ναι θα γράψει κάποιος ότι οι μεσίτες πιέζουν τους ιδιοκτήτες να κατεβάζουν τις τιμές για να τα πουλάνε πιο εύκολα. Έρχεται. 😄 @Ducatistaλάθος εκτίμηση. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. 🙂
Ducatista Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, kirileman είπε @phanispalτα βλέπεις; Όπου να' ναι θα γράψει κάποιος ότι οι μεσίτες πιέζουν τους ιδιοκτήτες να κατεβάζουν τις τιμές για να τα πουλάνε πιο εύκολα. Έρχεται. 😄 @Ducatistaλάθος εκτίμηση. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. 🙂 Εντάξει δεν έχω καμία αντίρρηση! 4 ώρες πριν, PtolemaiosUltraChad είπε ο ενοικιαστής/αγοραστής γτ να πληρώσει όμως την αμοιβή του μεσίτη εφόσον βρήκε την αγγελία από δημοσίευση και όχι από γραφείο ? θέλω να πω ο ιδιοκτήτης επιλέγει να αναθέσει το έργο της μίσθωσης/πώλησης σε έναν επαγγελματία και οφείλει να τον πληρώσει ο ενοικιαστής/αγοραστής δεν κάνει κάτι λιγότερο ή διαφορετικό ούτε έχει κάποιο επιπρόσθετο όφελος που να δικαιολογεί την καταβολή αμοιβής από μέρους του. μου φαίνεται σαν ενα ακόμα νταβατζιλίκη μου ξέμεινε από καπου και αργά ή γρήγορα θα το αποβάλει η κοινωνία όπως έκανε πχ με την "εγγραφή στο γυμναστήριο + 10 ευρώ" που είχαν καποτε Ακόμη υπάρχει η εγγραφή 🤣🤣🤣 ευτυχώς όχι σε όλα!
VonLoutsos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2024 4 hours ago, PtolemaiosUltraChad said: ο ενοικιαστής/αγοραστής γτ να πληρώσει όμως την αμοιβή του μεσίτη εφόσον βρήκε την αγγελία από δημοσίευση και όχι από γραφείο ? θέλω να πω ο ιδιοκτήτης επιλέγει να αναθέσει το έργο της μίσθωσης/πώλησης σε έναν επαγγελματία και οφείλει να τον πληρώσει ο ενοικιαστής/αγοραστής δεν κάνει κάτι λιγότερο ή διαφορετικό ούτε έχει κάποιο επιπρόσθετο όφελος που να δικαιολογεί την καταβολή αμοιβής από μέρους του. μου φαίνεται σαν ενα ακόμα νταβατζιλίκη μου ξέμεινε από καπου και αργά ή γρήγορα θα το αποβάλει η κοινωνία όπως έκανε πχ με την "εγγραφή στο γυμναστήριο + 10 ευρώ" που είχαν καποτε Κανονικά αν γίνει έτσι όπως το λες δεν έχει καμία υποχρέωση ο ενοικιαστής - αγοραστής προς τον μεσίτη. Έλα που όμως αν δεν του υπογράψεις χαρτί μπορεί να μην στο δώσει; Και κυριως αν είναι καλό το ακίνητο μπορεί να έχει συμφωνήσει πως όλη την αμοιβή θα την πάρει από τον ενοικιαστή.
Arkin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δεν υπάρχει πιο λυστρικο επαγγελμα από αυτό του μεσίτη. Ότι αρπάξει ο καθένας είναι αν πέσουν σε κορόιδο ακόμα καλύτερα να αρπαξουν ότι μπορούν.
kirileman Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 12 hours ago, Arkin said: Δεν υπάρχει πιο λυστρικο επαγγελμα από αυτό του μεσίτη. Ότι αρπάξει ο καθένας είναι αν πέσουν σε κορόιδο ακόμα καλύτερα να αρπαξουν ότι μπορούν. Άστα αυτά και πες μου. Έχεις κάνα σαπάκι σε Πειραιά ή Νίκαια να το σπρώξουμε για Golden να κονομήσουμε; Θα πάρεις αυτά που ζητάς εσύ, τη διαφορά μέχρι τα 250 (μείον την όποια επιστροφή) εγώ και μετά ερχόμαστε εδώ να κράξουμε μαζί τους μεσίτες. Τώρα που γυρίζει. 😄
Morosana Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2024 Από εμπειρία όσες φορές χρειάστηκε να δούμε για αγορά η ενοικίαση ακίνητο/οικόπεδο που ζητήσαμε από μεσίτη το πρώτο σχεδόν ποτέ δεν μας έκανε αλλά μας έκαναν αλλά που αντιπρότεινε εκείνη η μεταγενέστερη στιγμή οπότε θετική η εμπειρία ως προς την εύρεση. Επίσης ο μεσίτης αν του δώσεις κίνητρο (του λες πχ για κάθε δεκαχιλιαρο που κόβει θα κερδίζει ένα χιλιάρικο επιπλέον στην αμοιβή)μπορεί να πιέσει αρκετά για να πέσει η τιμή οπότε τα έβγαλε τα λεφτά του. Ως προς το τελικό γραφειοκρατικό στάδιο είχαμε περισσότερες καθυστερήσεις όταν αναλάμβανε αυτός και συνεργαζόμενοι του μηχανικοί συμβολαιογράφοι κτλ παρά όταν τρέχαμε μόνοι μας οπότε μάλλον προς το αρνητικό η συγκεκριμένη παροχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα