Ducatista Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εγω φιλαράκι όταν μιλήσα με πολύ μεγάλο μεσιτικό μου είπε ότι δεν μπορώ εγώ να ζητήσω π.χ 200.000 και να μπει το ποσοστό πάνω στην τιμή γιατί ξαναλεω ότι ένα 10% που μαζί με τους συμβολαιογράφους τους κλπ παει πιο πάνω ή τιμή θα φτάσει ξερω γω πάνω από 230 που εκει υπάρχουν και άλλες επιλογές ή συμβουλή τους ήταν να ζητήσω πιο χαμηλό ποσο ώστε κα αυτοί να πληρωθούν και η πώληση να γίνει εύκολα και να μην έχουν ένα ακίνητο που δεν θα εχει ενδιαφέρον
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 28 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Δεν ειπε κανεις οτι εκανε διπλη δουλεια. Αν τον πληρωνε μονο ο πωλητης, θα επαιρνε απο τον πωλητη το διπλασιο ποσοστο (αν παρω τα ποσοστα στο 1ο ποστ, τοτε 4%). Οποτε και ο πωλητης θα αυξανε κατα τοσο την τιμη του ακινητου. Οποτε το ιδιο. Το αν θα παρει ο μεσιτης 14κ απο τον 1, ή 7κ+7κ απο τον καθενα, δεν εχει διαφορα. Ρώτησες ποιος από τους δύο θεωρούμε πως πρέπει να πληρώσει στην περίπτωση που περιέγραψες και σου απάντησα, δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση, τέλος από εμένα
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Να αφήσουμε και αυτό το αρκετά ενδιαφέρον άρθρο, εδώ. https://ered.gr/real-estate-news/poso-diafanhs-einai-h-agora-real-estate-sthn-ellada Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από MauroPaltoudias 1 1
tsaltinho Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Εχω βρει ενα σπιτι, το οποιο μου το εδειξε αναγκαστικα μεσητικο γραφειο. Εκανα προσφορα ή οποια απορριφθηκε απο το μεσητικο γραφειο λεγοντας μου οτι υπαρχει καλυτερη προσφορα και οτι το ακινητο ειναι σε διαδικασια ελεγχου. Εχω όμως υποψιες οτι το μεσητικο γραφειο, ή καλυτερα η μεσητρια μαλλον θελει το ακινητο να πουληθει σε καποια γνωστη της σε χαμηλη τιμη. Οποτε ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν μετεφερε ποτε την προσφορα μου. Πως μπορω να δω αν οντως η προσφορα μου εφτασε στον πωλητη ? Εχω επισης παρατηρησει οτι το ακινητο ειναι και σε αγγελια αλλου μεσητικου. Τι γινεται αν υπογραψω κι εκει μεσητικη εντολη? σε περιπτωση αγορας πρεπει να πληρωσω και τα 2 μεσητικα γραφεια ?
kirileman Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, tsaltinho είπε Πως μπορω να δω αν οντως η προσφορα μου εφτασε στον πωλητη ? Δεν μπορείς. Αν θες το ακίνητο, η μόνη λύση είναι να ζητήσεις συνάντηση με τον πωλητή, μέσω του γραφείου φυσικά, με σκοπό να κάνεις face to face μια βελτιωμένη προσφορά (διαφορετικά δε θα θέλει να έρθει ο πωλητής). Αν, πάντως, υπάρχει ήδη καλύτερη προσφορά από τρίτο, η οποία μάλιστα έχει γίνει δεκτή και έχουν δοθεί οι τίτλοι για έλεγχο, θα πρέπει να κάνεις αρκετά υψηλότερη προσφορά, όχι 500 ή 1.000 ευρώ. 1 ώρα πριν, tsaltinho είπε Έχω επισης παρατηρησει οτι το ακινητο ειναι και σε αγγελια αλλου μεσητικου. Τι γινεται αν υπογραψω κι εκει μεσητικη εντολη? σε περιπτωση αγορας πρεπει να πληρωσω και τα 2 μεσητικα γραφεια ? Όχι, μόνο αυτόν που σου υπέδειξε το ακίνητο πρώτος. Άρθρο 200 - Νόμος 4072/2012 - Σύμβαση μεσιτείας | Νομοθεσία | Lawspot Αν περισσότεροι μεσίτες, προς τους οποίους ο εντολέας παρέσχε διαδοχικά διαφορετικές εντολές υπέδειξαν διαδοχικά την ίδια ευκαιρία, δικαιούται να αξιώσει αμοιβή μόνο αυτός ο οποίος υπέδειξε πρώτος την ευκαιρία.
tsaltinho Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 22 λεπτά πριν, kirileman είπε Δεν μπορείς. Αν θες το ακίνητο, η μόνη λύση είναι να ζητήσεις συνάντηση με τον πωλητή, μέσω του γραφείου φυσικά, με σκοπό να κάνεις face to face μια βελτιωμένη προσφορά (διαφορετικά δε θα θέλει να έρθει ο πωλητής). Αν, πάντως, υπάρχει ήδη καλύτερη προσφορά από τρίτο, η οποία μάλιστα έχει γίνει δεκτή και έχουν δοθεί οι τίτλοι για έλεγχο, θα πρέπει να κάνεις αρκετά υψηλότερη προσφορά, όχι 500 ή 1.000 ευρώ. Όχι, μόνο αυτόν που σου υπέδειξε το ακίνητο πρώτος. Άρθρο 200 - Νόμος 4072/2012 - Σύμβαση μεσιτείας | Νομοθεσία | Lawspot Αν περισσότεροι μεσίτες, προς τους οποίους ο εντολέας παρέσχε διαδοχικά διαφορετικές εντολές υπέδειξαν διαδοχικά την ίδια ευκαιρία, δικαιούται να αξιώσει αμοιβή μόνο αυτός ο οποίος υπέδειξε πρώτος την ευκαιρία. Ευχαριστω πολυ. Υποθετικα, ο αλλος αγοραστης εχει κανει προσφορα ακριβως στα λεφτα που ζητα ο πωλητης, οποτε ειναι αδυνατο να κανω καλυτερη προσφορα, ποσο μαλλον οταν και τα λεφτα αυτα ειναι περιπου 30% παραπανω της πραγματικης αξιας του ακινητου. Θα αφησω να περασουν οι μερες και μετα το Πασχα θα επανελθω , ζητώντας συναντηση σε περιπτωση που δεν εχει γινει ακομα η πωληση.
louislou86 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Τζάμπα λεφτά είναι. Ο μεσίτης μια που σου ανοίγει την πόρτα και μία που σου λέει αυτά που του έχει πει ο πωλητής. Ο πωλητής συνήθως πουλάει χωρίς να ξέρει για το εάν πραγματικά υπάρχουν νομικά κωλύματα ή θέματα πολεοδομίας, πάντα νομίζει ότι δεν υπάρχουν θέματα ενώ υπάρχουν. Ο μεσίτης δεν ασχολείται καν με αυτά, πρέπει εγώ να τρέχω με την τράπεζα με τον δικηγόρο και τον μηχανικό. Άμα είχε πιέσει τον ιδιοκτήτη να έχει τα χαρτιά του έτοιμα και να τσεκάρει τους ισχυρισμούς του πριν βγει το ακίνητο στην πώληση θα έλεγα ότι τουλάχιστον προσέφερε και μια υπηρεσία. 1
bonepeeler Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Ειδα ενα ακινητο που μου αρεσε μεσω μεσιτικου. Ενδιαφερθηκα. Στο πρωτο ραντεβου, και πριν υπογραψω το χαρτι του μεσιτη, μου ειπαν οτι ολα ειναι ενταξει. Συζηταω με τη συζυγο και παιρνουμε την αποφαση να προχωρησουμε. Παιρνω τηλεφωνο το μεσιτικο και με ενημερωνουν τοτε πως το ακινητο το εχουν παρει τα funds και πως εχει προσημειωση. Μιλαω με δικηγορο και λεμε πως το ξεπερναμε. Ζηταω χαρτια και ρωταω ποια ειναι η οφειλη. Το ελεγχει το νομικο τους τμημα... και μου δινουενα ποσο.Μου στελνουν καποια χαρτια. Κανονιζω και δευτερο ραντεβου για να το ξαναδουμε. Πηγε η συζυγος. Η μεσιτρια της ελεγε να μην κανει ερωτησεις στην ιδιοκτητρια αλλα ουτε στην κοπελα που το νοικιαζε και πως θα συζητηθουν ολα σε επομενη συναντηση. Παραλληλα ξεκινησα και τεχνικο ελεγχο. Μου ζηταει ο μηχανικος διαφορα εγγραφα. Ζηταω απο το μεσιτικο στοιχεια επικοινωνιας των ιδιοκτητων για να προχωρησουμε τη διαδικασια για να μην κανουνε το χαλασμενο τηλεφωνο. Αρνουνται να μου δωσουν. Τους λεω μετα απο πολλα τηλεφωνα πως ή μου δινουν τα τηλεφωνα των ιδιοκτητων ή αποχωρω. Με βγαζουν ευεξαπτο. Εν τω μεταξυ η δικηγορος με ενημερωνει πως στο ακινητο δεν υπαρχει μονο μια οφειλη αλλα ειναι κι αλλες οφειλες μπλεγμενες και πως υπαρχουν και λανθασμενες αρσεις προσημειωσεων και καποια αλλα θεματα που αν δεν λυνονταν, δε θα μπορουσε να προχωρησει. Μου λεει πως καλυτερα να το αφησουμε και πως δεν αξιζει γιατι δε γνωριζουμε αν θα εχουμε χρονο να τελειωσουμε μεχρι το σπιτι να βγεινσε πλειστηριασμο. Επιμενω. Βρηκα τους ιδιοκτητες μονος μου και ξεκινησαμε αλισβερισι χαρτιων. Τελικα μεσω επικοινωνιας δικηγορου, ιδιοκτητων, funds βρεθηκε μια λυση. Οι ιδιοκτητες ενημερωνουν το μεσιτικο πως δε θα το πληρωσουν επειδη τα funds εχουν αποκλειστικη αναθεση του ακινητου. Τωρα εγω ηθελα να ρωτησω αν εγω υποχρεουμαι να πληρωσω τον μεσιτη απο τη στιγμη που μου εδειξε ακινητο που δεν του ειχε ανατεθει και μαλιστα το ειχε καποιος αλλο σε αποκλειστικοτητα. Το προβλημα μου δεν ειναι η πληρωμη. Εχω ξαναπληρωσει δυο φορες μεσιτες με μεγαλη χαρα που οντως βοηθησαν να προχωρησουν οι αγοραπωλησιες αλλα το γεγονος πως μου ελεγαν πολλα ψεμματα και αντι να βοηθησουν, δυσκολεψαν (εως και σχεδον χαλασαν) τη συναλλαγη, με εχει βγαλει εξω απο τα ρουχα μου και θεωρω πως δε γινεται να πληρωνεται καποιος νομιμα μεσω κουτοπονηριας Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από bonepeeler 1
Joshua21 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 7 hours ago, bonepeeler said: Τωρα εγω ηθελα να ρωτησω αν εγω υποχρεουμαι να πληρωσω τον μεσιτη απο τη στιγμη που μου εδειξε ακινητο που δεν του ειχε ανατεθει και μαλιστα το ειχε καποιος αλλο σε αποκλειστικοτητα. Η υποχρέωση πληρωμής του μεσίτη από σένα προκύπτει από τη συμφωνία που κάνατε μεταξύ σας, από την εντολή που έχετε υπογράψει, και όχι από τη συμφωνία που έχει κάνει ή δεν έχει κάνει με τον ιδιοκτήτη ή με τα funds. 8 hours ago, bonepeeler said: Το προβλημα μου δεν ειναι η πληρωμη. Εχω ξαναπληρωσει δυο φορες μεσιτες με μεγαλη χαρα που οντως βοηθησαν να προχωρησουν οι αγοραπωλησιες αλλα το γεγονος πως μου ελεγαν πολλα ψεμματα και αντι να βοηθησουν, δυσκολεψαν (εως και σχεδον χαλασαν) τη συναλλαγη, με εχει βγαλει εξω απο τα ρουχα μου και θεωρω πως δε γινεται να πληρωνεται καποιος νομιμα μεσω κουτοπονηριας Οι μεσίτες δεν πληρώνονται από τους αγοραστές για "βοήθεια στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες", πληρώνονται για τον λόγο που περιγράφουν οι εντολές, ο οποίος συνήθως είναι μόνο και μόνο για να κάνουν υπόδειξη το ακίνητο. Αν νομίζεις ότι η πληρωμή αφορά διαφορετική υπηρεσία από αυτή που περιγράφει η εντολή είναι δικό σου λάθος. Όχι πως παίρνω το μέρος των μεσιτών, ίσα ίσα που πιστεύω πως στην πλειοψηφία τους λειτουργούν παρασιτικά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί με κουτοπονηριά να αποφύγει την πληρωμή.
Morosana Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Λίγο περίεργα τα λένε οι ιδιοκτήτες. Από τη στιγμή που δεν είχαν κάνει ανάθεση πως συμφώνησαν να σας ανοίξουν το σπίτι για να το δείτε ; Κατα τ αλλά όπως τα λέει ο Joshua, η αμοιβή τους αφορά την υπόδειξη και το προξενιο, μέχρι και η περιγραφή και τα στοιχεία (τετραγωνικα, αριθμός δωματίων, πιθανά βαρη κτλ) είναι κατά δήλωση του ιδιοκτήτη
Ducatista Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Γι'αυτό και επειδή δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά μόνο δείχνουν το σπίτι και τίποτα άλλο και θέλουν 5κ ξέρετε τι πρέπει να κάνετε οι υποψήφιοι αγοραστές.... Ειδικά στις μικρές κοινωνίες που όλοι το παίζουν μεσίτες και τα παίρνουν μαύρα καθώς κάνουν άλλο επάγγελμα ( εξαιρώντας τους πραγματικούς επαγγελματίες που ασχολούνται με το σπίτι και δεν το δείχνουν έτσι απλά σε κάποιον που το είδε στον σπιτόγατο κλπ) 1
kirileman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα έχουμε ξαναπεί. Ο νόμος μιλάει τόσο για μεσολάβηση, όσο και για την απλούστερη υπόδειξη ευκαιρίας. Δεν κάνουν όλοι απλές υποδείξεις ευκαιρίας, κάποιοι μεσολαβούν τόσο στις διαπραγματεύσεις (το "προξενιό"), όσο και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, μέχρι και την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου... ...όπως, άλλωστε, πιστοποιεί και ο bonepeeler και δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητούμε, όταν μάλιστα δε γνωρίζουμε το περιεχόμενο της σύμβασης που υπέγραψε τότε. 10 hours ago, bonepeeler said: Καλησπερα. Ειδα ενα ακινητο που μου αρεσε μεσω μεσιτικου. Ενδιαφερθηκα. Στο πρωτο ραντεβου, και πριν υπογραψω το χαρτι του μεσιτη, μου ειπαν οτι ολα ειναι ενταξει. Δυστυχώς, ισχύει ότι όλες οι αναγραφόμενες πληροφορίες είναι "κατά δήλωση του ιδιοκτήτη". Πολλές φορές αποκρύπτουν στοιχεία και βρίσκεται εκτεθειμένος ο μεσίτης. 10 hours ago, bonepeeler said: Τωρα εγω ηθελα να ρωτησω αν εγω υποχρεουμαι να πληρωσω τον μεσιτη απο τη στιγμη που μου εδειξε ακινητο που δεν του ειχε ανατεθει και μαλιστα το ειχε καποιος αλλο σε αποκλειστικοτητα. Ναι, η σύμβαση μεσίτη-πωλητή δε σε αφορά. 10 hours ago, bonepeeler said: Βρηκα τους ιδιοκτητες μονος μου και ξεκινησαμε αλισβερισι χαρτιων. ... Το προβλημα μου δεν ειναι η πληρωμη. Εχω ξαναπληρωσει δυο φορες μεσιτες με μεγαλη χαρα που οντως βοηθησαν να προχωρησουν οι αγοραπωλησιες αλλα το γεγονος πως μου ελεγαν πολλα ψεμματα και αντι να βοηθησουν, δυσκολεψαν (εως και σχεδον χαλασαν) τη συναλλαγη, με εχει βγαλει εξω απο τα ρουχα μου και θεωρω πως δε γινεται να πληρωνεται καποιος νομιμα μεσω κουτοπονηριας Διάβασε την εντολή υπόδειξης. Αν μιλάει και για μεσολάβηση και εσύ θεωρείς ότι έκαναν απλώς υπόδειξη ευκαιρίας, τότε, αφού συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου και κρίνετε ότι αξίζει τον κόπο-χρόνο-κόστος, μπορείς να αρνηθείς να πληρώσεις το σύνολο της αμοιβής. Εκείνοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι μεσολάβησαν (με emails, sms, υπογεγραμμένα έντυπα προκαταβολής στα οποία συμμετείχαν ενδεχομένως κ.α.) και ότι δεν έκαναν απλώς υπόδειξη ευκαιρίας. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από kirileman
ZELDA Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για μια αγορα οικόπεδου το οποίο το έχει σε σελίδα αγγελιών κάποιο μεσιτικό γραφειο, τυχαίνει στην ίδια περιοχή να μένει ο αδερφός μου, μπορώ να ψάξω και να βρω μόνος μου τον πωλητή η έχει υπογράψει κάποια σύμβαση με το μεσιτικό γραφείο ότι το οικόπεδο μπορεί να πουληθεί μόνο μέσω του γραφείου? Επίσης ποιος ο λόγος που ζητάνε την ταυτότητα τα μεσιτικά για να σε φέρουν σε επαφή η για να δεις το οικοπεδο/σπιτι?
efib Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Ναι, μπορείς να τον βρεις μόνος σου και να μην πληρώσεις μεσίτη. Εκτός και αν έχει αποκλειστική ανάθεση ή κάτι τέτοιο. Ζητάνε ταυτότητα για να εξασφαλίσουν ότι σε περίπτωση που εσύ πας σε άλλον μεσίτη, θα πάρουν αυτοί την αμοιβή διότι στο έδειξαν πρώτοι. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2024 από efib
Highlander Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2024 Βλέπω ακίνητο που μου αρέσει, ακριβό για εμένα, το βάζω στην άκρη του μυαλού μου. Χθες πέφτω εντελώς τυχαία στον ιδιοκτήτη. Μου λέει τιμή 50% κάτω από ότι η αγγελία του μεσίτη. Και ρωτάω, έτσι για το γαμώτο, τι τιμή το έχετε δώσει στο μεσίτη; Και μου απάντησε ότι το έδωσε Χ, δλδ 50% κάτω από την αγγελία. Δεν γίνεται ρε "φίλε" μεσίτη να θες να βγάλεις x 2, γι' αυτό μένει απούλητο 2 χρόνια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα