kirileman Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 9 ώρες πριν, efib είπε Δεν μπήκα σφήνα, δεν είχε γίνει καμία απολύτως συμφωνία, ούτε προκαταβολή, ούτε προσύμφωνο. Είχα κάνει προσφορά πιο χαμηλή Τετάρτη, έκανε ο άλλος πιο υψηλή (μάλλον Πέμπτη), έκανα πιο υψηλή και δεν την έδωσαν ποτέ. Όχι, μετρητά τα έχω. Εχω δώσει 2 φορές προσφορά στην asking price σε ακίνητα και ενώ συμφώνησε μετά ζήτησε περισσότερα, οπότε κατάλαβα ότι έτσι γίνεται η δουλειά και κουράστηκα να ψάχνω και να χάνω συνέχεια σπίτια, και είπα να το κάνω και εγώ. Έγραψες ότι είχαν δοθεί χαρτιά για έλεγχο, άρα υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Από εκεί και πέρα, όταν κλείσει το deal, δεν συνηθίζεται να μπαίνουμε σε λογικές πληστηριασμού, γιατί στο τέλος μπορεί να κάνουν και οι δύο υποψήφιοι αγοραστές πίσω. Προτεραιότητα συνήθως έχει αυτός που κάνει την υψηλότερη προσφορά και αν είναι ίδιες, αυτός που δίνει μετρητά και αν και σε αυτό δεν διαφέρουν, αυτός που την κάνει πρώτος ή ο λιγότερο απαιτητικός, εκείνος που έχει φέρει τον μηχανικό του, τους συγγενείς του και φαίνεται να έχει εν τέλει τις λιγότερες πιθανότητες να κάνει πίσω. Αυτό το αξιολογεί είτε ο πωλητής, είτε ο μεσίτης.
efib Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, kirileman είπε Έγραψες ότι είχαν δοθεί χαρτιά για έλεγχο, άρα υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή. Από εκεί και πέρα, όταν κλείσει το deal, δεν συνηθίζεται να μπαίνουμε σε λογικές πληστηριασμού, γιατί στο τέλος μπορεί να κάνουν και οι δύο υποψήφιοι αγοραστές πίσω. Προτεραιότητα συνήθως έχει αυτός που κάνει την υψηλότερη προσφορά και αν είναι ίδιες, αυτός που δίνει μετρητά και αν και σε αυτό δεν διαφέρουν, αυτός που την κάνει πρώτος ή ο λιγότερο απαιτητικός, εκείνος που έχει φέρει τον μηχανικό του, τους συγγενείς του και φαίνεται να έχει εν τέλει τις λιγότερες πιθανότητες να κάνει πίσω. Αυτό το αξιολογεί είτε ο πωλητής, είτε ο μεσίτης. Είπε προφορικά ναι, έκανα την άλλη μέρα πρόσφορα και δεν την έδωσε. Η περιοχή έχει πολλή ζήτηση και αυτό είναι σύνηθες και έχει συμβεί σε δύο προηγούμενα ακίνητα που έκανα προσφορά. Εκτός και αν εσύ ως πωλητής θέλεις χαμηλότερη τιμή - εγώ δεν θα ήθελα. Δραστηριοποιεστε στο κέντρο; Το έχω ακούσει από άλλους μεσίτες ότι γίνεται συχνά αυτό πλέον. Απορώ πως δεν το έχετε ακούσει ξανά. Ίσως έχετε μόνο ακριβά και μεγάλα σπίτια. Στα μικρά στο κέντρο γίνεται χαμός. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από efib
tounion Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, efib είπε Δεν μπήκα σφήνα, δεν είχε γίνει καμία απολύτως συμφωνία, ούτε προκαταβολή, ούτε προσύμφωνο. Είχα κάνει προσφορά πιο χαμηλή Τετάρτη, έκανε ο άλλος πιο υψηλή (μάλλον Πέμπτη), έκανα πιο υψηλή και δεν την έδωσαν ποτέ. Όχι, μετρητά τα έχω. λαθος προσεγγιση. επρεπε να ανεβασεις την αμοιβη του μεσιτη Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από tounion
efib Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, tounion είπε λαθος προσεγγιση. επρεπε να ανεβασεις την αμοιβη του μεσιτη Θέλουν και αυτοί το φακελάκι τους... Για τους πωλητές είναι μια χαρά, για τους αγοραστές είναι pita. Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω τον λόγο που πρέπει να δώσω 2% minimum..
manosbr Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, efib είπε Θέλουν και αυτοί το φακελάκι τους... Για τους πωλητές είναι μια χαρά, για τους αγοραστές είναι pita. Προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω τον λόγο που πρέπει να δώσω 2% minimum.. πάμε καλά ; ξερετε σε τι εποχή βρισκόμαστε ; Είναι δυνατόν να μιλάμε για να αυξάνουμε την μεσιτική αμοιβη ή για να δίνουμε παραπάνω προσφορές από τις ήδη φουσκωμένες τιμες ακινήτων ; μην παραμύθιαζεστε από τις παραφουσκωμένες τιμες ! Από δικό μου άνθρωπο που είναι στην αγορά χρόνια μαθαίνω πως η αγορά ακινήτων έχει φρενάρει σημαντικά τους τελευταίους μήνες , και προφανώς όσα πουλιούνται δίνονται σε χαμηλότερες τιμες από τις ζήτουμενες . οι μεσίτες το παιχνίδι τους παίζουν , πάντα εδώ και χρόνια τα ίδια λένε , ασχέτως συγκυριών της οικονομίας λενε την ατάκα «αγόρασε εχθές , γιατί οι τιμες θα σκαρφαλώσουν κιαλλο» , τα ίδια λέγαν και τότε που οι τιμες των ακινήτων πέσαν 30% 2
efib Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δυστυχως 2 μικρα στα εξαρχεια εφυγαν +3κ απο την ζητουμενη τιμη. Γινεται σφαγη για μικρα στο κεντρο της Αθηνας. Δεν ξερω τι λενε οι μεσιτες, και δεν με απασχολει. Εγω εχω κανει την δικη μου ερευνα, εχω παρει τις πληροφοριες που θελω, ξερω την τιμη που με συμφερει να αγορασω, και ξερω την αποδοση που θελω να εχω. Δεν αγοραζω ποτε κατι περισσοτερο απο οσο αξιζει και αυτο ειναι ο κανονας μου. Δεν με ξερεις, οποτε δεν μου αρεσει ολο αυτο το υφος "πατε καλα". Δεν παραμυθιαζομαι απο τιποτα, και δεν ακουω κανεναν μεσιτη.
manosbr Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, efib είπε Δυστυχως 2 μικρα στα εξαρχεια εφυγαν +3κ απο την ζητουμενη τιμη. Γινεται σφαγη για μικρα στο κεντρο της Αθηνας. Δεν ξερω τι λενε οι μεσιτες, και δεν με απασχολει. Εγω εχω κανει την δικη μου ερευνα, εχω παρει τις πληροφοριες που θελω, ξερω την τιμη που με συμφερει να αγορασω, και ξερω την αποδοση που θελω να εχω. Δεν αγοραζω ποτε κατι περισσοτερο απο οσο αξιζει και αυτο ειναι ο κανονας μου. Δεν με ξερεις, οποτε δεν μου αρεσει ολο αυτο το υφος "πατε καλα". Δεν παραμυθιαζομαι απο τιποτα, και δεν ακουω κανεναν μεσιτη. Συγνώμη , δεν πήγαινε σε εσένα ο χαρακτηρισμός , αλλά στους μεσίτες και στο κλίμα των ημερών . +3κ είναι ίδια τιμή . Δεν είναι ουσιαστική διαφορά 1
efib Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, manosbr είπε Συγνώμη , δεν πήγαινε σε εσένα ο χαρακτηρισμός , αλλά στους μεσίτες και στο κλίμα των ημερών . +3κ είναι ίδια τιμή . Δεν είναι ουσιαστική διαφορά Παντως τους φουσκωνουν τα μυαλα, εχεις δικιο. Τους λενε οτι ειναι ΕπεΝΔΥτιΚο (εννουν μισθωμενο). Καντε την ερευνα αγορας σας. Αλλα ερχονται ξενοι και ζητανε asking price. Νομιζω οτι οι Ελληνες εχουν μαθει και δεν αγοραζουν φουσκωμενα. Καταλαβαινω και πως το λες και εσυ, αλλα αφου παιρνουν προσφορες τοτε γιατι να την ριξεις;
kirileman Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, efib είπε Είπε προφορικά ναι, έκανα την άλλη μέρα πρόσφορα και δεν την έδωσε. Δεν την έδωσε πρώτον γιατί το ακίνητο είχε "κλείσει" και μάλιστα στη ζητούμενη τιμή και δεύτερον γιατί θα γίνει μετά πλειστηριασμός. Ανεβάζεις εσύ την τιμή, μόλις το μάθει ο 1ος (γιατί πρέπει να το μάθει, έχει δώσει τα χέρια με τον ιδιοκτήτη) θα κάνει και αυτός μεγαλύτερη προσφορά και μετά τι; Έχουν χαλάσει δουλειές έτσι, με τους δύο ενδιαφερόμενους να κάνουν ταυτόχρονα πίσω. Γι'αυτό και όταν παίρνουμε τη ζητούμενη τέλος, δεν πάμε γυρεύοντας. Είχες την ευκαιρία σου να δώσεις τη ζητούμενη τιμή, αλλά έκανες ελαφρώς χαμηλότερη. Και δεν είναι το θέμα το αν ο πωλητής θέλει λιγότερα χρήματα, το θέμα είναι να μην ναρκοθετηθεί μια κλεισμένη δουλειά. 3 1
efib Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 Δημοσ. 20 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εχεις απολυτο δικιο. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2022 από efib
IoannisSM Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Για να μάθω τι τιμή πιάνει ένα σπίτι που έχω στο χωριό, θα πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθώ σε μεσιτικό; κι αν ναι, τι κόστος έχει;
vagos789 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 κανενα κοστος δεν εχει μια τετοια ερωτηση,το προφανες ειναι οτι ενας μεσιτης θα το δει ως ευκαιρια να σου προτεινει συνεργασια 1 1
Narayan Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 21 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Για να μάθω τι τιμή πιάνει ένα σπίτι που έχω στο χωριό, θα πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθώ σε μεσιτικό; κι αν ναι, τι κόστος έχει; Δες αγγελίες από την ίδια περιοχή για να πάρεις μία ιδέα για τιμή ανά τετραγωνικό, μετά ανάλογα την κατάσταση του ακινήτου υπολόγισε κάτω ή πάνω από αυτή την τιμή. 1
xristaras69 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Αυτό που πληρώνει στον μεσίτη και ο πωλητής και ο αγοραστής είναι βασικά η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Η σωστή πληροφορία αξίζει χρυσάφι σε όλους τους τομείς της ζωής. Αν πχ σε πληροφορήσω ότι στο τάδε μέρος είναι κρυμμένος ένας θησαυρός 1.000.000 θα έχεις πρόβλημα όταν τον βρεις να μου δώσεις το 2-5-10-50 % ???? Ο μεν αγοραστής λοιπόν ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ από τον μεσίτη για διαθέσιμα σπίτια που δεν θα τα γνώριζε ποτέ, ο δε πωλητής ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ από τον μεσίτη για την ύπαρξη αγοραστών που τους κάνει το ακίνητο του και δεν θα τους γνώριζε ποτέ. Οι μεσίτες δεν βρίσκουν απλώς ένα ακίνητο από την ΧΕ και το προωθούν αντί του ιδιοκτήτη. Έχουν στην λίστα τους πααααρα πολλά ακίνητα για να προτείνουν σε κάποιον αγοραστή, όπως και πολλούς αγοραστές να προτείνουν σε κάποιον ιδιοκτητη που τους ταιριάζει βεβαίως το σπίτι του.
Ducatista Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, xristaras69 είπε Αυτό που πληρώνει στον μεσίτη και ο πωλητής και ο αγοραστής είναι βασικά η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Η σωστή πληροφορία αξίζει χρυσάφι σε όλους τους τομείς της ζωής. Αν πχ σε πληροφορήσω ότι στο τάδε μέρος είναι κρυμμένος ένας θησαυρός 1.000.000 θα έχεις πρόβλημα όταν τον βρεις να μου δώσεις το 2-5-10-50 % ???? Ο μεν αγοραστής λοιπόν ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ από τον μεσίτη για διαθέσιμα σπίτια που δεν θα τα γνώριζε ποτέ, ο δε πωλητής ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΑΙ από τον μεσίτη για την ύπαρξη αγοραστών που τους κάνει το ακίνητο του και δεν θα τους γνώριζε ποτέ. Οι μεσίτες δεν βρίσκουν απλώς ένα ακίνητο από την ΧΕ και το προωθούν αντί του ιδιοκτήτη. Έχουν στην λίστα τους πααααρα πολλά ακίνητα για να προτείνουν σε κάποιον αγοραστή, όπως και πολλούς αγοραστές να προτείνουν σε κάποιον ιδιοκτητη που τους ταιριάζει βεβαίως το σπίτι του. Αυτο θα ήταν έτσι το 90 αντε μέχρι το 2000 τωρα ομως τα ίδια ακίνητα που έχουν οι μεσίτες υπάρχουν και στα site ακομη και ακίνητα που είναι ιδιαίτερα μερικών εκατομμυρίων που απευθύνεται στο 1% του αγοραστικόυ κοινού.. υπάρχουν βέβαια κάποια που τα δίνουν κατευθείαν σε μεσίτες αλλά και αυτοί τα βάζουν εκεί αν κάνουν 1 2 επαφές και δεν τους βγει.... αν ψάχνεις σπίτι πάνω από 10 εκ οκ τότε μπορεί να πεις ότι δεν θα το βάλεις σε αγγελία αλλά θα το δεις μόνο σε μεσιτικό... τα υπόλοιπα ότι ο μεσίτης θα σου βγει σπίτι ανάλογα με τις ανάγκες σου κλπ αυτά είναι μόνο για το αμερικα αφού εδώ σχεδόν κανένας δεν σου λέει την αλήθεια κ σε μεγάλο ποσοστό δεν ξέρουν τι λένε... η πληροφορία αξίζει εφόσον δεν μπορείς να την βρεις μόνος σου αλλιώς δεν έχει νόημα να την πληρώσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα