Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα. Μεγαλη συζητηση. Κανω τη δουλεια 9 χρονια οποτε θα πω τα εξης.

Θα απαντησω μονο στο γιατι ο μεσιτης αξιζει την αμοιβη.

1) Στο δικο μου γραφειο συνεργαζομαστε με το εξωτερικο σε 4 χωρες οπου εχουμε φερει αγοραστες που ο ιδιοκτητης δεν θα μπορουσε ποτε να βρει. (Να αναφερω οτι μονο να πας σε εκθεση ακινητου στο εξωτερικο ωστε να αποκτησεις τις βασικες διασυνδεσεις θες 8.000 εως 15.000€ χωρις εισητηρια,διαμονες κλπ)

2) Ειδικα οσο αναφορα τις μιθωσεις επαγγελματικων χωρων υπαρχει μεγαλη αντζεντα απο τα γραφεια σε ζητησεις οποτε συνηθως βρισκει αρκετα γρηγορα μισθωτη.

3) Ο μεσιτης μπορει να δωσει μια τιμη στο ποσο μπορει να πωληθει αλλα ο ιδιοκτητης οριζει παντα τη τιμη.

Μιλησα για καποια θετικα αναλογα τον επαγγελματια φυσικα μπορει να υπαρχουν μεγαλες αποκλισεις. Υπρχουν και οι <<κακοι>> παντα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/3/2022 στις 7:30 ΜΜ, kirileman είπε

Αν εξαιρέσουμε τα μέλη του insomnia, οποιοσδήποτε άλλος στον κόσμο πουλάει οτιδήποτε, έχει σκοπό να πιάσει τη μέγιστη δυνατή τιμή.

και πολυ καλα κανεις και συγχαρητηρια.Η ενσταση μας ειναι γιατι να δινει ποσοστο στον μεσιτη ο αγοραστης ,εφοσον εσεις εχετε τον τροπο (win-win οπως λες ) να τα βρισκεστε μεταξυ σας και να ειστε ολοι happy? - ρητορικο ερωτημα

Δημοσ.

Για μενα προσωπικα οι μεσιτες ειναι πληγη, και προσπαθουν με καθε τροπο να σε πεισουν πως εχουν πελατες ετοιμους για ενοικιαση/αγορα. Στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει τιποτα, παρα μονο η (ενδεχομενη) προμηθεια τους.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Εχω υπογραψει εκεινο το χαρτι σε εναν μεσιτη που τον επελεξα επειδη επικοινωνησε το γραφειο του πρωτο μαζι μου.

Ο μεσιτης με εχει κουρασει παρα πολυ, δεν μου στελνει αυτα που του ζηταω και γενικα κοιμαται ορθιος, και λεει ανακριβειες για ζητηματα τιμων ανακαινισης- που δεν ειναι και το αντικειμενο του.

Μπορω να απευθυνθω σε αλλο μεσιτικο γραφειο για το ιδιο ακινητο και να πληρωσω σε εκεινους την αμοιβη; Αξιωνει 2% + ΦΠΑ και το μονο που κανει ειναι να με κουραζει και να λεει πραγματα που δεν ισχυουν, και να εξαφανιζεται.

Ο μεσιτης δεν ηθελε να δωσει την προσφορα μου στον ιδιοκτητη! Αλλος ενας "επαγγελματιας".

45 λεπτά πριν, efib είπε

Καλησπερα. Εχω υπογραψει εκεινο το χαρτι σε εναν μεσιτη που τον επελεξα επειδη επικοινωνησε το γραφειο του πρωτο μαζι μου.

Ο μεσιτης με εχει κουρασει παρα πολυ, δεν μου στελνει αυτα που του ζηταω και γενικα κοιμαται ορθιος, και λεει ανακριβειες για ζητηματα τιμων ανακαινισης- που δεν ειναι και το αντικειμενο του.

Μπορω να απευθυνθω σε αλλο μεσιτικο γραφειο για το ιδιο ακινητο και να πληρωσω σε εκεινους την αμοιβη; Αξιωνει 2% + ΦΠΑ και το μονο που κανει ειναι να με κουραζει και να λεει πραγματα που δεν ισχυουν, και να εξαφανιζεται.

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.

Καλύτερα να μην πας σε άλλο μεσιτικό γραφείο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι μεσίτες γνωρίζουν ελάχιστα και δεν προσφέρουν κάποια υπηρεσία.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, efib είπε

Ο μεσιτης δεν ηθελε να δωσει την προσφορα μου στον ιδιοκτητη! Αλλος ενας "επαγγελματιας".

Tι εννοείς πως δεν ήθελε να δώσει την προσφορά σου?

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, efib είπε

Για να μπορέσει να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό που ρωτάς, θα πρέπει πρώτα να διαβάσει τι ακριβώς λέει αυτό το χαρτί που έχετε υπογράψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς εννοεί την εντολή ανάθεσης. Αν είναι απλή ανάθεση, δεν υπάρχει κάποια δέσμευση. Στην περίπτωση της αποκλειστικής ανάθεσης, το μεσιτικό παίρνει προμήθεια ακόμα και αν το ακίνητο πωληθεί χωρίς την παρέμβασή του.

Επεξ/σία από Metal Heart
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, xgol είπε

Tι εννοείς πως δεν ήθελε να δώσει την προσφορά σου?

Δεν ξερω γιατι δεν ηθελε. 

Πηγα σε αλλο μεσιτικο. Να αγορασω ψαχνω. Ο ιδιοκτητης κανει νερα και αλλα λεει στον εναν, αλλα στον αλλο. Μαλλον θα αποσυρω την προσφορα μου.

Επεξ/σία από efib
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, efib είπε

Δεν ξερω γιατι δεν ηθελε. 

Πόσο χαμηλότερη από τη ζητούμενη ήταν η προσφορά σου; Κάποιοι πωλητές λένε στον μεσίτη: "αν έχεις προσφορά κάτω από Χ ποσό, μην με πάρεις καν τηλέφωνο".

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πόσο χαμηλότερη από τη ζητούμενη ήταν η προσφορά σου; Κάποιοι πωλητές λένε στον μεσίτη: "αν έχεις προσφορά κάτω από Χ ποσό, μην με πάρεις καν τηλέφωνο".

Υψηλότερη :)

Και είχε ήδη ξεκινήσει έλεγχο σε πιο χαμηλή αλλά το ήθελα εγώ. 

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, efib είπε

Υψηλότερη :)

Και είχε ήδη ξεκινήσει έλεγχο σε πιο χαμηλή αλλά το ήθελα εγώ. 

Δηλαδή, η ζητούμενη τιμή ήταν καλή, ο ιδιοκτήτης δέχτηκε πολλές προσφορές, το συμφώνησε με άλλον και έδωσε τους τίτλους για έλεγχο, εσύ προσπάθησες να μπεις σφήνα, ρώτησες τον μεσίτη σε ποια τιμή το έκλεισε, έκανες καλύτερη προσφορά από την προσφορά του άλλου, αλλά ο μεσίτης δεν τη μετέφερε ποτέ στον ιδιοκτήτη. Σωστά; Θα πάρεις δάνειο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Δηλαδή, η ζητούμενη τιμή ήταν καλή, ο ιδιοκτήτης δέχτηκε πολλές προσφορές, το συμφώνησε με άλλον και έδωσε τους τίτλους για έλεγχο, εσύ προσπάθησες να μπεις σφήνα, ρώτησες τον μεσίτη σε ποια τιμή το έκλεισε, έκανες καλύτερη προσφορά από την προσφορά του άλλου, αλλά ο μεσίτης δεν τη μετέφερε ποτέ στον ιδιοκτήτη. Σωστά; Θα πάρεις δάνειο;

Δεν μπήκα σφήνα, δεν είχε γίνει καμία απολύτως συμφωνία, ούτε προκαταβολή, ούτε προσύμφωνο. Είχα κάνει προσφορά πιο χαμηλή Τετάρτη, έκανε ο άλλος πιο υψηλή (μάλλον Πέμπτη), έκανα πιο υψηλή και δεν την έδωσαν ποτέ. Όχι, μετρητά τα έχω. 

Εχω δώσει 2 φορές προσφορά στην asking price σε ακίνητα και ενώ συμφώνησε μετά ζήτησε περισσότερα, οπότε κατάλαβα ότι έτσι γίνεται η δουλειά και κουράστηκα να ψάχνω και να χάνω συνέχεια σπίτια, και είπα να το κάνω και εγώ.

Επεξ/σία από efib

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...