Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efkola είπε

@kirileman και @Ducatista σας ευχαριστώ!

Στη δική μου περίπτωση, μιλάμε για αγορά ακινήτου σε νομό της Πελοποννήσου οπότε ευελπιστώ ότι οι χρόνοι θα είναι κάπως πιο λογικοί :)

Θα μας γράψεις την επόμενη Παρασκευή ότι υπέγραψες να τρελαθούμε. Έχω συμβόλαιο κλεισμένο από την άνοιξη του 2020!!! που ολοκληρώθηκε πριν από 3 μήνες, 20 μήνες μετά το κλείσιμο.

Spoiler

Και το χειρότερο είναι ότι έχω όλη την αμοιβή μόνο από τον πωλητή και ακόμα περιμένουμε την εκταμίευση του δανείου για να πληρωθούμε, πωλητής και εγώ.

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τις πληθωριστικες τιμες των ακινητων τα τελευαταια 12 χρονια ξιφουλκουμε εαν μια υπηρεσια εξτρα που θα επιβαρυνει την ηδη καραφουσκωμενη τιμη κ αλλο,αξιζει η οχι.Δυστυχως η ιδια η αγορα τους ξερασε.Επομενη σταση να γυρισουμε στα παραδοσιακα κιτρινα αυτοκολλητα χαρτακια "ενοικιαζεται" "πωλειται" μπας κ αυτορυθμιστει η αγορα καποια στιγμη καθως απορω πραγματικα ποιος αγοραζει κ ενοικιαζει με τετοιες τιμες κ τι προιον παιρνει στο τελος.

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ.
1 ώρα πριν, v2020 είπε

Από το 2015 έχω κάνει 3 αγοραπωλησίες όλες με μεσίτη. Δυστυχώς η μεσιτική αμοιβή είναι ανεξήγητη και ιδιαίτερα στην δεύτερη περίπτωση αδικαιολόγητη γτ ο μεσίτης πήρε λεφτά μόνο και μόνο επειδή έγινε η υπόδειξη και το κλείσαμε. Ο Γολγοθάς που πέρασα ήταν τεράστιος γτ το ακίνητο είχε κληρονομικά δάνεια κτλ. Επομενως ο ρόλος του μεσίτη στην Ελλάδα είναι ολίγον τι γελοίος προσωπικά για μένα όσον αφορά το θέμα αγοραπωλησία. Στην ενοικίαση είναι διαφορετικά γτ εκεί  ένας καλός μεσίτης σου ξεσκαρταρει τη σαπιλα. 

Πάντως παρακολουθώντας στο νετφλιξ κάποιες σειρές βέβαια για πολυτελή ακίνητα και τα σχετικά εκεί καταλαβαίνεις την έννοια του μεσίτη, μιλάμε για αποκλειστικά ακίνητα με σοβαρό κόσμο και όχι τυχάρπαστους. Δυστυχώς και το προϊόν ακίνητο στην Ελλάδα είναι πολύ χάλια ιδιαίτερα όταν πηγαίνουμε σε παλιές δεκαετιες, κλασικο ελλαδισταν

Στο νετφλιξ είναι ένας άλλος κοσμος.. δεν μιλάμε για γήινα σπιτια αλλά εξωγήινα... και το δικό μου σπίτι που ριναι 298 τετραγωνικά κύριοι χώροι είναι και καλά μεγάλο για Ελλάδα....  στο εξωτερικό θα ήταν αποθήκη...

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Στο νετφλιξ είναι ένας άλλος κοσμος.. δεν μιλάμε για γήινα σπιτια αλλά εξωγήινα... και το δικό μου σπίτι που ριναι 298 τετραγωνικά κύριοι χώροι είναι και καλά μεγάλο για Ελλάδα....  στο εξωτερικό θα ήταν αποθήκη...

Σαν να υπερβάλλεις λιγάκι... στην Ελλάδα το μέσο μέγεθος κατοικίας κατοικίας είναι ~90τμ, ενώ στην Ευρώπη ~95τμ. Το δικό σου δεν είναι απλώς "και καλά μεγάλο" για Ελλάδα, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Σαν να υπερβάλλεις λιγάκι... στην Ελλάδα το μέσο μέγεθος κατοικίας κατοικίας είναι ~90τμ, ενώ στην Ευρώπη ~95τμ. Το δικό σου δεν είναι απλώς "και καλά μεγάλο" για Ελλάδα, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σκεφτόμουν Αμερική..! Έχεις δίκιο για τα υπόλοιπα... ευρωπη  έτσι ακριβώς...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Με τις πληθωριστικες τιμες των ακινητων τα τελευαταια 12 χρονια ξιφουλκουμε εαν μια υπηρεσια εξτρα που θα επιβαρυνει την ηδη καραφουσκωμενη τιμη κ αλλο,αξιζει η οχι.Δυστυχως η ιδια η αγορα τους ξερασε.Επομενη σταση να γυρισουμε στα παραδοσιακα κιτρινα αυτοκολλητα χαρτακια "ενοικιαζεται" "πωλειται" μπας κ αυτορυθμιστει η αγορα καποια στιγμη καθως απορω πραγματικα ποιος αγοραζει κ ενοικιαζει με τετοιες τιμες κ τι προιον παιρνει στο τελος.

Μα για να συνεχίζουν οι πληθοριστικες τιμές να παίζουν ακόμα πάει να πει ότι γίνονται τόσο πωλήσεις όσο και ενοικιάσεις ακινήτων. Αν σταματαγαν θα ρυθμίζονταν και οι τιμές αντίστοιχα. Όπως πέσανε κατακόρυφα μέσα στην εξαετία της  κρίσης 12-18.  

Επίσης επειδή γράφτηκε και δεν βγάζει νόημα εμπορικά. Τις τιμές οι μεσίτες δεν έχουν κανένα λόγο να τις ανεβάσουν, δεν έχουν να κερδίσουν από εκεί. Αυτοί θα κερδίσουν αν κλείσει η συμφωνία. Και με βάση την αμοιβή τους το να ανεβάσουν 10000 τη τιμή θα τους επιφέρει 200€ ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν να χάσουν όλη την αμοιβή τους. Σε φτηνά ακίνητα βγάζει ακόμα λιγότερο νόημα.  Απλά πιστεύω ότι ο αγοραστής πιστεύει ότι ο μεσίτης πρέπει οπωσδήποτε να του ρίξει τη τιμή όσο πάει και αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης θέλει ο μεσίτης να μην κουνήσει ρούπι από τη συμφωνηθησα τιμή. Από την άλλη ο μεσίτης θέλει και ψάχνει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ τους γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να πληρωθεί.

Τα ίδια σκατα αντιμετωπίζω και στο χώρο πωλήσεων Β2Β στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί θέλουν να αγοράζουν στις απόλυτα κατώτερες τιμές (ασχέτως όγκου) και οι εταιρείες προσπαθούν μέσω των εμπορικών πολιτικών τους να πουλήσουν εκεί που τις συμφέρει. Το τι ακούμε καθημερινά είναι σε σουρεαλιστικό επίπεδο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, primeragt είπε

Μα για να συνεχίζουν οι πληθοριστικες τιμές να παίζουν ακόμα πάει να πει ότι γίνονται τόσο πωλήσεις όσο και ενοικιάσεις ακινήτων. Αν σταματαγαν θα ρυθμίζονταν και οι τιμές αντίστοιχα. Όπως πέσανε κατακόρυφα μέσα στην εξαετία της  κρίσης 12-18.  

Επίσης επειδή γράφτηκε και δεν βγάζει νόημα εμπορικά. Τις τιμές οι μεσίτες δεν έχουν κανένα λόγο να τις ανεβάσουν, δεν έχουν να κερδίσουν από εκεί. Αυτοί θα κερδίσουν αν κλείσει η συμφωνία. Και με βάση την αμοιβή τους το να ανεβάσουν 10000 τη τιμή θα τους επιφέρει 200€ ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν να χάσουν όλη την αμοιβή τους. Σε φτηνά ακίνητα βγάζει ακόμα λιγότερο νόημα.  Απλά πιστεύω ότι ο αγοραστής πιστεύει ότι ο μεσίτης πρέπει οπωσδήποτε να του ρίξει τη τιμή όσο πάει και αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης θέλει ο μεσίτης να μην κουνήσει ρούπι από τη συμφωνηθησα τιμή. Από την άλλη ο μεσίτης θέλει και ψάχνει να βρει τη χρυσή τομή μεταξύ τους γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να πληρωθεί.

Τα ίδια σκατα αντιμετωπίζω και στο χώρο πωλήσεων Β2Β στα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί θέλουν να αγοράζουν στις απόλυτα κατώτερες τιμές (ασχέτως όγκου) και οι εταιρείες προσπαθούν μέσω των εμπορικών πολιτικών τους να πουλήσουν εκεί που τις συμφέρει. Το τι ακούμε καθημερινά είναι σε σουρεαλιστικό επίπεδο.

Γιαυτό και η διαφοροποιηση στις τιμές ειδικά στα καλλυντικά-παραφαρμακα.. πάντως και η λογική δίνω κατευθείαν στα φαρμακεία και βάζω σταντ κλπ έχει τα μειονέκτηματα για τους κλάδους που συνεργάζονται  (ειδικα τα τελευταία 10 χρονια που η φαρμακαποθηκες εχουν μπει στο παρασκηνιο σε αυτο το κομματι)και βέβαια σχεδόν ποτέ αυτό δεν φαίνεται στον καταναλωτή..  ( εννοω την εκτωση που έχουν πέραν των προσφορών)

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ducatista είπε

Σκεφτόμουν Αμερική..! Έχεις δίκιο για τα υπόλοιπα... ευρωπη  έτσι ακριβώς...

Ε ούτε στην Αμερική είναι τόσο μεγάλα, κάπου στα 220τμ είναι ο μέσος όρος εκεί. Μάλλον είχες στο μυαλό σου επαύλεις, και όχι τα διαμερίσματα στα αστικά κέντρα και τα σπίτια στα προάστια :)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Γιαυτό και η διαφοροποιηση στις τιμές ειδικά στα καλλυντικά-παραφαρμακα.. πάντως και η λογική δίνω κατευθείαν στα φαρμακεία και βάζω σταντ κλπ έχει τα μειονέκτηματα για τους κλάδους που συνεργάζονται και βέβαια σχεδόν ποτέ αυτό δεν φαίνεται στον καταναλωτή..  ( εννοω την εκτωση που έχουν πέραν των προσφορών)

Οι στρέβλωση που επικρατεί στην αγορά παραφαρμακου/ καλλυντικών είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε οι κανονικές τιμές ούτε οι τιμές των μεγάλων eshop αντικατοπτρίζουν μια υγιή αγορά.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε ούτε στην Αμερική είναι τόσο μεγάλα, κάπου στα 220τμ είναι ο μέσος όρος εκεί. Μάλλον είχες στο μυαλό σου επαύλεις, και όχι τα διαμερίσματα στα αστικά κέντρα και τα σπίτια στα προάστια :)

μαλλον βλεπω πολυ νετφλιξ! απο συγγενεις που εχω μιλαω παντως.... χωρις να εχω συνολικη εικονα της αγορας οντως...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Θα μας γράψεις την επόμενη Παρασκευή ότι υπέγραψες να τρελαθούμε. Έχω συμβόλαιο κλεισμένο από την άνοιξη του 2020!!! που ολοκληρώθηκε πριν από 3 μήνες, 20 μήνες μετά το κλείσιμο.

Απόκρυψη περιεχομένων

Και το χειρότερο είναι ότι έχω όλη την αμοιβή μόνο από τον πωλητή και ακόμα περιμένουμε την εκταμίευση του δανείου για να πληρωθούμε, πωλητής και εγώ.

Μακάρι να συνέβαινε αυτό αλλά όχι, δεν έχω φτάσει εκεί...βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης ακινήτου!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η αβεβαιότητα που προκαλούν όλα αυτά τα σοβαρά γεγονότα γύρω μας. Θα επηρεάσουν άραγε την κτηματαγορά στην Ελλάδα και αν ναι, πόσο, πώς και από πότε;;

Δεν ξέρω αν αξίζει να περιμένω κάποια ενδεχόμενη πτώση τιμών στο εγγύς μέλλον...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, efkola είπε

Μακάρι να συνέβαινε αυτό αλλά όχι, δεν έχω φτάσει εκεί...βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης ακινήτου!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η αβεβαιότητα που προκαλούν όλα αυτά τα σοβαρά γεγονότα γύρω μας. Θα επηρεάσουν άραγε την κτηματαγορά στην Ελλάδα και αν ναι, πόσο, πώς και από πότε;;

Δεν ξέρω αν αξίζει να περιμένω κάποια ενδεχόμενη πτώση τιμών στο εγγύς μέλλον...

αν εννοεις στο αμεσο μελλον δν πιστευω.. ειχαμε την πτωση μας δεν υπαρχει περιπτωση να συνεχισει εκτος και αν γινει π[ολεμος ερθουν εξωγηινοι κλπ... ενδεχεται αν η airbnb  τελειωσει ( η να την περιορισουν )επισημα στην χωρα μας να βγουν ακινητα στην αγορα που ηταν για εμπορικο σκοπο (ειδικα μονοκατοικιες με πισινα κλπ).... νομιζω αν δεν βιαζεσαι στον επομενο χρονο να ξεκαθαρισει αυτο.... να ξεκαθαρισω οτι ειμαι ασχετος στον χωρο...

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, efkola είπε

Μην ρωτήσεις μεσίτη πάντως, γιατι και ο κόσμος να γκρεμίζεται και πόλεμος να γίνεται , θα σου πουν "αγόρασε σήμερα γιατι θα εκτοξευθούν οι τιμές" ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Τις τιμές οι μεσίτες δεν έχουν κανένα λόγο να τις ανεβάσουν, δεν έχουν να κερδίσουν από εκεί. Αυτοί θα κερδίσουν αν κλείσει η συμφωνία. Και με βάση την αμοιβή τους το να ανεβάσουν 10000 τη τιμή θα τους επιφέρει 200€ ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουν να χάσουν όλη την αμοιβή τους. Σε φτηνά ακίνητα βγάζει ακόμα λιγότερο νόημα.  Απλά πιστεύω ότι ο αγοραστής πιστεύει ότι ο μεσίτης πρέπει οπωσδήποτε να του ρίξει τη τιμή όσο πάει και αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης θέλει ο μεσίτης να μην κουνήσει ρούπι από τη συμφωνηθησα τιμή.

Ενας ιδιοκτητης απτη στιγμη που ζητα μεσιτικη παρεμβαση εχει ηδη καπελωσει την αξια 20-30% ψυχραιμα.Δε τον καιει να πουληθει,ενοικιαστει,μπορει ναχει αλλα 3-4 ιδια σπιτια κ περιμενει το κοροιδο που θα ταγορασει.Εκει μεσα βαζει κ ο μεσιτης το δικο του καπελο κ ολοι μαζι κλαιγονται μετα.Αν βιαζοταν θα εβαζε στη γειτονια χαρτακια.

Ακομα κ να νοικιαζονται/αγοραζονται ομως δε νομιζω οτι αποκτουν ατομικη λειτουργικη χρηση τα ακινητα αλλα γινονται κυριως μερος χαρτοφυλακιου τραπεζων funds κλπ κ κανουν κυκλους μερος του αεριτζιδικου συστηματος γενικοτερα που αποτελει το μεγαλυτερο κομματι του πληθωρισμου διαχρονικα τα τελευταια χρονια.

Επεξ/σία από magicnumbers
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Ενας ιδιοκτητης απτη στιγμη που ζητα μεσιτικη παρεμβαση εχει ηδη καπελωσει την αξια 20-30% ψυχραιμα.Δε τον καιει να πουληθει,ενοικιαστει,μπορει ναχει αλλα 3-4 ιδια σπιτια κ περιμενει το κοροιδο που θα ταγορασει.Εκει μεσα βαζει κ ο μεσιτης το δικο του καπελο κ ολοι μαζι κλαιγονται μετα.Αν βιαζοταν θα εβαζε στη γειτονια χαρτακια.

Ακομα κ να νοικιαζονται/αγοραζονται ομως δε νομιζω οτι αποκτουν ατομικη λειτουργικη χρηση τα ακινητα αλλα γινονται κυριως μερος χαρτοφυλακιου τραπεζων funds κλπ κ κανουν κυκλους μερος του αεριτζιδικου συστηματος γενικοτερα που αποτελει το μεγαλυτερο κομματι του πληθωρισμου διαχρονικα τα τελευταια χρονια.

Δεν ξερω για το ποσοστό αλλά συγνώμη ένα κινητό πρέπει να έχει και μια εικόνα δεν μπορεί να θες να πουλήσεις ακίνητο 300.000 400 .000 (εστω και πιο κατω)με χαρτάκια στην γειτονια! Τραβηγμένο παράδειγμα αλλά νομίζω καταλαβαίνουμε τι λεω....

Επεξ/σία από Ducatista

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...