Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δεν είχα ποτέ επαφές με μεσίτη για να κρίνω. Μπορεί να αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε αλλά με μια πρώτη ματιά μου φαίνεται τρελό. Πχ με 5% επί της τιμής πώλησης, ο μεσίτης μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος όσο βγάζει ένας εργαζόμενος σε 1 χρόνο. Από μια πώληση αυτό. Ε δε χτυπάει κάπως αυτό; Αλλά όπως είπα δε ξέρω και μπορεί να κάνω λάθος. 3
Basilhs1982 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής, εφόσον τον μεσίτη τον έχει διορίσει αρμόδιο για την πώληση του ακινήτου ο ιδιοκτήτης του γιατί ο αγοραστής να πληρώσει και εκείνος τον μεσίτη; Ο αγοραστής βγάζει τα μάτια του όλη μέρα στις αγγελίες, τρέχει δεξιά και αριστερά να βλέπει τα σπίτια (που τα περισσότερα είναι εντελώς άσχετα με την περιγραφή) και στο τέλος θα πληρώσει και τον μεσίτη λες και αυτός του είπε να του βρει σπίτι. 7 1
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, Bitbit είπε Πχ με 5% επί της τιμής πώλησης, ο μεσίτης μπορεί να εξασφαλίσει κέρδος όσο βγάζει ένας εργαζόμενος σε 1 χρόνο. Από μια πώληση αυτό. Ε δε χτυπάει κάπως αυτό; Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή; 3 2
VonLoutsos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 4 minutes ago, Basilhs1982 said: Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής, εφόσον τον μεσίτη τον έχει διορίσει αρμόδιο για την πώληση του ακινήτου ο ιδιοκτήτης του γιατί ο αγοραστής να πληρώσει και εκείνος τον μεσίτη; Ο αγοραστής βγάζει τα μάτια του όλη μέρα στις αγγελίες, τρέχει δεξιά και αριστερά να βλέπει τα σπίτια (που τα περισσότερα είναι εντελώς άσχετα με την περιγραφή) και στο τέλος θα πληρώσει και τον μεσίτη λες και αυτός του είπε να του βρει σπίτι. Θεωρητικά δεν τον πληρώνει. Αλλά είναι και τι ψάρια θα πιάσει ο μεσίτης, μπορεί να του έχει πει και ο πωλητής (αν έχει καλό ακίνητο) οτι θα πάρει αμοιβή μόνο από τον αγοραστή κτλ.....
Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, phanispal είπε Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα δηλαδή; Μη το βλέπεις έτσι. Ότι δηλαδή αφού ένας υπάλληλος βγάζει τόσα σε ένα χρόνο είναι απαράδεκτο να το κάνει ο μεσίτης με μια πώληση. Αν όντως το κάνει, μπράβο του και είναι μάγκας και κορόιδο ο υπάλληλος. Απλά δε ξέρω τι κάνει, οπότε το σχόλιο μου δεν έχει τόσο βάρος. Δηλαδή αν έχεις έναν δυ που ξυνεται όλη μέρα και βγάζει πολλαπλάσια από έναν νορμάλ εργαζόμενο, δε θα το σχολιάσεις αρνητικά; Μαγκιά του που το κάνει αλλά... Βέβαια ελεύθερη αγορά ας πούμε ότι έχουμε, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του μεσίτη, όπως αναφέρθηκε, οπότε ας χρεώνει ο,τι θέλει . Εμείς απλά σχολιάζουμε όπως σχολιάζουμε και τις τιμές ενός κινητού.
Basilhs1982 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 27 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Θεωρητικά δεν τον πληρώνει. Αλλά είναι και τι ψάρια θα πιάσει ο μεσίτης, μπορεί να του έχει πει και ο πωλητής (αν έχει καλό ακίνητο) οτι θα πάρει αμοιβή μόνο από τον αγοραστή κτλ..... Δίνεις Χ τιμή για το ακίνητο συν έξτρα για τον μεσίτη που απλά σου έδειξε το σπίτι που εσύ βρήκες στο ίντερνετ. Γιατί να μην τον πληρώσει αποκλειστικά ο πωλητής που τον έβαλε υπεύθυνο για το ακίνητο του; 1 1
VonLoutsos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 2 minutes ago, Basilhs1982 said: Δίνεις Χ τιμή για το ακίνητο συν έξτρα για τον μεσίτη που απλά σου έδειξε το σπίτι που εσύ βρήκες στο ίντερνετ. Γιατί να μην τον πληρώσει αποκλειστικά ο πωλητής που τον έβαλε υπεύθυνο για το ακίνητο του; Όχι έτσι. Έχει ο πωλητής ακίνητο και του λέει του μεσίτη εγώ θέλω χ ποσό να εισπράξω. Βάζει ο μεσίτης την αμοιβή του και πάει ψ η τιμή. Έτσι ο αγοραστής πληρώνει την ψ τιμή. Αν υπάρξει κάποια μείωση αντίστοιχα μειώνεται και η αμοιβή του μεσίτη. 1
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, moure είπε Εμένα ένας σε ένα ακίνητο που θέλω να πουλήσω εκτος Αθηνών μου ζητάει 5%. Μάλλον θα βάλω την αγγελία μόνος μου και ταμπέλα στο αγροτεμάχιο. Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς και στο παραπάνω λινκ, σε όλες σχεδόν τις χώρες, για μικρές αξίες ακινήτων το ποσοστό ανεβαίνει, επειδή το 2% βγάζει πολύ μικρές αμοιβές. Πχ, αν πουλάς μια γκαρσονιέρα η οποία ας πούμε ότι κοστίζει 30.000 ευρώ, η μεσιτική αμοιβή δεν μπορεί να είναι 2%, γιατί προκύπτει μια αμοιβή 600 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι μεσίτες παγκοσμίως (το τονίζω) έχουν μια πάγια αμοιβή, πχ 1.500 ευρώ ή κλιμακωτά ποσοστά. Τα 1.500 ευρώ σε τίμημα 30.000 ευρώ, αν το μετατρέψεις σε ποσοστό, βγάζει ένα ποσοστό 5%. Αντίστοιχα, σε ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, πχ 1.000.000 ευρώ, το ποσοστό μπορεί να είναι μικρότερο από 2%. Πχ, αυτή τη στιγμή διαπραγματεύομαι ένα οικόπεδο στο Μαρούσι αξίας ας πούμε 2.500.000 ευρώ με αμοιβή 1%. Το αγροτεμάχιό σου τι αξία έχει; Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από kirileman 1
moure Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, kirileman είπε Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς και στο παραπάνω λινκ, σε όλες σχεδόν τις χώρες, για μικρές αξίες ακινήτων το ποσοστό ανεβαίνει, επειδή το 2% βγάζει πολύ μικρές αμοιβές. Πχ, αν πουλάς μια γκαρσονιέρα η οποία ας πούμε ότι κοστίζει 30.000 ευρώ, η μεσιτική αμοιβή δεν μπορεί να είναι 2%, γιατί προκύπτει μια αμοιβή 600 ευρώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι μεσίτες παγκοσμίως (το τονίζω) έχουν μια πάγια αμοιβή, πχ 1.500 ευρώ ή κλιμακωτά ποσοστά. Τα 1.500 ευρώ σε τίμημα 30.000 ευρώ, αν το μετατρέψεις σε ποσοστό, βγάζει ένα ποσοστό 5%. Το αγροτεμάχιό σου τι αξία έχει; 250k.Θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά αυτά που ζητάει.
Bitbit Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, moure είπε 250k.Θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά αυτά που ζητάει. 25k. Καλή μπάζα, δε λεω Ξέρω ποια είναι η απάντηση. Η ίδια που θα έδινα κι εγώ. Γίνε κι εσύ μεσίτης αφού είναι έτσι.
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, moure είπε 250k.Θεωρώ ότι είναι πάρα πολλά αυτά που ζητάει. Έχω συμφωνήσει με ιδιοκτήτες 4% για τέτοια ακίνητα, με την προϋπόθεση να μην πάρω αμοιβή από τον αγοραστή (το "χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή" σύστημα που δουλεύουν σε πολλές άλλες χώρες). Διαφορετικά ναι, 5% από εσένα για ακίνητο 250χιλ ακούγονται πολλά. Εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρω! Πχ, Αν εσύ ζητάς 200χιλ και σου πει ότι θα στο πουλήσω 220χιλ, θα γραφτεί στο συμβόλαιο 250χιλ (Golden Visa) και θα μου δώσεις αμοιβή 22χιλ (από τα οποία θα πληρωθούν διάφοροι παρατρεχάμενοι), αυτή είναι μια win-win συμφωνία για την οποία δεν νομιμοποιείσαι να ισχυρίζεσαι ότι ο μεσίτης σου ζητάει 10% μεσιτική αμοιβή. Προφανώς και δεν μιλάμε για αυτή την περίπτωση. 250χιλ αγροτεμάχιο, είναι οικοδομήσιμο; Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από kirileman
moure Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, kirileman είπε Έχω συμφωνήσει με ιδιοκτήτες 4% για τέτοια ακίνητα, με την προϋπόθεση να μην πάρω αμοιβή από τον αγοραστή (το "χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή" σύστημα που δουλεύουν σε πολλές άλλες χώρες). Διαφορετικά ναι, 5% από εσένα για ακίνητο 250χιλ ακούγονται πολλά. Εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρω! Πχ, Αν εσύ ζητάς 200χιλ και σου πει ότι θα στο πουλήσω 220χιλ, θα γραφτεί στο συμβόλαιο 250χιλ (Golden Visa) και θα μου δώσεις αμοιβή 22χιλ (από τα οποία θα πληρωθούν διάφοροι παρατρεχάμενοι), αυτή είναι μια win-win συμφωνία για την οποία δεν νομιμοποιείσαι να ισχυρίζεσαι ότι ο μεσίτης σου ζητάει 10% μεσιτική αμοιβή. Προφανώς και δεν μιλάμε για αυτή την περίπτωση. 250χιλ αγροτεμάχιο, είναι οικοδομήσιμο; Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο,εγώ απλά έκανα ένα τηλέφωνο σε μεσίτη που δραστηριοποιείται στην συγκεκριμένη περιοχή και αφού προχωρήσαμε τις συζητήσεις όταν μου εστειλε την εντολή ανάθεσης, αναφέρεται εκεί αμοιβή 5%.Ναι μπορεί να χτίσει.
phanispal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Μη το βλέπεις έτσι. Ότι δηλαδή αφού ένας υπάλληλος βγάζει τόσα σε ένα χρόνο είναι απαράδεκτο να το κάνει ο μεσίτης με μια πώληση. Αν όντως το κάνει, μπράβο του και είναι μάγκας και κορόιδο ο υπάλληλος. Απλά δε ξέρω τι κάνει, οπότε το σχόλιο μου δεν έχει τόσο βάρος. Δηλαδή αν έχεις έναν δυ που ξυνεται όλη μέρα και βγάζει πολλαπλάσια από έναν νορμάλ εργαζόμενο, δε θα το σχολιάσεις αρνητικά; Μαγκιά του που το κάνει αλλά... Βέβαια ελεύθερη αγορά ας πούμε ότι έχουμε, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του μεσίτη, όπως αναφέρθηκε, οπότε ας χρεώνει ο,τι θέλει . Εμείς απλά σχολιάζουμε όπως σχολιάζουμε και τις τιμές ενός κινητού. Μάλλον δεν έπιασες τον σαρκασμό στο post μου.
manosbr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Γίνε κι εσύ μεσίτης αφού είναι έτσι. το χαρακτηριστικό με τους μεσίτες (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι πως οποισδήποτε μπορεί να γίνει μεσίτης, και ενάς άνεργος, και ένας υπάλληλος τράπεζας, και ένας σερβιτόρος και η πλειοψηφία όσων έχω γνωρίσει είναι το εξτραδάκι τους απο τις άλλες δουλειές τους. Αυτό δείχνει ότι δεν παρέχουν καμία εξειδικευμένη υπηρεσία για την οποία θα πρέπει να πληρώνονται αυτά τα ποσά! Σου δείχνουν απλά ένα σπίτι (όπως θα στο έδειχνε και ο ιδιοκτήτης) και κάνουν τον μεταφορέα μέχρι να σου αποκαλύψουν το ακίνητο. Αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να κοστίζει 2+2% του ακινήτου , από έναν ΜΗ εξειδικευμένο υπάλληλο (στη συντριπτική πλειοψηφία) σε μια ΜΗ εξειδικευμένη υπηρεσία. 2 ώρες πριν, Basilhs1982 είπε Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής, εφόσον τον μεσίτη τον έχει διορίσει αρμόδιο για την πώληση του ακινήτου ο ιδιοκτήτης του γιατί ο αγοραστής να πληρώσει και εκείνος τον μεσίτη; Σωστό! Ο μεσίτης καλύπτει υπηρεσία του πωλητή και μόνο από αυτόν θα έπρεπε να πληρώνεται! Προσπαθεί να του πουλήσει το ακίνητο (μέσω του spitogatou 90%, όπως ακριβώς θα το πουλούσε και μόνος του). Θα είχε νόημα να πληρώνει αμοιβή ο αγοραστής μόνο αν του παρείχε και αυτού μια υπηρεσία. πχ αν στην αναζήτηση ακινήτου , έλεγα σε ένα οργανωμένο γραφείο βρές μου το τάδε σπιτι με τα τάδε χαρακτηριστικά (γιατι δεν έχω χρόνο να ψάχνω εγώ τις αγγελίες), κάνε τον έλεγχο των ακινήτων και της νομιμότητάς του και όταν καταλήξεις πήγαινέ με να δώ αυτά που έχεις βρει. Τότε ναι, μου παρέχεται μια υπηρεσία. Το να μου αποκαλύπτουν τον ιδιοκτήτη της αγγελίας (που οι ίδιοι έχουν αποκρύψει) ΔΕΝ είναι υπηρεσία κύριοι. Είναι κατασκευή πλαστής υπηρεσίας προκειμένου να βρείτε επάγγελμα για να απασχολείστε 20
dkstopo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 15 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα ! Ηθελα να συζητήσουμε το εξής θέμα που μου φαίνεται εξωφρενικό. Οι τιμές των ακινήτων για αγορά & ενοικίαση έχουν ανέβει στα ύψη και μέσα στην οικονομική δυσχέρεια των καιρών έρχεται να προστεθεί καπέλο και η αμοιβή η ΜΕΣΙΤΙΚΗ που είναι 2% +2% της αγοράς του ακινήτου (2% αγοράστης και 2% ο ιδιοκτήτης) . Π.χ. για ακινητο 120 τμ 350.000 η αμοιβή του μεσίτη είναι 14.000 ευρώ!!! Τι υπηρεσία παρέχει για να κοστολογείται 14.000 Ευρω! απίστευτο? Να σας πω με την πρόσφατη εμπειρία μου η δουλειά του μεσίτη (σε πολλές αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η εξής: περιμένουν να βρουν στις αγγελίες πωλητή ιδιώτη , παίρνουν τηλέφωνο τον ιδιώτη να του ανεβάσουν αυτοί την αγγελία (και να την κατεβάσει ο ιδιώτης) και μετά ο αγοραστής πληρώνει πχ 7.000Ε για να σου αποκαλύψουν τον πωλητή που είχε αρχικά ανεβάσει το ακίνητο μόνος του !!! ΑΠΙΘΑΝΟ. Α και για να πάνε να του δείξουν το ακίνητο μαζί με τον κρυμμένο πωλητή (που αποκαλύπτεται αν μπει υπογραφή). Στην ουσία θα το πω χονδροειδώς και ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος, πληρώνουμε πχ 7.000 ευρώ ( + 7000Ε), για να μας αποκαλύψουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ο μεσίτης ο ίδιος τον έχει αποκρύψει (υπέγραψαν να προωθούν αυτοί το ακίνητο και απαγορεύουν από τον ιδιοκτήτη να φαίνεται ο ίδιος στη αγγελία του). Απίστευτο ; Παλιά είχαν κάποιο νόημα τα μεσιτικά. Πλέον που το >90% της ανεύρεσης γίνεται μέσω spitogtos και xe.gr , ποιος ο λόγος ύπαρξης τοσο μεγάλη αμοιβής; 2% του ακινήτου για να σου αποκαλύψουν τον κρυμμένο από αυτούς πωλητή !!! Αυτό είναι υπηρεσία ; Ακούω αν υπάρχουν διαφωνίες ή αν εγώ κάτι δεν έχω καταλάβει καλα. υπάρχουν και χειρούργοι που θελουν 3Κ για να σε εγχειρήσουν. και φαντάσου ότι είτε πληρώσεις είτε όχι θα σου κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. του αλήτες τους χειρούργους!! γίνε χειρούργος!! Αμ οι μηχανικοί!! θελουν 5-10Κ για μια μελέτη, τι ξερουν αυτοί? αφού ο μαστορας θα το κανει καλυτερο και φτηνοτερο από οτι προυπολογίζει αυτός. Οι χειρότεροι για μενα ειναι οι υδραυλικοί, θελουν 50 ευρω την Κυριακή να σου αλλάξουν την μπαταρια του μπανιου γιατί εμενα δεν πιανουν τα χερια, τους αλήτες. εσύ τι δουλειά κανεις για να έχουμε καλό ρώτημα? αλλά ρε φίλε μην παραπονιέσαι, δες το σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις επάγγελμα!! άμα καταφέρεις να βγαλεις λεφτά το πρωτο χρόνο τα ξαναλέμε 2 4 7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα