john1987 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Οι γνωστοί μου πάντως οι οποίοι δεν είναι μπαταχτσηδες ούτε ζητάνε μαύρα έχουν πολλά παράπονα από τους μεσίτες. Επίσης όπως είπε και ο Snoob το να λέμε για τις στρεβλώσεις της αγοράς εν γένει δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε. Ούτε οποίος είναι στις πωλήσεις πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι απατεώνας εκ φύσεως. Εν τω μεταξύ όλες αυτές οι παραπλανητικες πληροφορίες (τμ, έτος κατασκευής, θέση ακινήτου κλπα) δεν γίνονται αποδέκτες από έναν που ψάχνει στοιχειωδως το ακίνητο που αγοράζει ή νοικιάζει.
Ducatista Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Αυτά είναι λογικά ακομα και σουβλάκι να πας να αγοράσεις. Μήπως θες να σου πει το τυλιχτής ότι ο γύρος είναι προχτεσινός , να σου προτείνει καλύτερα το ακριβότερο κοτομπέικον κλπ? Θα ξαναπάς εσύ να του πεις μπράβο ή θα του δώσεις λεφτά για τις πληροφορίες που σου έδωσε? Μήπως συνεννοήσαι καλύτερα με τους μηχανικούς αυτοκινήτων? Είσαι πιο ικανοποιημένος από τις εταιρίες ενέργειας και τηλεφωνίας? Να μας πείτε δηλαδή τον τομέα με τον οποίο είστε ικανοποιημένοι, να πάρουν και οι μεσίτες κάποιο πρότυπο να ακολουθήσουν. Αν σου πουλάνε φρέσκο ψάρι και δεν είναι πίστεψε με αυτό είναι πρόβλημα.. γενικά με αυτή τη λογική όλοι θα κοροιδεύουμε όλους για να πουλάμε εγω ειμαι στον χωρο του κοσμήματος πως θα σου φανεί να σου κω ότι είναι διαμάντι και να πάρεις ζιργκον; να σε κοροιδεψω με τα καράτια κλπ.... δεν έχει νόημα να λες οτι ο λαθε επαγγελματίας προσπαθεί να κοροϊδέψει για να πουλήσει... σαν να πας στο μηχανικό σου για αλλαγή λαδώνουμε και να σου πει α όχι φίλε εδώ αλλάζεις μοτέρ έχει πρόβλημα... είναι σωστή λογική αυτη; 3 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Απλά τονίζω, πως για να είναι τα πράγματα παντού έτσι, μάλλον έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Καλοί μεσίτες υπάρχουν , ψάξτε να τους βρείτε και πληρώστε τους. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους κλάδους, δικηγόρους, γιατρούς , μηχανικούς κλπ. κλπ. Τους καλύτερους και ακριβότερους όμως , δεν θέλουν να τους πληρώσουν οι ''πελάτες που έχουν πάντα δίκιο'' , οπότε παίρνουν στην τύχη και τους φτηνότερους και έρχονται να παραπονεθούν. Και από τα παράπονα που διαβάζω εδώ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ , πως το 60% είναι πλασματικό και πως έχουν οι αδικημένοι πελάτες το φταίξιμο όλο πάνω τους. Εχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα το θέμα δεν έχει να κάνει αν είναι κάποιος καλύτερος αλλά σωστότερος.. το κτήριο ίδιο είναι οποίος και να το πουλήσει εσύ θα πεις η την αλήθεια ή ότι σου κατέβει για να το πουλησεις.... και αυτή είναι λάθος προσέγγιση.... 12 λεπτά πριν, john1987 είπε Οι γνωστοί μου πάντως οι οποίοι δεν είναι μπαταχτσηδες ούτε ζητάνε μαύρα έχουν πολλά παράπονα από τους μεσίτες. Επίσης όπως είπε και ο Snoob το να λέμε για τις στρεβλώσεις της αγοράς εν γένει δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε. Ούτε οποίος είναι στις πωλήσεις πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι απατεώνας εκ φύσεως. Εν τω μεταξύ όλες αυτές οι παραπλανητικες πληροφορίες (τμ, έτος κατασκευής, θέση ακινήτου κλπα) δεν γίνονται αποδέκτες από έναν που ψάχνει στοιχειωδως το ακίνητο που αγοράζει ή νοικιάζει. Εδω σου λεω υπάρχουν αγγελίες ακινήτων αυτη τη στιγμή για το ίδιο ακίνητο (και μαλιστα πανακριβο) με διαφορετικα τετραγωνικά και τιμή...!!!! πάρε αξιόπιστους μεσίτες να χαρείς...! γελάνε και τα τσιμέντα νεόδμητης κατασκευής 2004
kirileman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Ducatista είπε Εδω σου λεω υπάρχουν αγγελίες ακινήτων αυτη τη στιγμή για το ίδιο ακίνητο (και μαλιστα πανακριβο) με διαφορετικα τετραγωνικά και τιμή...!!!! πάρε αξιόπιστους μεσίτες να χαρείς...! γελάνε και τα τσιμέντα νεόδμητης κατασκευής 2004 Τα στοιχεία που αναγράφουν οι αγγελίες είναι "κατά δήλωση του ιδιοκτήτη". Ο ιδιοκτήτης είναι εκείνος που δίνει στους μεσίτες τις διαφορετικές τιμές (πχ, εγώ θέλω 100.000 ευρώ καθαρά και εσείς βάλτε καπέλο ό,τι θέλετε) και ο ιδιοκτήτης είναι εκείνος που δηλώνει την επιφάνεια (το έτος παλαιότητας, την ενεργειακή κλάση που είναι υποχρεωτική στις αγγελίες από 1/1/21, κ.α). Αν ο αγοραστής ζητήσει ευθύνες από τον μεσίτη, εκείνος μπορεί κάλλιστα να του δείξει την ανάθεση, την οποία ο ιδιοκτήτης έχει υπογράψει και στην οποία αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου κατά δήλωσή του. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ακριβώς ούτε τα specs του ακινήτου που πουλάνε και κάθε φορά τα δηλώνουν "στο περίπου". Ορισμένοι μεσίτες ζητούν να διαβάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, κάποιοι ιδιοκτήτες τους δίνουν, κάποιοι άλλοι το αρνούνται. Άλλοι λόγοι που βλέπεις διαφορετικές τιμές, είναι πχ επειδη ο ιδιοκτήτης έχει μειώσει την αρχική τιμή (ενδεχομένως παραπάνω από μια φορά), αλλά δεν έχει ενημερώσει όλα τα μεσιτικά γραφεία για αυτή τη μείωση (ούτε θυμάται σε ποιους το έχει αναθέσει, ούτε έχει μπει πότε στο ίντερνετ να δει πού και πώς προβάλλεται η περιουσία του) η επειδη τον Ιανουάριο πχ που έδωσε 3 αναθέσεις ζητούσε ένα Χ ποσό και 2 μήνες μετά που ήρθε σε επαφή με άλλα 5 μεσιτικά, είχε ρίξει τις απαιτήσεις του και ζητούσε ένα Ψ ποσό, με αποτέλεσμα το ακίνητο να εμφανίζεται στις αγγελίες και με τις 2 τιμές. Το φαινόμενο αυτό υφίσταται κατά κύριο λόγο στις πολλαπλές απλές αναθέσεις, όπως έχω ξαναπεί. Όσες περισσότερες αγγελίες του ίδιου ακινήτου, τόσες περισσότερες διαφορετικές τιμές, επιφάνειες, παλαιότητες, ενεργειακές κλάσεις κλπ και εδώ υπάρχει συνυπευθυνότητα ιδιοκτήτη-μεσιτών. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας μεσίτης που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του (προσωπική άποψη, δεν συμφωνούν όλοι οι μεσίτες με αυτό) , είναι να μην αναλαμβάνει ακίνητα των οποίων τα έγγραφα δεν έχει διαβάσει (συμβόλαια, σχέδια+πιθανές τακτοποιήσεις, ΠΕΑ κ.α.). Ανακρίβειες έχουν και οι αγγελίες των ιδιωτών, απλώς τις διαπιστώνει κανείς μόνο αφού κάνει έλεγχο τίτλων και λοιπών εγγράφων, στην περίπτωση που η αγγελία του ιδιώτη δεν συνυπάρχει παράλληλα με αγγελία μεσίτη για να γίνει άμεσα εμφανές το πρόβλημα από τις πιθανές διαφοροποιήσεις. 1
Ducatista Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, kirileman είπε Απευθύνομαι μόνο σε εσένα, μην μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν οι κατά συρροή υβριστές. Τα στοιχεία που αναγράφουν οι αγγελίες είναι "κατά δήλωση του ιδιοκτήτη". Ο ιδιοκτήτης είναι εκείνος που δίνει στους μεσίτες τις διαφορετικές τιμές (πχ, εγώ θέλω 100.000 ευρώ καθαρά και εσείς βάλτε καπέλο ό,τι θέλετε) και ο ιδιοκτήτης είναι εκείνος που δηλώνει την επιφάνεια (το έτος παλαιότητας, την ενεργειακή κλάση που είναι υποχρεωτική στις αγγελίες από 1/1/21, κ.α). Αν ο αγοραστής ζητήσει ευθύνες από τον μεσίτη, εκείνος μπορεί κάλλιστα να του δείξει την ανάθεση, την οποία ο ιδιοκτήτης έχει υπογράψει και στην οποία αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του ακινήτου κατά δήλωσή του. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ακριβώς ούτε τα specs του ακινήτου που πουλάνε και κάθε φορά τα δηλώνουν "στο περίπου". Ορισμένοι μεσίτες ζητούν να διαβάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας, κάποιοι ιδιοκτήτες τους δίνουν, κάποιοι άλλοι το αρνούνται. Άλλοι λόγοι που βλέπεις διαφορετικές τιμές, είναι πχ επειδη ο ιδιοκτήτης έχει μειώσει την αρχική τιμή (ενδεχομένως παραπάνω από μια φορά), αλλά δεν έχει ενημερώσει όλα τα μεσιτικά γραφεία για αυτή τη μείωση (ούτε θυμάται σε ποιους το έχει αναθέσει, ούτε έχει μπει πότε στο ίντερνετ να δει πού και πώς προβάλλεται η περιουσία του) η επειδη τον Ιανουάριο πχ που έδωσε 3 αναθέσεις ζητούσε ένα Χ ποσό και 2 μήνες μετά που ήρθε σε επαφή με άλλα 5 μεσιτικά, είχε ρίξει τις απαιτήσεις του και ζητούσε ένα Ψ ποσό, με αποτέλεσμα το ακίνητο να εμφανίζεται στις αγγελίες και με τις 2 τιμές. Το φαινόμενο αυτό υφίσταται κατά κύριο λόγο στις πολλαπλές απλές αναθέσεις, όπως έχω ξαναπεί. Όσες περισσότερες αγγελίες του ίδιου ακινήτου, τόσες περισσότερες διαφορετικές τιμές, επιφάνειες, παλαιότητες, ενεργειακές κλάσεις κλπ και εδώ υπάρχει συνυπευθυνότητα ιδιοκτήτη-μεσιτών. Αυτό που πρέπει να κάνει ένας μεσίτης που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του (προσωπική άποψη, δεν συμφωνούν όλοι οι μεσίτες με αυτό) , είναι να μην αναλαμβάνει ακίνητα των οποίων τα έγγραφα δεν έχει διαβάσει (συμβόλαια, σχέδια+πιθανές τακτοποιήσεις, ΠΕΑ κ.α.). Ανακρίβειες έχουν και οι αγγελίες των ιδιωτών, απλώς τις διαπιστώνει κανείς μόνο αφού κάνει έλεγχο τίτλων και λοιπών εγγράφων, στην περίπτωση που η αγγελία του ιδιώτη δεν συνυπάρχει παράλληλα με αγγελία μεσίτη για να γίνει άμεσα εμφανές το πρόβλημα από τις πιθανές διαφοροποιήσεις. Συνεχίστε. Δεν έχω αντίρρηση σε όλα αυτά που ειπες και συμφωνώ απόλυτα... ομως δεν υπάρχει υποχρέωση απο το μεσιτικό να ελέγχει το ακινητο πριν το πουλησει; άσχετα με το αν είναι μόνο σε αυτόν η το έχει δώσει και αλλου; δηλαδή πως εσυ θα του πεις τιμή με βάση τα δεδομένα όπως προείπες (τετραγωνικά αγορά περιοχή κλπ) οτσν σου λέει είναι 240 τετραγωνικά και τελικά είναι 190; από εκεί φαίνεται ο αντιεπαγγελματισμος που έλεγα.. όχι μόνο από εκεί αλλά ΚΑΙ από εκεί... για την τιμή που ειπες συμφωνώ ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να πει σε κάποιον να βάλει τόσα σε αλλον τόσα οκ δεν κρίνω την χαζομάρα κανενός ιδιοκτήτη γιατί για χαζομάρα πρόκειται οταν κάνουν τέτοια πράγματα αλλά και παλι δεν πρέπει εστω να κοιτάξει ο μεσίτης να εξασφαλιστεί; πρόκειται για την αξιοπιστία του και για να προλάβει καταστάσεις που είπαν εδώ αλλοι φίλοι..... τέλος συμφωνώ με κάθε τοποθέτηση σου που έκανες για την δουλειά σου αλλά αυτό προσδιορίζει μόνο εσένα και όχι τον κλαδο... επίσης δεν έχω εμπάθεια αλλά λέω την δικη μου γνώμη μέσα από τις εμπειρίες μου και δυστυχώς συνολικά έχω κακή εικόνα... όχι καθολικά βεβαια.... επίσης στο εγω θελω (ο ιδιοκτητης) 100.000 και εσείς βάλτε ότι καπέλο θέλετε πάλι με βρίσκει αντίθετο και ειναι από τα κύρια θέματα που έχω σχηματίσει κακή αποψη όπως έχω πει και στην αρχή.... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από Ducatista
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Το ερώτημα που τέθηκε στο νήμα είναι, για ποιες ακριβώς υπηρεσίες καλούμαστε να σκάσουμε ένα ενοίκιο στο "μεσίτη" ή να του δώσουμε 2%+2%. Αν, δηλαδή, οι καψεροί οι μεσίτες απλά αναπαράγουν ό,τι τους λένε οι κακοί ιδιοκτήτες, τι υπηρεσία παρέχουν και ποιος ο ρόλος τους στην (απόπειρα ή και επιτυχή) εξαπάτηση του αγοραστή; Είναι δυνατόν να μιλάμε για "επαγγελματίες" που έχουν το ακαταλόγιστο; Διαβάζαμε εδώ μέσα για κόστη "διαφήμισης" και έξοδα και ιστορίες, και αποδεικνύεται πως έχουμε έναν κλάδο που αν θέλει τσεκάρει το κατά πόσο ισχύουν αυτά που πουλάει και για τα οποία θα απαιτήσει αμοιβή, αν δεν θέλει... τα παράπονά σας στον ιδιοκτήτη. Αν δεν υπάρχει καν υποχρέωση να τσεκάρουν αυτά που ισχυρίζονται και μπορούν να κρυφτούν πίσω από την επίδειξη του εγγράφου ανάθεσης, που τους καθιστά και επισήμως απλά παπαγαλάκια του εκάστοτε ιδιοκτήτη, για ποια ακριβώς υπηρεσία τους πληρώνουμε; Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο σε αυτή η ζούγκλα. 5
kirileman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Ducatista είπε επίσης στο εγω θελω (ο ιδιοκτητης) 100.000 και εσείς βάλτε ότι καπέλο θέλετε πάλι με βρίσκει αντίθετο και ειναι από τα κύρια θέματα που έχω σχηματίσει κακή αποψη όπως έχω πει και στην αρχή.... Όπως είπα, κατά τη γνώμη μου, για αυτό έχει ευθύνη και ο ιδιοκτήτης. Για την αμοιβή του αγοραστή... Άρθρο 703 - Αστικός Κώδικας Εκείνος που υποσχέθηκε αμοιβή σε κάποιον (μεσίτη) για τη μεσολάβηση ή την υπόδειξη ευκαιρίας για τη σύναψη μιας σύμβασης, έχει υποχρέωση να πληρώσει μόνο αν η σύμβαση καταρτιστεί ως συνέπεια αυτής της μεσολάβησης ή υπόδειξης. Αν καταρτίστηκε προσύμφωνο αλλά η οριστική σύμβαση ματαιώθηκε, οφείλεται μόνο η μισή αμοιβή. Άρα, ο αγοραστής πληρώνει είτε για την υπόδειξη ευκαιρίας ("να, δες, αυτό το σπίτι πουλιέται", αναφέρθηκε σε προηγούμενο σχόλιο ότι αφορά την πληροφορία και μόνο) ή και τη διαμεσολάβηση (υπόδειξη+διαπραγμάτευση τιμής+διαπραγμάτευση λοιπών όρων συμφωνίας+παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας + οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί διαμεσολάβηση). Οι αμοιβές είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες, όπως ορίζει ο Ν.4072/12, άρθρο 200. "...καθώς και το ποσό ή ποσοστό της μεσιτικής αμοιβής, η οποία είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη και δεν υπόκειται σε κατώτατα νόμιμα όρια." Συνεπώς, αν κάποιος θεωρεί ότι το 2% ή 1% ή το μισό ή 1 μίσθωμα είναι πολλά, μπορεί να το διαπραγματευτεί με τον μεσίτη και να καταλήξουν ή να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Το υπόλοιπο 2% ή 5% ή 20% που αφορά τον πωλητή και καταβάλει εκείνος στον μεσίτη του (που μπορεί να μην είναι καν ίδιος με τον μεσίτη του αγοραστή), ως αμοιβή για την υπηρεσία που του προσέφερε, δεν αφορά κανέναν αγοραστή και απορώ γιατί συνεχίζουν κάποιοι να τα αθροίζουν. Βασικά, δεν απορώ. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από kirileman
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Μιλάμε για τέτοια Άγρια Δύση, ώστε διαπραγματεύεται ο ιδιοκτήτης με το μεσίτη αμοιβή που περιλαμβάνει πληρωμή του και από άτομο που δεν συμμετείχε στη διαπραγμάτευση. Εκτός, βέβαια, κι αν μόνο σε εμένα έχει συμβεί να απαιτήσει μεσίτης αμοιβή ενός ενοικίου (την οποία δεν συμφωνήσαμε ποτέ, αφού ουδέποτε του ανέθεσα το οτιδήποτε, μόνος μου το βρήκα το διαμέρισμα) επειδή, λέει, έτσι προβλέπει το συμφωνητικό του με τον ιδιοκτήτη. Τελικά, αυτό που καταλαβαίνω, όσο περισσότερο παρακολουθώ το νήμα, είναι πως η Άγρια Δύση δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στη ζούγκλα της μεσιτίας. 5
_Biohazard_ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Snoob είπε Μιλάμε για τέτοια Άγρια Δύση, ώστε διαπραγματεύεται ο ιδιοκτήτης με το μεσίτη αμοιβή που περιλαμβάνει πληρωμή του και από άτομο που δεν συμμετείχε στη διαπραγμάτευση. Εκτός, βέβαια, κι αν μόνο σε εμένα έχει συμβεί να απαιτήσει μεσίτης αμοιβή ενός ενοικίου (την οποία δεν συμφωνήσαμε ποτέ, αφού ουδέποτε του ανέθεσα το οτιδήποτε, μόνος μου το βρήκα το διαμέρισμα) επειδή, λέει, έτσι προβλέπει το συμφωνητικό του με τον ιδιοκτήτη. Τελικά, αυτό που καταλαβαίνω, όσο περισσότερο παρακολουθώ το νήμα, είναι πως η Άγρια Δύση δεν πιάνει χαρτωσιά μπροστά στη ζούγκλα της μεσιτίας. Αυτή είναι μια γενικότερη ζούγκλα επαγγελμάτων που ουσιαστικά πουλάνε "αέρα κοπανιστο"/μεσολαβητές/μεσάζοντες/κτλ. 2
kirileman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο καθένας μπορεί να λέει στο φόρουμ όποια ιστορία του κατέβει, που μπορεί και να ισχύει, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Αλλά να μην προσπαθεί να την περάσει ως κανόνα, γιατί τέτοια ακραία περιστατικά δεν είναι ο κανόνας και δεν θα μπορούσαν να είναι ο κανόνας για προφανείς λόγους. Νομίζω ότι απαντήθηκε το αρχικό ερώτημα του τόπικ. Το αν ικανοποιεί ή όχι κάποιους, ειλικρινά δεν με αφορά. Καλή συνέχεια! Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από kirileman
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Το αν σας ικανοποιεί ή όχι, να δείτε πόσους και πόσο αφορά.
kirileman Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Το αν τους αφορά ή όχι που δεν με αφορά, δεν με αφορά... Αυτό μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Όπως αποδεικνύεται από την αθρόα συμμετοχή σε κάθε τέτοιο νήμα, και παρά τις περισσότερο ή λιγότερο φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων να βαφτίσουν όλα αυτά τα περιστατικά "εξαιρέσεις", όταν δεν ισχυρίζονται, εμμέσως πλην σαφώς, πως εμείς που καταθέτουμε αυτές τις οδυνηρές εμπειρίες είμαστε ψεύτες, το πρόβλημα με τη ζούγκλα είναι γενικευμένο και πραγματικό. Μπορεί ο καθένας, για λόγους επαγγελματικού συμφέροντος ή ό,τι άλλο να θέλει να δώσει μια άλλη εικόνα του τι συμβαίνει αλλά, δυστυχώς για όσους έχουμε πέσει στην ανάγκη αυτών των εκλεκτών επαγγελματιών, ξέρουμε πολύ καλά πως ούτε "μεμονωμένα" περιστατικά είναι αυτά που περιγράφονται εδώ, ούτε ψέματα. Είναι, δυστυχώς, το αποτέλεσμα μιας αγοράς η οποία, όπως αποδεικνύεται και από τις παραθέσεις της τραγικά ανεπαρκούς νομοθεσίας, δρα πρακτικά ανεξέλεγκτη και, τελικά, σε βάρος του πιο αδύναμου κρίκου αυτών των συναλλαγών. 3
Ducatista Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Snoob είπε Όπως αποδεικνύεται από την αθρόα συμμετοχή σε κάθε τέτοιο νήμα, και παρά τις περισσότερο ή λιγότερο φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων να βαφτίσουν όλα αυτά τα περιστατικά "εξαιρέσεις", όταν δεν ισχυρίζονται, εμμέσως πλην σαφώς, πως εμείς που καταθέτουμε αυτές τις οδυνηρές εμπειρίες είμαστε ψεύτες, το πρόβλημα με τη ζούγκλα είναι γενικευμένο και πραγματικό. Μπορεί ο καθένας, για λόγους επαγγελματικού συμφέροντος ή ό,τι άλλο να θέλει να δώσει μια άλλη εικόνα του τι συμβαίνει αλλά, δυστυχώς για όσους έχουμε πέσει στην ανάγκη αυτών των εκλεκτών επαγγελματιών, ξέρουμε πολύ καλά πως ούτε "μεμονωμένα" περιστατικά είναι αυτά που περιγράφονται εδώ, ούτε ψέματα. Είναι, δυστυχώς, το αποτέλεσμα μιας αγοράς η οποία, όπως αποδεικνύεται και από τις παραθέσεις της τραγικά ανεπαρκούς νομοθεσίας, δρα πρακτικά ανεξέλεγκτη και, τελικά, σε βάρος του πιο αδύναμου κρίκου αυτών των συναλλαγών. Μα αυτό προσπαθώ να πω από την αρχη να μην λέμε ότι είναι μια περίπτωση αυτή που μας κορόιδεψαν η τυχαίο γεγονός αν ο καθενας πει τις εμπειρίες του τοτε να δείτε που βγαίνει ο κανόνας...... επίσης το νομοθετικό πλαισιο είναι περί ανέμων και υδάτων.. είναι τόσο απλοϊκό που αφήνεται στην ερμηνεία της φαντασίας μας... να μην ξεχνάμε βέβαια ότι πουθενά δεν λέει για τις υποχρεώσεις αλλά μόνο για τις εκάστοτε απολαβές... εκτός και αν θεωρουμε υποχρέωση απλα με κάποιον τρόπο να συμβάλει στην πώληση δηλαδή αν είναι έτσι να σπαμαρω μια αγγελία σε 500.000 email's και αν καταλαθος πουληθεί το σπίτι σε καποιον ο οποιος ελαβε το mail να διεκδικήσω το νόμιμο(;) ποσοστό μου..... kirileman αλήθεια πιστεύω ότι είσαι επαγγελματίας (και απο τι λες και οι συνεργατες σου) από τις απαντήσεις που έχεις δώσει αλλά πίστεψε με εισαι η εξαίρεση μέσα στον οχετο της δουλειας αυτής.... Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από Ducatista
Dakonblackblade Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Ducatista είπε Αν σου πουλάνε φρέσκο ψάρι και δεν είναι πίστεψε με αυτό είναι πρόβλημα.. γενικά με αυτή τη λογική όλοι θα κοροιδεύουμε όλους για να πουλάμε εγω ειμαι στον χωρο του κοσμήματος πως θα σου φανεί να σου κω ότι είναι διαμάντι και να πάρεις ζιργκον; να σε κοροιδεψω με τα καράτια κλπ.... δεν έχει νόημα να λες οτι ο λαθε επαγγελματίας προσπαθεί να κοροϊδέψει για να πουλήσει... σαν να πας στο μηχανικό σου για αλλαγή λαδώνουμε και να σου πει α όχι φίλε εδώ αλλάζεις μοτέρ έχει πρόβλημα... είναι σωστή λογική αυτη; Εχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα το θέμα δεν έχει να κάνει αν είναι κάποιος καλύτερος αλλά σωστότερος.. το κτήριο ίδιο είναι οποίος και να το πουλήσει εσύ θα πεις η την αλήθεια ή ότι σου κατέβει για να το πουλησεις.... και αυτή είναι λάθος προσέγγιση.... Για το πρώτο σημείο , που ξέρω εγώ με τι καπέλο πουλάς εσύ το διαμάντι και αν αυτό είναι στα όρια της αισχροκέρδειας. Που ξέρω επίσης πόσο κοστολογείς την εργασία σου και την εμπειρία σου καθώς και τις πληροφορίες για την αγορά. Αυτά δεν κοστολογούνται για το μεσίτη? Μόνο για τους άλλους? Το κτίριο μπορεί να είναι ίδιο , αλλά τράβα βρες εσύ τα στοιχεία μιας ιδιοκτησίας που δεν σου ανήκει. Θέλω να βρεις το συμβόλαιο, τίτλους ιδιοκτησίας, τα σχέδια, τις αυθαιρεσίες, αν είναι προσημειωμένο , αν έχει ΠΕΑ, ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες ιδιοκτήτη, ΚΑΕΚ ιδιοκτησίας , δήλωση Μηχανικού (προς το παρόν) , δήλωση συμμετοχής στο συντελεστή κλπ. . Επίσης όταν συμφωνηθεί η αγοραπωλησία, να βρεις αντίστοιχες πληροφορίες για τον αγοραστή και ότι παλαβομάρα ζητήσει ο Συμβολαιογράφος. Και να ξέρεις , πως ο πωλητής και ο αγοραστής θέλουν να σε ξεφορτωθούν για να αποφύγουν την αμοιβή. Αυτό καλείται να κάνει ο μεσίτης μπας και κλείσει κάποτε η συμφωνία. Λες και στο κόσμημα δεν έχετε Broker Οι ελεύθερες αμοιβές υπάρχουν ακριβώς γιατί ο νόμος δεν μπορεί να ορίζει κάτι που ούτως η άλλως γίνεται στο κουβεντιαστό. Το εμπόριο είναι εμπόριο. Έχει αυτά που φαίνονται και αυτά που δε φαίνονται. Τώρα αν κάποιος πέφτει από το σύννεφο ή θέλει να μην υπάρχουν ελεύθερες συμφωνίες, τι να πούμε. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2022 από Dakonblackblade
Ducatista Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 52 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Για το πρώτο σημείο , που ξέρω εγώ με τι καπέλο πουλάς εσύ το διαμάντι και αν αυτό είναι στα όρια της αισχροκέρδειας. Που ξέρω επίσης πόσο κοστολογείς την εργασία σου και την εμπειρία σου καθώς και τις πληροφορίες για την αγορά. Αυτά δεν κοστολογούνται για το μεσίτη? Μόνο για τους άλλους? Το κτίριο μπορεί να είναι ίδιο , αλλά τράβα βρες εσύ τα στοιχεία μιας ιδιοκτησίας που δεν σου ανήκει. Θέλω να βρεις το συμβόλαιο, τίτλους ιδιοκτησίας, τα σχέδια, τις αυθαιρεσίες, αν είναι προσημειωμένο , αν έχει ΠΕΑ, ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες ιδιοκτήτη, ΚΑΕΚ ιδιοκτησίας , δήλωση Μηχανικού (προς το παρόν) , δήλωση συμμετοχής στο συντελεστή κλπ. . Επίσης όταν συμφωνηθεί η αγοραπωλησία, να βρεις αντίστοιχες πληροφορίες για τον αγοραστή και ότι παλαβομάρα ζητήσει ο Συμβολαιογράφος. Και να ξέρεις , πως ο πωλητής και ο αγοραστής θέλουν να σε ξεφορτωθούν για να αποφύγουν την αμοιβή. Αυτό καλείται να κάνει ο μεσίτης μπας και κλείσει κάποτε η συμφωνία. Λες και στο κόσμημα δεν έχετε Broker Οι ελεύθερες αμοιβές υπάρχουν ακριβώς γιατί ο νόμος δεν μπορεί να ορίζει κάτι που ούτως η άλλως γίνεται στο κουβεντιαστό. Το εμπόριο είναι εμπόριο. Έχει αυτά που φαίνονται και αυτά που δε φαίνονται. Τώρα αν κάποιος πέφτει από το σύννεφο ή θέλει να μην υπάρχουν ελεύθερες συμφωνίες, τι να πούμε. Εχεις μπερδευτεί λιγακι φίλε μου.. είναι διαφορετικό να κάνεις εμπόριο και διαφορετικό να κοστολογεις μια υπηρεσια παροχής νομιζω οτι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε.... δεύτερον δεν σου είπα ποσο θα κοστολογησεις τις υπηρεσίες σου βαλε όσο νομίζεις εκεί που η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά είναι στο ότι δουλεύεις με ποσοστό επί της πώλησης... ειναι λοιπον σαν να είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης να εχω το διαμάντι 1 ευρώ και εσυ σαν πωλητής να ερθει ένας πελατης και να του πουλήσεις το διαμάντι 5 ευρώ μόνο και μόνο επειδη μπορεσες για να επωφεληθείς τα υπόλοιπα 4 ευρώ που σχεδόν πάντα είναι και μαύρα.. καταλαβαίνεις την διαφορά; θες να μου πεις αν βάση νόμου είναι παρανομο; προφανως και δεν είναι αλλα ειναι ο ορισμός του ατομου που σιχαίνονται τα άτομα που γράφουν εδω μέσα.... δεν συζητάω δε για την περίπτωση που αυτό που πουλάς δεν είναι διαμάντι αλλά τους κοροιδεψες και πήραν κάτι που δεν έχει αξία και πλήρωσαν διαμάντι... που και αυτό έχει αναφερθεί πιο πάνω με όλα τα ότι να ναι στοιχεία που δίνουν με μόνο σκοπό να πουλήσουν.... τωρα πάμε στα της γραφειοκρατίας τα χαρτιά που το κάνετε τοσο μεγάλο θέμα ειναι εύκολο να τα πάρεις ειδικά τώρα λόγω κοβιντ αν θες να το αναλύσουμε να μου το πεις (τα τελευταία 2 ακίνητα τα πούλησα έβγαλα τα χαρτιά εγω και μάλιστα πολύ σύντομα τα έδωσα στον συμβολαιογράφο και τσουπ σε 3 μέρες έκανα την πωληση) ούτε μεσίτες ούτε δικηγόροι ούτε τιποτα... μην το αναγάγουμε σε τόσο μεγάλο θέμα αν μπορεί να τα βγάλει ο μεσίτης (που δεν μπορεί μόνος του) τότε φαντάσου πόσο εύκολο είναι να τα βγάλεις εσυ.... και θα απαντήσω στο τελευταίο που ειπες για τις ελεύθερες αμοιβές πως θα σου φαινόταν αν αύριο όλα τα σούπερ η τα βενζινάδικα αυξάναν "ελεύθερα" τις τιμές όταν πηγαινες να βαλεις καυσιμα και σε έβλεπαν με το αμαξι σου να πληρωνες αντί 2 ευρώ το λίτρο ας πούμε 10 ετσι επειδη θα μπορούν να το κάνουν; δεν νομίζω να σου άρεσε η εκεί υπάρχει νομος και σε καλύπτει ;; και για ακόμη μια φορά λεω πως μπορείς να έχεις μια αμοιβή βάση νομου που το οποίο από ότι είδα δεν αναφέρεται άλλα και πάλι δεν είναι νομικό το θέμα ειναι ηθικό δεν λέμε για το ΑΝ πληρωθεί κάποιος η το ποσό θα πάρει αυτό αν το κανονίσει και μείνει εκεί είμαι οκ εγω προσωπικά μιλάμε ξεκαθαρα για τις τακτικές που ακολουθούν πρώτον για να ανεβάζουν το ποσό αρα και το ποσοστό που θα πάρουν και ότι αρκετοί από αυτούς ηθελημένα λένε εσφαλμένες πληροφορίες για το ακίνητο με σκοπό να παραπληροφορησουν και να κοροϊδέψουν τον αγοραστή για να πουλήσουν.... τωρα αν νομιζεις οτι δεν γίνονται αυτά πάω πάσο.... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα