Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή τι, τα "καλά" μεσιτικά αποδέχονται ή απορρίπτουν την προώθηση ενός ακινήτου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του? Χαζό το βρίσκω.

Εγώ πάντως σχολίασα συγκεκριμένη περίπτωση που μεσίτες αναλαμβάνουν ακίνητα που η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας, το "πρέπει να έχει το ακίνητο κάποια στάνταρ" - ότι και να εννοείς με αυτό - είναι κάτι διαφορετικό.

Καλα προφανώς και δεν μιλάω γενικά αλλά από αυτή την μικρή εικόνα που έχω....

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Καλα προφανώς και δεν μιλάω γενικά αλλά από αυτή την μικρή εικόνα που έχω....

... την οποία δεν έχεις περιγράψει επαρκώς ώστε να καταλάβουμε για τι ακριβώς μιλάς. Ή έστω εγώ δεν έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Μια απλη απορια, αφου πολλοι το βλεπετε σαν παπατζιλικι και τσαμπα λεφτα, γιατι δεν γινεστε μεσιτες να τα οικονομισετε? Ειναι μια υπηρεσια σαν τοσες αλλες, ή την δεχεσαι και συμφωνεις ή την κανεις μονος σου... Προσωπικα ειχα δουλεψει εξι μηνες μεσιτης (προ κρισης μαλιστα) και δεν πηρα φραγκο, οποτε ακολουθησα αλλα βηματα. Οσο για "απατεωνες" αυτοι βρισκονται σε ολα τα επαγγελματα, αμα σου λεω ο αλλος φερτο σε μενα και σε ενα μηνα θα στο πουλησω, και εσυ τον εμπιστευεσαι εχεις και εσυ μεριδιο ευθυνης... 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eko13 είπε

Μια απλη απορια, αφου πολλοι το βλεπετε σαν παπατζιλικι και τσαμπα λεφτα, γιατι δεν γινεστε μεσιτες να τα οικονομισετε? Ειναι μια υπηρεσια σαν τοσες αλλες, ή την δεχεσαι και συμφωνεις ή την κανεις μονος σου... Προσωπικα ειχα δουλεψει εξι μηνες μεσιτης (προ κρισης μαλιστα) και δεν πηρα φραγκο, οποτε ακολουθησα αλλα βηματα. Οσο για "απατεωνες" αυτοι βρισκονται σε ολα τα επαγγελματα, αμα σου λεω ο αλλος φερτο σε μενα και σε ενα μηνα θα στο πουλησω, και εσυ τον εμπιστευεσαι εχεις και εσυ μεριδιο ευθυνης... 

Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι "επειδή δεν είμαστε παπατζήδες".

Όμως, το ερώτημα (εκτός από εμπρηστικό) είναι και ανούσιο.

Το ότι δούλεψες έξι μήνες και δεν πήρες τίποτε θα έπρεπε να σου πει, ευθύς εξαρχής, πως ο χώρος έχει πρόβλημα, άσχετα με το τι γράφουμε εμείς.

Προσωπικά, θεωρώ απαράδεκτο ένας άνθρωπος να εργάζεται επί έξι μήνες χωρίς να κερδίσει τίποτε. Εξίσου απαράδεκτο, όμως, θεωρώ και το να κάνει 5 πωλήσεις και να προσπαθεί από αυτές να βγάλει τα σπασμένα των 500 που δεν του βγήκαν.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

... την οποία δεν έχεις περιγράψει επαρκώς ώστε να καταλάβουμε για τι ακριβώς μιλάς. Ή έστω εγώ δεν έχω καταλάβει.

Απάντησα στο ότι δεν στοχεύουν όλα τα μεσιτικά να έχουν 2000 σπίτια για πώληση είναι κάποια που παίρνουν ακίνητα με βάση κάποια κριτήρια και όχι απλά για να έχουν 2000..  από δική μου εμπειρία  λοιπον ξερω μεσιτικό που απευθύνεται σε  συγκεκριμένο ταργκετ γκρουπ και δεν κάνει πωλήσεις σε σπίτια  π.χ  70 80 τετραγωνικών  φάση διαμέρισμα τωρα αν αυτό είναι σωστό ή λάθος ή χαζό αυτό έχει να κάνει με την λογική του ιδιοκτήτη... σε αυτό απάντησα....

33 λεπτά πριν, eko13 είπε

Καλα στο ότι γιατι δεν γίνεστε μεσίτες την απάντηση την δίνουν εδώ τα παιδιά...  και αυτο συζητάμε ότι είναι όλοι μεσίτες... τουλάχιστον το απόγευμα το πρωί μπορεί να είναι ταχυδρόμοι ξερω γω... και γιαυτό υπάρχει τόσο αντιεπαγγελματισμος ο κάθε ξάδερφος είναι μεσίτης και ασφαλιστής.... τωρα το ποσό κονόμανε αυτά τα ξέρουν αυτοί... πάντως εμένα μου έχουν ζητήσει ένα μεροκαματακι όπως το είπε άνθρωπος που κάνει τον μεσίτη το πρωί έιναι συνέταιρος σε καφέ κλπ ένα μικρό μεροκάματο για ένα κονε που θα έκανε να 5 6 χιλιαρικακια.... εγω μίλησα για αυτή την κατηγορία....

24 λεπτά πριν, Snoob είπε

Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι "επειδή δεν είμαστε παπατζήδες".

Όμως, το ερώτημα (εκτός από εμπρηστικό) είναι και ανούσιο.

Το ότι δούλεψες έξι μήνες και δεν πήρες τίποτε θα έπρεπε να σου πει, ευθύς εξαρχής, πως ο χώρος έχει πρόβλημα, άσχετα με το τι γράφουμε εμείς.

Προσωπικά, θεωρώ απαράδεκτο ένας άνθρωπος να εργάζεται επί έξι μήνες χωρίς να κερδίσει τίποτε. Εξίσου απαράδεκτο, όμως, θεωρώ και το να κάνει 5 πωλήσεις και να προσπαθεί από αυτές να βγάλει τα σπασμένα των 500 που δεν του βγήκαν.

Δυστυχώς όταν δουλέψεις κάπου με ποσοστά πρέπει να πουλήσεις αλλιώς δεν θα πληρωθεις.... το βρίσκω απαράδεκτο γιατι ο χρόνος μας πρέπει να πληρώνεται εστω και με ένα μινιμουμ ποσό...

Επεξ/σία από Ducatista
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όλες αυτές οι δουλειές που καταλήγουν να αμοίβονται με προμήθεια είναι, κατά την άποψή μου, εκ προοιμίου προβληματικές.

Από τα τηλεφωνικά κέντρα που σου ζαλίζουν τον έρωτα γιατί αν δεν πουλήσουν θα φάνε αέρα, μέχρι τις ασφάλειες και τις μεσιτίες.

• Like 8
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Απάντησα στο ότι δεν στοχεύουν όλα τα μεσιτικά να έχουν 2000 σπίτια για πώληση

Μα το ίδιο ακριβώς έγραψα και εγώ, και συγκεκριμένα "οι περισσότεροι εκεί στοχεύουν", οι περισσότεροι σαφώς και δεν είναι όλοι.

37 λεπτά πριν, Ducatista είπε

είναι κάποια που παίρνουν ακίνητα με βάση κάποια κριτήρια και όχι απλά για να έχουν 2000..  από δική μου εμπειρία  λοιπον ξερω μεσιτικό που απευθύνεται σε  συγκεκριμένο ταργκετ γκρουπ και δεν κάνει πωλήσεις σε σπίτια  π.χ  70 80 τετραγωνικών  φάση διαμέρισμα τωρα αν αυτό είναι σωστό ή λάθος ή χαζό αυτό έχει να κάνει με την λογική του ιδιοκτήτη... σε αυτό απάντησα....

Έτσι όπως το περιγράφεις είναι σαν το ένα να αποκλείει το άλλο, δλδ σαν να μην είναι δυνατόν ένα μεσιτικό να στοχεύει στο να έχει 1.500 ή 2.000 ή όσα περισσότερα ακίνητα προς διάθεση μπορεί και ταυτόχρονα να έχει συγκεκριμένα κριτήρια αποκλείοντας κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα το ίδιο ακριβώς έγραψα και εγώ, και συγκεκριμένα "οι περισσότεροι εκεί στοχεύουν", οι περισσότεροι σαφώς και δεν είναι όλοι.

Έτσι όπως το περιγράφεις είναι σαν το ένα να αποκλείει το άλλο, δλδ σαν να μην είναι δυνατόν ένα μεσιτικό να στοχεύει στο να έχει 1.500 ή 2.000 ή όσα περισσότερα ακίνητα προς διάθεση μπορεί και ταυτόχρονα να έχει συγκεκριμένα κριτήρια αποκλείοντας κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων.

Ναι αυτό! Τώρα το γιατί γίνεται αυτό τι να σου πω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Όλες αυτές οι δουλειές που καταλήγουν να αμοίβονται με προμήθεια είναι, κατά την άποψή μου, εκ προοιμίου προβληματικές.

Από τα τηλεφωνικά κέντρα που σου ζαλίζουν τον έρωτα γιατί αν δεν πουλήσουν θα φάνε αέρα, μέχρι τις ασφάλειες και τις μεσιτίες.

Τι λέτε;;; Κάθε μεσίτης είναι μια ατομική επιχείρηση, όπως πολλοί άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ένα μαγαζί έχει που προσφέρει μια υπηρεσία. Από ποιον θα πληρωθεί αν δεν πουλήσει; Δηλαδή ο δικηγόρος, ο συμβολαιογράφος, ο μηχανικός που παίρνει το πτυχίο του και ανοίγει ένα μικρό γραφείο, από ποιον πληρώνεται, πότε και πώς; Και τι σχέση έχει με τις τηλεφωνήτριες; (edit: ούτε με τους ασφαλιστές έχουν σχέση, δεν παίρνουν προμήθεια από κάποια εταιρεία της οποίας τα προϊόντα ή υπηρεσίες πουλάνε). Αναλαμβάνει να κάνει μια δουλειά σε έναν πελάτη του και αμοίβετται αν και όταν γίνει η δουλειά, είτε σε ποσοστό, είτε ποσό. Ακόμα και οι συνεργάτες γραφείων, ατομική επιχείρηση έχουν που πρακτικά  στεγάζεται στην έδρα του broker-ιδιοκτήτη του γραφείου και με τον οποίο έχουν μια σύμβαση να μοιράζονται την αμοιβή από κάθε δουλειά. Από ποιον θα πληρωθούν και οι δύο τους αν δεν πουλήσουν; Ίσως εδώ υπάρχει η σύγχυση. Άρα, δεν μιλάμε για υπάλληλο γραφείου, ελεύθερο επάγγελμα είναι που θέλει και κεφάλαιο και χρόνο για να αποδώσει. Και οι 6 μήνες που αναφέρθηκαν προηγουμένως δεν είναι τίποτα, τα πρώτα χρήματα μέσα στον πρώτο χρόνο πρέπει να τα περιμένει κάποιος, αναλόγως από το πόσο πολύ θα δραστηριοποιηθεί. Το σίγουρο είναι ότι κανείς για κανένα ελεύθερο επάγγελμα, ειδικά αυτά που εμπλέκονται με δημόσιες υπηρεσίες, δεν σου εγγυάται ότι στο 6μηνο θα πληρωθείς. Το πολύ πολύ να πάρεις καμιά προκαταβολή που στα μεσιτικά δεν προβλέπεται. Και τι θα πει "προβληματική δουλειά", όταν, επαναλαμβάνω, μιλάμε για ελεύθερο επάγγελμα; Τα επαγγέλματα γεννιούνται από πραγματικές ανάγκες της αγοράς, της κοινωνίας, και παραμένουν ζωντανά μέχρι να πάψουν πια να έχουν χρησιμότητα, οπότε είτε σβήνουν, είτε μεταλλάσσονται.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Την άποψή μου διατυπώνω.

Διαφωνείτε, δικαίωμά σας.

Υπάρχουν διάφορα επαγγέλματα τα οποία ασκούνταν (και ασκούνται) κατά τρόπο απαράδεκτο.

Χρήσιμα, απαραίτητα κτλ. Το ότι είναι απαραίτητα, όμως, δεν σημαίνει πως η υπάρχουσα κατάσταση είναι καλή. Ούτε σβήνουν, ούτε μεταλάσσονται, εκμεταλλεύονται μια κατάσταση (αν δεν τη συντηρούν ενεργά) και η δουλειά προχωράει.

Δεν προκύπτει από πουθενά κάποιου είδους "νομοτέλεια" πως ένας κλάδος που λειτουργεί κατά τρόπο απαράδεκτο θα αλλάξει από μόνος του απλά και μόνο επειδή αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα περισσοτερα συμφωνουμε οτι στην Ελλαδα ο καθενας δηλωνει μεσιτης και ας ειναι μηχανικος, μπακαλης ή ο συγγενης του ιδιοκτητη και αυτο εχει αντικτυπο στους επαγγελματιες μεσιτες που κανουν καλα την δουλεια τους. Εγω εφυγα στο 6μηνο γιατι οντως δεν το ειχα με την πωλησεις, δεν κανουν ολοι για ολα και δεν υπηρχε και καποιο μπακ απ απο πισω... Πιο πολυ το εγραψα για να δουν οτι δεν ειναι ολα παραδεισενια και με τις τρελες προμυθιες. Παντως εκεινη την περιοδο συζητιοταν πολυ να ειναι υποχρεωτικη η αναθεση σε μεσιτη η αγοραπωλησια ακινητων και με απαγορευση τοποθετησης ενοικιαστηριων και πωλητηριων, βεβαια το εβλεπα πολυ δυσκολο να προχωρησει και τοτε και τωρα.

Επεξ/σία από eko13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, eko13 είπε

Στα περισσοτερα συμφωνουμε οτι στην Ελλαδα ο καθενας δηλωνει μεσιτης και ας ειναι μηχανικος, μπακαλης ή ο συγγενης του ιδιοκτητη και αυτο εχει αντικτυπο στους επαγγελματιες μεσιτες που κανουν καλα την δουλεια τους. Εγω εφυγα στο 6μηνο γιατι οντως δεν το ειχα με την πωλησεις, δεν κανουν ολοι για ολα και δεν υπηρχε και καποιο μπακ απ απο πισω... Πιο πολυ το εγραψα για να δουν οτι δεν ειναι ολα παραδεισενια και με τις τρελες προμυθιες. Παντως εκεινη την περιοδο συζητιοταν πολυ να ειναι υποχρεωτικη η αναθεση σε μεσιτη η αγοραπωλησια ακινητων και με απαγορευση τοποθετησης ενοικιαστηριων και πωλητηριων, βεβαια το εβλεπα πολυ δυσκολο να προχωρησει και τοτε και τωρα.

Εγω συμφωνώ με όσα λες αν λες για εμένα που σχολίασα τις απολαβές μίλησα για αυτούς που δουλεύουν με συγκεκριμένο ταργκετ γκρουπ... προφανώς αν πουλησεις σπίτι 50 χιλιάδες  δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλο κέρδος...

Δημοσ.

μα τι να πληρώσεις βρε παιδιά......πήγα να δώ σπίτι στο Κεφαλάρι και την ώρα που πήγα με τον μεσίτη ήταν με΄σα άλλος μεσίτης με άλλον πελάτη και μαλλιοτραβηχτηκαν οι δύο μεσίτες....φεύγοντας ο άλλος μεσίτης μου είπε να ξέρω ότι αν πάρω το σπίτι θα πρέπει να πληρώσω αυτόν (έμεινα παγωτό). Ζητούσαν και οι δύο να υπογράψω τα χαρτιά και αφού τους είπα ΟΛΟΥΣ γελοίους έφυγα τρέχοντας........τι ακριβώς να πληρώσεις όταν ο χώρος έχει τέτοιες συμπεριφορές (με εξίσου βέβαια κακούς ιδιοκτήτες) 

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dasimo είπε

μα τι να πληρώσεις βρε παιδιά......πήγα να δώ σπίτι στο Κεφαλάρι και την ώρα που πήγα με τον μεσίτη ήταν με΄σα άλλος μεσίτης με άλλον πελάτη και μαλλιοτραβηχτηκαν οι δύο μεσίτες....φεύγοντας ο άλλος μεσίτης μου είπε να ξέρω ότι αν πάρω το σπίτι θα πρέπει να πληρώσω αυτόν (έμεινα παγωτό). Ζητούσαν και οι δύο να υπογράψω τα χαρτιά και αφού τους είπα ΟΛΟΥΣ γελοίους έφυγα τρέχοντας........τι ακριβώς να πληρώσεις όταν ο χώρος έχει τέτοιες συμπεριφορές (με εξίσου βέβαια κακούς ιδιοκτήτες) 

Αυτά μόνο στην Ελλάδα.... έλεος.....!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

Την άποψή μου διατυπώνω.

Διαφωνείτε, δικαίωμά σας.

Υπάρχουν διάφορα επαγγέλματα τα οποία ασκούνταν (και ασκούνται) κατά τρόπο απαράδεκτο.

Χρήσιμα, απαραίτητα κτλ. Το ότι είναι απαραίτητα, όμως, δεν σημαίνει πως η υπάρχουσα κατάσταση είναι καλή. Ούτε σβήνουν, ούτε μεταλάσσονται, εκμεταλλεύονται μια κατάσταση (αν δεν τη συντηρούν ενεργά) και η δουλειά προχωράει.

Δεν προκύπτει από πουθενά κάποιου είδους "νομοτέλεια" πως ένας κλάδος που λειτουργεί κατά τρόπο απαράδεκτο θα αλλάξει από μόνος του απλά και μόνο επειδή αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο.

Συμφωνώ απόλυτα. Έχω αρκετά κακες εμπειρίες με μεσίτες και τις εξέφρασα μαζί με άλλους προβληματισμούς σε αλλo topic.

Kirileman αντί να παίρνεις αμυντική στάση παίρνοντας προσωπικά όσα λέγονται για συναδέλφους σου (τα οποία δε συνιστούν μομφή για τον δικό σου επαγγελματισμο) στην αγορά υπάρχουν άπειρα παράπονα για μεσίτες από κανονικούς ανθρώπους και όχι μπαταχτσηδες που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή της προμήθειας.

Όσον αφορά ότι είναι ατομική επιχείρηση εδώ θα διαφωνήσω. Οι μεσίτες που δουλεύουν στις μεγάλες εταιρείες μπορούν να αξιώνουν minimum αμοιβής από την μεσιτική εταιρία αντί να πληρώνει "τα σπασμένα" ο πελάτης.

Όπως έχω πει πολλάκις στα άλλα topics η υπηρεσία που πληρώνεται 2% πλεον φπα (το οποίο εσυ θεωρείς και λιγο) επί της αξίας του ακινήτου, είναι παράλογο να περιλαμβάνει απλα μια υπόδειξη και ούτε ορθή ενημέρωση για τα στοιχεία του ακινήτου (άπειρες φορές μου έχουν πει παραπλανητικες πληροφορίες για τα τμ και έτος κατασκευής και επίπεδα θορύβου της γειτονιάς) ούτε καμια συνδρομή για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...