Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ερωτήματα, εντωμεταξύ, που εγώ δεν έχω πρακτικό τρόπο να διασταυρώσω, εκτός κι αν ζητήσω, τι; Να μου δείξει συμβόλαια αγοραπωλησιών; 

Εγώ, ας πούμε, ως μεταφραστής, μπορώ να πω στον πελάτη "έχω μεταφράσει αυτά και αυτά, να το όνομά μου, να οι εκδότες, πηγαίνες σε ένα βιβλιοπωλείο, ξεφυλίζεις δέκα βιβλία μου και βλέπεις τι δουλειά κάνω".

Ο μεσίτης, τι θα μου πει; Τι δουλειά έκανε πριν; Και τι θα μου δείξει αυτό;

Δεν ξέρω. Ζήτα να δεις το μπλοκάκι των αποδείξεων. Δεν ισχυρίζομαι ότι με μια μαγική ερώτηση θα αποκαλυφθούν τα πάντα. Αλλά ως πελάτες γι' αυτό κάνουμε συναντήσεις με τους επαγγελματίες. Στο τέλος, αν δεν σου γεμίζει το μάτι, φεύγεις.

• Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πάλι το βλέπετε λίγο λάθος. 

Σαν πελάτης , οφείλεις να απευθυνθείς σε πολλά μεσιτικά για να πάρεις την καλύτερη προσφορά για το ακίνητό σου. 

Βασικό σε όλα αυτά είναι να μην σε ΄΄καίει'' να πουλήσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Σαν πελάτης , οφείλεις να απευθυνθείς σε πολλά μεσιτικά για να πάρεις την καλύτερη προσφορά για το ακίνητό σου. 

Την τιμή δεν θα την καθορίσει κανενα μεσιτικό απλα μπορούν να προτείνουν με βάση κάποια δεδομένα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dakonblackblade είπε

Γιατί, τα μεσιτικά θα το αγοράσουν;

Ξέρετε τι σημαίνει "Αγοράζω την ανάθεση;"

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, kirileman είπε

Γιατί, τα μεσιτικά θα το αγοράσουν;

Ξέρετε τι σημαίνει "Αγοράζω την ανάθεση;"

Γιατί τα μεσιτικά θα σου φέρουν τις προσφορές. Και τους πελάτες. Διαλέγεις αυτή που σου αρέσει.

Αν έχουν αποκλειστική ανάθεση, είναι άλλο κομμάτι.

13 ώρες πριν, Ducatista είπε

Την τιμή δεν θα την καθορίσει κανενα μεσιτικό απλα μπορούν να προτείνουν με βάση κάποια δεδομένα....

Δε θα καθορίσουν την αρχική. Αλλά θα σου πουν ''αν κόψεις ένα 10% , θα το αγοράσει''

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Γιατί τα μεσιτικά θα σου φέρουν τις προσφορές. Και τους πελάτες. Διαλέγεις αυτή που σου αρέσει.

Αν έχουν αποκλειστική ανάθεση, είναι άλλο κομμάτι.

Δε θα καθορίσουν την αρχική. Αλλά θα σου πουν ''αν κόψεις ένα 10% , θα το αγοράσει''

Διαφωνώ... την περιουσία σου την πουλάς όσο θες.. αν θες πας με τα δεδομένα της αγοράς η εισαι παράλογος στην τιμή η ακόμη αν θες να φύγει την ρίχνεις όμως η απόφαση είναι δική σου και κανένα μεσιτικό δεν θα σου πει τι να κάνεις.... αν σου πουν ρίξε ένα 10% για να το πάρει και δεν θες  μπορείς να πεις αστο να το δει κανένας άλλος... γενικά ο ιδιοκτήτης παίζει όπως θέλει... γιαυτό κάποια είναι απούλητα χρόνια και κάποια σε μέρες τα δίνουν...

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Οκ, νόμιζα ότι εννοούσες ότι παίρνεις εκτιμήσεις από διάφορα μεσιτικά και το αναθέτεις σε όποιον σου δώσει τη υψηλότερη τιμή.

Δημοσ.

Ένα καλό μεσιτικό γραφείο, θα σου δείξει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς (τι πουλήθηκε τους προηγούμενους μήνες), θα σου κάνει ανάλυση ανταγωνιστικής αγοράς με παρόμοια ακίνητα με το δικό σου (τι πωλείται σήμερα στην αγορά) και μαζί θα αποφασίσετε ποια είναι η σωστή τιμή για να βγει το ακίνητο στην αγορά.

Κανένας σοβαρός μεσίτης, αν του πεις "θέλω τόσα" δε θα σου απαντήσει "εντάξει" και θα προχωρήσει σε ανάρτηση του ακινήτου αν η τιμή είναι εκτός αγοράς, απλά για να υπάρχει το ακίνητο.

Ο μεσίτης θα χάσει (κατά πάσα πιθανότητα) το χρόνο του, ο πελάτης θα παραπονιέται που δεν γίνεται η δουλειά και φταίει ο μεσίτης.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, June είπε

Ένα καλό μεσιτικό γραφείο, θα σου δείξει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς (τι πουλήθηκε τους προηγούμενους μήνες), θα σου κάνει ανάλυση ανταγωνιστικής αγοράς με παρόμοια ακίνητα με το δικό σου (τι πωλείται σήμερα στην αγορά) και μαζί θα αποφασίσετε ποια είναι η σωστή τιμή για να βγει το ακίνητο στην αγορά.

Κανένας σοβαρός μεσίτης, αν του πεις "θέλω τόσα" δε θα σου απαντήσει "εντάξει" και θα προχωρήσει σε ανάρτηση του ακινήτου αν η τιμή είναι εκτός αγοράς, απλά για να υπάρχει το ακίνητο.

Ο μεσίτης θα χάσει (κατά πάσα πιθανότητα) το χρόνο του, ο πελάτης θα παραπονιέται που δεν γίνεται η δουλειά και φταίει ο μεσίτης.

Βασικά όλα τα μεσιτικά θα σου πουν περίπου πόσο μπορείς να το πουλήσεις άσχετα αν ειναι καλό το μεσιτικό σε άλλα πράγματα φαινεται το καλό μεσιτικό και ειναι εδώ ο κυριλεμαν για να καταλάβουμε πως δεν είναι όλοι ότι να ναι... τωρα το τι θα πουλήσεις εξαρτάται από εσενα.... κάποιο μεσιτικό θα αναλάβει την πώληση άσχετα αν δεν το βλέπουν σαν ρεαλιστική τιμή  το θέμα ειναι οτι δεν θα το τρέξουν οπότε  αν φύγει έφυγε.... πάντως ανάλογα την αγορά ακινητα που εδώ έχουν αντικειμενική ξερω γω 100.000 στους ξένους Αυστριακούς Γερμανούς κλπ άνετα φεύγουν 150... μιλάω εκ μικρής πείρας.....

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.

Στα (11) χρόνια που έμεινα Κρήτη, άλλαξα 3 σπίτια. Και τα 3 εξ' αυτών τα βρήκα με μεσίτη. Ευτυχώς έπεσα και τις 3εις φορές σε σωστούς επαγγελματίες.

Ότι έβρισκα από ιδιώτη ήταν στην καλύτερη αίσχος (σε ένα δε, ούτε κότες δε θα 'βαζα μέσα!), στη χειρότερη δεν υπήρχαν καν στοιχεία στην αγγελία, ή τα στοιχεία ήταν ψεύτικα. Το τι χρόνο και ταλαιπωρία μου γλίτωσαν οι άνθρωποι δε το συζητάω. 

Μόνο και μόνο που θυμάμαι να τρέχω να δω το "νεόκτιστο διαμπερές διάρι" που ήταν πρώην γιαπί που πέταξαν μέσα μία ξύλινη ντουλάπα και ένα πολυκούζινο και το είπαν νεόκτιστο, ανατριχιάζω... εν αντιθέσει, στους μεσίτες είπα "θέλω αυτό, αυτό και αυτό, δίνω τόσα, για κάτι σούπερ, μέχρι τόσα". Σε 3-4 μέρες είχα ΆΨΟΓΑ σπίτια, χωρίς τρέξιμο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Βασικά όλα τα μεσιτικά θα σου πουν περίπου πόσο μπορείς να το πουλήσεις άσχετα αν ειναι καλό το μεσιτικό σε άλλα πράγματα φαινεται

Στο περίπου ναι, θα σου πουν, αλλά εκτός ότι συναντάμε μεγάλες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις που δίνουν τα μεσιτικά γραφεία, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η τεκμηρίωση. Οπότε, έχει απόλυτο δίκο σε αυτό που σου λέει. Η εκτίμηση βγαίνει από τη λεγόμενη συγκριτική ανάλυση αγοράς (Comparative Market Analysis, CMA) και ακολοθούμε τον κανόνα των τριών (rule of three). Με λίγα λόγια, βρίσκεις τουλάχιστον 3 παρόμοια ακίνητα στην περιοχή του υπό εκτίμηση ακινήτου που πουλήθηκαν ιδανικά το τελευταίο 3μηνο (άντε 6μηνο) και με τους αναγωγικούς συντελεστές, βγάζεις μια εκτίμηση εμπορικής αξίας. Κάνεις ένα δεύτερο ραντεβού με τον πωλητή, του δείχνεις την εκτίμηση, βλέπετε και τι παρόμοιο πουλιέται στην αγορά εκείνη τη στιγμή και αποφασίζετε σε ποια τιμή θα το βγάλετε στην αγορά. Αν σου πει πολύ παραπάνω από όσο το έχεις εκτιμήσει, του λες "Λυπάμαι πολύ, σε αυτή την τιμή δεν μπορώ να το αναλάβω". Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως θα εμπιστευόμουν περισσότερο κάποιον που έκανε όλα τα παραπάνω, παρά κάποιον που θα τον ρώταγα "Και δεν μου λέτε, πόσο το εκτιμάτε το σπίτι μου;" και εκείνος θα μου απαντούσε αμέσως "150 με 160 χιλιάδες το βλέπω".

Spoiler

-Καλά, θα σας ειδοποιήσουμε.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kirileman είπε

Στο περίπου ναι, θα σου πουν, αλλά εκτός ότι συναντάμε μεγάλες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις που δίνουν τα μεσιτικά γραφεία, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η τεκμηρίωση. Οπότε, έχει απόλυτο δίκο σε αυτό που σου λέει. Η εκτίμηση βγαίνει από τη λεγόμενη συγκριτική ανάλυση αγοράς (Comparative Market Analysis, CMA) και ακολοθούμε τον κανόνα των τριών (rule of three). Με λίγα λόγια, βρίσκεις τουλάχιστον 3 παρόμοια ακίνητα στην περιοχή του υπό εκτίμηση ακινήτου που πουλήθηκαν ιδανικά το τελευταίο 3μηνο (άντε 6μηνο) και με τους αναγωγικούς συντελεστές, βγάζεις μια εκτίμηση εμπορικής αξίας. Κάνεις ένα δεύτερο ραντεβού με τον πωλητή, του δείχνεις την εκτίμηση, βλέπετε και τι παρόμοιο πουλιέται στην αγορά εκείνη τη στιγμή και αποφασίζετε σε ποια τιμή θα το βγάλετε στην αγορά. Αν σου πει πολύ παραπάνω από όσο το έχεις εκτιμήσει, του λες "λυπάμαι πολύ, σε αυτή την τιμή δεν μπορώ να το αναλάβω". Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως θα εμπιστευόμουν περισσότερο κάποιον που έκανε όλα τα παραπάνω, παρά κάποιον που θα τον ρώταγα "Και δεν μου λέτε, πόσο το εκτιμάτε το σπίτι μου;" και εκείνος θα μου απαντούσε αμέσως "150 με 160 χιλιάδες το βλέπω".

Απόκρυψη περιεχομένων

-Καλά, θα σας ειδοποιήσουμε.

Μα δεν λεω το αντίθετο όμως όπως προείπα εκτός από αυτά που λες που συμφωνω είναι και σε τι αγορά βγαίνεις...  μονο αυτο συμπληρώνω νομίζω πως καταλαβαίνεις ότι ακίνητα που στην ντόπια αγορά έχουν μια αξία α στους τουρίστες έχουν α+40% πάνω επειδη μπορει να θελουν ενα σπιτι εξοχικο  που στην χωρα τους θα το επαιρναν 200 220 και εδω με ενα καπελο οπως ειπα να τους  βγει 150.... και τα 2 μου ακίνητα τα πούλησα σχεδόν μισή τιμή πάνω και από τα μεσιτικά είχα πάνω κάτω την ίδια τιμή όπως πολυ σωστα ειπες...  μιλάω πάντα με κριτήρια της αγορας που ξέρω..  γενικότερα υπάρχουν πολλά δεδομένα που αλλαζουν ανάλογα την αγορά π.χ ένας Έλληνας δεν θα ήθελε να μείνει μέσα σε χωριό  ανάμεσα σε άλλες μονοκατοικιες είναι αντικειμενικά μειονέκτημα ελα όμως που οι τουρίστες θέλουν να ενσωματωθούν με τους ντόπιους και το βλέπουν σαν πλεονέκτημα... και πόσα άλλα ακομη που σε άλλους αντί για μειονέκτημα το θεωρούν ως πλεονέκτημα..... κάθε περίπτωση είναι η πρέπει να είναι εξατομικευμενη εκτός από τα συνήθεις δεδομένα της αγοράς....

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
2 ώρες πριν, June είπε

Μα οι περισσότεροι εκεί στοχεύουν, απλά μαζεύουν εντολές ώστε να μπορούν να λένε "διαθέτουμε 1.500 ακίνητα".

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μα οι περισσότεροι εκεί στοχεύουν, απλά μαζεύουν εντολές ώστε να μπορούν να λένε "διαθέτουμε 1.500 ακίνητα".

Συμφωνώ αλλά γιαυτό ξεχωρίζουν τα μεσιτικά..... για να πας σε "καλο" μεσιτικό πρέπει να έχει το ακίνητο κάποια στάνταρ...

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Συμφωνώ αλλά γιαυτό ξεχωρίζουν τα μεσιτικά..... για να πας σε "καλο" μεσιτικό πρέπει να έχει το ακίνητο κάποια στάνταρ...

Δηλαδή τι, τα "καλά" μεσιτικά αποδέχονται ή απορρίπτουν την προώθηση ενός ακινήτου ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του? Χαζό το βρίσκω.

Εγώ πάντως σχολίασα συγκεκριμένη περίπτωση που μεσίτες αναλαμβάνουν ακίνητα που η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας, το "πρέπει να έχει το ακίνητο κάποια στάνταρ" - ότι και να εννοείς με αυτό - είναι κάτι διαφορετικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...