Ducatista Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 55 λεπτά πριν, kirileman είπε Στις απλές εντολές ανάθεσης κάπως έτσι λειτουργεί. Σαρώνουν την αγορά για ακίνητα προς πώληση, τα αναλαμβάνουν όλα ή όσα μπορούν με μια απλή εντολή, τα περνάνε στο crm τους και αρχίζουν τα ματσαρίσματα με τις ζητήσεις των αγοραστών τους, με το ελάχιστο δυνατό κόστος διαφήμισης. Όποιο πουληθεί, δεν τους ενδιαφέρει ποιο ακίνητο θα πουληθεί, αρκεί να κλείσουν κάποιο/α από τα ακίνητα που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους με έναν εκ των αγοραστών τους. Μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο, ελάχιστο κόστος για ελαχιστοποίηση του ρίσκου, μικρότερα ποσοστά επιτυχίας επί μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου και προσπαθείς να κλείσεις οποιοδήποτε deal σε οποιαδήποτε τιμή, πριν σε προλάβουν οι άλλοι μεσίτες που έχουν και αυτοί τα ίδια ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό τους ή ο ιδιοκτήτης. Γι' αυτό και σε πιέζουν. Άρα, εδώ θα λέγαμε ότι ο πελάτης τους είναι περισσότερο ο αγοραστής. Στις αποκλειστικές ισχύει το αντίθετο. Πελάτης σου είναι περισσότερο ο πωλητής. Αναλαμβάνεις πολύ λιγότερο ακίνητα, με πολύ ακριβότερο marketing, αλλά κατά κανόνα μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας επί μικρότερου χαρτοφυλακίου. Και προσδοκάς τα λεφτά σου να πιάσουν τόπο, δηλαδή να καταφέρεις να το πουλήσεις πριν λήξει η σύμβαση, η οποία δεν μπορεί να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 8 μηνών, που είναι βέβαια αρκετός χρόνος για να δουλέψεις. Έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις από εσένα ο πωλητής, αφού το έχει αναθέσει μόνο σε εσένα, οπότε είσαι ηθικά αλλά και νομικά υποχρεωμένος να δραστηριοποιηθείς, το αναφέρει και ο 4072/12 (..."ο δε μεσίτης έχει την υποχρέωση να δραστηριοποιηθεί για την εκτέλεση της εντολής"), που στις απλές εντολές δεν προβλέπεται υποχρέωση του μεσίτη να δραστηριοποιηθεί, LOL.... Δεν υπάρχει, φυσικά, το άγχος ότι θα στο πουλήσει άλλος μεσίτης ή ο ιδιοκτήτης, τουλάχιστον όσο διαρκεί η σύμβαση, όχι πως διασφαλίζεσαι απόλυτα. Να τωρα αν σχολιάσω θα φανώ κακός..!
kirileman Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Ducatista είπε Να τωρα αν σχολιάσω θα φανώ κακός..! Φόρουμ είναι. Απόψεις ανταλλάσσουμε.
Ducatista Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Φόρουμ είναι. Απόψεις ανταλλάσσουμε. Καλα ναι απλά οταν εχεις μια αντίθετη άποψη παρατεταμένα τότε φαίνεται σαν αν έχεις μια εμμονη κλπ με την αλλη πλευρά... παρ ολα αυτα χαίρομαι για την επαγγελματική προσέγγιση στο θέμα.. επίσης χωρίς ίχνος ειρωνείας κάθε φορά που έχω κάνει δουλειά με οποινδηποτε τρόπο και υπάρχει επαγγελματική προσέγγιση είναι η πιο φθηνή λύση στο τέλος εστω αν στην αρχη φαίνεται πιο ακριβή.. χιλιάδες τα παραδείγματα....
kirileman Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Ducatista είπε Καλα ναι απλά οταν εχεις μια αντίθετη άποψη παρατεταμένα τότε φαίνεται σαν αν έχεις μια εμμονη κλπ με την αλλη πλευρά... παρ ολα αυτα χαίρομαι για την επαγγελματική προσέγγιση στο θέμα.. επίσης χωρίς ίχνος ειρωνείας κάθε φορά που έχω κάνει δουλειά με οποινδηποτε τρόπο και υπάρχει επαγγελματική προσέγγιση είναι η πιο φθηνή λύση στο τέλος εστω αν στην αρχη φαίνεται πιο ακριβή.. χιλιάδες τα παραδείγματα.... Επειδή δεν θέτεις κάποιο θέμα για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω, απλώς να σημειώσω ότι ξέρω ακριβώς πώς δουλεύουν τα περισσότερα μεγάλα γραφεία στην Αθήνα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! GH, As, R, ND, EV, KW κ.α. Και το πώς δουλεύουν και πώς μοιράζονται οι αμοιβές και πώς διαπραγματεύονται και ποια είναι η φιλοσοφία τους σε ό,τι αφορά τη σχέση γραφείου-συνεργατών και γραφείου-πελατών κ.α. Πάνω σε αυτό, εκφράζω μια προσωπική άποψη σχετικά με το ποιος είναι ο πελάτης των μεσιτών (ανά περίπτωση), ο αγοραστής ή ο πωλητής και πάνω σε αυτό μπορείς να διαφωνήσεις. ΥΓ. Το να έχεις μια άποψη παρατεταμένα, σταθερότητα και συνέπεια δεν λέγεται; Δεν θα μου την έλεγες αν άλλαζα κάθε τόσο; Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από kirileman
Ducatista Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Επειδή δεν θέτεις κάποιο θέμα για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω, απλώς να σημειώσω ότι ξέρω ακριβώς πώς δουλεύουν τα περισσότερα μεγάλα γραφεία στην Αθήνα ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! GH, As, R, ND, EV, KW κ.α. Και το πώς δουλεύουν και πώς μοιράζονται οι αμοιβές και πώς διαπραγματεύονται και ποια είναι η φιλοσοφία τους σε ό,τι αφορά τη σχέση γραφείου-συνεργατών και γραφείου-πελατών κ.α. Πάνω σε αυτό, εκφράζω μια προσωπική άποψη σχετικά με το ποιος είναι ο πελάτης των μεσιτών (ανά περίπτωση), ο αγοραστής ή ο πωλητής και πάνω σε αυτό μπορείς να διαφωνήσεις. Η μόνη ένσταση μου είναι στο ρίσκο που θα πάρει ο μεσίτης γιατί δεν υπάρχει πέραν του ποσοστού από την πώληση επίσης δεν πιστεύω ότι στην ελληνική αγορά υπάρχει έξοδο για διαφήμιση... δεν ξερω κα ποιον να βγάζει εστω φέιγ βολάν... μόνο στα γνωστά σαιτ στα σοσιαλ και ανάλογα το μεσιτικό στην σελίδα τους κλπ τωρα από εφημερίδες κλπ με τις συμφωνίες που υπάρχουν δεν θα έλεγα καν ότι μια περίπτωση μπορεί να είναι έξοδο..... πάντως επιμένω ότι κάνεις η σχεδόν κανείς δεν έχει άσχημες εμπειρίες από μεγάλα μεσιτικά εκτός από αυτά που κάνουν και εργολαβίες μαζί... όσοι ασχολούνται καταλαβαίνουν γιατί ακριβώς μιλάω.... τωρα για το σε ποια περίπτωση είναι ο πραγματικός πελάτης αυτό που παραθέτεις είναι μια άποψη αλλά νομίζω δεν είναι μόνο αυτή... και όσο για την ανάθεση μιας δουλειάς δεν θεωρώ πως ο πελάτης έχει απαίτηση μεγαλύτερη από αυτή που θα έχετε συμφωνήσει πριν την ανάθεση της πώλησης γιατί ως γνωστόν τα μεγάλα μεσιτικά έιναι επιλεκτικά ως προς την επιλογή των ακινήτων... και νομίζω ότι εσύ το ξέρεις καλύτερα από εμένα... η εταιρία που ανέφερα αρκετές φορές δεν θα πιάσει μια δουλειά πρώτον που δεν θα φεύγει στο κοινό που ήδη έχει ούτε να χάνει χρόνο σε κέρδος που δεν αντιπροσωπεύει την ίδια.. τουλάχιστον 2 φορές αυτό κατάλαβα με τους συνεργατες εδώ..... αν ολίγοις αν έχεις σπιτάκι 80 τετραγωνικά μην ψάχνεις για την engel volkers πάρε κατευθείαν τον Αντώνη real estate
kirileman Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Ducatista είπε Η μόνη ένσταση μου είναι στο ρίσκο που θα πάρει ο μεσίτης γιατί δεν υπάρχει πέραν του ποσοστού από την πώληση επίσης δεν πιστεύω ότι στην ελληνική αγορά υπάρχει έξοδο για διαφήμιση... Μισό. Το να ανεβάσεις μια απλή αγγελία στο portals και στο δικό σου site με φωτογραφίες από την κάμερα ή το κινητό σου, είναι πάμφθηνο. Το κάνουν οι πάντες. Πάμε τώρα στα παραπάνω που μπορεί να κάνει κανείς. Ο σπιτόγατος έχει πακέτα, φθηνότερα και ακριβότερα. Η VIP αγγελία του κοστίζει (αν θυμάμαι καλά 5 ευρώ την εβδομάδα ανά ακίνητο, με επιφύλαξη αυτό, το πληρώνει το γραφείο). Ο φωτογράφος μου παίρνει από 60 μέχρι 130 ευρώ, αναλόγως το ακίνητο και την ποιότητα που θέλω. Μετά μου παίρνει + 25 έως 50 για βίντεο. Το 3d tour της matterport αν το δώσεις "έξω" κοστίζει από 160 ευρώ με την pro2 κάμερα της Matterport. Αρχικά ζητούσαν 300ρια, αλλά στην πορεία οι τιμές έπεσαν. Εμείς αγοράσαμε μια 360 κάμερα, iPad (τώρα έδωσε το app και σε android), τρίποδο και τα γλυτώνουμε αυτά τα χρήματα, εκτός αν πρόκειται για εξαιρετικό ακίνητο που θέλω την τέλεια ανάλυση και τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στις διαστάσεις του μοντέλου, οπότε το δίνω "έξω". Η συνδρομή στο Matterport έχει μηνιαίο κόστος και τα 50 spaces δεν φτάνουν. Αν θες, παραγγέλνεις με ένα επιπλέον εφάπαξ κόστος και κάτοψη του χώρου, 15 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στα social, ανά χρονικά διαστήματα ανεβάζω μια χορηγούμενη στο Fb/Insta, ας πούμε με συνολικό κόστος 40 ευρώ/μήνα (ανά ακίνητο). Επίσης, έχουμε συνδρομή στο List Globally και στο Juwai, πληρωμένα από το γραφείο. Κάποια άλλα γραφεία έχουν αντίστοιχες συνδρομές σε άλλες πλατφόρμες. Τέλος, υπάρχουν τα κλασσικά πωλητήρια (παράνομη αφισοκόλληση, i know) που περιέργως λειτουργούν, κάποιες επιστολές στη γειτονιά και άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Βάλε τα κάτω και πες μου, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν έξοδα διαφήμισης; Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από kirileman
Ducatista Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kirileman είπε Μισό. Το να ανεβάσεις μια απλή αγγελία στο portals και στο δικό σου site με φωτογραφίες από την κάμερα ή το κινητό σου, είναι πάμφθηνο. Το κάνουν οι πάντες. Πάμε τώρα στα παραπάνω που μπορεί να κάνει κανείς. Ο σπιτόγατος έχει πακέτα, φθηνότερα και ακριβότερα. Η VIP αγγελία του κοστίζει (αν θυμάμαι καλά 5 ευρώ την εβδομάδα ανά ακίνητο, με επιφύλαξη αυτό, το πληρώνει το γραφείο). Ο φωτογράφος μου παίρνει από 60 μέχρι 130 ευρώ, αναλόγως το ακίνητο και την ποιότητα που θέλω. Μετά μου παίρνει + 25 έως 50 για βίντεο. Το 3d tour της matterport αν το δώσεις "έξω" κοστίζει από 160 ευρώ με την pro2 κάμερα της Matterport. Αρχικά ζητούσαν 300ρια, αλλά στην πορεία οι τιμές έπεσαν. Εμείς αγοράσαμε μια 360 κάμερα, iPad (τώρα έδωσε το app και σε android), τρίποδο και τα γλυτώνουμε αυτά τα χρήματα, εκτός αν πρόκειται για εξαιρετικό ακίνητο που θέλω την τέλεια ανάλυση και τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στις διαστάσεις του μοντέλου, οπότε το δίνω "έξω". Η συνδρομή στο Matterport έχει μηνιαίο κόστος και τα 50 spaces δεν φτάνουν. Αν θες, παραγγέλνεις με ένα επιπλέον εφάπαξ κόστος και κάτοψη του χώρου, 15 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στα social, ανά χρονικά διαστήματα ανεβάζω μια χορηγούμενη στο Fb/Insta, ας πούμε με συνολικό κόστος 40 ευρώ/μήνα (ανά ακίνητο). Επίσης, έχουμε συνδρομή στο List Globally και στο Juwai, πληρωμένα από το γραφείο. Κάποια άλλα γραφεία έχουν αντίστοιχες συνδρομές σε άλλες πλατφόρμες. Τέλος, υπάρχουν τα κλασσικά πωλητήρια (παράνομη αφισοκόλληση, i know) που περιέργως λειτουργούν, κάποιες επιστολές στη γειτονιά και άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Βάλε τα κάτω και πες μου, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν έξοδα διαφήμισης; Ναι εντάξει αλλά έλα να δούμε την πραγματική πλευρά μαζί.... λοιπόν στα σπίτια μέχρι 120 χιλιάδες δεν εχω δει πουθενά καμια premium διαφήμιση η προώθηση αλλά τα κλασικά σοσιαλ φόρουμ και σαιτ αντε αν είπε ο πωλητής για τίποτα παραπάνω( να του δώσει) να το δείχνει και σε άτομα που δεν έχουν ενδιαφέρον για τέτοια σπίτια.. τώρα τα 360 κλπ τον κάνουν με ίδιο εξοπλισμό και κάνεις από αυτούς που έχω δει η ξερω δεν έφερε φωτογράφο αλλά το κάνουν οι ίδιοι ακόμη και σε πώληση σε ακίνητο πάνω από 350χιλιαδες τωρα πάμε και στα πιο premium που λες εσύ ναι σίγουρα εκεί έχει ένα μικρό κόστος αλλά μεταξύ μας αν η αγορά σου είναι premium από την προμήθεια που θα πάρεις εστω και ενα αν πουλησεις τα έξοδα που θα κάνεις σε όλες σου τις προωθήσεις είναι αμελητέα.... δηλαδή βλέπω ότι πούλησες σπίτια σε πανί κλπ σκέψου την προμήθεια σε ενα σπίτι με κόστος 1 2 3 εκατομμύρια... ε βαλε και εσυ κανένα 100ρικο τον μηνα αν εχεις τέτοια αγορά να είναι όλα σε επαγγελματικό επίπεδο.... οπότε μιλάμε για έξοδα αλλά δεν μιλήσαμε για τα έσοδα που θα λάβεις που αν μιλάμε με πραγματικούς αριθμούς μιλάμε για πάνω από 30.000 ανά πώληση.. (για την αγορά που μιλάμε) Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από Ducatista
kirileman Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, Ducatista είπε Ναι εντάξει αλλά έλα να δούμε την πραγματική πλευρά μαζί.... λοιπόν στα σπίτια μέχρι 120 χιλιάδες δεν εχω δει πουθενά καμια premium διαφήμιση η προώθηση αλλά τα κλασικά σοσιαλ φόρουμ και σαιτ αντε αν είπε ο πωλητής για τίποτα παραπάνω( να του δώσει) να το δείχνει και σε άτομα που δεν έχουν ενδιαφέρον για τέτοια σπίτια.. τώρα τα 360 κλπ τον κάνουν με ίδιο εξοπλισμό και κάνεις από αυτούς που έχω δει η ξερω δεν έφερε φωτογράφο αλλά το κάνουν οι ίδιοι ακόμη και σε πώληση σε ακίνητο πάνω από 350χιλιαδες τωρα πάμε και στα πιο premium που λες εσύ ναι σίγουρα εκεί έχει ένα μικρό κόστος αλλά μεταξύ μας αν η αγορά σου είναι premium από την προμήθεια που θα πάρεις εστω και ενα αν πουλησεις τα έξοδα που θα κάνεις σε όλες σου τις προωθήσεις είναι αμελητέα.... δηλαδή βλέπω ότι πούλησες σπίτια σε πανί κλπ σκέψου την προμήθεια σε ενα σπίτι με κόστος 1 2 3 εκατομμύρια... ε βαλε και εσυ κανένα 100ρικο τον μηνα αν εχεις τέτοια αγορά να είναι όλα σε επαγγελματικό επίπεδο.... οπότε μιλάμε για έξοδα αλλά δεν μιλήσαμε για τα έσοδα που θα λάβεις που αν μιλάμε με πραγματικούς αριθμούς μιλάμε για πάνω από 30.000 ανά πώληση.. (για την αγορά που μιλάμε) Μα δεν αναφερόμουν μόνο σε premium ακίνητα.Ξέρεις τι σπίτια πουλάμε; Ως επί το πλείστον από 70 έως 120τμ, από 100χιλ έως 300χιλ. Για όλα αυτά τα ακίνητα κάνουμε όλα εκείνα που σου έγραψα προηγουμένως και διάβασες πόσο κοστίζουν. Αν περιμέναμε να ζήσουμε από μονοκατοικίες του εκατομμυρίου, θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δεν νομίζω πως αυτά που περιγράφονται συνιστούν όχι τον κανόνα, αλλά ούτε καν αισθητό ρεύμα στο χώρο της μεσιτίας. 1
csontheline Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Από ότι καταλαβαίνω, υπάρχει μία γενική σύγχιση. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι μεσίτες ίδιοι, κάποιοι είναι επαγγελματίες. Και από αυτούς, κάποιοι κάνουν σωστά την δουλειά τους και αξίζουν παραπάνω από ότι ζητάνε ως προμήθεια. Οπότε, δεν γίνεται να τσουβαλιάζονται μαζί με την μάζα. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά των πελατών. Οπότε, ως απάντηση στο αρχικό ερώτημα, η υπηρεσία που πληρώνουμε ακριβά ή φθηνά έχει να κάνει με το τι πελάτες είμαστε, τι επαγγελματίες έχουμε απέναντί μας και τι προϊόντα θέλουμε να διακινήσουμε (αγορά/πώληση/ενοικίαση). Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχα πάει να αλλάξω μπαταρία αυτοκινήτου και το μέσο μαγαζί έδινε μπαταρίες για το συγκεκριμένο μοντέλο ~60€. Πήγα σε έναν (τον εμπιστευόμασταν, θα καταλάβετε παρακάτω) και του ζήτησα την πιο οικονομική καλή. Μου έδωσε 85€ μπαταρία. Με έκλεψε; Μάλλον όχι, η μπαταρία μου κράτησε κοντά 7 χρόνια. Όσο μου άλλαζε την μπαταρία, πιάσαμε την κουβέντα και μου είπε (αφού μου είχε πει πόσο καλή είναι η μπαταρία που βάζω μπλα μπλα...) ότι είχε "διώξει" προσφάτως μία πελάτισσα που γκρίνιαζε ότι είναι ακριβός και ότι αλλού της έδιναν με 40€ (αυτός της πρότεινε με -νομίζω- 60€). Λίγο καιρό αργότερα, ηλεκτρολογικό πρόβλημα η κοπελιά (όχι η ίδια, το αυτοκίνητό της) και ο λόγος η χαμηλής ποιότητας μπαταρία (που δεν άξιζε, όχι 40€, ούτε τα μισά). Η φράση που μου είπε και μου έμεινε από τότε; Το φθηνό είναι ακριβό.
Ducatista Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, kirileman είπε Μα δεν αναφερόμουν μόνο σε premium ακίνητα.Ξέρεις τι σπίτια πουλάμε; Ως επί το πλείστον από 70 έως 120τμ, από 100χιλ έως 300χιλ. Για όλα αυτά τα ακίνητα κάνουμε όλα εκείνα που σου έγραψα προηγουμένως και διάβασες πόσο κοστίζουν. Αν περιμέναμε να ζήσουμε από μονοκατοικίες του εκατομμυρίου, θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί. Αν σε σπίτι 70 120 τετραγωνικά κανεις όλα αυτά που μου είπες σε συγχαίρω αλήθεια...
kirileman Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Snoob είπε Δεν νομίζω πως αυτά που περιγράφονται συνιστούν όχι τον κανόνα, αλλά ούτε καν αισθητό ρεύμα στο χώρο της μεσιτίας. Προφανώς και δεν είναι ο κανόνας. Αλλά εμένα ως επαγγελματία (ή "ως επαγγελματίας"; με τι συντάσσεται; ) στον χώρο δεν με ενδιαφέρει ο κανόνας. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, θα έλεγα ότι με εξυπηρετεί (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; ) να συνεχίσουν οι συνάδελφοι να δουλεύουν στην πλειονότητά τους τα ακίνητα με απλές εντολές (το εμπόρευμα είναι τα ακίνητα, όχι οι ζητήσεις των αγοραστών), να βγάζουν άθλιες φωτογραφίες με το κινητό, να δίνουν λανθασμένες εκτιμήσεις στους πωλητές και ανακριβείς πληροφορίες στους αγοραστές, να μην έχουν διαβάσει καν τους τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων που πουλάνε, να ανεβάζουν την πεντηκοστή αγγελία μαζί με άλλους 49 μεσίτες για το ίδιο ακίνητο με 10 διαφορετικές τιμές, τυχαίες ενεργειακές κλάσεις, διαφορετικά έτη κατασκευής και τον ιδιοκτήτη εν' αγνοία του συνένοχο στο φαινόμενο του "καμένου ακινήτου", να αφήνουν τους αγοραστές να διαπραγματεύονται μόνοι τους, χωρίς καμία δική τους ουσιαστική συμμετοχή, να δείχνουν ακίνητα σε αγοραστές που δεν έχουν καν οι ίδιοι επισκεφθεί επειδή την ανάθεση πήρε άλλος συνάδελφος κ.α. Ας ψάξει ο ενδιαφερόμενος να βρει τον σωστό μεσίτη, δικηγόρο, μηχανικό, λογιστή κ.ο.κ. Άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος του πελατολογίου μας προέρχεται από συστάσεις. ΥΓ. Υπάρχουν ερωτήσεις αξιολόγησης που μπορείς να κάνεις σε έναν μεσίτη. Ενδεικτικά, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να ρωτήσει: Είναι το κύριο σου επάγγελμα; Πόσο καιρό εργάζεσαι ως μεσίτης; Ποια ήταν η προηγούμενή σου δουλειά; Πόσα ακίνητα έχεις πουλήσει τελευταία; Πόσα ακίνητα έχεις πουλήσει στην περιοχή; Με ποιο τρόπο προωθείς τα ακίνητά σου; Σε ποιο βαθμό συμμετέχεις μετά την προκαταβολή; 3 λεπτά πριν, Ducatista είπε Αν σε σπίτι 70 120 τετραγωνικά κανεις όλα αυτά που μου είπες σε συγχαίρω αλήθεια... Μιλάμε για Νότια Προάστια, οι τιμές των ακινήτων είναι αρκετά υψηλές. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2022 από kirileman
Ducatista Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Προφανώς και δεν είναι ο κανόνας. Αλλά εμένα ως επαγγελματία στον χώρο δεν με ενδιαφέρει ο κανόνας. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, θα έλεγα ότι με εξυπηρετεί (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; ) να συνεχίσουν οι συνάδελφοι να δουλεύουν στην πλειονότητά τους τα ακίνητα με απλές εντολές (το εμπόρευμα είναι τα ακίνητα, όχι οι ζητήσεις των αγοραστών), να βγάζουν άθλιες φωτογραφίες με το κινητό, να δίνουν λανθασμένες εκτιμήσεις στους πωλητές και ανακριβείς πληροφορίες στους αγοραστές, να μην έχουν διαβάσει καν τους τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων που πουλάνε, να ανεβάζουν την πεντηκοστή αγγελία μαζί με άλλους 49 μεσίτες για το ίδιο ακίνητο με 10 διαφορετικές τιμές, τυχαίες ενεργειακές κλάσεις, διαφορετικά έτη κατασκευής και τον ιδιοκτήτη εν' αγνοία του συνένοχο στο φαινόμενο του "καμένου ακινήτου", να αφήνουν τους αγοραστές να διαπραγματεύονται μόνοι τους, χωρίς καμία δική τους ουσιαστική συμμετοχή, να δείχνουν ακίνητα σε αγοραστές που δεν έχουν καν οι ίδιοι επισκεφθεί επειδή την ανάθεση πήρε άλλος συνάδελφος κ.α. Ας ψάξει ο ενδιαφερόμενος να βρει τον σωστό μεσίτη, δικηγόρο, μηχανικό, λογιστή κ.ο.κ. Άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος του πελατολογίου μας προέρχεται από συστάσεις. ΥΓ. Υπάρχουν ερωτήσεις αξιολόγησης που μπορείς να κάνεις σε έναν μεσίτη. Ενδεικτικά, ένας ιδιοκτήτης μπορεί να ρωτήσει: Είναι το κύριο σου επάγγελμα; Πόσο καιρό εργάζεσαι ως μεσίτης; Ποια ήταν η προηγούμενή σου δουλειά; Πόσα ακίνητα έχεις πουλήσει τελευταία; Πόσα ακίνητα έχεις πουλήσει στην περιοχή; Με ποιο τρόπο προωθείς τα ακίνητά σου; Σε ποιο βαθμό συμμετέχεις μετά την προκαταβολή; Και τι απαντήσεις θα πάρεις; έχει πουλήσει χιλιάδες... αυτός κανόνισε τη πώληση του burj khalifa μετα την προκαταβολή δίπλα σου μέχρι την πρώτη μπουγάδα που θα βάλεις... άλλωστε είπαν πιο πάνω τα παιδιά τις εντυπώσεις τους.... πάντως μια Ματιά που έριξα τωρα απι τούτου σπίτια εκατομμυρίων τα έχουν πάνω από 2 μεσιτικά φωτογραφίες παρόμοιες κλασικά με ευρυγωνιους φακούς κλπ.. ααα να μην ξεχάσω δεν έχουν 360° και δηλώνουν διαφορετικά τετραγωνικά είδα ένα σπίτι 7m και πραγματικά η παρουσίαση του ειναι απαράδεκτη και γενικά όλη η εικόνα των μεσιτων....
kirileman Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Ducatista είπε πραγματικά η παρουσίαση του ειναι απαράδεκτη και γενικά όλη η εικόνα των μεσιτων.... Και λίγα λες.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δεν αντιλέγω, απλά επισημαίνω γιατί ο κλάδος έχει κάκιστη φήμη (κατά τη γνώμη μου όχι αδικαιολόγητα) και γιατί καταγράφονται παράπονα. Με συχνότητα που, καλόπιστα θεωρώ, κανείς δεν μπορεί να αποδώσει σε απλή ατυχία. Στην περίπτωσή μου, λ.χ., οι δύο από τις τρεις τελευταίες κάκιστες εμπειρίες που περιγράφω προήλθαν από επαγγελματίες, με γραφεία, συστάσεις, χρόνια στην αγορά κτλ. Τον μεσίτη που ήθελε να πληρωθεί χωρίς να κάνει το παραμικρό, απλά γιατί ήταν ομορφόπαιδο, στο πρώτο περιστατικό που περιγράφω, δεν τον συνάντησα καν για να ξέρω σε πόσα από τα ερωτήματα που θέτεις θα είχε σπουδαία και εντυπωσιακά να απαντήσει. Ερωτήματα, εντωμεταξύ, που εγώ δεν έχω πρακτικό τρόπο να διασταυρώσω, εκτός κι αν ζητήσω, τι; Να μου δείξει συμβόλαια αγοραπωλησιών; Εγώ, ας πούμε, ως μεταφραστής, μπορώ να πω στον πελάτη "έχω μεταφράσει αυτά και αυτά, να το όνομά μου, να οι εκδότες, πηγαίνεις σε ένα βιβλιοπωλείο, ξεφυλίζεις δέκα βιβλία μου και βλέπεις τι δουλειά κάνω". Ο μεσίτης, τι θα μου πει; Τι δουλειά έκανε πριν; Και τι θα μου δείξει αυτό; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα