Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@kirilemanείναι κατανοητό από τα γραφόμενα σου πως είσαι ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας του κλάδου των μεσιτών που προσπαθείς πάντα να παράσχεις τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες σου. Μπορεί να έχεις μια ωραιοποιημένη εικόνα για τον κλάδο σου συνολικά γιατί και οι συνεργάτες σου έχουν το ίδιο ζήλο με εσένα. Θα πρέπει να αποδεχτείς όμως το γεγονός πως η μεσιτεία στην Ελλάδα είναι ένας κλάδος που ασκείται από αεριτζιδες. Όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε μια άσχημη εμπειρία από μεσίτη. Και ο δικός μου επαγγελματικός κλάδος έχει μεγάλο ποσοστό ανεύθυνων και μικρό ποσοστό αποδοχής από την κοινωνία. Το έχω αποδεχτεί αυτό και προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερα μπορώ την δουλειά μου. Στην δική σας περίπτωση όμως υπάρχουν κοράκια που καραδοκούν μόλις ανέβει νεα αγγελία ακινήτου από ιδιώτη και σπεύδουν να κλείσουν αποκλειστική διάθεση λέγοντας του ένα σωρό ψέματα και παραπλανώντας τον για την αξία που μπορεί να πιάσει το ακίνητο του. Μάλιστα γίνονται πιεστικοί και δίνουν ψεύτικες ελπίδες για άμεση πώληση του ακινήτου. Αν δουν οτι δεν πιάνει τους οικονομικούς στόχους αρχίζουν να πιέζουν ψυχολογικά τον πωλητή να ρίξει την τιμή με σκοπό πάντα να βγάλουν την μεσιτεία. Όταν βρεθεί υποψήφιος αγοραστής αραδιαζουν ένα σωρό ψέματα πάλι για να κερδίσουν την μεσιτεία. Αυτός δυστυχώς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση για αυτό ο κόσμος ακούει μεσίτης και τρέχει. Όλη αυτή η κατάσταση λοιπόν δημιουργεί μια στρεβλή αγορά που μόνο κακό κάνει... 

• Like 4
  • Απαντ. 384
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, manosbr είπε

το χαρακτηριστικό με τους μεσίτες (στην Ελλάδα τουλάχιστον) είναι πως οποισδήποτε μπορεί να γίνει μεσίτης, και ενάς άνεργος, και ένας υπάλληλος τράπεζας, και ένας σερβιτόρος και η πλειοψηφία όσων έχω γνωρίσει είναι το εξτραδάκι τους απο τις άλλες δουλειές τους. 

Έχω 15 χρόνια στο εξωτερικό (Αγγλία, Ολλανδία, Σιγκαπούρη). Τα ίδια ισχύουν ΠΑΝΤΟΥ. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μεσίτης, μια πιστοποίηση της πλάκας πάνω στη μεσιτεία (σε όλη την ΕΕ, παρόμοια με την πιστοποίηση για ασφαλιστής)

Αυτό δείχνει ότι δεν παρέχουν καμία εξειδικευμένη υπηρεσία για την οποία θα πρέπει να πληρώνονται αυτά τα ποσά! 

Σου δείχνουν απλά ένα σπίτι (όπως θα στο έδειχνε και ο ιδιοκτήτης) και κάνουν τον μεταφορέα μέχρι να σου αποκαλύψουν το ακίνητο. 

Αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να κοστίζει 2+2% του ακινήτου , από έναν ΜΗ εξειδικευμένο υπάλληλο (στη συντριπτική πλειοψηφία) σε μια ΜΗ εξειδικευμένη υπηρεσία. 

Άμα είναι τόσο εύκολη και παχυλως αμοιβωμενη εργασία γιατί δεν πας να γίνεις και εσύ;; Τι νομίζεις τόσο απλή δουλειά είναι όπου ο κάθε μεσίτης πουλάει 2-3 σπίτια την μέρα και YOLO για Μύκονο και Γκστααντ μετά. Ξέρεις πόσοι από αυτούς γαμιουνται στο τρέξιμο κάθε μέρα και ένα ακίνητο δεν καταφέρνουν να πουλήσουν μεσ' τον μηνα. "Λίγα είναι τα σπίτια που πουλιούνται μόνα τους".

Το να μου αποκαλύπτουν τον ιδιοκτήτη της αγγελίας (που οι ίδιοι έχουν αποκρύψει) ΔΕΝ είναι υπηρεσία κύριοι. Είναι κατασκευή πλαστής υπηρεσίας προκειμένου να βρείτε επάγγελμα για να απασχολείστε 

Έχεις καταλάβει ότι ένας από τους λόγους που ένας πωλητής πάει σε μεσίτη είναι επειδή ακριβώς θέλει την ανωνυμία του και την ησυχια του. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ο νούμερο 1 λόγος. Να μην του ζαλίζουνε δηλαδή τα @@ με τηλέφωνα και διαπραγματεύσεις. Καθώς και να ελέγχει αν ο ενοικιαστής είναι φερέγγυος η αν ο υποψήφιος αγοράστης έχει πάρει προέγκριση, έγκριση κτλ. Ο πωλητής θέλει να πάει στο συμβολαιογράφο να βάλει την τζίφρα του και γεια σας. Όλα τ'αλλα (της πλάκας για σένα) τα κάνει ο μεσίτης.

Για να κλείσω...Οποίος θεωρεί ότι είναι μια εύκολη δουλειά που κονομας αβέρτα και απλά κααααθεσαι και εισπράττεις...τότε ας να πάει να γίνει Μεσίτης να δει την γλυκά (είναι όντως εύκολο να γίνεις μεσίτης...το δύσκολο είναι να παραμείνεις)

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papapontikas είπε

Οποίος θεωρεί ότι είναι μια εύκολη δουλειά που κ

Όπα ρε φίλε... επειδή δηλαδή κονομανε εις βάρος των άλλων με ψέματα και παρασιτισμό είναι κ μάγκες;;

Ας κονομανε φίλε... εμείς επιλέξαμε τίμια επαγγέλματα που προσφέρουν στην κοινωνία και κυρίως ασκούνται αξιοπρεπώς ....

Μπορεί να μην κονομαω αλλά τουλάχιστον κανένας δεν θα με κατηγορήσει είτε ως κλέφτη είτε ως τεμπέλη και έχω την δική συνείδηση καθαρή. Πάντα ήμουν κ πάντα θα είμαι αξιοπρεπης, ακόμα και σε καταστάσεις που οι γύρω μου εγλυφαν ότι μπορεί να γλύφτει για να ανέλθουν....

Αλλά τι σου λέω..... Επιτυχία στην Ελλάδα θεωρείται η κονομα και η εξαπάτηση τών άλλων... Ψοφαει το κάθε πλούσιο παράσιτο που έχει κάνει περιουσία στην πλάτη των άλλων κ τα κανάλια προβάλουν την δακρυβρεχτη ιστορία λαμογιας του σαν κατόρθωμα....

• Like 9
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Εμενα μου αρέσει πάντως ότι οποιοδήποτε επάγγελμα εκτος από το δικό μας είναι ανήθικο, γίνετε μονο από απατεώνες που κλέβουν κόσμο κλπ. 

Καλα ναι.. όμως είναι κάποια επαγγέλματα  που δίνουν πόνο όπως εργολάβοι μεσίτες κλπ και εμενα στον δικό μου χώρο (αργυροχρυσοχοια) υπάρχουν φουλ λαμογια να πω ότι δεν υπαρχουν; έιδικα με πέτρες κλπ χαμός για να μην πω για τα ενέχυρα που πλέον είναι και στα πάνω τους... εγω δεν εχω πάρει ποτέ μα ποτέ και ούτε σκοπεύω και πίστεψε με είναι απίστευτα αποδοτικό αλλά η συνείδηση μου δεν με αφήνει. . βέβαια υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι βοηθάνε κιόλας τι να τους πεις... τεσπα... ευτυχώς και ο φίλος εδώ  κυριλεμαν και τουλάχιστον έχουμε μια εικόνα πως υπάρχει και η επαγγελματικη προσέγγιση του χώρου....

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς και η υπηρεσία πρεπει και οφείλει να πληρώνεται και ειναι και σημαντικότατη.....αλλα αν έχετε αγοράσει η και νοικιάσει ακίνητο σε Ευρωπαική χώρα (εγω έχω σε Αγγλία και Ιταλία) θα καταλάβετε γιατι ακριβώς υπηρεσία απο υπηρεσία έχει διαφορά και ορθώς κατα την γνωμη μου εγείρονται αμφισβητήσεις απο τον φίλο. Η ερώτηση του κυρίως είναι ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ προσφέρονται. π.χ. όταν εγω έψαχνα κατι στο Μιλάνο, πήγα στον μεσίτη και σε 30 ημέρες έφυγα με ακίνητο που με είχε τρισευτυχισμένο απαλλαγμένος απο όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μεχρι και στον δήμο έιχε δηλώσει το ακίνητο στο ονομα μου το 2006 και πιστέψτε με αυτο που σας λέω δεν είναι καθόλου εύκολο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την εποχή του σπιτογατου δεν χρειάζεται μεσίτης. Μακριά οι μισοί είναι απαράδεκτοι από τους άλλους μίσους το 1/3 είναι επαγγελματίες. Έχω μόνο ΚΑΚΕΣ εμπειρίες ΜΟΝΟ κακές. 10χρονια τώρα.

Στην Ελλάδα δεν προσφέρει καμία μα καμία υπηρεσία και καμία διευκόλυνση. Επίσης οι μισοί δε γνωρίζουν ελληνική γραμματική και σύνταξη ειδικά επαρχία είναι κάτι σαν παρεργο της βασικής τους εργασίας. Τρελά πράγματα

Επεξ/σία από fsbmaniac
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, manosbr είπε

Και πόσο κάτω % πιστεύεις πρέπει να είναι η αρχική προσφορά του αγοραστή ;

Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του πωλητή, την χρονική στιγμή που θα κάνεις την προσφορά, τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφέρεις την προσφορά, το αν υπάρχουν ταυτόχρονα άλλες προσφορές ή όχι και πολλά ακόμα. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική. Μπορεί πχ η ζητούμενη να είναι καλή, να κάνεις προσφορά 5% χαμηλότερη και να την απορρίψει για πολλούς λόγους: επειδή μόλις το έβγαλε στην αγορά, επειδή έχει ή περιμένει ακόμα καλύτερη προσφορά, επειδή σε "έκοψε" ότι το γουστάρεις το σπίτι και θεωρεί ότι θα δώσεις το επιπλέον 5% κλπ. Μπορεί να κάνεις 20% χαμηλότερη με σκοπό να ανέβεις στη συνέχεια και να σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές, να μην συζητήσει καν. Μπορεί να λάβει την ίδια προσφορά 6 μήνες μετά και να τη δεχτεί, επειδή έχει πλέον πίεση χρόνου. Μια συνήθης περίπτωση είναι οι πολύ γρήγορες καλές προσφορές. Πχ, έχουμε εκτιμήσει το ακίνητο κοντά στις 200χιλ, ο πωλητής το βγάζει στην αγορά στις 210.000 ευρώ (εξαιρετική τιμή, όταν ο ανταγωνισμός παίζει στις 240 με 250χιλ), το ακίνητο έχει μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων και λαμβάνει την 1η μέρα προσφορά 200χιλ. Τι κάνεις; Πας και του λες ότι πήραμε προσφορά 200χιλ; Ξέρεις τι θα σου πει; "Σοβαρά; Τόσο γρήγορα; Βάλε το 230.000 και βλέπουμε". Το κάψες και έτσι την πατάνε πολλοί αγοραστές που μας παρακάμπτουν ή πάνε και λένε μια προσφορά στα μούτρα του πωλητή. Όταν υπάρχει μεσίτης εκμεταλλευτείτε τον. Έχετε κλείσει καμία ή 1 δουλειά, έχει κλείσει 100αδες. Το πιο σημαντικό είναι ότι ξέρει τον ιδιοκτήτη, τα χούγια το, πότε θα του πει και πώς θα του το πει. Αν του πεις στις 10 το πρωί 200χιλ και τις απορρίψει, δεν θα του τηλεφωνήσεις σε μια ώρα να τους πεις 205χιλ, γιατί ο πωλητής θα σκεφτεί ,"αφού ανέβηκε 5χιλ σε μια ώρα, την επόμενη θα ανέβει άλλα 5". Ίσως πρέπει να τον αφήσεις λίγο να σκεφτεί, πολλοί θέλουν τον χρόνο τους. Από την άλλη, να κλείσει το deal, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και οι 2 πλευρές να αισθάνονται ικανοποιημένες, δεν μπορεί να στοχεύσεις στις 210χιλ, γιατί τότε θα είναι ικανοποιημένη μόνο η μία πλευρά και αυτό να έχει συνέπειες στη συνέχεια. Επίσης, πολλά γραφεία καλούν τα 2 μέρη σε συνάντηση για να κάνουν τη διαπραγμάτευση live, άλλοι μεσίτες την κάνουν πρώτα οι ίδιοι και αν δεν κλείσει το deal, τότε και μόνο τότε προγραμματίζουν συνάντηση. Δεν συζητάω καν για εκείνους που σε φέρνουν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και σου λένε "τώρα διαπραγματεύσου το μόνο σου", αυτοί είναι για κλωτσιές (υπάρχουν και τα Online ή hybrid μεσιτικά που έχουν άλλον τρόπο λειτουργίας). Άρα όχι, δεν υπάρχει συνταγή.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουν γραφτει εδω μεσα πολυ βαρείς χαρακτηρισμοι για μια επαγγελματικη κατηγορια που υπαρχει στην Ελλαδα απο το ‘50 και μετά. Ειναι πολύ κουραστικο και επώδυνο να ασχολεισαι με την μιζέρια του καθενός που θέλει να κράξει, για να πείσεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Χαρά στο κουράγιο των παιδιών που το προσπαθούν. 

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά στον πωλητή έχουμε καταλάβει τι προσφέρει ο μεσίτης .. 

Στον αγοραστή που πληρώνει το ποσοστό της αγοράς αλλά και το ποσοστό του πωλητή μέσα από την τιμή του ακινήτου,

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει τι προσφέρει ο μεσίτης, στον αγοραστή εκτός από επίδειξη ακινήτου

6 λεπτά πριν, xgol είπε

Εχουν γραφτει εδω μεσα πολυ βαρείς χαρακτηρισμοι για μια επαγγελματικη κατηγορια που υπαρχει στην Ελλαδα απο το ‘50 και μετά. Ειναι πολύ κουραστικο και επώδυνο να ασχολεισαι με την μιζέρια του καθενός που θέλει να κράξει, για να πείσεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Χαρά στο κουράγιο των παιδιών που το προσπαθούν. 

Δεν ψιχαλιζει φίλε ..

άμα τα λέει τόσος κόσμος τι νομίζεις ότι ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν αααα είμαστε μιζεροι τι θα κάνουμε σήμερα θα κράζουμε τους μεσίτες , αύριο τους γιατρούς , μεθαύριο τους δικηγόρους 

Τι να κάνεις η αδικία ενοχλεί κάποιους, για κάποιους άλλους είναι μαγκιά το εύκολο κέρδος και η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα 

Από το 40 υπάρχουν και οι μαυραγορίτες να σου πω επίσης 

Όπως το βλέπει κανείς 

Επεξ/σία από tounion
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tounion είπε

Καλά στον πωλητή έχουμε καταλάβει τι προσφέρει ο μεσίτης .. 

Στον αγοραστή που πληρώνει το ποσοστό της αγοράς αλλά και το ποσοστό του πωλητή μέσα από την τιμή του ακινήτου,

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει τι προσφέρει ο μεσίτης, στον αγοραστή εκτός από επίδειξη ακινήτου

Δεν ψιχαλιζει φίλε ..

άμα τα λέει τόσος κόσμος τι νομίζεις ότι ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν αααα είμαστε μιζεροι τι θα κάνουμε σήμερα θα κράζουμε τους μεσίτες , αύριο τους γιατρούς , μεθαύριο τους δικηγόρους 

Τι να κάνεις η αδικία ενοχλεί κάποιους, για κάποιους άλλους είναι μαγκιά το εύκολο κέρδος και η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα 

Από το 40 υπάρχουν και οι μαυραγορίτες να σου πω επίσης 

Όπως το βλέπει κανείς 

Τα λεει ενας κοσμος για τις επιλογες, για την ηθικη και την ακεραιοτητα του εγω προσωπικα, διατηρω πολλες επιφυλαξεις. Αλλα μονο και μονο που κανεις τον παραλληλισμο με μαυραγοριτες, νομιζω καταλαβαινεις και ο ιδιος ποσο δυσχεραίνεις την συζητηση. Κανε εικονα να το λεγαν αυτο για το δικο σου επαγγελμα και εσυ να επρεπε να πεισεις πως δεν εισαι μαυραγοριτης.  

• Super Moderators
Δημοσ.

To έχω ξαναγράψει, προ ετών με κάλεσε μεσίτης για να μου ζητήσει να τον πληρώσω επειδή είχα βρει μόνος μου διαμέρισμα που του το είχε αναθέσει ο ιδιοκτήτης. Ο οποίος ιδιοκτήτης, μάλιστα, θεώρησε σκόπιμο να δώσει στον "επαγγελματία" το κινητό μου, για να με ενοχλήσει απευθείας. Τα άκουσαν καλά και οι δυο τους και η ενοικίαση ματαιώθηκε, προφανώς, γιατί με τέτοιο ιδιοκτήτη δεν ήθελα να έχω πάρε-δώσε.

Πιο πρόσφατα, απευθύνθηκα σε έτερο "επαγγελματία", ο οποίος με διαβεβαίωσε πως ακίνητο (το οποίο δεν μεσίτευε ο ίδιος) διατιθόταν έναντι τιμής "εντελώς έξω από τα μέτρα της αγοράς". Αφελώς (τεράστιο λάθος μου και δεν αναζητώ δικαιολογίες επ' αυτού) τον πίστεψα. Μου πρότεινε κάτι δικά του, από πολύ έως εντελώς ασύμβατα με αυτά που αναζητούσα. Εντωμεταξύ, όσο εκείνος προσπαθούσε να μου πλασάρει ό,τι τύχαινε να μεσιτεύει το συγκεκριμένο διάστημα, το "εντελώς έξω από τα μέτρα της αγοράς" ακίνητο διατέθηκε σε τιμή μεγαλύτερη από ό,τι μου είχε προταθεί.

Το αποκορύφωμα των πρόσφατων εμπειριών μου ήταν το εξής: με προσέγγισαν κάποιοι ιδιώτες (συγγενείς φίλης της μητέρας μου) για να αγοράσουν ένα οικόπεδο το οποίο είχα αναθέσει, πράγματι, σε μεσίτη. Ο οποίος μεσίτης, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, μου είχε φέρει ακριβώς 0 (ολογράφως: μηδέν) προσφορές. Κάποια στιγμή, και ενώ η πώληση δεν είχε κλείσει, μου τηλεφώνησε ο μεσίτης για να με ρωτήσει πόσο θα το έδινα ώστε να υπολογίσει την αμοιβή του.

Θέλω να πω με όλα αυτά πως είναι κατανοητό οι επαγγελματίες (όσοι και όποιοι είναι τέτοιοι στην πράξη και την ουσία και όχι μόνο επειδή βιοπορίζονται από τη μεσιτία) να ενοχλούνται, αλλά νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα.

Εκτός κι αν είμαι εγώ τόσο τρομερά άτυχος και πέφτω συνέχεια πάνω σε περιπτώσεις...

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Snoob είπε

αλλά νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει, παραμεσιτεία λέγεται. Οι παραμεσίτες είναι περισσότεροι από τους μεσίτες.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχας, σε καθε επαγγελμα οι καλοι ειναι μειοψηφια και οχι πλειοψηφια.

Το συγκεκριμενο επαγγελμα στο παρελθον το ασκουσαν ανθρωποι διχως καμια επαγγελματικη πιστοποιηση,σημερα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα.

Σε καθε περιπτωση,ο μεσιτης -μας αρεσει ή οχι- ειναι πλεον must.Ολοι πρεπει να προσαρμοστουμε.Αυτοι πχ πρεπει να γινουν σοβαροι,να προσπαθουν να παρασχουν πραγματικα και χρησιμα στοιχεια για το ακινητο (αδεια,σχεδια as built,φωτος,εκτιμηση περιοχης) και εμεις πρεπει να δεχομαστε οτι οι υπηρεσιες ενος επαγγελματια πληρωνονται.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kirileman είπε

Υπάρχει, παραμεσιτεία λέγεται. Οι παραμεσίτες είναι περισσότεροι από τους μεσίτες.

Αυτο το σχολίασα και εγω... είναι που θέλουν να βγάλουν ένα "μεροκάματο" εμενα το μεροκάματο ηταν 6.000 επειδή αυτός έχει ένα καφέ και πηγαίνουν τουρίστες και απλά το εδειξε σε 2 3 άτομα είναι και ξάδερφος... τεσπα... η λογική μου λέει ότι προφανώς και αν το πουλούσε θα του εδινα κάποιο ποσό αλλά σκεφτόμουν κανένα 3.000 πριν την ταρίφα που έβαλε...

5 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Καταρχας, σε καθε επαγγελμα οι καλοι ειναι μειοψηφια και οχι πλειοψηφια.

Το συγκεκριμενο επαγγελμα στο παρελθον το ασκουσαν ανθρωποι διχως καμια επαγγελματικη πιστοποιηση,σημερα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα.

Σε καθε περιπτωση,ο μεσιτης -μας αρεσει ή οχι- ειναι πλεον must.Ολοι πρεπει να προσαρμοστουμε.Αυτοι πχ πρεπει να γινουν σοβαροι,να προσπαθουν να παρασχουν πραγματικα και χρησιμα στοιχεια για το ακινητο (αδεια,σχεδια as built,φωτος,εκτιμηση περιοχης) και εμεις πρεπει να δεχομαστε οτι οι υπηρεσιες ενος επαγγελματια πληρωνονται.

Νομίζω δεν  μπορει να το αμφισβήτησει κανένας αυτό... όποιος δουλέψει πρέπει να πληρωθεί.. .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Μπορεί να κάνεις 20% χαμηλότερη με σκοπό να ανέβεις στη συνέχεια και να σε πετάξει έξω με τις κλωτσιές

Μα , αν ένα σημαντικό ποσοστό των ακινήτων πωλείται -15% της αρχικής, δεν είναι λογικό η πρώτη προσφορά να είναι τουλάχιστον 15% κάτω;  Αν κάνω μια προσφορά -5% κάτω, δεν είναι πολύ πιθανό να είναι παραπάνω απο την αρχική τιμή που είχε σκεφτεί ο πωλητής να το δώσει ;

Άρα στην τελική ποια είναι μια έξυπνη τακτική για μια πρώτη προσφορά; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...