manosbr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ! Ηθελα να συζητήσουμε το εξής θέμα που μου φαίνεται εξωφρενικό. Οι τιμές των ακινήτων για αγορά & ενοικίαση έχουν ανέβει στα ύψη και μέσα στην οικονομική δυσχέρεια των καιρών έρχεται να προστεθεί καπέλο και η αμοιβή η ΜΕΣΙΤΙΚΗ που είναι 2% +2% της αγοράς του ακινήτου (2% αγοράστης και 2% ο ιδιοκτήτης) . Π.χ. για ακινητο 120 τμ 350.000 η αμοιβή του μεσίτη είναι 14.000 ευρώ!!! Τι υπηρεσία παρέχει για να κοστολογείται 14.000 Ευρω! απίστευτο? Να σας πω με την πρόσφατη εμπειρία μου η δουλειά του μεσίτη (σε πολλές αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η εξής: περιμένουν να βρουν στις αγγελίες πωλητή ιδιώτη , παίρνουν τηλέφωνο τον ιδιώτη να του ανεβάσουν αυτοί την αγγελία (και να την κατεβάσει ο ιδιώτης) και μετά ο αγοραστής πληρώνει πχ 7.000Ε για να σου αποκαλύψουν τον πωλητή που είχε αρχικά ανεβάσει το ακίνητο μόνος του !!! ΑΠΙΘΑΝΟ. Α και για να πάνε να του δείξουν το ακίνητο μαζί με τον κρυμμένο πωλητή (που αποκαλύπτεται αν μπει υπογραφή). Στην ουσία θα το πω χονδροειδώς και ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος, πληρώνουμε πχ 7.000 ευρώ ( + 7000Ε), για να μας αποκαλύψουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ο μεσίτης ο ίδιος τον έχει αποκρύψει (υπέγραψαν να προωθούν αυτοί το ακίνητο και απαγορεύουν από τον ιδιοκτήτη να φαίνεται ο ίδιος στη αγγελία του). Απίστευτο ; Παλιά είχαν κάποιο νόημα τα μεσιτικά. Πλέον που το >90% της ανεύρεσης γίνεται μέσω spitogtos και xe.gr , ποιος ο λόγος ύπαρξης τοσο μεγάλη αμοιβής; 2% του ακινήτου για να σου αποκαλύψουν τον κρυμμένο από αυτούς πωλητή !!! Αυτό είναι υπηρεσία ; Ακούω αν υπάρχουν διαφωνίες ή αν εγώ κάτι δεν έχω καταλάβει καλα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από manosbr 27 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Νομίζω είχε συζητηθεί εκτενώς παλαιά. Πολλοί ήταν υπέρ των μεσιτών ότι έχει έξοδα τρέχει όλη μέρα κτλ 1
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Διάβασα μόνο το μισό ποστ. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο μεσίτης παρέχει μία υπηρεσία και για αυτή πρέπει να πληρωθεί. Μπορει το ικανοποιητικό για κάποιους να ήταν να υπάρχει μια εφάπαξ αμοιβή ανεξάρτητη από την τιμή πώλησης του ακινήτου. Αυτό όμως δεν φαίνεται και τόσο δίκαιο όταν πχ ένας μεσίτης έχει να πουλήσει δύο ακίνητα, το πρώτο με τιμή 100k το δεύτερο 1 εκ. ευρώ, ε θα βάλεις κάποιο ποσοστό επί της αξίας πώλησης, δεν θα κάθεται να ζητάει τα ίδια από όλους. Όπως γίνεται και με τους δικηγόρους όταν διεκδικείς πόσα ως αποζημιώσεις αστικές, περνει ποσοστό και ο δικηγόρος πέραν της κλασικής αμοιβής του για την νομική διαδικασία. Τώρα από το θέμα της συμπεριφοράς η των τακτικών αρκετών μεσιτων, τα έχουμε συζητήσει σε παλαιότερα thread. 4 3
June Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Ο μεσίτης δεν πληρώνεται για να σου αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη. Πληρώνεται για να σου υποδείξει μία ευκαιρία προς πώληση ή μίσθωση, να μεσολαβήσει για λογαριασμό σου στην διαπραγμάτευση προκειμένου να το πάρεις στην καλύτερη δυνατή τιμή και να σε καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Παράλληλα, σαν υπηρεσία το παρέχει και σε άλλους πελάτες για το ίδιο ακίνητο από τους οποίους τις περισσότερες φορές παίρνει 0 ευρώ για όλη την δουλειά που κάνει. Υπηρεσία είναι, όποιος δεν θέλει ψάχνει ακίνητο μόνο από ιδιώτη / χωρίς μεσίτη. Το αν κάποιοι μεσίτες παρέχουν ελιππείς υπηρεσίες είναι άλλη συζήτηση, δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα αυτό καθεαυτό. 2 2 6
manosbr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, June είπε Υπηρεσία είναι, όποιος δεν θέλει ψάχνει ακίνητο μόνο από ιδιώτη / χωρίς μεσίτη. Δυστυχώς έχουν κάνει έτσι την αγορά που δεν πωλούνται σπίτια απο ιδιώτες. Ελάχιστα! Αισχροκέρδεια ! 7
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Είχα ξαναβάλει το λινκ. Προσωπικά, προτιμώ το σύστημα αμοιβών Κύπρου-Ισπανίας-Πορτογαλίας-Αμερικής. Όλη η αμοιβή από τον πωλητή. Country Buyer commission Seller commission VAT Austria 3.0 1.0 – 2.0 20 Croatia 3.0 3.0 25 Cyprus - 3.0 – 8.0 - Czech Republic 2.5 – 5.0 2.5 – 5.0 15 Finland - 002.5 – 5.0 ** 24 France - 004.5 – 8.0 ** 20 Germany 2.0 – 6.0 - 19 Greece 2.0 2.0 24 Hungary - 3.0 – 5.0 27 Italy 3.0 – 5.0 3.0 – 5.0 10–22 Latvia - 2.0 – 5.0 21 Montenegro - 3.0 – 5.0 19 Portugal - 3.0 – 5.0 23 Slovenia 3.0 1.0 9.5 Spain - 3.0 – 5.0 6–21 Switzerland - 3.0 – 5.0 7.6 Thailand - 3.0 – 5.0 7 Turkey 0.0 – 2.0 2.0 - UAE 2.0 2.0 - UK 0.5 – 3.5 0.5 – 3.5 17.5 United States - 2.0 – 6.0 - 5 1
manosbr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε πρώτο με τιμή 100k το δεύτερο 1 εκ. ευρώ, ε θα βάλεις κάποιο ποσοστό επί της αξίας πώλησης την ίδια υπηρεσία παρέχουν για το σπίτι των 50.000 ε και των 500.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται κάποια επιστήμη , δεν αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη .. η σύγκριση με τους δικηγόρους είναι ατυχής! Ο Δικηγόρος είναι επιστήμονας και απο την κατάρτησή του εξαρτάται η έκβαση της υπόθεσης , και αναλαμβάνουν και κάποια ευθύνη σοβαρη μπορεις να μας ενημερώσεις ποια υπηρεσία σας κοστολογείται με αυτο το ποσο ; Η επίδειξη του ακινήτου ; Γιατι η προώθηση γίνεται με τον ιδιο τρόπο και απο ιδιώτη απο spitogato - XE 8 ώρες πριν, kirileman είπε Κύπρου-Ισπανίας-Πορτογαλίας-Αμερικής στο εξωτερικό δεν είναι αυτό το φιάσκο το Ελληνικό ! παίζει ουσιαστικό ρόλο ο μεσίτης, και υπάρχουν γραφεία μεγάλα με πελατολόγια . Στην Ελλάδα που η αγορά κινείται με spitogato-ΧΕ ΔΕΝ υπάρχει καμία σύγκριση. 9 ώρες πριν, June είπε Ο μεσίτης δεν πληρώνεται για να σου αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη. τότε γιατι δεν αφήνει και την αγγελία του ιδιοκτήτη να τρέχει και παράλληλα να το διαφημίζει και ο ίδιος ; 8
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, manosbr είπε στο εξωτερικό δεν είναι αυτό το φιάσκο το Ελληνικό ! παίζει ουσιαστικό ρόλο ο μεσίτης, και υπάρχουν γραφεία μεγάλα με πελατολόγια . Στην Ελλάδα που η αγορά κινείται με spitogato-ΧΕ ΔΕΝ υπάρχει καμία σύγκριση. Δεν ήξερα ότι η χώρα μας είναι πρωτοπόρα στα portals ακινήτων. Μπράβο μας. Επειδή φαίνεται να γνωρίζεις, ποιος είναι ο ουσιαστικός ρόλος των μεσιτών στο εξωτερικό και σε ποια/ες χώρα/ες του εξωτερικού αναφέρεσαι; Ρωτάω τι από αυτά που εκείνοι κάνουν στη χώρα τους γίνονται ή δεν γίνονται και εδώ και σε ποιο βαθμό. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από kirileman 1
satsok2 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Πάντως παιδιά, είναι να μη μπλέξει κανείς με άχρηστο μεσίτη. Εψαχνα καιρό για κάποιο χώρο με συγκεκριμένες προδιαγραφές (προσβασιμότητα ΑΜΕΑ) και 11 στους 10 μεσίτες με έπρηζαν με ένα σωρό ακατάλληλα ακίνητα. 6 1 1
manosbr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, kirileman είπε πρωτοπόρα στα portals ακινήτων. γιατι εσύ ώς μεσίτης κινείσαι με άλλον τρόπο απο αυτόν (που είναι και ίδιος με τον τρόπο προώθησης του ιδοκτήτη); Μην μου πεις οτι αναρτάς πωλητήρια στη βιτρίνα του μεσιτικού ;
kirileman Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, manosbr είπε γιατι εσύ ώς μεσίτης κινείσαι με άλλον τρόπο απο αυτόν (που είναι και ίδιος με τον τρόπο προώθησης του ιδοκτήτη); Μην μου πεις οτι αναρτάς πωλητήρια στη βιτρίνα του μεσιτικού ; Απάντησέ μου όταν μπορείς σε αυτά που σε ρώτησα. Τι διαφορετικό κάνουν οι μεσίτες του εξωτερικού εξ όσων γνωρίζεις, επειδή έγραψες ότι εκεί παίζουν "ουσιαστικό ρόλο". Ποιος είναι ο ουσιαστικός τους ρόλος εκεί που δεν τον έχουν οι δικοί μας; Υπάρχουν ή όχι portals ακινήτων στο εξωτερικό, όπως ο σπιτόγατος; Μπορεί να απαντήσει όποιος άλλος θέλει, κατά προτίμηση αν και εφόσον έχει προσωπική εμπειρία από αγορά/μίσθωση ή πώληση/εκμίσθωση (διαφορετικές υπηρεσίες). Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από kirileman
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, manosbr είπε Δυστυχώς έχουν κάνει έτσι την αγορά που δεν πωλούνται σπίτια απο ιδιώτες. Ελάχιστα! Αισχροκέρδεια ! Την αγορά δεν την έκανε κανένας τίποτα. Οι ιδιώτες που θέλουν να πουλήσουν η να ενοικιασουν τα ακίνητα τους δεν έχουν την δυνατότητα η την όρεξη να το πω αλλιώς για να αναλαμβάνουν αυτοί να σηκώνουν τηλέφωνα από αγγελίες και να πηγαινοερχονται για να δείχνουν τα ακίνητα τους σε υποψήφιους αγοραστές η ενοικιαστές. Άλλοι μένουν μακριά, άλλοι δουλεύουν, άλλοι μπορεί να μην έχουν κάτι αλλά να μην θέλουν, να έχουν θέματα υγείας και άλλες δυσκολίες, αυτή την δυνατότητα ήρθαν και την καλύπτουν οι μεσίτες. Λίγα ακίνητα υπάρχουν από ιδιώτες, βαλε στην αναζήτηση να σου βρει μόνο από αυτούς. Προσωπικά νοίκιασα δύο φορές ένα σπίτι της μητέρας μου, θα το δοκιμάσω άλλη μια τελευταία φορά τώρα, από την επόμενη θα το δώσω να το αναλαβει μεσίτης. 1 ώρα πριν, manosbr είπε την ίδια υπηρεσία παρέχουν για το σπίτι των 50.000 ε και των 500.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται κάποια επιστήμη , δεν αναλαμβάνουν κάποια ευθύνη .. η σύγκριση με τους δικηγόρους είναι ατυχής! Ο Δικηγόρος είναι επιστήμονας και απο την κατάρτησή του εξαρτάται η έκβαση της υπόθεσης , και αναλαμβάνουν και κάποια ευθύνη σοβαρη μπορεις να μας ενημερώσεις ποια υπηρεσία σας κοστολογείται με αυτο το ποσο ; Η επίδειξη του ακινήτου ; Γιατι η προώθηση γίνεται με τον ιδιο τρόπο και απο ιδιώτη απο spitogato - XE στο εξωτερικό δεν είναι αυτό το φιάσκο το Ελληνικό ! παίζει ουσιαστικό ρόλο ο μεσίτης, και υπάρχουν γραφεία μεγάλα με πελατολόγια . Στην Ελλάδα που η αγορά κινείται με spitogato-ΧΕ ΔΕΝ υπάρχει καμία σύγκριση. τότε γιατι δεν αφήνει και την αγγελία του ιδιοκτήτη να τρέχει και παράλληλα να το διαφημίζει και ο ίδιος ; Την ίδια υπηρεσία παρέχουν και οι δικηγόροι και για αυτόν που θα ζητήσει 1000 ευρώ σε αστική αποζημίωση και για αυτόν που θα ζητήσει 100k. Το ότι ο άλλος πουλάει σπίτι 500k και 1000k σημαίνει ότι έχει περισσότερα φράγκα και σημαίνει πως με κάποιον τρόπο θα σε χτυπήσει στην τιμή ο μεσίτης, για αυτό έχουν εφεύρει την αμοιβή με ποσοστό. Και κανονικά αρκετοί επαγγελματίες που σχετίζονται με τον κατασκευαστικο κλάδο προτείνουν άλλες τιμές όταν πηγαίνουν σε βίλες και σε ακριβές περιοχές και άλλες όταν πηγαίνουν σε ένα μικρό διαμέρισμα σε λαϊκή περιοχή. 3
liakjim Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα ! Ηθελα να συζητήσουμε το εξής θέμα που μου φαίνεται εξωφρενικό. Οι τιμές των ακινήτων για αγορά & ενοικίαση έχουν ανέβει στα ύψη και μέσα στην οικονομική δυσχέρεια των καιρών έρχεται να προστεθεί καπέλο και η αμοιβή η ΜΕΣΙΤΙΚΗ που είναι 2% +2% της αγοράς του ακινήτου (2% αγοράστης και 2% ο ιδιοκτήτης) . Π.χ. για ακινητο 120 τμ 350.000 η αμοιβή του μεσίτη είναι 14.000 ευρώ!!! Τι υπηρεσία παρέχει για να κοστολογείται 14.000 Ευρω! απίστευτο? Να σας πω με την πρόσφατη εμπειρία μου η δουλειά του μεσίτη (σε πολλές αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η εξής: περιμένουν να βρουν στις αγγελίες πωλητή ιδιώτη , παίρνουν τηλέφωνο τον ιδιώτη να του ανεβάσουν αυτοί την αγγελία (και να την κατεβάσει ο ιδιώτης) και μετά ο αγοραστής πληρώνει πχ 7.000Ε για να σου αποκαλύψουν τον πωλητή που είχε αρχικά ανεβάσει το ακίνητο μόνος του !!! ΑΠΙΘΑΝΟ. Α και για να πάνε να του δείξουν το ακίνητο μαζί με τον κρυμμένο πωλητή (που αποκαλύπτεται αν μπει υπογραφή). Στην ουσία θα το πω χονδροειδώς και ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος, πληρώνουμε πχ 7.000 ευρώ ( + 7000Ε), για να μας αποκαλύψουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ο μεσίτης ο ίδιος τον έχει αποκρύψει (υπέγραψαν να προωθούν αυτοί το ακίνητο και απαγορεύουν από τον ιδιοκτήτη να φαίνεται ο ίδιος στη αγγελία του). Απίστευτο ; Παλιά είχαν κάποιο νόημα τα μεσιτικά. Πλέον που το >90% της ανεύρεσης γίνεται μέσω spitogtos και xe.gr , ποιος ο λόγος ύπαρξης τοσο μεγάλη αμοιβής; 2% του ακινήτου για να σου αποκαλύψουν τον κρυμμένο από αυτούς πωλητή !!! Αυτό είναι υπηρεσία ; Ακούω αν υπάρχουν διαφωνίες ή αν εγώ κάτι δεν έχω καταλάβει καλα. Έχεις δίκιο. Είναι εξωφρενικό. 3
makis269 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα ! Ηθελα να συζητήσουμε το εξής θέμα που μου φαίνεται εξωφρενικό. Οι τιμές των ακινήτων για αγορά & ενοικίαση έχουν ανέβει στα ύψη και μέσα στην οικονομική δυσχέρεια των καιρών έρχεται να προστεθεί καπέλο και η αμοιβή η ΜΕΣΙΤΙΚΗ που είναι 2% +2% της αγοράς του ακινήτου (2% αγοράστης και 2% ο ιδιοκτήτης) . Π.χ. για ακινητο 120 τμ 350.000 η αμοιβή του μεσίτη είναι 14.000 ευρώ!!! Τι υπηρεσία παρέχει για να κοστολογείται 14.000 Ευρω! απίστευτο? Να σας πω με την πρόσφατη εμπειρία μου η δουλειά του μεσίτη (σε πολλές αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις) είναι η εξής: περιμένουν να βρουν στις αγγελίες πωλητή ιδιώτη , παίρνουν τηλέφωνο τον ιδιώτη να του ανεβάσουν αυτοί την αγγελία (και να την κατεβάσει ο ιδιώτης) και μετά ο αγοραστής πληρώνει πχ 7.000Ε για να σου αποκαλύψουν τον πωλητή που είχε αρχικά ανεβάσει το ακίνητο μόνος του !!! ΑΠΙΘΑΝΟ. Α και για να πάνε να του δείξουν το ακίνητο μαζί με τον κρυμμένο πωλητή (που αποκαλύπτεται αν μπει υπογραφή). Στην ουσία θα το πω χονδροειδώς και ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος, πληρώνουμε πχ 7.000 ευρώ ( + 7000Ε), για να μας αποκαλύψουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ο μεσίτης ο ίδιος τον έχει αποκρύψει (υπέγραψαν να προωθούν αυτοί το ακίνητο και απαγορεύουν από τον ιδιοκτήτη να φαίνεται ο ίδιος στη αγγελία του). Απίστευτο ; Παλιά είχαν κάποιο νόημα τα μεσιτικά. Πλέον που το >90% της ανεύρεσης γίνεται μέσω spitogtos και xe.gr , ποιος ο λόγος ύπαρξης τοσο μεγάλη αμοιβής; 2% του ακινήτου για να σου αποκαλύψουν τον κρυμμένο από αυτούς πωλητή !!! Αυτό είναι υπηρεσία ; Ακούω αν υπάρχουν διαφωνίες ή αν εγώ κάτι δεν έχω καταλάβει καλα. θα συμφωνούσα μαζί σου μόνο αν ήταν υποχρεωτική η χρήση του μεσίτη . 8
moure Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Εμένα ένας σε ένα ακίνητο που θέλω να πουλήσω εκτος Αθηνών μου ζητάει 5%. Μάλλον θα βάλω την αγγελία μόνος μου και ταμπέλα στο αγροτεμάχιο. 5 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα