ntopas Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Έχω ακόμη το ροζ δίπλωμα και σκέφτομαι αν με συμφέρει να βγάλω Διεθνή άδεια οδήγησης αντί να κάνω αντικατάσταση του με καινούργιο, το θέμα είναι ότι ενώ η ΕΛΠΑ χρεώνει 50 ευρώ για ετήσια σε άλλα site βρήκα ακόμη και με 18 ευρώ... το σκέφτομαι για Διεθνή γιατί αν την έχω μπορώ να οδηγάω και εκτός Ευρώπης (κυρίως Αμερική με ενδιαφέρει). έχει εκδόσει κάποιος? κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, thx in advance! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 γΙΑ Αμερικη δε ξερω αλλα για καναδα αν πας με το χαρτινο ισως καθυστερησεις στις ενοικιασεις ακομα και να κλεισεις οχημα. Υπαρχουν 2 τροποι να βγαλεις καρτα. Να πας μονος σου στη διευθυνση συγκοινωνιων της περιοχης σου συμπληρωνοντας τα δικαιολογητικα/παραβολο. Σιγουρα μπορεις να βρεις τι χρειαζεσαι στο ιντερνετ. Δευτερος τροπος ειναι να πας σε σχολη οδηγων/διεκπαιρεωτη που του δινεις τη χαρτουρα και στο φερνει σπιτι. Εγω επελεξα το δευτερο γιατι αν θυμαμαι αν πας μονος σου παιρνει περισσοτερο χρονο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Αλλαξε σε νέου τύπου,30€ εχει αν θυμάμαι καλά. Ελλάδα μονο η Ελπα το βγάζει το διεθνες και ειναι τα πιο κρίμα λεφτά που θα δώσεις. Οταν είναι να πας Αμερική το βγάζεις ,αν και νομίζω ότι και το ευρωπαικό περνάει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Στις 12/3/2022 στις 11:18 ΜΜ, ntopas είπε Έχω ακόμη το ροζ δίπλωμα και σκέφτομαι αν με συμφέρει να βγάλω Διεθνή άδεια οδήγησης αντί να κάνω αντικατάσταση του με καινούργιο, το θέμα είναι ότι ενώ η ΕΛΠΑ χρεώνει 50 ευρώ για ετήσια σε άλλα site βρήκα ακόμη και με 18 ευρώ... το σκέφτομαι για Διεθνή γιατί αν την έχω μπορώ να οδηγάω και εκτός Ευρώπης (κυρίως Αμερική με ενδιαφέρει). έχει εκδόσει κάποιος? κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, thx in advance! Στις ΗΠΑ, στις περισσότερες πολιτείες μπορείς να οδηγησεις με το ευρωπαϊκό δίπλωμα, την κάρτα δηλαδή, για το χάρτινο ροζ δεν νομίζω, επειδη δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες. Οπότε αλλάζεις το χαρτινο σε κάρτα. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν αν θυμάμαι καλά κάπου 10-11 πολιτείες όπου μαζί με το ευρωπαϊκό/ελληνικό δίπλωμα νέου τύπου, την κάρτα δηλαδή, πρέπει να εχεις υποχρεωτικά και διεθνές δίπλωμα. Σίγουρα ειναι το Connecticut, Alabama, Virginia. Οπως και να έχεις, εφοσων θέλεις να οδηγησεις εκτός Ε. Ε., καλό είναι να βγαλεις το διεθνές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, jmmys είπε Στις ΗΠΑ, στις περισσότερες πολιτείες μπορείς να οδηγησεις με το ευρωπαϊκό δίπλωμα, την κάρτα δηλαδή, για το χάρτινο ροζ δεν νομίζω, επειδη δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες. Οπότε αλλάζεις το χαρτινο σε κάρτα. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν αν θυμάμαι καλά κάπου 10-11 πολιτείες όπου μαζί με το ευρωπαϊκό/ελληνικό δίπλωμα νέου τύπου, την κάρτα δηλαδή, πρέπει να εχεις υποχρεωτικά και διεθνές δίπλωμα. Σίγουρα ειναι το Connecticut, Alabama, Virginia. Οπως και να έχεις, εφοσων θέλεις να οδηγησεις εκτός Ε. Ε., καλό είναι να βγαλεις το διεθνές. τα εχεις μπλεξει λιγο: Η καρτα ειναι και διεθνες (εχω και διπλωμα "διεθνες" απο αλλη ευρωπαικη χωρα και ειναι ολοιδιο με τη δικη μας καρτα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε τα εχεις μπλεξει λιγο: Η καρτα ειναι και διεθνες (εχω και διπλωμα "διεθνες" απο αλλη ευρωπαικη χωρα και ειναι ολοιδιο με τη δικη μας καρτα) Μήπως εσύ τα έμπλεξες; Αφου είναι το ίδιο οπως λες, ποιος ο λόγος έκδοσης διεθνούς διπλώματος; Το ευρωπαϊκό δίπλωμα είναι διεθνές επειδή ισχύει σε όλη την Ε. Ε.,και σε πολλές άλλες χώρες εκτός Ε. Ε.,π.χ Τουρκία, Σκόπια, Σερβία, Ρωσία κλπ. Υπάρχουν όμως χώρες, όπου δεν ισχύει από μόνο του,και χρειάζεται ΚΑΙ το διεθνέςΑυτό πρέπει να το ψάξει ο καθένας, ανάλογα που θα πάει και να ρωτήσει τις αρμόδιες αρχές για να μην έχει προβλήματα. Στις ΗΠΑ υπάρχουν πολιτείες που απαιτείται παράλληλα με το νέου τύπου πλαστικό δίπλωμα Ε. Ε. και το διεθνές.Ανεφερα πιο πάνω μερικές. Στις περισσότερες βέβαια αρκεί το ευρωπαϊκό νέου τύπου, κάρτα. Ανάλογα που θα οδηγήσεις. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Το διεθνες απο μονο του είναι άχρηστο,θελει να έχεις και το εθνικο/ευρωπαικό δίπλωμα μαζί σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntopas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε αυτό https://www.trustpilot.com/review/www.e-ita.org δεν το έβγαλα ακόμη γιατί λέει ότι το ηλεκτρονικό έρχεται άμεσα, δε προλάβαινα να βγάλω καινούριο με σιγουριά (ξέρετε και έξτρα καθυστερήσεις με covid...). Από όσο κατάλαβα η σελίδα που έγραψα δεν είναι Official για αυτό και χρεώνει τόσο λίγο, αλλά από όσο το είδα οι περισσότεροι δεν είχαν θέμα. Την έχει δοκιμάσει κάποιος ή κάποια άλλη εκτός ΕΛΠΑ (μου τη σπάνε τα νταβατζιλίκια, δε θα γίνω πλούσιος με ένα 50άρικο αλλά είναι το γαμώτο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, ntopas είπε μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε αυτό https://www.trustpilot.com/review/www.e-ita.org δεν το έβγαλα ακόμη γιατί λέει ότι το ηλεκτρονικό έρχεται άμεσα, δε προλάβαινα να βγάλω καινούριο με σιγουριά (ξέρετε και έξτρα καθυστερήσεις με covid...). Από όσο κατάλαβα η σελίδα που έγραψα δεν είναι Official για αυτό και χρεώνει τόσο λίγο, αλλά από όσο το είδα οι περισσότεροι δεν είχαν θέμα. Την έχει δοκιμάσει κάποιος ή κάποια άλλη εκτός ΕΛΠΑ (μου τη σπάνε τα νταβατζιλίκια, δε θα γίνω πλούσιος με ένα 50άρικο αλλά είναι το γαμώτο). Ελλάδα η Ελπα είναι η αρμόδια να το εκδώσει.Εγω θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός με το site που βρήκες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Η "διεθνής άδεια οδήγησης" της ΕΛΠΑ είναι τουλάχιστον μία αστειότητα. Τη σημερινή εποχή είναι τραγικό να εκδίδονται έγγραφα τόσο χειροποίητα (γραμμένα στο χέρι και "πλαστικοποιημένα" με το διαφανές πλαστικό που ντύναμε τα βιβλία στο σχολείο). Δυστυχώς είναι η μόνη επίσημη ελληνική εκδοχή "διπλώματος" πέραν αυτού του υπουργείου και είναι το μόνο που καλύπτει χώρες εκτός ΕΕ. Οκ, υπάρχουν διμερής διακρατικές συμφωνίες με κάποιες χώρες ή και η περίπτωση κάποιοι να κάνουν τα στραβά μάτια αλλά αν θέλει κάποιος να είναι σίγουρος μόνο με την χειροτεχνία της ΕΛΠΑ Ως προς τα πρακτικά, μέχρι πριν 3 χρόνια που έβγαλα το τελευταίο, στοιχίζει 50 ευρώ αυτό με την ετήσια ισχύ ή 90 αυτό με την τριετή. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυτόνομη "άδεια οδήγησης" αλλά συμπλήρωμα της κανονικής άδειας (κάρτας ή του ροζ) η οποία και πρέπει να επιδεικνύεται μαζί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Στις 16/3/2022 στις 7:49 ΜΜ, ntopas είπε μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε αυτό https://www.trustpilot.com/review/www.e-ita.org δεν το έβγαλα ακόμη γιατί λέει ότι το ηλεκτρονικό έρχεται άμεσα, δε προλάβαινα να βγάλω καινούριο με σιγουριά (ξέρετε και έξτρα καθυστερήσεις με covid...). Από όσο κατάλαβα η σελίδα που έγραψα δεν είναι Official για αυτό και χρεώνει τόσο λίγο, αλλά από όσο το είδα οι περισσότεροι δεν είχαν θέμα. Την έχει δοκιμάσει κάποιος ή κάποια άλλη εκτός ΕΛΠΑ (μου τη σπάνε τα νταβατζιλίκια, δε θα γίνω πλούσιος με ένα 50άρικο αλλά είναι το γαμώτο). Επειδή με "καίει" και μένα αυτό το ζήτημα για ενα ταξίδι στην Ισλανδία, τελικά το προχώρησες με αυτό το site? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Επειδή με "καίει" και μένα αυτό το ζήτημα για ενα ταξίδι στην Ισλανδία, τελικά το προχώρησες με αυτό το site? Tι το θες το διεθνές; https://iceland.nordicvisitor.com/travel-guide/information/driving-in-iceland/#:~:text=CAN YOU DRIVE IN ICELAND WITH AN INTERNATIONAL LICENCE%3F European / EU / EEA licence All EU/EEA driving licences are valid 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tι το θες το διεθνές; https://iceland.nordicvisitor.com/travel-guide/information/driving-in-iceland/#:~:text=CAN YOU DRIVE IN ICELAND WITH AN INTERNATIONAL LICENCE%3F European / EU / EEA licence All EU/EEA driving licences are valid Ναι αλλά η εταιρεία που θα νοικιάσω αυτοκίνητο εκεί, θέλει δίπλωμα με λατινικούς χαρακτήρες ή διεθνές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Ναι αλλά η εταιρεία που θα νοικιάσω αυτοκίνητο εκεί, θέλει δίπλωμα με λατινικούς χαρακτήρες ή διεθνές... Δεν έχεις δίπλωμα σε μορφή κάρτας;Βγάλε γιατι θα σου μείνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν έχεις δίπλωμα σε μορφή κάρτας;Βγάλε γιατι θα σου μείνει. Το ξέρω αλλά τώρα δεν προλαβαινω. Ταξιδευω σε μια εβδομαδα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα