Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! 

Ψαχνω για 4k bluray player.

το αποτελεσμα που θελω να εχω ειναι truehd+Dolby atmos στον ηχο!

Εχω την Lg oled c9 + Lg Sn11rg soundbar

Το βασικο μου ερωτημα ειναι αν πρεπει να παρω bluray player ακριβο με dolby atmos? η αφου ο ηχος θα ειναι passthrough στο soundbar δεν χρειαζεται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Konstantinio είπε

Καλησπερα! 

Το βασικο μου ερωτημα ειναι αν πρεπει να παρω bluray player ακριβο με dolby atmos? η αφου ο ηχος θα ειναι passthrough στο soundbar δεν χρειαζεται?

do-you-need-it-flow-chart-or-dolby-atmos-2-3982x2160.png
https://www.digitaltrends.com/home-theater/dolby-atmos-sound/

Eχω την εντυπωση οτι θελεις σε ολα τα βηματα να υποστηριζεται το truehd. ειδικα ο player να υποστηριζει το format ειδαλλως δεν θα παρεις trueHD ήχο. Για παραδειγμα η ηχομπαρα μου υποστηριζει trueHD atmos ΑΛΛΑ παιζω την ταινια απο τον player στην τηλεοραση που δεν υποστηριζει trueHD. το κανει πρώτα downsample se δικάναλο και μετα το στελνει με το passthrough. 

oμοιως και ενα blue-ray player, πως να στειλει ηχο απο κατι που δεν ειναι στα χαρακτηριστικα του;

Επεξ/σία από kallair
  • Like 2
Δημοσ.

Αρχικά, πρέπει ο player να υποστηρίζει το φορμά.

Εγώ πχ εχω αυτό: LG Blu-Ray Player UBK80

Αλλα να κάνω μια ερώτηση...Τι να κάνεις το ατμος σε μια ηχόμπαρα;;; Οκ λένε πως υποστηρίζει ατμος, αλλα οτι και να κανεις ειναι μια ηχομπαρα και οχι μια αρμάδα ηχεία...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Αρχικά, πρέπει ο player να υποστηρίζει το φορμά.

Εγώ πχ εχω αυτό: LG Blu-Ray Player UBK80

Αλλα να κάνω μια ερώτηση...Τι να κάνεις το ατμος σε μια ηχόμπαρα;;; Οκ λένε πως υποστηρίζει ατμος, αλλα οτι και να κανεις ειναι μια ηχομπαρα και οχι μια αρμάδα ηχεία...

οι περισσοτερες ακριβες (και οχι μονο) ηχομπαρες εχουν/υποστηριζουν πισω ηχεια και upfiring ηχεια. οποτε μια χαρα υπαρχει λογος για ατμος.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kallair είπε

do-you-need-it-flow-chart-or-dolby-atmos-2-3982x2160.png
https://www.digitaltrends.com/home-theater/dolby-atmos-sound/

Eχω την εντυπωση οτι θελεις σε ολα τα βηματα να υποστηριζεται το truehd. ειδικα ο player να υποστηριζει το format ειδαλλως δεν θα παρεις trueHD ήχο. Για παραδειγμα η ηχομπαρα μου υποστηριζει trueHD atmos ΑΛΛΑ παιζω την ταινια απο τον player στην τηλεοραση που δεν υποστηριζει trueHD. το κανει πρώτα downsample se δικάναλο και μετα το στελνει με το passthrough. 

oμοιως και ενα blue-ray player, πως να στειλει ηχο απο κατι που δεν ειναι στα χαρακτηριστικα του;

Ευχαριστω φιλε μου νομιζω με καλυψες απολυτα!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kallair είπε

οι περισσοτερες ακριβες (και οχι μονο) ηχομπαρες εχουν/υποστηριζουν πισω ηχεια και upfiring ηχεια. οποτε μια χαρα υπαρχει λογος για ατμος.

που σιγουρα δε θα ειναι το ιδιο με έναν πολυκάναλο και κατάλληλα τοποθετημένα ηχεία συστήματος atmos. 

Χρύσωμα χαπιού, εν ολίγοις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

που σιγουρα δε θα ειναι το ιδιο με έναν πολυκάναλο και κατάλληλα τοποθετημένα ηχεία συστήματος atmos. 

7.1.4 ειναι η ηχομπαρα σε χωρο 10τμ. Πιστεψε με ακουγεται πολυ καλυτερα απο τα σαπια odeon που εχουμε στην Πατρα

Δημοσ.

μη προσπαθείς να με πείσεις τωρα πως το αποτέλεσμα ειναι ιδιο με ενα αμιγώς ατμος σύστημα.

Αν ηταν θα αγοράζανε ολοι ηχομπαρες και πολυκάναλοι, ηχεία, δαπεδου, οροφης, sub θα τα πετούσαμε.

Σίγουρα εχεις καλύτερο ήχο απο της τιβί, προς Θεού, αλλά ως εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

μη προσπαθείς να με πείσεις τωρα πως το αποτέλεσμα ειναι ιδιο με ενα αμιγώς ατμος σύστημα.

Αν ηταν θα αγοράζανε ολοι ηχομπαρες και πολυκάναλοι, ηχεία, δαπεδου, οροφης, sub θα τα πετούσαμε.

Σίγουρα εχεις καλύτερο ήχο απο της τιβί, προς Θεού, αλλά ως εκει.

Δεν παω να σε πεισω για κατι!

(Τα odeon δεν εχουν atmos) συγκριση atmos- non atmos σου εκανα.

Εγω παντως για bluray player ρωτησα εσυ σχολιαζεις off topic για την ηχομπαρα! 

Επεξ/σία από Konstantinio
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Konstantinio είπε

Δεν παω να σε πεισω για κατι!

Εγω παντως για bluray player ρωτησα εσυ σχολιαζεις off topic για την ηχομπαρα! 

σου απαντησα για το 1ο σκέλος.

Και σε ρώτησα για το 2ο. Σιγα το οφ τοπικ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kanesaxo είπε

σου απαντησα για το 1ο σκέλος.

Και σε ρώτησα για το 2ο. Σιγα το οφ τοπικ.

Εχει απειρη διαφορα παντως το atmos vs non atmos . Εστω και με την ηχομπαρα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 12/3/2022 στις 4:57 ΜΜ, Konstantinio είπε

Καλησπερα! 

Η αναπαραγωγή θα γίνεται από bluray discs η από ripαρισμένα αρχεία?

Δημοσ.
22 ώρες πριν, kanesaxo είπε

που σιγουρα δεν θα εχουν και ιδια τιμη. οποτε ο καθενας αναλογα με τις απαιτησεις του και τις αναγκες του κ προφανως και την τσεπη του διαλεγει και παιρνει. Δεν ηρθε κανενας να κανει συγκριση ενος συστηματος ηχομπαρας με εναν ενισχυτη atmos και καταλληλα τοποθετημενα ηχεια. Αλλα μην φτανουμε κ σε υπερβολικες εκφρασεις..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...