DrFreeman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, πριν 2 μέρες κατέρρευσε η ψευδοροφή στο σαλόνι (κατασκευασμένη από υλικό fibran και καλυμμένη με κάποιον ειδικό στόκο και χρώμα) σε διπλανή κατοικία, η οποία ενοικιάζεται. Ο ενοικιαστής μένει με την οικογένεια του εκεί. Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός κάποιου παιδιού ή των γονέων τη στιγμή εκείνη. Θεωρώ πως ίσως να υφίσταται νομική ευθύνη του ιδιοκτήτη (αμέλεια στη συντήρηση πιθανώς) για έκθεση σε κίνδυνο. Ο ενοικιαστής απ' ότι μου είπε δεν έγινε συντήρηση στην οροφή αυτή ποτέ όσο είναι ο ίδιος μέσα, ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικά από τον ιδιοκτήτη. Εχετε δει αντίστοιχες περιπτώσεις; Ποια η άποψη σας; Εξυπακούεται πως τον κατηυθυνα πρωτίστως να μιλήσει με δικηγόρο, αλλά θα ήθελα να του μεταφέρω και καμία άλλη οπτική αν κάποιο μέλος γνωρίζει. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από DrFreeman typos 1
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δεν είμαι ειδικός αλλά τι είδους συντήρηση να είχε γίνει στην οροφή; 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Λοιπόν, πριν 2 μέρες κατέρρευσε η ψευδοροφή στο σαλόνι (κατασκευασμένη από υλικό fibran και καλυμμένη με κάποιον ειδικό στόκο και χρώμα) σε διπλανή κατοικία, η οποία ενοικιάζεται. Ο ενοικιαστής μένει με την οικογένεια του εκεί. Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός κάποιου παιδιού ή των γονέων τη στιγμή εκείνη. Θεωρώ πως ίσως να υφίσταται νομική ευθύνη του ιδιοκτήτη (αμέλεια στη συντήρηση πιθανώς) για έκθεση σε κίνδυνο. Ο ενοικιαστής απ' ότι μου είπε δεν έγινε συντήρηση στην οροφή αυτή ποτέ όσο είναι ο ίδιος μέσα, ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικά από τον ιδιοκτήτη. Εχετε δει αντίστοιχες περιπτώσεις; Ποια η άποψη σας; Εξυπακούεται πως τον κατηυθυνα πρωτίστως να μιλήσει με δικηγόρο, αλλά θα ήθελα να του μεταφέρω και καμία άλλη οπτική αν κάποιο μέλος γνωρίζει. Δεν εχω ακουσει ποτε για συντηρηση σε οροφη , αν δεν εχει εξωτερικες φθορες πως θα ξερουν οτι θελει καποια επισκευη? ειχε καποιο προβλημα η οροφη και ο ενοικιαστης ειχε ενημερωσει και δεν εγινε καποια ενεργια ? εμενα ο ενοικιαστης χωρις να ενημερωσει κρεμασε σακο του μποξ σε υπογειο μιας μεζονετας και (μαλλον λογο κακης στιριξης ) επεσα και του εκανε ζημια σε πραγματα μου ζητουσε να καλυψω της ζημιες , θα επρεπε να του της καλυψω δηλαδη ? 1
DrFreeman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, zio10 said: Δεν είμαι ειδικός αλλά τι είδους συντήρηση να είχε γίνει στην οροφή; Ελεγχος ίσως. Απ' ότι φαίνεται είχαν χρησιμοποιηθεί μικρότερα καρφιά απ' ότι έπρεπε και δεν ήταν σταθερά καρφωμένο στο μπετόν το fibran. Ο δε στόκος που ήταν από κάτω (το σημαντικό ποσοστό του βάρους δηλαδή), σταδιακά, με το πέρασμα των ετών, μάλλον την οδήγησε σε οριστική αποκόλληση και πτώση. 9 minutes ago, Inuyasha said: Δεν εχω ακουσει ποτε για συντηρηση σε οροφη , αν δεν εχει εξωτερικες φθορες πως θα ξερουν οτι θελει καποια επισκευη? ειχε καποιο προβλημα η οροφη και ο ενοικιαστης ειχε ενημερωσει και δεν εγινε καποια ενεργια ? εμενα ο ενοικιαστης χωρις να ενημερωσει κρεμασε σακο του μποξ σε υπογειο μιας μεζονετας και (μαλλον λογο κακης στιριξης ) επεσα και του εκανε ζημια σε πραγματα μου ζητουσε να καλυψω της ζημιες , θα επρεπε να του της καλυψω δηλαδη ? Δεν είχε κρεμάσει κάτι. Οπτικά δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα, η κακοτεχνία ήταν εσωτερική καθώς φαίνεται. Το σημαντικό βέβαια είναι πως αυτή η κακοτεχνία, σε βάθος χρόνου, έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τον άνθρωπο που μένει μέσα και τα μέλη της οικογένειας του (ασχέτως αν τελικά - ευτυχώς - δε συνέβη κάποιο σοβαρό ατύχημα). Ποιος φέρει την ευθύνη σε τέτοια ζητήματα (όταν δεν είναι κοινόχρηστος χώρος, αλλά δομικό στοιχείο της κυρίως κατοικίας); Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από DrFreeman 1
hp8 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, DrFreeman είπε Λοιπόν, πριν 2 μέρες κατέρρευσε η ψευδοροφή στο σαλόνι (κατασκευασμένη από υλικό fibran και καλυμμένη με κάποιον ειδικό στόκο και χρώμα) σε διπλανή κατοικία, η οποία ενοικιάζεται. Ο ενοικιαστής μένει με την οικογένεια του εκεί. Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε τραυματισμός κάποιου παιδιού ή των γονέων τη στιγμή εκείνη. Θεωρώ πως ίσως να υφίσταται νομική ευθύνη του ιδιοκτήτη (αμέλεια στη συντήρηση πιθανώς) για έκθεση σε κίνδυνο. Ο ενοικιαστής απ' ότι μου είπε δεν έγινε συντήρηση στην οροφή αυτή ποτέ όσο είναι ο ίδιος μέσα, ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικά από τον ιδιοκτήτη. Εχετε δει αντίστοιχες περιπτώσεις; Ποια η άποψη σας; απαντώ για το ποια είναι η άποψη σας Το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι ? Αυτό είναι θέμα του ιδιοκτήτη και του μισθωτή Εσύ είσαι κάποιος απ τους 2 ? 1
zio10 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Ίσως φταίει αυτός που έφτιαξε την οροφή, ίσως και κανένας. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι πιστεύω. Ούτε να ελέγξει αν μπήκαν τα σωστά καρφιά, ούτε να ελέγχει γενικά την οροφή κάθε 1-2 χρόνια... 3
andreas1gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 31 λεπτά πριν, hp8 είπε Το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι ? Αυτό είναι θέμα του ιδιοκτήτη και του μισθωτή Εσύ είσαι κάποιος απ τους 2 ? Φαντάζομαι ότι είναι ή ενοικιαστής ή φίλος του ενοικιαστή και προσπαθεί να βγάλει μεροκάματο… 3 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Όπως και να χει, αν θέλει να το κυνηγήσει νομικά θα τρέχει χρόνια με δικαστήρια. Η ευθύνη της συντήρησης ενός ακινήτου βαραίνει πάντα τον ιδιοκτήτη. Εδώ όμως τώρα αν θέλει να τον τρέξει στα δικαστήρια για τυχόν ευθύνες θα μπλέξει με άλλα θέματα, όπως η διαλεύκανση αν ήταν κάτι που φαινόταν εξωτερικά και έγιναν οχλήσεις, αν έγινε κακοτεχνια απο το συνεργείο τοποθετησης αν όχι κτλ. Οι ψευδοροφές δεν θέλουν καμία συντήρηση πέραν από κανένα βάψιμο. Αν εξαιρέσουμε το θέμα της κακοτεχνιας και της ανεπαρκούς στήριξης πράγμα που φταίει ο μάστορας, πιθανόν εισήλθαν υγρασίες από το ταβάνι και έπεσε ο σοβάς ο οποίος συμπαρεσυρε την ψευδοροφη. Αυτο σημαίνει ανύπαρκτη η ανεπαρκής υγρομόνωση στην ταράτσα άρα ευθύνη προφανώς του ιδιοκτήτη. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από Basilhs23___
basilis_k6 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) γυψοσανιδα με 45 χέρια χρωμα που γεμισε υγρασια και "εσκασε" οπότε εφυγε κατω καποιο κομματι? τα καρφια δεν παιζει να εφυγαν κατω ουτε να επεσε ολοκληρη. φελιζολ εχει μεσα, δεν ειναι βαρυ για να σε χτυπησει. τι εκθεση σε κινδυνο? απλα επισκευη θελει. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από basilis_k6 2
hp8 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, DrFreeman είπε Ο ενοικιαστής απ' ότι μου είπε δεν έγινε συντήρηση στην οροφή στο σπίτι που μένεις εσύ τι είδους συντήρηση κάνεις πέραν της βαφής για να ξέρουμε κι εμείς μπας και μας τύχει (μακρυά από εμάς) στο μέλλον ? Να εύχεσαι να μην έχει προκληθεί από υγρασία που συσσωρεύτηκε γιατί ο τύπος δεν αέριζε το σπίτι λόγο κόστους θέρμανσης Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από hp8 1
cumulus Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 52 λεπτά πριν, zio10 είπε Ίσως φταίει αυτός που έφτιαξε την οροφή, ίσως και κανένας. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι πιστεύω. Ούτε να ελέγξει αν μπήκαν τα σωστά καρφιά, ούτε να ελέγχει γενικά την οροφή κάθε 1-2 χρόνια... Είναι γνωστό ότι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν μαντικές ιδιότητες. Περα της πλάκας κάποιος μυρίστηκε μηνύσεις και σχετικές μπούρδες και ψάχνει μπας και βγάλει κανένα φράγκο . 3
DrFreeman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 3 hours ago, hp8 said: απαντώ για το ποια είναι η άποψη σας Το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι ? Αυτό είναι θέμα του ιδιοκτήτη και του μισθωτή Εσύ είσαι κάποιος απ τους 2 ? Γείτονας και φίλος του ενοικιαστή είμαι, ο οποίος "δεν το έχει" με την τεχνολογία. Οπότε κάνω μια ερώτηση μήπως βοηθηθεί. Να ρωτήσω και ποιο είναι το δικό σου πρόβλημα; 1 hour ago, hp8 said: στο σπίτι που μένεις εσύ τι είδους συντήρηση κάνεις πέραν της βαφής για να ξέρουμε κι εμείς μπας και μας τύχει (μακρυά από εμάς) στο μέλλον ? Να εύχεσαι να μην έχει προκληθεί από υγρασία που συσσωρεύτηκε γιατί ο τύπος δεν αέριζε το σπίτι λόγο κόστους θέρμανσης Δεν έχει ψευδοροφή στο διαμέρισμα μου. Ασχετο ζήτημα βέβαια αυτό.
hp8 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, DrFreeman είπε Να ρωτήσω και ποιο είναι το δικό σου πρόβλημα; εγώ κανένα πρόβλημα Το θέμα αφορά ιδιοκτήτη και μισθωτή Όλα τα άλλα απλά γεμίζουν τους δίσκους του ινσομνια
DrFreeman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Από εκεί και πέρα παιδιά, ρωτάω το εξής γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τι θεωρείτε περίεργο εδώ. Ενας άνθρωπος βρίσκεται στο σπίτι που νοικιάζει με την οικογένεια του και του έρχεται ολόκληρο το ταβάνι στο κεφάλι, με κίνδυνο για τα παιδιά, τη σύζυγο και για τον ίδιο. Και το οποίο ενδεχομένως να συνέβει λόγω κακοτεχνίας στην κατασκευή. Το ότι είναι "ελαφρύ" γιατί είναι fibran ή γυψοσανίδα το αφήνω ασχολίαστο ως (αποτυχημένα) χιουμοριστική δήλωση... On 12/03/2022 at 20:41, hp8 said: εγώ κανένα πρόβλημα Το θέμα αφορά ιδιοκτήτη και μισθωτή Όλα τα άλλα απλά γεμίζουν τους δίσκους του ινσομνια Αν το θέμα είναι άκυρο ή αντιβαίνει στους κανονισμούς ας κλειδωθεί, η απόφαση είναι των mods. Με τα θέματα που βλέπω όμως καθημερινά στο "μπλα μπλα" δεν είναι εκτός πιθανού ενδιαφέροντος. Ασε να το κρίνουν οι αρμόδιοι λοιπόν και απλώς μη συμμετέχεις απαξιώνοντας το. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις