hln3 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, archer100 είπε Απο Ευελπιδων με το καλημερα βγαινεις υπαρχηγος λοχου στη μοναδα σου, δηλαδη εχεις απο κατω σου ενα καρο κοσμο και βαρας προσοχη μονο σε Λοχαγο, Ταγματαρχη, και τους απο πανω που τους βλεπεις 3 φορες το χρονο. Ως ΕΠΟΠ, θα μπαινεις παντα στις 7 το πρωι στη μοναδα ως τελευταια τρυπα του ζουρνα κοιτωντας καχυποπτα δεξια και αριστερα μη βρεθει κανενας απο τους ατελειωτους ανωτερους σου να σε χωσει. Μη συγκρινετε ανομοια πραματα 😴 Ναι μόνο που ξεχνάς 3 πράγματα. Πως αφενός δεν μπορεί να παει πλέον εκεί λόγω ηλικίας. Αφετέρου πως στην ευελπίδων ο άλλος πέρασε 4 χρόνια, τα 3 με πάρα πολύ τρέξιμο και για μισθό ένα επίδομα και πως είναι επιλογή καριέρας που δύσκολα αλλάζει, ο ΕΠΟΠ στα 3 ή στα 4 χρόνια μπορεί να πει οκ έφυγα δεν μου κάνει εδώ, ο άλλος στην ευελπίδων στα 4 χρόνια μόλις έχει αρχίσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Αποψη μου ειναι οτι το πιο σημαντικο θεμα ειναι το κινητρο με το οποιο μπαινει κανεις. Αν ειναι καποιος λιγο στατοαυλος και του αρεσει η φαση του στρατου ειναι πιο πιθανο να αντεξει και να εχει διαρκεια. Αν καποιος μπει για τα χρηματα και την αποκατασταση πιο πιθανο θεωρω να τα παρατησει μετα απο λιγα χρονια η να μεινει απο αναγκη μεσα σε μια φυλακη μιζεριας και καταθλιψης. Απο την μικρη μου εμπειρια απο τη θητεια, στρατιωτικος δεν ειναι επαγγελμα, ειναι τροπος ζωης. Και δεν κανουν ολοι γι`αυτο. Στις 12/3/2022 στις 12:41 ΠΜ, Chrisp98 είπε Είμαι 23 χρόνων έχω τελιωσει το πανεπιστήμιο, τελιωσα την θητεία μου και αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο που σπούδασα, την ιστορία. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Πραγματικά κάθε βράδυ που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου αναρωτιέμαι αν όντως η ιστορία είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσα να βιοποριστω ή ακόμα αν όντως μου αρέσει αυτό που κάνω . Μιας και ο φιλος μιλαει τοσες ξενες γλωσσες ισως ο τουρισμος να ηταν μια πιο ασφαλης επιλογη? Με τις σπουδες και το επιπεδο του ισως να βρει καποιο ποστο της προκοπης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Αποψη μου ειναι οτι το πιο σημαντικο θεμα ειναι το κινητρο με το οποιο μπαινει κανεις. Αν ειναι καποιος λιγο στατοαυλος και του αρεσει η φαση του στρατου ειναι πιο πιθανο να αντεξει και να εχει διαρκεια. Αν καποιος μπει για τα χρηματα και την αποκατασταση πιο πιθανο θεωρω να τα παρατησει μετα απο λιγα χρονια η να μεινει απο αναγκη μεσα σε μια φυλακη μιζεριας και καταθλιψης. Απο την μικρη μου εμπειρια απο τη θητεια, στρατιωτικος δεν ειναι επαγγελμα, ειναι τροπος ζωης. Και δεν κανουν ολοι γι`αυτο. Μιας και ο φιλος μιλαει τοσες ξενες γλωσσες ισως ο τουρισμος να ηταν μια πιο ασφαλης επιλογη? Με τις σπουδες και το επιπεδο του ισως να βρει καποιο ποστο της προκοπης. Σωστος. Και μιας και εχει σπουδασει Ιστορικος, μηπως θα μπορουσε να το στριψει προς την ξεναγηση και ειτε να μπει σε καποιο μουσειο, ειτε απλος ξεναγος με συνδυασμο των γλωσσων και της γνωσης της Ιστοριας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, hln3 είπε Οι σπουδές δεν σε βοηθάνε απαραίτητα - μπορεί να σου κάνουν και ζημιά. Π.χ μπορεί να μην προσλάβουν κάπου επειδή είσαι overqualified, παίζει πολύ αυτό στην αγορά εργασίας. Ο στρατός πάντα έχει ιεραρχία, ακόμη και αυτός που τελειώνει ευελπίδων θα περάσει δεκαετίες πριν φτάσει σε μεγάλο βαθμό, οπότε θα έχει στην μονάδα του και γενικότερα, ανώτερους από αυτόν, δεν είναι επιχείρημα αυτό. Τέλος, υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σαν ΕΠΟΠ, και υπάρχει και μισθολογική εξέλιξη με την αρχαιότητα + τους βαθμούς + ότι αν ποτέ το κράτος ανασάνει οικονομικά το πιο πιθανό είναι πρώτα στον δημόσιο τομέα να δώσει αυξήσεις και ειδικά στον στρατό. Το ότι δεν θα γίνει Ταξίαρχος δεν σημαίνει στασιμότητα. άλλο overqualified (π.χ να έχει κάποιος 2 πτυχία, 2 μεταπτυχιακά, διδακτορικό, 3 γλώσσες και η θέση να μην απαιτεί όλα αυτά) που και εκεί δεν θα κοιτάξεις να βρεις μια θέση που απαιτεί απλό πτυχίο και άλλο πράγμα να έχεις σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό και γλώσσες και να πας ΕΠΟΠ με τους τσομπάνηδες. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Στην 1η περίπτωση αν κάποιος έχει όλα αυτά θα κοιτάξει για κάποια καλή θέση. Αν δεν την βρεί για να βγάζει τον μήνα θα κοιτάξει κάτι πιο χαμηλά. Εκεί όντως μπορεί να δυσκολευτεί και να προτιμήσουν έναν με λιγότερες σπουδές. Και στο μέλλον μπορεί τα πτυχία του να πιάσουν τόπο. Αλλά κάποιος με σπουδές και να πάει ΕΠΟΠ είμαι σίγουρος οτι κατά μεγάλο ποσοστό μετά απο χρόνια θα βαράει το κεφάλι του για την επιλογή αυτή. Αυτός που θα πάει Ευελπίδων, αν μείνει στην σχολή και την βγάλει κατα πάσα πιθανότητα του αρέσει η στρατιωτική ζωή. Και θα ξεκινήσει απο έναν βαθμό όπου θα έχει κάποιον σεβασμό απο τους ανώτερους. Σίγουρα δεν θα αντιμετωπίζει αυτό που θα αντιμετωπίζει ένας ΕΠΟΠ απο πολλούς υπαξιωματικούς και αξιωματικούς μόνιμους. Μια χαρά επιχείρημα είναι. Ταξίαρχος σίγουρα δεν θα γίνει αλλα και πάνω απο ανθυπασπιστής νομίζω δεν πρόκειται να ανέβει. Υπάρχουν και πολλοί ΕΠΟΠ που κάνουν ακόμα και σκοπιές. 13 ώρες πριν, Lanike71 είπε Στο μόνο που ενίσταμαι, είναι αυτό περί 22χρονων. Δηλαδή αν γίνει ιδιωτικός υπάλληλος, στα 50 του δε θα τον διατάζουν 28ρηδες προιστάμενοι; Δεν είναι το ίδιο; Έρπειν δε θα τον βάλουν να κάνει πάντως, αυτό είναι σίγουρο. Στα άλλα συμφωνώ. Οπως είπα και σε άλλο ποστ κάνοντας σπουδές σε πανεπιστήμιο, γλώσσες, μεταπτυχιακά σκέφτεσαι κάποια στιγμή να έχεις μια σχετικά καλή θέση (δηλαδή να μην είσαι στον πάτο της ιεραρχίας) και μισθολογικά να καταφέρεις κάτι. Αν ξεκινάς με το σκεπτικό οτι μπορεί να είσαι 50 και να σε διατάσσουν 28ρηδες προϊστάμενοι δεν ξεκινάς καλά. Οι πιθανότητες είναι να μη να σε διατάσσουν 28ρηδες προϊστάμενοι καθώς με τόσες σπουδές μπορείς να εξελιχθείς και να διατάσεις εσύ τους 28ρηδες. 😃 Ενώ στο στρατό αν είσαι ΕΠΟΠ, έχεις εξασφαλίσει εφ' όρου ζωής (στρατιωτικής) οτι άνετα θα σε διατάσσουν στα 50 σου 22ρηδες ανθυπολοχαγοί. 😃 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Τι φάση με τις διαταγές στον ιδιωτικό τομέα; Που δουλεύετε και εκτοξεύονται διαταγές; Όσα χρόνια δουλεύω δεν με έχει διατάξει κανείς για τίποτα. Οι προϊστάμενοι είναι εκεί για να βοηθάνε και να συντονίζουν. Σε μια σοβαρή εταιρία όσο "διατάζει" ο προϊστάμενος άλλο τόσο "διατάζει" και ο υφιστάμενος. Διαταγές στα παιδιά του όποιος θέλει. Εννοείται πως θα κάνω την δουλειά μου, όπως και ο προϊστάμενος τη δική του. Εννοείται πως διαλέγω τις εταιρίες που δουλεύω, αν ξέρω ότι είναι κάνα μπ*#*λο που δεν σέβονται τον εργαζόμενο, καλύτερα να δουλέψω για 30% μισθό κάτω. Ανωτερωτητες και διαταγές αλλού, είμαι ενήλικας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Οπως είπα και σε άλλο ποστ κάνοντας σπουδές σε πανεπιστήμιο, γλώσσες, μεταπτυχιακά σκέφτεσαι κάποια στιγμή να έχεις μια σχετικά καλή θέση (δηλαδή να μην είσαι στον πάτο της ιεραρχίας) και μισθολογικά να καταφέρεις κάτι. Αν ξεκινάς με το σκεπτικό οτι μπορεί να είσαι 50 και να σε διατάσσουν 28ρηδες προϊστάμενοι δεν ξεκινάς καλά. Οι πιθανότητες είναι να μη να σε διατάσσουν 28ρηδες προϊστάμενοι καθώς με τόσες σπουδές μπορείς να εξελιχθείς και να διατάσεις εσύ τους 28ρηδες Μα αν ήταν έτσι, ποιός ο λόγος να σκέφτεται να πάει ΕΠΟΠ; Επίσης, η θεωρητική δεν έχει και πολύ ζήτηση στον ιδιωτικό. Προτιμούν Πολυτεχνίτες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, χημικούς μηχανικούς, μηχανολόγους κλπ. Δεν ξέρω, μακάρι να κάνω λάθος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Τι φάση με τις διαταγές στον ιδιωτικό τομέα; Που δουλεύετε και εκτοξεύονται διαταγές; Όσα χρόνια δουλεύω δεν με έχει διατάξει κανείς για τίποτα. Οι προϊστάμενοι είναι εκεί για να βοηθάνε και να συντονίζουν. Σε μια σοβαρή εταιρία όσο "διατάζει" ο προϊστάμενος άλλο τόσο "διατάζει" και ο υφιστάμενος. Διαταγές στα παιδιά του όποιος θέλει. Εννοείται πως θα κάνω την δουλειά μου, όπως και ο προϊστάμενος τη δική του. Εννοείται πως διαλέγω τις εταιρίες που δουλεύω, αν ξέρω ότι είναι κάνα μπ*#*λο που δεν σέβονται τον εργαζόμενο, καλύτερα να δουλέψω για 30% μισθό κάτω. Ανωτερωτητες και διαταγές αλλού, είμαι ενήλικας. φιλικα παντα, οσοι ειναι στον τεχνολογικο τομεα ειναι γνωστο οτι ειναι αλλη καστα και καλο ειναι να μην νομιζουν οτι ειναι ετσι γενικα τα πράγματα στο ελληνικο τσιρκο. Για την ακριβεια ειναι πιθανοτερο να μην ειναι ετσι μονο στο κομματι ΙΤ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asaduu Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Έχω αναφερθεί σχετικά για το ζήτημα εδώ αλλά θα ήθελα προσθέσω και μερικά ακόμα που αρκετοί αγνοούν. Οι Ένοπλες δυνάμεις, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην πατρίδα μας. Αυτό έχει πολλές αναγνώσεις αλλά με την ευκαιρία των προσόντων που μας παρέθεσες θέλω να σταθώ σε μία πτυχή που σπάνια αναφέρεται. Υπάρχουν τρομερές εκπαιδεύσεις, τόσο σε ποικιλία όσο και σε έκταση. Δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα για παράδειγμα (τα παραδείγματα ενδεικτικά) σχολεία HUMINT (πληροφοριών – αντιπληροφοριών) , σχολεία ειδικών δυνάμεων, σχολεία ξένων γλωσσών (με έμφαση στις στρατιωτικές πληροφορίες), τεχνικά σχολεία που αφορούν διαχείριση και συντήρηση προηγμένων τεχνολογικά οπλικών συστημάτων και άλλα πολλά. Σχολεία τα οποία σε συνάρτηση με την άσκηση των καθηκόντων σου και την απόκτηση εμπειρίας ίσως προσφέρουν άλλες ευκαιρίες, ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλους μεγάλους οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ, θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των Ελλήνων πρώην στρατιωτικών που αποστρατεύτηκαν πρόωρα για να εργαστούν σε κάποια νατοϊκή βάση με ελκυστικές αποδοχές, ως civilians). Ακόμα και στην Ελλάδα, περιπτώσεις πρώην στρατιωτικών μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας που εργάζονται στην Lockheed Martin στην ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F16 (τα παραδείγματα ενδεικτικά). Που θέλω να καταλήξω; Δεν είναι απαραίτητα τροχοπέδη ο θεσμός των ΕΠΟΠ (για τις αναφορές με τις πολλές μεταθέσεις και την δύσκολη καθημερινότητα), μπορεί να είναι και αφετηρία για πολλά άλλα, σπουδαία πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα σου – όπου και αν βρίσκεσαι – με νοοτροπία παρκαρίσματος. Ψάχνουμε διαρκώς πως θα γίνουμε καλύτεροι, δεν θέλουμε να βρεθούμε σε νεκροταφείο ελεφάντων περιμένοντας το γήρας και τη σύνταξη. Το πως ξεκινάς έχει σημασία αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Ακόμη και ως ΕΠΟΠ μπορείς να τα καταφέρεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 20 ώρες πριν, asaduu είπε Έχω αναφερθεί σχετικά για το ζήτημα εδώ αλλά θα ήθελα προσθέσω και μερικά ακόμα που αρκετοί αγνοούν. Οι Ένοπλες δυνάμεις, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην πατρίδα μας. Αυτό έχει πολλές αναγνώσεις αλλά με την ευκαιρία των προσόντων που μας παρέθεσες θέλω να σταθώ σε μία πτυχή που σπάνια αναφέρεται. Υπάρχουν τρομερές εκπαιδεύσεις, τόσο σε ποικιλία όσο και σε έκταση. Δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα για παράδειγμα (τα παραδείγματα ενδεικτικά) σχολεία HUMINT (πληροφοριών – αντιπληροφοριών) , σχολεία ειδικών δυνάμεων, σχολεία ξένων γλωσσών (με έμφαση στις στρατιωτικές πληροφορίες), τεχνικά σχολεία που αφορούν διαχείριση και συντήρηση προηγμένων τεχνολογικά οπλικών συστημάτων και άλλα πολλά. Σχολεία τα οποία σε συνάρτηση με την άσκηση των καθηκόντων σου και την απόκτηση εμπειρίας ίσως προσφέρουν άλλες ευκαιρίες, ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλους μεγάλους οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ, θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των Ελλήνων πρώην στρατιωτικών που αποστρατεύτηκαν πρόωρα για να εργαστούν σε κάποια νατοϊκή βάση με ελκυστικές αποδοχές, ως civilians). Ακόμα και στην Ελλάδα, περιπτώσεις πρώην στρατιωτικών μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας που εργάζονται στην Lockheed Martin στην ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F16 (τα παραδείγματα ενδεικτικά). Που θέλω να καταλήξω; Δεν είναι απαραίτητα τροχοπέδη ο θεσμός των ΕΠΟΠ (για τις αναφορές με τις πολλές μεταθέσεις και την δύσκολη καθημερινότητα), μπορεί να είναι και αφετηρία για πολλά άλλα, σπουδαία πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα σου – όπου και αν βρίσκεσαι – με νοοτροπία παρκαρίσματος. Ψάχνουμε διαρκώς πως θα γίνουμε καλύτεροι, δεν θέλουμε να βρεθούμε σε νεκροταφείο ελεφάντων περιμένοντας το γήρας και τη σύνταξη. Το πως ξεκινάς έχει σημασία αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Ακόμη και ως ΕΠΟΠ μπορείς να τα καταφέρεις. Πόσοι είναι οι Έλληνες με τέτοια εξέλιξη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Στις 14/3/2022 στις 9:06 ΜΜ, vs_skg είπε φιλικα παντα, οσοι ειναι στον τεχνολογικο τομεα ειναι γνωστο οτι ειναι αλλη καστα και καλο ειναι να μην νομιζουν οτι ειναι ετσι γενικα τα πράγματα στο ελληνικο τσιρκο. Για την ακριβεια ειναι πιθανοτερο να μην ειναι ετσι μονο στο κομματι ΙΤ γενικά στην Ελλάδα είναι περίεργη η φάση και όσο πιο μικρή ειναι η επιχείρηση συνηθως τόσο μεγαλη ιδέα για τον εαυτό τους εχουν οι εργαζόμενοι με θέσεις "προισταμένου". μου έχει τύχει σε ξενοδοχείο που απο οργανωση ηταν τριμπ....λο να εχουν ενα ατομο τάχα υπεύθυνο επειδή ηταν γιος φιλου του ιδιοκτητη και δεν ηξερε να κανει τίποτα και ερχοταν και μας εδινε διαταγές όλη την ώρα. Μια μέρα που είχα πολύ δουλειά στο μπαρ της πισινας και με είχαν βαλει μονη μου ενω στο ποστο κανονικά ημασταν 3 ηρθε κι αρχισε τις υποδείξεις. Πριν προλάβει να τελειώσει του δινω δισκο με παραγγελίες και τον έστειλα να σερβίρει μεχρι να ετοιμάσω τις επόμενες, μιας και ηρθες του λέω κανε κάτι χρήσιμο γιατι οι πελάτες θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται. Από τοτε δεν ξαναπλησίασε. Ενας αλλος σε καφενείο που ανοιξε στο ονομα της γυναίκας του με κατι ΕΣΠΑ το επαιζε καποιος λες και ηταν ιδιοκτήτης πολυεθνικής, 2 ατομα δουλευαμε και δεν μας εβαζε ουτε τα ενσημα. Στις 14/3/2022 στις 11:13 ΜΜ, asaduu είπε Έχω αναφερθεί σχετικά για το ζήτημα εδώ αλλά θα ήθελα προσθέσω και μερικά ακόμα που αρκετοί αγνοούν. Οι Ένοπλες δυνάμεις, είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην πατρίδα μας. Αυτό έχει πολλές αναγνώσεις αλλά με την ευκαιρία των προσόντων που μας παρέθεσες θέλω να σταθώ σε μία πτυχή που σπάνια αναφέρεται. Υπάρχουν τρομερές εκπαιδεύσεις, τόσο σε ποικιλία όσο και σε έκταση. Δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα για παράδειγμα (τα παραδείγματα ενδεικτικά) σχολεία HUMINT (πληροφοριών – αντιπληροφοριών) , σχολεία ειδικών δυνάμεων, σχολεία ξένων γλωσσών (με έμφαση στις στρατιωτικές πληροφορίες), τεχνικά σχολεία που αφορούν διαχείριση και συντήρηση προηγμένων τεχνολογικά οπλικών συστημάτων και άλλα πολλά. Σχολεία τα οποία σε συνάρτηση με την άσκηση των καθηκόντων σου και την απόκτηση εμπειρίας ίσως προσφέρουν άλλες ευκαιρίες, ευκαιρίες απασχόλησης σε άλλους μεγάλους οργανισμούς (π.χ. ΝΑΤΟ, θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των Ελλήνων πρώην στρατιωτικών που αποστρατεύτηκαν πρόωρα για να εργαστούν σε κάποια νατοϊκή βάση με ελκυστικές αποδοχές, ως civilians). Ακόμα και στην Ελλάδα, περιπτώσεις πρώην στρατιωτικών μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας που εργάζονται στην Lockheed Martin στην ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F16 (τα παραδείγματα ενδεικτικά). Που θέλω να καταλήξω; Δεν είναι απαραίτητα τροχοπέδη ο θεσμός των ΕΠΟΠ (για τις αναφορές με τις πολλές μεταθέσεις και την δύσκολη καθημερινότητα), μπορεί να είναι και αφετηρία για πολλά άλλα, σπουδαία πράγματα. Το σημαντικό είναι να μην αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα σου – όπου και αν βρίσκεσαι – με νοοτροπία παρκαρίσματος. Ψάχνουμε διαρκώς πως θα γίνουμε καλύτεροι, δεν θέλουμε να βρεθούμε σε νεκροταφείο ελεφάντων περιμένοντας το γήρας και τη σύνταξη. Το πως ξεκινάς έχει σημασία αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε. Ακόμη και ως ΕΠΟΠ μπορείς να τα καταφέρεις. Ισχύουν αυτά και για ΕΠΟΠ ή μονο για αποφοιτους στρατιωτικών σχολών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asaduu Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, velociraptoras είπε Ισχύουν αυτά και για ΕΠΟΠ ή μονο για αποφοιτους στρατιωτικών σχολών? Οι εκπαιδεύσεις και τα διάφορα σχολεία αφορούν όλο το προσωπικό, πολλές φορές και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ. Ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις στελέχωσης και την ειδικότητα. Αν μπήκες για παράδειγμα ως τραυματιοφορέας μην περιμένεις να περάσεις σχολείο μη καταστροφικών ελέγχων (Nondestructive Testing) που είναι σχολείο που αφορά τεχνικούς. Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κάποιος να σου πει με ασφάλεια πόσοι ακριβώς είναι οι Έλληνες με τέτοια εξέλιξη που έτσι και αλλιώς την παρέθεσα ως μία επιπλέον πτυχή και όχι ως αυτοσκοπό. Για την Πολεμική Αεροπορία που έχω μία μικρή εικόνα είναι αρκετοί. Γνώρισα Έλληνες που εργαζόντουσαν ως πολίτες σε Νατοϊκή βάση στο αεροδρόμιο στην ασφάλεια πτήσεων, στην εξουδετέρωση πυρομαχικών , σε μαχητικά αραβικών χωρών αλλά και αρκετούς σε ιδιωτικές εταιρίες οπλικών συστημάτων στην Ευρώπη και στην Αμερική. Πολλά επίσης παραδείγματα από νέους των ειδικών δυνάμεων που εργάζονται στην ασφάλεια εμπορικών πλοίων. Διεθνώς, αυτή η κινητικότητα στελεχών με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες είναι τεράστιο ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση. Μερικοί για παράδειγμα με γνώσεις και εμπειρία στα αντιαρματικά βλέπουν ευκαιρίες αποκατάστασης στην Ουκρανία το οποίο όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και τόσο υγιές. Επαναλαμβάνω, είναι μία ακόμα πτυχή στην απόκτηση εργατικών εμπειριών και ικανοτήτων που δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στον παραλογισμό της ειδησεογραφίας (π.χ. Καναδός ελεύθερος σκοπευτής που πάει να ασκήσει το επάγγελμα του στην σύγκρουση Ουκρανίας - Ρωσίας) που εμφανίζει ως κάτι το τετριμμένο την τραγωδία του πολέμου προσωπικά ντρέπομαι που εμφανίζω τις παραπάνω εναλλακτικές και σε ουδεμία περίπτωση τις προτείνω, αλλά είναι εδώ και υπάρχουν. Και δυστυχώς είναι αρκετές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Στις 12/3/2022 στις 12:16 ΜΜ, xgol είπε Λύστε μου μια απορία. Πως αποκαθίσταται κάποιος με 1000ευρώ το μήνα μισθό? ειναι πολυ απλο : ειναι για παντα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 ΕΠΟΠ είναι βάλτος, μαγκανοπήγαδο. Ο πρωτοδιοριζόμενος ΕΠΟΠ είναι κάτω και απο τον παλιό φαντάρο στην ιεραρχία, τόσο γραμμένους τους έχουν όλοι, για αυτό βγάζουν και κόμπλεξ. Μια ζωή θα βαράτε προσοχή τέντα σε 22χρονους ανθυπολογαχους. Για μεταθέσεις ετοιμαστείτε να δείτε όλη την Ελλάδα και φυσικά να βγάζετε όλη τη λάντζα στις δουλειές. Τα λεφτά θα φτάσουν μαξιμουμ τα 1,100-1,200 και ιεραρχικά παραμένετε το απόλυτο τίποτα (45χρ αρχιλοχίες π.χ.). Ενώ φυσικά αν φύγεις στην 5ετία σε περιμένει ωραιότατη ανεργία ή δουλειά πωλητή στα Public. Και γαμώ τα όνειρα. Ρωτήστε κανεναν ΕΠΟΠ πως πραγματικά είναι μετά απο 10-15 χρονια στο στράτευμα κι αν το εχει μετανιώσει. Επειδή είδα πως κάποιος ανέφερε την Ευελπίδων και ότι απαιτεί 4 χρόνια "πεταμένα" ενώ ο ΕΠΟΠ ταυτόχρονα πληρώνεται. Δεν τίθεται σύγκριση αξιωματικού με ΕΠΟΠ. Ο αξιωματικός ακόμα και πιτσιρικάς έχει θέση μέσα στο στράτευμα, αν θέλει να παραμείνει εχει προοπτική "καριέρας", μπορεί να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο μόλις βγει απο Ευελπίδων και να πάρει και δεύτερο πτυχίο (Πολυτεχνείου, Πληροφορικής etc) ώστε αν θέλει να την κοπανήσει, μπορεί να πάει κάποια χρόνια εξωτερικό, και φυσικά ξεκινάει μισθολογικά εκεί που τελειώνει ο ΕΠΟΠ. ΕΠΟΠ αξίζει ΜΟΝΟ για Νομικό Σώμα (ή κάτι ειδικότητες φαντάσματα όπως Νηπιαγωγοί, όλες φυσικά αμετάθετες) και ΜΟΝΟ για γυναίκες που θέλουν μια εύκολη δουλειά για να έχουν χρόνο για την οικογένεια τους. Αν θέλετε να μπείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρώστε τον κώλο σας να διαβάσετε για παραγωγικές σχολές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Οταν η καλυτερη προοπτικη επαγγελματικης αποκαταστασης ειναι ο Στρατος, κατι δεν παει καλα με το ολο θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε ΕΠΟΠ είναι βάλτος, μαγκανοπήγαδο. Ο πρωτοδιοριζόμενος ΕΠΟΠ είναι κάτω και απο τον παλιό φαντάρο στην ιεραρχία, τόσο γραμμένους τους έχουν όλοι, για αυτό βγάζουν και κόμπλεξ. Μια ζωή θα βαράτε προσοχή τέντα σε 22χρονους ανθυπολογαχους. Για μεταθέσεις ετοιμαστείτε να δείτε όλη την Ελλάδα και φυσικά να βγάζετε όλη τη λάντζα στις δουλειές. Τα λεφτά θα φτάσουν μαξιμουμ τα 1,100-1,200 και ιεραρχικά παραμένετε το απόλυτο τίποτα (45χρ αρχιλοχίες π.χ.). Ενώ φυσικά αν φύγεις στην 5ετία σε περιμένει ωραιότατη ανεργία ή δουλειά πωλητή στα Public. Και γαμώ τα όνειρα. Ρωτήστε κανεναν ΕΠΟΠ πως πραγματικά είναι μετά απο 10-15 χρονια στο στράτευμα κι αν το εχει μετανιώσει. Επειδή είδα πως κάποιος ανέφερε την Ευελπίδων και ότι απαιτεί 4 χρόνια "πεταμένα" ενώ ο ΕΠΟΠ ταυτόχρονα πληρώνεται. Δεν τίθεται σύγκριση αξιωματικού με ΕΠΟΠ. Ο αξιωματικός ακόμα και πιτσιρικάς έχει θέση μέσα στο στράτευμα, αν θέλει να παραμείνει εχει προοπτική "καριέρας", μπορεί να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο μόλις βγει απο Ευελπίδων και να πάρει και δεύτερο πτυχίο (Πολυτεχνείου, Πληροφορικής etc) ώστε αν θέλει να την κοπανήσει, μπορεί να πάει κάποια χρόνια εξωτερικό, και φυσικά ξεκινάει μισθολογικά εκεί που τελειώνει ο ΕΠΟΠ. ΕΠΟΠ αξίζει ΜΟΝΟ για Νομικό Σώμα (ή κάτι ειδικότητες φαντάσματα όπως Νηπιαγωγοί, όλες φυσικά αμετάθετες) και ΜΟΝΟ για γυναίκες που θέλουν μια εύκολη δουλειά για να έχουν χρόνο για την οικογένεια τους. Αν θέλετε να μπείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρώστε τον κώλο σας να διαβάσετε για παραγωγικές σχολές. Μόνο που ο TS ανέφερε ότι τον κόβει το όριο ηλικίας για να μπει σε σχολή. Η νοοτροπία όλοι να γίνουν αξιωματικοί πρέπει κάποια στιγμή να κοπεί, ένα στράτευμα πρέπει να αποτελείται κυρίως από στρατιώτες, όχι από βαθμοφόρους... Δεν μπορούν να είναι όλοι στρατηγοί. Τέλος δεν έγραψα πως τα χρόνια στην ευελπίδων είναι πεταμένα (έλεος), έγραψα πως δεν πληρώνεται κανονικό μισθό αυτό το διάστημα ο σπουδαστής. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από hln3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα