Προς το περιεχόμενο

ΕΠΟΠ ή ΤΙ ΑΡΓΌΤΕΡΑ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Nabuko said:

Μπα

Στον ΟΑΕΔ να δηλώσεις ότι είσαι άνεργος δεν νομίζω να έχει κανένα κριτήριο, προαιρετικά μάλιστα δηλώνεσαι και όχι αυτόματα όταν παραιτηθείς/απολυθείς. Το να πάρεις επίδομα είναι που έχει τα κριτήρια

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την εμπειρία μου στον στρατό, έχω κάκιστη γνώμη για τους ΕΠΟΠ. Βέβαια πάνε αρκετά χρόνια από τότε. Ομολογώ ότι όταν διάβασα τον τίτλο χαμογέλασα ειρωνικά. Όταν διάβασα το κείμενό σου όμως, κατάλαβα ότι είσαι ένα άτομο συγκροτημένο και με επίπεδο. Γενικά πιστεύω ότι οι καλοί δεν χάνονται, οπότε όπου και να πας θα την βρεις την άκρη σου. 

Θεωρώ όμως ότι ο στρατός θα σου ρουφήξει την ενέργεια και θέλοντας και μη, με τον χρόνο θα σε κατεβάσει επίπεδο.

Όπως προείπα, οι καλοί δεν χάνονται οπότε μία άλλη οπτική είναι να βρεις κάτι στο οποίο είσαι πραγματικά καλός ή να σε ενδιαφέρει τόσο που να θελήσεις να γίνεις πραγματικά καλός. Από αυτά που εγραψες νομίζω ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι μάλλον δεν ξέρεις αν σου αρέσει καν αυτό με το οποίο ασχολείται τώρα. Το οποίο δεν είναι μεμπτό φυσικά, συμβαίνει στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Απλά αντί να μπλέξεις σε ένα περιβάλλον που οι πιθανότητες είναι να σε τραβήξει προς τα κάτω (με δέλεαρ μεν τη φαινομενική εργασιακή ασφάλεια αλλά με πάρα πάρα πολλά αρνητικά - χαμηλό επίπεδο συνολικά, μισθολογικό ταβάνι, συχνές μεταθέσεις και πολλά άλλα), δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να ψαχτεί αλλού.

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις μονοπάτι (όσο κλισέ κι αν ακούγεται), αν αυτό που κάνεις δεν σε ικανοποιεί ή - ακόμα και εντελώς ψυχρά και οικονομικά να το δεις - αν θες να σπουδάσεις / μάθεις κάτι πιο "εμπορικό". Είσαι πολύ μικρός ακόμα αλλά ακόμα και 40 να ήσουν, τα ίδια θα σου έλεγα. Προσωπικά άλλαξα καριέρα στα 34.

Επεξ/σία από apos
  • Like 10

21 ώρες πριν, Chrisp98 είπε

Καλησπέρα σας παιδιά, 

Την τελευταία βδομάδα σκέφτομαι όλο και περισσότερο την ιδέα στο να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω εποπ στην επόμενη προκηρυξη. 

Είμαι 23 χρόνων έχω τελιωσει το πανεπιστήμιο, τελιωσα την θητεία μου και αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο που σπούδασα, την ιστορία. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Πραγματικά κάθε βράδυ που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου αναρωτιέμαι αν όντως η ιστορία είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσα να βιοποριστω ή ακόμα αν όντως μου αρέσει αυτό που κάνω .

Από την μία βλέπω ανεργία, προκηρύξεις  αναπληρωτή καθηγητή σε νησάκια τύπου Άγιο Ευστράτιο, συνομηλικους και μεγαλύτερους που περιμένουν χρόνια έναν μόνιμο διορισμό, ιδιαίτερα μαθήματα, κακομεταχείριση στα φροντιστήρια και χαμηλούς μισθούς. 

Από την άλλη σκέφτομαι ότι ως εποπ θα έχω ένα σταθερό μισθό, οκ για τα ελληνικά δεδομένα. Επιπρόσθετα διάβασα ότι εφόσον κάποιος κατέχει πτυχίο ΑΕΙ μπορεί να μπει απευθείας στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικων που θα έχει καλύτερη βαθμολογική άνοδο από του εποπ. Πάντα ήθελα να μπω στρατο αλλά δυστυχώς δεν έπιανα την ΣΣΑΣ που είχε 19.000 μόρια. Ακόμα και να ξαναεδινα πανελλήνιες ηλικιακά θεωρούμε μεγάλος για την φοίτηση μου στην ΣΣΑΣ. 

Οι καιροί είναι δύσκολη και δυστυχώς από ότι βλέπω για το κλάδο μου ολοένα γίνεται και χειρότερη. Μεγάλη ζήτηση μικρή προσφορά. Όσο μεγαλώνω αρχίζω και προβληματιζομαι, για το τι θα κάνω με την ζωή μου. Συνεχώς μετράω τις επιλογές μου και τις εναλλακτικές μου και πάντα φτάνω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα στην ζωή μου κάτι σίγουρο και σταθερό. 

Ο θεσμός του ΕΠΟΠ γενικά ξέρω ότι ξυνιζει στο κόσμο και θεωρούν τους εποπ ως αποτυχημένους. Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι διαλέγουν να μπουν στρατο για να αποκατασταθουν. 

Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας. Επίσης κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. 

Τέλος, ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε αυτά που έγραψα. 

Υ. γ ένα post που γράφτηκε 2.40 το βράδυ στο κρεβάτι μου ενώ σκέφτομαι τι θα κάνω με την ζωή μου. 

Κάτσε να βγει προκήρυξη πρώτα και βλέπεις τότε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, StavrosApost είπε

Δεν έχεις σκεφτεί να δώσεις για πυροσβεστική που θεωρείται κάτι καλύτερο από εποπ;

Και γω αυτό σκέφτηκα.

΄Η Αστυνομία ή Λιμενικό.

Και στα 3, θα πρέπει να μην έχει υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας του κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους που θα δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές.

Ο θεματοθέτης έχει πει ότι είναι 23 οπότε μια χαρά προλαβαίνει να ετοιμαστεί και να δώσει του χρόνου.

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 1

Πηγαίνοντας ΕΠΟΠ πετάς ότι σπουδές και κόπο έκανες ως τώρα. Θα συναναστρέφεσαι στον χώρο της δουλειάς σου με άτομα χωρίς κανένα επίπεδο και φυσικά θα δέχεσαι εντολές απο άξεστους καραβανάδες κομπλεξικούς. Και κυρίως δεν θα κάνεις κάτι δημιουργικό. Και όλα αυτά για λίγα χρήματα. Στα 50 σου αντε να είσαι λοχίας, ακόμα και ο 22χρονος ανθυπολοχαγός εντολές θα σου δίνει. Δεν νομίζω να αξίζει. Μακριά, βρες κάτι άλλο να κάνεις πιο δημιουργικό.

• Like 8
  • Thanks 1

19 ώρες πριν, Nabuko είπε

Mην πάτε μακριά. Χτες προχτές δεν βγήκαν στη δημοσιότητα περιπτώσεις με ετήσιο εισόδημα 130.000 και 250.000 και 300.000 ευρώ και έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ? 

Αυτοί μπαίνουν στις καταστάσεις των ανέργων.

οικογενειακό εισόδημα οχι ατομικό. το οτι ενα μέλος της οικογενειας βγαζει λεφτα αρχικά δε σημαίνει οτι τα μοιραζεται με τους άλλους. μαλιστα ως οικογενειακό πλεον θεωρείται και το εισοδημα αλλων ατόμων που δηλώνουν οτι μένουν στην ιδια κατοικία ενω προσωρινά μπορεί να μένουν αλλού. επίσης το επίδομα ανεργίας δεν το παιρνεις για πάντα αλλά για ορισμένο διάστημα και προέρχεται από τις κρατημένες εισφορές του μισθωτού, στην ουσία εχει πληρωθεί οσο δουλευες. 

3 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Πηγαίνοντας ΕΠΟΠ πετάς ότι σπουδές και κόπο έκανες ως τώρα. Θα συναναστρέφεσαι στον χώρο της δουλειάς σου με άτομα χωρίς κανένα επίπεδο και φυσικά θα δέχεσαι εντολές απο άξεστους καραβανάδες κομπλεξικούς. Και κυρίως δεν θα κάνεις κάτι δημιουργικό. Και όλα αυτά για λίγα χρήματα. Στα 50 σου αντε να είσαι λοχίας, ακόμα και ο 22χρονος ανθυπολοχαγός εντολές θα σου δίνει. Δεν νομίζω να αξίζει. Μακριά, βρες κάτι άλλο να κάνεις πιο δημιουργικό.

Αυτή είναι λάθος οπτική, αν και καλύτερα να το αποφάσιζε πριν πάει φαντάρος.
Και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να καταλήξει σε άσχετο επάγγελμα και στα 50 του να έχει πιτσιρίκια με ελάχιστες γνώσεις ως προϊστάμενους.

• Like 1
  • Confused 1

7 ώρες πριν, Sibyl είπε

Και γω αυτό σκέφτηκα.

΄Η Αστυνομία ή Λιμενικό.

Και στα 3, θα πρέπει να μην έχει υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας του κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους που θα δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές.

Ο θεματοθέτης έχει πει ότι είναι 23 οπότε μια χαρά προλαβαίνει να ετοιμαστεί και να δώσει του χρόνου.

Πυροσβεστική είναι πιο καλά. Αστυνομία είσαι 10 χρόνια Αθήνα τουλάχιστον το οποίο συνεπάγεται μεγάλη επικινδυνότητα και πολύ τρέξιμο. Λιμενικό και κει σε στέλνουν σε ξερονήσια για 900 ευρώ. Ειλικρινά δεν ξέρω άμα αξίζει και αυτό.

7 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Στα 50 σου αντε να είσαι λοχίας

φίλε μου Chrisp98το παραπάνω post είναι αυτό που σου έλεγα χθες…

Μην ακούς άτομα που δεν έχουν ιδέα από ΕΠΟΠ ή γενικότερα από ΕΔ (αυτό να το θυμάσαι σε κάθε πτυχή της ζωής σου).

Ο κάθε ένας θα πει την μπαρούφα του…

• Like 1

δεν εχω διαβάσει το νήμα....αλλα...έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο, μιλάς αγγλικά, ιταλικά και εισαι 23 ετων.....και σκέφτεσαι να πας ΕΠΟΠ........

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ......

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, andreas1gr είπε

φίλε μου Chrisp98το παραπάνω post είναι αυτό που σου έλεγα χθες…

Μην ακούς άτομα που δεν έχουν ιδέα από ΕΠΟΠ ή γενικότερα από ΕΔ (αυτό να το θυμάσαι σε κάθε πτυχή της ζωής σου).

Ο κάθε ένας θα πει την μπαρούφα του…

Ο ξάδελφός μου που είναι στα τεθωρακισμένα τεχνικός είναι 48 και είναι επιλοχίας. Και εδώ και 2 χρόνια έφαγε και μια μετάθεση στον Εβρο (απο Αθήνα είναι) και έχει και παιδί 10 ετών και έχει βαρέσει φρίκη.

6 ώρες πριν, hln3 είπε

Αυτή είναι λάθος οπτική, αν και καλύτερα να το αποφάσιζε πριν πάει φαντάρος.
Και στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να καταλήξει σε άσχετο επάγγελμα και στα 50 του να έχει πιτσιρίκια με ελάχιστες γνώσεις ως προϊστάμενους.

όταν επενδύεις σε σπουδές με προσωπικό κόπο, ξεκινάς με την λογική οτι αυτές οι σπουδές θα σε βοηθήσουν ώστε να μην είσαι πάντα στα χαμηλά στην επαγγελματική σου πορεία, είτε σε επίπεδο ιεραρχίας στο επαγγελματικό σου περιβάλλον είτε στις απολαβές. Φυσικά η ζωή και οι ατυχίες μπορεί να τα φέρουν όχι τόσο καλά όπως τα περίμενες. Οι σπουδές πάντα θα βοηθήσουν κάποιον ακόμα και αν δεν κάνει κάποια επάγγελμα συναφές με το αντικείμενο αυτών. Ως ΕΠΟΠ δεν έχεις δυνατότητα να εξελιχθείς, πάντα θα έχεις κάποιους καραβανάδες κομπλεξικούς πάνω απο εσένα (όλοι τους έχουμε γνωρίσει ως φαντάροι στην στρατιωτική μας θητεία). Και επαγγελματικά και πνευματικά εκεί είσαι στάσιμος. 

Επεξ/σία από tzitzikas2
  • Like 2

1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

όταν επενδύεις σε σπουδές με προσωπικό κόπο, ξεκινάς με την λογική οτι αυτές οι σπουδές θα σε βοηθήσουν ώστε να μην είσαι πάντα στα χαμηλά στην επαγγελματική σου πορεία, είτε σε επίπεδο ιεραρχίας στο επαγγελματικό σου περιβάλλον είτε στις απολαβές. Φυσικά η ζωή και οι ατυχίες μπορεί να τα φέρουν όχι τόσο καλά όπως τα περίμενες. Οι σπουδές πάντα θα βοηθήσουν κάποιον ακόμα και αν δεν κάνει κάποια επάγγελμα συναφές με το αντικείμενο αυτών. Ως ΕΠΟΠ δεν έχεις δυνατότητα να εξελιχθείς, πάντα θα έχεις κάποιους καραβανάδες κομπλεξικούς πάνω απο εσένα (όλοι τους έχουμε γνωρίσει ως φαντάροι στην στρατιωτική μας θητεία). Και επαγγελματικά και πνευματικά εκεί είσαι στάσιμος. 

Οι σπουδές δεν σε βοηθάνε απαραίτητα - μπορεί να σου κάνουν και ζημιά. Π.χ μπορεί να μην προσλάβουν κάπου επειδή είσαι overqualified, παίζει πολύ αυτό στην αγορά εργασίας.

Ο στρατός πάντα έχει ιεραρχία, ακόμη και αυτός που τελειώνει ευελπίδων θα περάσει δεκαετίες πριν φτάσει σε μεγάλο βαθμό, οπότε θα έχει στην μονάδα του και γενικότερα, ανώτερους από αυτόν, δεν είναι επιχείρημα αυτό.

Τέλος, υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σαν ΕΠΟΠ, και υπάρχει και μισθολογική εξέλιξη με την αρχαιότητα + τους βαθμούς + ότι αν ποτέ το κράτος ανασάνει οικονομικά το πιο πιθανό είναι πρώτα στον δημόσιο τομέα να δώσει αυξήσεις και ειδικά στον στρατό. Το ότι δεν θα γίνει Ταξίαρχος δεν σημαίνει στασιμότητα.

• Confused 1
  • Sad 1

12 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Στο μόνο που ενίσταμαι, είναι αυτό περί 22χρονων.

Δηλαδή αν γίνει ιδιωτικός υπάλληλος, στα 50 του δε θα τον διατάζουν 28ρηδες προιστάμενοι; Δεν είναι το ίδιο;

Έρπειν δε θα τον βάλουν να κάνει πάντως, αυτό είναι σίγουρο.

Στα άλλα συμφωνώ.

1 ώρα πριν, hln3 είπε

Οι σπουδές δεν σε βοηθάνε απαραίτητα - μπορεί να σου κάνουν και ζημιά. Π.χ μπορεί να μην προσλάβουν κάπου επειδή είσαι overqualified, παίζει πολύ αυτό στην αγορά εργασίας.

Ο στρατός πάντα έχει ιεραρχία, ακόμη και αυτός που τελειώνει ευελπίδων θα περάσει δεκαετίες πριν φτάσει σε μεγάλο βαθμό, οπότε θα έχει στην μονάδα του και γενικότερα, ανώτερους από αυτόν, δεν είναι επιχείρημα αυτό.

Τέλος, υπάρχουν ένα σωρό ειδικότητες που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος σαν ΕΠΟΠ, και υπάρχει και μισθολογική εξέλιξη με την αρχαιότητα + τους βαθμούς + ότι αν ποτέ το κράτος ανασάνει οικονομικά το πιο πιθανό είναι πρώτα στον δημόσιο τομέα να δώσει αυξήσεις και ειδικά στον στρατό. Το ότι δεν θα γίνει Ταξίαρχος δεν σημαίνει στασιμότητα.

Απο Ευελπιδων με το καλημερα βγαινεις υπαρχηγος λοχου στη μοναδα σου, δηλαδη εχεις απο κατω σου ενα καρο κοσμο και βαρας προσοχη μονο σε Λοχαγο, Ταγματαρχη, και τους απο πανω που τους βλεπεις 3 φορες το χρονο. Ως ΕΠΟΠ, θα μπαινεις παντα στις 7 το πρωι στη μοναδα ως τελευταια τρυπα του ζουρνα κοιτωντας καχυποπτα δεξια και αριστερα μη βρεθει κανενας απο τους ατελειωτους ανωτερους σου να σε χωσει. Μη συγκρινετε ανομοια πραματα

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...