Προς το περιεχόμενο

ΕΠΟΠ ή ΤΙ ΑΡΓΌΤΕΡΑ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να προσθέσω σε όλα αυτά την ανέλιξη του επαγγέλματος που επιλέγει κάποιος/α.

Από στρατό δεν γνωρίζω αλλά 1000€ παίρνεις στην αρχή (με όλα τα αρνητικά μαζί που αναφέρθηκαν), μετά από χρόνια πόσο θα ανέβει ο μισθός; Υπάρχουν πιθανότητες ανέλιξης και εξέλιξης, άρα και μεγαλύτερος μισθός;

Γιατί σε βάθος χρόνου και έτσι όπως πάνε τα πράγματα τα 1000 δεν θα φτάνουν ούτε για τα βασικά (ειδικά αν αλλάζεις μέρη κάθε τρεις και λίγο.). Και αν ο μισθός μείνει 1000€ και δεν πάρει την κατηφόρα (πράγμα όχι απίθανο καθώς το έχουμε ζήσει).

Επίσης από τα γραφόμενα σου κατάλαβα ότι δεν έχεις ψαχτείς σε πολλούς τομείς όσο αναφορά τα επαγγελματικά. Ακόμα κάνεις το μεταπτυχιακό, γνωρίζεις τρεις γλώσσες (μεγάλο συν). Υπάρχει και το εξωτερικό και υπάρχουν και άλλα επαγγέλματα πέρα από το καθηγητής ιστορίας ώστε να αξιοποιηθεί κάπως το πτυχίο και το μεταπτυχιακό σου., πιστεύω αυτό το γνωρίζεις.

Η επιλογή μιας σταθερής δουλειάς με σταθερό μισθό μπορεί να είναι ελκυστικό στους καιρούς που ζούμε αλλά δεν σημαίνει ότι είναι μονόδρομος για τον βιοπορισμό, επίσης αν η δουλειά δεν έχει όπως είπα παραπάνω ανέλιξη τότε υπάρχουν πιθανότητες να βαλτώσεις σε μια θέση με συγκεκριμένο μισθό που δεν θα μπορείς να τον αλλάξεις.

• Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εποπ στο στρατο ξηρας ειναι μια δυσκολη κατασταση. Αν μπορεις να εξειδικευτεις στην ελληνικη στρατιωτικη ιστορια (ισως μεταπτυχιακο, διατριβες κτλ) θα μπορουσες με λιγη βοηθεια, να τοποθετηθεις στο γραφειο ιστοριας ενος οπλου και να εχεις αμεταθετο και εργασια που θα σου αρεσει. Η Π.Α. τη δεκαετια του '90 ειχε προσλαβει ως Ανθυποσμηναγους 2 σμηνιτες, οι οποιοι υπηρετουσαν τη θητεια τους και ειχαν σπουδασει Ιστορια (βγηκε υπουργικη αποφαση μετα απο εισηγηση του κλαδου). Υπογραμμιζω οτι δεν ειχε καμια κομματικη χροια η προσληψη τους, καθοτι οι συγκεκριμενοι ειχαν πραγματικα εκπληκτικες γνωσεις σχετικα με την ιστορια της ΠΑ (αλλα και σχετικες περγαμηνες απ τον επαγγελματικο χωρο τους).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης, αξιζει να σημειωθει πως οντας αποφοιτος ΑΕΙ με μεταπτυχιακο και 2 ξενες γλωσσες, η δουλεια ως ΕΠΟΠ που ειναι μια δουλεια εντελως ανειδικευτη και η καθημερινη επαφη με ανειδικευτους σε οχι και τοσο καλο κλιμα (χωσιματα, πουστιες, αδικιες, βυσματα, τσαμπουκαδες, γλυψιματα, κλπ) ειναι τρομερη υποβαθμιση εως και ψυχολογικο σοκ εως βαθμο καταθλιψης. Να εχεις περασει ολη τη φαση του ΑΕΙ, μεταπτυχιακου, κλπ και να βαρας σκοπιες στον Εβρο με -5 και να βλεπεις αποφοιτους Λυκειου γλυφτρακια-βυσματα να γελανε μαζι σου μεσα απο τη ζεστη του θαλαμου η και απο το σπιτι τους για να παιρνεις 600 ευρω καθαρα (1000 μειον ενοικιο-παγια) δεν ξερω σε τι καλο μπορει να σου βγει. Το καναμε εμεις για λιγους μηνες αλλα ξεραμε οτι θα φυγουμε και απλα γελουσαμε. Να το κανεις αυτο το πραμα ολη σου τη ζωη ειναι χαρακιρι

Επεξ/σία από archer100
  • Like 6
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Chrisp98 είπε

Επιπρόσθετα διάβασα ότι εφόσον κάποιος κατέχει πτυχίο ΑΕΙ μπορεί να μπει απευθείας στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικων που θα έχει καλύτερη βαθμολογική άνοδο από του εποπ.

9 ώρες πριν, dionisis1925 είπε

θα πρέπει πρώτα να είσαι 7 χρόνια ΕΠΟΠ και μετά να περιμένεις να βγει προκήρυξη και αν ζητάει την ειδικότητα που έχεις εσύ πτυχίο, οι θέσεις είναι λίγες και ο ανταγωνισμός τεράστιος , για να σου δώσω ένα παράδειγμα το 2021 έβγαλε  10 θέσεις οι οποίες οι 5 ήτανε για υγειονομικό σώμα , 1 για το οικονομικό , 1 για το Γεωγραφικό , 1 για Μηχανικό , 1 για Αεροπορία στρατού και μία για στρατολογικό.

Όπως γράφτηκε οι συγκεκριμένες προκηρύξεις για μετάταξη ΕΜΘ-ΕΠΟΠ εκτός του ότι καλύπτουν πολύ λίγες θέσεις, θέλουν και συγκεκριμένα Πτυχία...

Πχ για Μηχανοσυνθέτης θέλει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού, για Εφοδιαστής πτυχίο του Οικονομικού ή Λογιστικής κλπ κλπ…

Το σημαντικότερο!

Θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει 12ετή τουλάχιστον πραγματική στρατιωτική υπηρεσία από την κατάταξη σου και όχι 7 χρόνια.

Επίσης σε απασχολεί το γεγονός αν η κοινωνία θεωρεί τους εποπ ως αποτυχημένους…

Η ίδια κοινωνία τώρα πια θεωρεί και τους πτυχιούχους ανέργους το ίδιο αποτυχημένους…

Τώρα βάζεις τα πράγματα σε μια ζυγαριά…

Από την μια έχεις τον σταθερό μισθό με την χειρότερη ιατρική ασφάλεια που υπάρχει (ούτε ο τελευταίος Αφγανός Λαθρομετανάστης δεν έχει τόσο άθλια ασφάλεια).

Ρώτησε του γονείς σου τι κάνουν αν χρειαστούν άμεσα πχ μια Μαγνητική τομογραφία και στην περιοχή τους έχουν Δημόσιο Νοσοκομείο με Μαγνητικό Τομογράφο, αλλά βρίσκουν ραντεβού μετά από 3 μήνες…

Από την άλλη έχεις ανάλογα το Όπλο – Σώμα – Ειδικότητα – Μονάδα, λιγότερο ή περισσότερο τρέξιμο, αρκετές υπηρεσίες και φυσικά κάποιες μεταθέσεις.

Για το τέλος έχω να σου πω να ΜΗΝ ακούς τον οποιοδήποτε εδώ μέσα…

Ένας πχ μη ΕΠΟΠ ή μη Στρατιωτικός δεν μπορεί να σε συμβουλεύσει σωστά, γιατί απλά δεν γνωρίζει…

Επίσης και ένας ΕΠΟΠ ο οποίος με το ζόρι έβγαλε το Λύκειο, πάλι μπορεί να σου δώσει λάθος συμβουλές γιατί ΔΕΝ ξέρει… απλά κάπου άκουσε κάτι…

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1

Αν σου αρέσει η θάλασσα κάνε 1 χρόνο επάνω σε ένα σκάφος.Πρώτος μισθός είναι στα 1700€ με 1800€.Αν αποφασίσεις πως δε σου αρέσει,το παρατάς και έχεις  13000€-15000€  στην άκρη . Από κει και πέρα κάνεις κάτι άλλο.

Ακόμα και εξωτερικό να πας,θα έχεις μια σχετική άνεση στο να κινηθείς.

Σε πρωτη φαση ο μισθος δεν ξεκιναει απο 1000Ε,

Ο κάθε ΕΠΟΠ που θα προσληφθεί θα πάρει βασικό μισθό περίπου 840 ευρώ στο χέρι. Ανά δυο με 3 χρόνια, θα αλλάζει κλιμάκιο και ο μισθός θα αυξάνεται κατά περίπου 40 με 60 ευρώ.

Πέραν αυτού του ποσού,  δικαιούνται επιδομα παραμεθοριου 100ε, όταν υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές. Επιπλέον, δικαιούνται επίδομα τέκνων το οποίο είναι για:

• ένα τέκνο 50 ευρώ
  • δυο τέκνα 70 ευρώ,
  • τρία τέκνα 120 ευρώ
  • τέσσερα τέκνα 170 ευρώ
  • πάνω από 4 παιδιά 70 για κάθε παιδί, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ στην ουσια βγαινει ενα το αλλο (προς τα κατω) καθως πληρωνεις κοντα στα 75Ε για καθε παιδι, το οποιο μειωνεται κοντα στο δεκαρικο για το δευτερο, κ.ο.κ για προικοδοτηση.....

Επίσης παίρνουν ανάλογα με τον βαθμό και την οικογενιακή κατάσταση επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας το οποίο είναι περίπου από 105 έως 220 ευρώ.

Εν τω μεταξυ ολα τα παραπανω ΜΙΚΤΑ, κανε τους υπολογισμους και το τελικο βγαινειστην καλυτερη κοντα στα 700κατι εαν δεν κανω λαθος!!!

Εαν δεν μπορεις να φυγεις εξωτερικο και δεν εχεις κατι καλυτερο να κανεις τοτε ΟΚ, εαν ομως εχεις κουραγιο να ξαναδωσεις πανελληνιες απλα ριξε και λιγο τα στανταρντς σου και δηλωσε και τις σχολες υπξκων, επισης σκεψου καλα για στρατο, αεροπορια ναυτικο (με αυτη τη σειρα) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

αφου ξέρεις τόσες γλώσσες και μπορείς να κάνεις κάτι παραπαίω σήκω και φύγε σε άλλη χώρα, η ελλαδα ειναι ένας βόθρος που σιγά σιγάαυτοκαταστρεφεται  (κυρίως φταιει ο νεοέλληνας και το δνα του) για να αποφύγεις όλα αυτά σήκω και φύγε εδώ δεν υπάρχει μέλλον

• Like 3

Επισκέπτης
8 ώρες πριν, archer100 είπε

μπορει να φτασεις 40 και ακομα να ψαχνεσαι. 

Απο αυτα που εχω δει και εχω ζησει το φαινομενο αυτο ειναι καθημερινο σχεδον, που λενε.

17 ώρες πριν, Chrisp98 είπε

Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά.

3 γλώσσες (+ ελληνικά) σύνολο 4 και δεν έχεις καταφέρει ακόμα να βρεις δουλεία σαν μεταφραστής; 
Κάτι κάνεις λάθος. 

κακομεταχείριση στα φροντιστήρια και χαμηλούς μισθούς. 

Oh boy, αν νομίζεις ότι στα φροντιστήρια έχει κακομεταχείριση, που να δεις τι γίνεται στο στρατο.

Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι διαλέγουν να μπουν στρατο για να αποκατασταθουν. 

Αυτό δεν ισχύει. 

Ψάξου για μεταφραστής. Μεγάλη ζήτηση και καλά λεφτά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Όχι. Καθαρά είναι. 

Δηλ ο τελικος μισθος αγγιζει ή ξεπερναει τα 1000? απο δεκανεας-υποσμηνιας-διοπος?, εισαι σιγουρος? χωρις να θελω να επιμεινω, τοσα δεν παιρνουν ουτε οι νεαροι ανθσγοι-σμηνιες και αντιστοιχοι με το που βγαινουν απο τις σχολες τους....

Επεξ/σία από spinemm

18 ώρες πριν, Chrisp98 είπε

Καλησπέρα σας παιδιά, 

Την τελευταία βδομάδα σκέφτομαι όλο και περισσότερο την ιδέα στο να κάνω τα χαρτιά μου για να μπω εποπ στην επόμενη προκηρυξη. 

Είμαι 23 χρόνων έχω τελιωσει το πανεπιστήμιο, τελιωσα την θητεία μου και αυτή τη στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενο που σπούδασα, την ιστορία. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Πραγματικά κάθε βράδυ που ξαπλώνω στο κρεβάτι μου αναρωτιέμαι αν όντως η ιστορία είναι ένα αντικείμενο που θα μπορούσα να βιοποριστω ή ακόμα αν όντως μου αρέσει αυτό που κάνω .

Από την μία βλέπω ανεργία, προκηρύξεις  αναπληρωτή καθηγητή σε νησάκια τύπου Άγιο Ευστράτιο, συνομηλικους και μεγαλύτερους που περιμένουν χρόνια έναν μόνιμο διορισμό, ιδιαίτερα μαθήματα, κακομεταχείριση στα φροντιστήρια και χαμηλούς μισθούς. 

Από την άλλη σκέφτομαι ότι ως εποπ θα έχω ένα σταθερό μισθό, οκ για τα ελληνικά δεδομένα. Επιπρόσθετα διάβασα ότι εφόσον κάποιος κατέχει πτυχίο ΑΕΙ μπορεί να μπει απευθείας στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικων που θα έχει καλύτερη βαθμολογική άνοδο από του εποπ. Πάντα ήθελα να μπω στρατο αλλά δυστυχώς δεν έπιανα την ΣΣΑΣ που είχε 19.000 μόρια. Ακόμα και να ξαναεδινα πανελλήνιες ηλικιακά θεωρούμε μεγάλος για την φοίτηση μου στην ΣΣΑΣ. 

Οι καιροί είναι δύσκολη και δυστυχώς από ότι βλέπω για το κλάδο μου ολοένα γίνεται και χειρότερη. Μεγάλη ζήτηση μικρή προσφορά. Όσο μεγαλώνω αρχίζω και προβληματιζομαι, για το τι θα κάνω με την ζωή μου. Συνεχώς μετράω τις επιλογές μου και τις εναλλακτικές μου και πάντα φτάνω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα στην ζωή μου κάτι σίγουρο και σταθερό. 

Ο θεσμός του ΕΠΟΠ γενικά ξέρω ότι ξυνιζει στο κόσμο και θεωρούν τους εποπ ως αποτυχημένους. Παρατηρώ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι πτυχιούχοι διαλέγουν να μπουν στρατο για να αποκατασταθουν. 

Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις ιδέες σας. Επίσης κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. 

Τέλος, ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε αυτά που έγραψα. 

Υ. γ ένα post που γράφτηκε 2.40 το βράδυ στο κρεβάτι μου ενώ σκέφτομαι τι θα κάνω με την ζωή μου. 

Αν το αντέχεις μπορείς να το κάνεις.

Αν δεν το αντέχεις, καλύτερα να πηγαίνεις αναπληρωτής σε νησάκια τύπου Αγίου Ευστρατίου (ή να βρεις μια άλλη εναλλακτική λύση) κάνοντας κάτι που σου αρέσει.

΄Εχουμε και μια ψυχική υγεία που πρέπει να προστατέψουμε.

Δεν θα τα ξεπουλήσουμε όλα.

΄Αποψή μου βέβαια.

• Like 2

Το να πας ΕΠΟΠ μόνο ένα θετικό έχει ως προοπτική:

Να γνωρίσεις μία ή έναν άλλο στρατιωτικό και να παντρευτείς, να ενώσεις τα εισοδήματα και από κάποια στιγμή και μετά να μην παίρνεις μεταθέσεις και με ένα συνολικό μισθό γύρω στα 2.000 μετά από 10 χρόνια.

Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι μπάχαλο, είναι σίγουρο αυτό, αν δεν είναι ήδη. Θα περνάς υποφερτά.

Αν ήμουν στη θέση σου, θα ήμουν ήδη εξωτερικό. Μην το σκέφτεσαι καν.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πας ΕΠΟΠ αδερφέ, μια χαρά είναι να χωθείς στον στρατό ...
ΜΗΝ ακούς μ@λ@κίες ότι δεν είναι σεβαστή δουλειά και κτλ!
Βάλε την στολή και απόλαυσε την διαδρομή!
Το θέμα είναι πως είναι δύσκολο να μπεις μιας υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι γαμπροί,  καλή επιτυχία ..

Επεξ/σία από hasiotis_john
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...