Nabuko Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, xgol είπε Λύστε μου μια απορία. Πως αποκαθίσταται κάποιος με 1000ευρώ το μήνα μισθό? Με 1000 ευρώ στην επαρχία είσαι άρχοντας και πρώτος γαμπρός. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Με 1000 ευρώ στην επαρχία είσαι άρχοντας και πρώτος γαμπρός. Define επαρχία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, xgol είπε Define επαρχία. Δεν έχεις πάει στρατό? Που θα τον στείλουν λες? Στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη? Παραμεθόριο θα πάει. 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Macosj Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, archer100 είπε Μαλλον επειδη οι μισοι ειναι ανεργοι και απο τους υπολοιπους μισους, το 45% αμοιβεται με τον βασικο των 663 ευρω μεικτα; Εννοειται πως και 1000 ευρω ειναι ψιχουλα οταν πληρωνεις νοικια και πας στου διαολου τη μανα, αλλα συγκριτικα με τον μεσο ορο, θεωρειται αποκατασταση, μεσα στο γενικο χαλι Τι κατάντια είναι αυτή? 4 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Macosj είπε Τι κατάντια είναι αυτή? μη ξεχνάμε ότι στην ελλάδα το μαύρο χρήμα βασιλεύει. Δε ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό σε αυτόν τον τομέα. το ότι εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό να παίρνει τον βασικό μισθό δε σημαίνει ότι έτσι είναι. αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός αν ρίξει μια ματιά γύρω του. Η ζωή που γίνεται δε συμβαδίζει με τα 500-600€. Έξοδοι-διασκέδαση-τριήμερα...... αγορές καταναλωτικών αγαθών, αυτοκινήτων. Αν πραγματικά οι μισοί παίρνανε τον βασικό πιστεύετε ότι θα ήταν έτσι η κατάσταση; Εξάλλου από μαγείρεμα έχουμε εμπειρία,. έτσι δεν είναι; 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Ωραια, έστω ότι παίρνει μαύρα και δεν παίρνει 600€, παίρνει 1200€, παίρνει 1500€. Είναι δηλαδή αυτός μισθός για να ζήσεις Αθήνα; Άσε τους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους που σίγουρα έχουν μαύρα και πολλά μαύρα. Ο λαουτζίκος πόσα πια να παίρνει; Και τα 1500€ που έβαλα είναι πολύ αισιόδοξο σενάριο. Και θα πεις τώρα για πατωματζηδες και άλλους τεχνικούς για ανακαινίσεις, αλλά θυμήσου ότι από το 2014-2017 δεν είχαν δουλειά όλοι αυτοί και δεν θα πάρουν σύνταξη, οπότε πρέπει να μαζέψουν έξτρα εισόδημα για τα γεράματα. Σίγουρα είναι ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα από ο,τι δείχνουν οι μελέτες, αλλά όχι ότι καλοπερναει ο Έλληνας. Πχ το καλοκαίρι και μίλαγα με κατι μάστορες και μου έλεγαν ότι μένουν όλοι μαζί σε 70τμ και τα παιδιά μεγάλα και εργάζονται. Ε είναι ζωή αυτή; Προφανώς και αν μπαίνουν 3-4 μισθοί δεν πεινάς και πας και τις διακοπές σου, έχεις και το αμάξι σου, αλλά όχι και 30 χρόνων γαϊδούρια να μένουν με τους γονείς και να μας φαίνεται και νορμάλ. Ακόμα και μαύρα να έχεις, αν είσαι λαουτζίκος δεν σου φτάνουν να μείνεις μόνος, μένεις με γονείς λες και είσαι πιτσιρίκι και έχεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι και άνετος. Έβλεπα κάτι αγγλακια να παίρνουν σπίτι στα 26 χωρίς βοήθεια από γονείς και κατάλαβα πόσο χάλια είμαστε εδώ κάτω. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, Bitbit είπε μη ξεχνάμε ότι στην ελλάδα το μαύρο χρήμα βασιλεύει. Δε ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό σε αυτόν τον τομέα. το ότι εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό να παίρνει τον βασικό μισθό δε σημαίνει ότι έτσι είναι. αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός αν ρίξει μια ματιά γύρω του. Η ζωή που γίνεται δε συμβαδίζει με τα 500-600€. Έξοδοι-διασκέδαση-τριήμερα...... αγορές καταναλωτικών αγαθών, αυτοκινήτων. Αν πραγματικά οι μισοί παίρνανε τον βασικό πιστεύετε ότι θα ήταν έτσι η κατάσταση; Εξάλλου από μαγείρεμα έχουμε εμπειρία,. έτσι δεν είναι; Μη νομιζεις, η Ελλαδα ειναι περιπου στη μεση οσον αφορα τη μαυρη οικονομια. Δες περισσοτερα και εδω: Αυτο που σωζει στην Ελλαδα ειναι η στηριθξη απο γονεις και παππουδες συνταξιουχους Shadow Economy Estimates, Europe, 2014–19 (Percentage of GDP) 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, Bitbit είπε μη ξεχνάμε ότι στην ελλάδα το μαύρο χρήμα βασιλεύει. Δε ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό σε αυτόν τον τομέα. το ότι εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό να παίρνει τον βασικό μισθό δε σημαίνει ότι έτσι είναι. αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός αν ρίξει μια ματιά γύρω του. Η ζωή που γίνεται δε συμβαδίζει με τα 500-600€. Έξοδοι-διασκέδαση-τριήμερα...... αγορές καταναλωτικών αγαθών, αυτοκινήτων. Αν πραγματικά οι μισοί παίρνανε τον βασικό πιστεύετε ότι θα ήταν έτσι η κατάσταση; Εξάλλου από μαγείρεμα έχουμε εμπειρία,. έτσι δεν είναι; και πόσα νομίζεις πως ειναι τα μαυρα? για τους περισσότερους αντε να φτανουν τα 100-200 ευρω το μηνα. ολα αυτα που βλέπεις ομως είναι από τη στηριξη των οικογενειων. ενας νεαρος που δεν εχει οικογενειακές υποχρεώσεις νοικι κλπ και με 660 το μηνα μπορει να βγει και να παει τριημερα κλπ. Επίσης αυτο το 45% που αμοιβεται με το βασικό δε σημαινει οτι έχει μονο αυτα τα εσοδα για να ζησει οικογένεια. Μπορεί να εχει εισπράξεις από ενοίκια, ετερη απασχόληση πχ χωράφια οπως σχεδον ολοι στα χωρια, επίσης σε πολλές οικογένειες μπορει ο ενας να εχει χαμηλο εισοδημα ή να μην εργαζεται αλλά ο αλλος να εχει υψηλο πχ ο ενας να βγαζει 2000 το μηνα κι ο αλλος 500. συνολο 2500 αρα φτανουν και στην ταβερνα να πας και τριήμερο και να παρεις κανουριο αμάξι αν θες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, archer100 είπε Αυτο που σωζει στην Ελλαδα ειναι η στηριθξη απο γονεις και παππουδες συνταξιουχους σωστό αυτό. Για να το θέσω λίγο καλύτερα αυτό που έγραψα πριν. δεν εννοώ ότι όλοι παίρνουν μαύρα. Πολλοί σίγουρα παίρνουν αλλά και αυτοί που δε παίρνουν μαυρα έχουν έμμεσο εισόδημα. Κάθομαι και σκέφτομαι τώρα τους περισσότερο γνωστούς και φίλους μου που ξέρω τι παίζει. Η πλειοψηφία κυριολεκτικά ροκανίζει ένα μεγάλο ποσοστό της σύνταξης των γονέων. Και αυτό αφορά άτομα που είτε είναι εργένηδες, είτε παντρεμένοι με παιδιά. το αξιοσημείωτο είναι πως ακόμα και άτομα τα οποία έχουν ένα σεβαστό για τα δεδομένα της χώρας εισόδημα, ακόμα κι αυτοί ροκανίζουν συντάξεις ώστε να ζουν ακόμα πιο άνετα. Spoiler προσωπικά ποτέ δε κατάλαβα τη λογική να στερούμαι εγώ κάτι ώστε το παιδί μου να κάνει μαλ@κίες, να αγοράζει iphone και να κωλοφτιάχνει το καγκουροάμαξο του τα 1000€ μπορεί να μην είναι σοβαρό ποσό αλλά για κάποιον που έχει δικό του σπίτι, αυτοκίνητο και δε χρωστάει πουθενά, μια χαρά μπορεί να ζήσει χωρίς στερήσεις. Τα έχουμε αναλύσει αυτά, μη τα ξαναγράφω και εκτροχιαστέι το θέμα 10 λεπτά πριν, velociraptoras είπε και πόσα νομίζεις πως ειναι τα μαυρα? για τους περισσότερους αντε να φτανουν τα 100-200 ευρω το μηνα. ολα αυτα που βλέπεις ομως είναι από τη στηριξη των οικογενειων. ενας νεαρος που δεν εχει οικογενειακές υποχρεώσεις νοικι κλπ και με 660 το μηνα μπορει να βγει και να παει τριημερα κλπ. Επίσης αυτο το 45% που αμοιβεται με το βασικό δε σημαινει οτι έχει μονο αυτα τα εσοδα για να ζησει οικογένεια. Μπορεί να εχει εισπράξεις από ενοίκια, ετερη απασχόληση πχ χωράφια οπως σχεδον ολοι στα χωρια, επίσης σε πολλές οικογένειες μπορει ο ενας να εχει χαμηλο εισοδημα ή να μην εργαζεται αλλά ο αλλος να εχει υψηλο πχ ο ενας να βγαζει 2000 το μηνα κι ο αλλος 500. συνολο 2500 αρα φτανουν και στην ταβερνα να πας και τριήμερο και να παρεις κανουριο αμάξι αν θες. έγραψες το ποστ τη στιγμη που έγραφα το δικό μου. στην ουσια συμφωνούμε και αυτό έγραψα. ότι ο βασικός δεν ισχύει για πολύ μεγάλο ποσοστό. στα μαύρα βάζω και τη "βοήθεια" Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από Bitbit 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, Bitbit είπε τα 1000€ μπορεί να μην είναι σοβαρό ποσό αλλά για κάποιον που έχει δικό του σπίτι, αυτοκίνητο και δε χρωστάει πουθενά, μια χαρά μπορεί να ζήσει χωρίς στερήσεις. Ως εποπ ομως δε θα μένει στο δικό του σπίτι γιατι θα τον στελνουν απο δω κι απο κει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jlaxy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Ναυτικός 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Macosj Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bitbit είπε μη ξεχνάμε ότι στην ελλάδα το μαύρο χρήμα βασιλεύει. Δε ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό σε αυτόν τον τομέα. το ότι εμφανίζεται ένα μεγάλο ποσοστό να παίρνει τον βασικό μισθό δε σημαίνει ότι έτσι είναι. αυτό το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός αν ρίξει μια ματιά γύρω του. Η ζωή που γίνεται δε συμβαδίζει με τα 500-600€. Έξοδοι-διασκέδαση-τριήμερα...... αγορές καταναλωτικών αγαθών, αυτοκινήτων. Αν πραγματικά οι μισοί παίρνανε τον βασικό πιστεύετε ότι θα ήταν έτσι η κατάσταση; Εξάλλου από μαγείρεμα έχουμε εμπειρία,. έτσι δεν είναι; Εγώ γιατί νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βασικές ανάγκες των νέων καλύπτονται από συντάξεις και μισθούς δημοσίου και έτσι τα 600 ευρώ πάνε σε διασκέδαση και διακοπαρες? Όπως και να έχει, οι συνέπειες θα φανούν σε 10-20 χρόνια. Η Ελλαδα νομίζω ότι έχει τελειώσει, αυτο που γίνεται ειναι ότι όλοι ξέρουν ότι έχουν χρεωκοπήσει αλλα δεν το παραδέχονται αφού θέλουν να ζήσουν τον δυτικό τρόπο ζωής με ψίχουλα. Όπως είχα ξανά γράψει, συνέχεια διακοπαρες βλέπω από Έλληνες, όταν εδώ που είμαι που οι μισθοί είναι 5-15 φορές υψηλοτεροι, ο κόσμος ζει πιο λιτά από τους χρεωκοπένους Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από Macosj 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Mην πάτε μακριά. Χτες προχτές δεν βγήκαν στη δημοσιότητα περιπτώσεις με ετήσιο εισόδημα 130.000 και 250.000 και 300.000 ευρώ και έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ? Αυτοί μπαίνουν στις καταστάσεις των ανέργων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Macosj Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Mην πάτε μακριά. Χτες προχτές δεν βγήκαν στη δημοσιότητα περιπτώσεις με ετήσιο εισόδημα 130.000 και 250.000 και 300.000 ευρώ και έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ? Αυτοί μπαίνουν στις καταστάσεις των ανέργων. Από ποτέ ο άνεργος θεωρείται ο φτωχός? Άνεργος σημαίνει ότι δεν δουλεύει. Στον ΟΑΕΔ μπορεί να γραφτεί και αυτός που δεν έχει τίποτα, μπορεί και αυτός που έχει 100 σπίτια. Εδώ μιλάμε ότι οι μισοί μισθωτοί παίρνουν 600 το μήνα, και αυτοί νομίζω ότι δεν εχουν(ούτε δηλώνουν φυσικά) 300 χιλιάρικα το χρόνο 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, Macosj είπε Άνεργος σημαίνει ότι δεν δουλεύει. Και ο άεργος επίσης. 6 λεπτά πριν, Macosj είπε Στον ΟΑΕΔ μπορεί να γραφτεί και αυτός που δεν έχει τίποτα, μπορεί και αυτός που έχει 100 σπίτια. Μπα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα